Αγοράζουμε έπιπλα στο σπίτι: ποια κουζίνα να επιλέξουμε;

Το θέμα της επιλογής επίπλων για την κουζίνα ετησίως αντιμετωπίζει εκατοντάδες οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα. Μαζί με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, τα τυποποιημένα "τείχη" έχουν φύγει, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα μπορούμε να προσφέρουμε ακουστικά οποιουδήποτε πολυπλοκότητας, στυλιστικής κατεύθυνσης και χρώματος, αλλά σε όλη αυτή την πολυμορφία είναι πολύ εύκολο να χαθείς. Έτσι, ας καταλάβουμε μαζί πώς να επιλέξετε τη σωστή κουζίνα, ώστε να μην μετανιώσετε την αγορά σας για ένα λεπτό.

Κλασική κουζίνα

Τι πρέπει να ψάξω;

Κάθε νοικοκυρά έχει μια σαφή ιδέα για το τι πρέπει να είναι μια σύγχρονη κουζίνα. Τα βασικά κριτήρια θα είναι η ευκολία, η ικανότητα δημιουργίας άνεσης και πρακτικότητας. Και οι σημερινοί κατασκευαστές είναι έτοιμοι να προσφέρουν μια τόσο ευρεία γκάμα που είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ορέξεις ακόμη και των πιο απαιτητικών και απαιτητικών νοικοκυρών. Και αν αποφασίσετε να κάνετε επισκευές σε ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του διαμερίσματός σας, αλλά δεν γνωρίζετε ακόμα πώς να επιλέξετε έπιπλα για την κουζίνα, πρέπει να καθίσετε στο τραπέζι πριν πάτε στο κατάστημα και να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις:

 • Πόσα μέλη της οικογένειας θα σχεδιάσουν τα μελλοντικά ακουστικά; Θα νιώσουν δύο άτομα ταυτόχρονα άνετα στο δωμάτιο;
 • Πόσο συχνά μαγειρεύετε; Πόσα άτομα θα συγκεντρωθούν στην κουζίνα και πόσο συχνά θα πραγματοποιηθούν αυτές οι συναντήσεις; Μπορεί να μην χρειάζεστε ένα μεγάλο τραπέζι, αλλά μπορείτε να είστε ικανοποιημένοι με ένα μικρό μετασχηματιστή.
 • Για τι άλλο χρησιμοποιείται το δωμάτιο; Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε τηλεόραση τα βράδια ή να λάβετε επισκέπτες, θα πρέπει να φροντίσετε άνετα καθίσματα.
 • Πώς να επιλέξετε το χρώμα της κουζίνας; Εάν έχετε ήδη σκεφτεί το σχεδιασμό των τοίχων, του δαπέδου και της οροφής, θα πρέπει να εστιάσετε σε αυτό. Όταν η επισκευή ξεκινά από το μηδέν, συνιστάται να βασιστείτε στη γενική στυλτική εικόνα του σπιτιού και να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου και το επίπεδο του φυσικού του φωτός καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 • Ποια είναι η καλύτερη χρήση του ελεύθερου χώρου; Σε ένα μικρό δωμάτιο, η γωνιακή κουζίνα θα είναι οργανική, οικονομική και πολυλειτουργική, ενώ σε ευρύχωρες εξοχικές κατοικίες, τα στερεά ξύλινα έπιπλα με μεγάλο αριθμό πάγκων και επιφάνειες εργασίας μπορούν να λειτουργήσουν ως σετ κουζίνας.
 • Είναι δυνατόν να αυξηθεί η τραπεζαρία;
 • Ποιες οικιακές συσκευές θα εγκατασταθούν; Πρόσφατα, τα ενσωματωμένα μοντέλα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή. Αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας ενιαίας πρόσοψης και στυλ της κουζίνας, που κάνει την ατμόσφαιρα ολόκληρη, ζεστή και ακριβή.
 • Θα χρειαστείτε επιπλέον φωτισμό;
 • Πόσο ευρύχωρα και άνετα θα ήταν τα ντουλάπια; Το σετ για μια μικρή κουζίνα θα πρέπει να περιέχει ένα σωστά επιλεγμένο σύστημα αποθήκευσης, αλλιώς θα είναι αποθηκευμένα στο ντουλάπι μικρά κουτάκια όπως τα άδεια κουτιά, τα προϊόντα καθαρισμού και οι διάφορες συσκευές μαγειρέματος.
 • Πώς βλέπετε τη θέση του "τριγώνου": σόμπα, νεροχύτη και ψυγείο; Τι νομίζετε, πώς να τα οργανώσετε έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο βολικό.
 • Πού βρίσκονται όλες οι επικοινωνίες; Είναι απαραίτητο να προσθέσετε επιπλέον κόγχες, πατάρια κλπ.; Είναι δυνατή η μεταφορά της πρίζας ή του νεροχύτη;

Κουβέρτα από κόντρα πλακέ

Πώς να επιλέξετε ένα σχέδιο;

Σήμερα, στο Διαδίκτυο διατίθενται δωρεάν χιλιάδες φωτογραφίες μαζικών ακουστικών και μικρές γωνιακές κουζίνες με διαφορετικές προσόψεις, με φωτεινά χρώματα και αποχρώσεις, και ασυνήθιστες υφές.

Απευθείας κουζίνα

Κουζίνα με ρετρό στυλ

Αν δεν μπορείτε να κάνετε τις δικές σας αποφάσεις, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία, σίγουρα θα δώσει μερικές συμβουλές για την επιλογή των σωστών επίπλων. Και θα σας πούμε ποιες μορφές και τάσεις υπάρχουν στο σχεδιασμό των σετ κουζίνας:

 • Κλασικό. Αυτά τα μοντέλα κουζίνας δεν ξεφεύγουν ποτέ από το ύφος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μιλάμε για βαρέα προϊόντα από φυσικό ξύλο με μεγάλο αριθμό διακοσμητικών στοιχείων. Ταιριάζει τέλεια σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο με ψηλά ταβάνια και μεγάλα παράθυρα. Για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, είναι προτιμότερο να επιλέγουν MDF, τα οποία οι σύγχρονες εταιρείες χρησιμοποιούν ευρέως αντί ακριβό ξύλο.
 • Σύγχρονη. Εδώ τίθεται το ερώτημα: πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουζίνα; Η τεχνική θα πρέπει να συγχωνευθεί με τη συνολική εικόνα, όλες οι λεπτομέρειες είναι μελετημένες με τη μικρότερη λεπτομέρεια, ένα ελάχιστο ντεκόρ - μέγιστη ευκολία. Ήρεμες, ουδέτερες αποχρώσεις και χρώματα και εκλεπτυσμένη στιλπνότητα είναι ευπρόσδεκτα.
 • Χώρα. Αν θέλετε να επιλέξετε ένα ακουστικό με το στυλ της χώρας ή της Προβηγκίας, ξεχωρίζετε σίγουρα από την επιθυμία για φυσικότητα και φυσικότητα, εγγύτητα με τη φύση και τους προγόνους σας. Η αγροτική κατεύθυνση είναι πιο πιθανό χαρακτηριστικό των εξοχικών σπιτιών, αν και σε αστικά διαμερίσματα δεν είναι επίσης τόσο σπάνια. Αστείες χαρτοπετσέτες δαντέλες, διακοσμημένες με ορείχαλκο συσκευές, χαριτωμένα μικρά πράγματα, ψάθινα έπιπλα - αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό της τάσης αυτής.
 • Hi-tech. Αξίζει να επιλέξετε για μικρές κουζίνες. Καλής ποιότητας υλικά, επιχρωμιωμένη πρόσοψη για την κουζίνα, τον ελάχιστο αριθμό εξαρτημάτων, εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Οι χώροι και τα έπιπλα σε αυτό το στυλ είναι άνετα και άνετα.

Ο καθορισμός της στυλιστικής κατεύθυνσης στο σχεδιασμό του μελλοντικού ακουστικού είναι η μισή μάχη. Αν δεν ξέρετε τι χρώμα να επιλέξετε για την κουζίνα, στρέψτε σε μια τέτοια αρχαία επιστήμη όπως η θεραπεία χρωμάτων. Το σωστά επιλεγμένο χρώμα είναι το κλειδί για μια εξαιρετική διάθεση και ακόμη και μια θεραπεία για ορισμένες σωματικές ασθένειες. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό και επιλέξτε τις αποχρώσεις με βάση τις δικές σας κοσμοθεωρίες.

Γυαλιστερή Κουζίνα

Κουζίνα με σοφίτα

Πέντε βήματα προς την επιτυχία

Λοιπόν, έχετε ήδη σχίσει την παλιά ταπετσαρία από τους τοίχους και άνοιξε το πάτωμα. Ήρθε η ώρα να θέσετε μια ερώτηση: ποια κουζίνα να επιλέξει; Για να μπορείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή, συνιστούμε να περάσετε από πολλά στάδια. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης απαντήσεων, σίγουρα θα μπορείτε να εξαγάγετε τον τύπο για τη σωστή κουζίνα και η εταιρεία θα το κάνει με βάση όλες τις απαιτήσεις που έχετε προωθήσει. Ας πάμε λοιπόν!

Σχεδιασμός, χρώμα, υφή

Εδώ είναι απαραίτητο να απαντήσετε αμέσως σε τρεις ερωτήσεις: πώς να επιλέξετε μια πρόσοψη για μια κουζίνα, ποιο υλικό να επιλέξετε μια κουζίνα από και ποιο σχέδιο να επιλέξετε για αυτό το δωμάτιο. Όσον αφορά τα υλικά, δεν έχει νόημα η εξοικονόμηση. Θα πρέπει να διακρίνονται από την καλύτερη ικανότητα να αποκρούσουν την υγρασία, να κρατούν σταθερά στα άκρα της θερμοκρασίας και να αντέχουν σε διάφορες μηχανικές βλάβες. Τα πιο δημοφιλή είναι οι μοριοσανίδες, MDF, μοριοσανίδες με επίστρωση από πλαστικό, τεχνητή πέτρα και φυσικό ξύλο.

Κουζίνα από συμπαγές ξύλο

Κουζίνα από MDF

Διαστάσεις

Κατά την εκπόνηση σχεδίου σχεδιασμού, εξετάστε την τρέχουσα κατάσταση των πλυσίματος, των υποδοχών και άλλων σημαντικών επικοινωνιών. Με βάση αυτό, εξετάστε το μέγεθος του μελλοντικού ακουστικού. Δεν πρέπει να φαίνεται πολύ μαζική σε σχέση με άλλα έπιπλα.

Το υλικό και το περιεχόμενο

Η κουζίνα πρέπει να είναι απλή, άνετη και βολική. Το ύψος των ράφια και άλλα στοιχεία θα πρέπει να καθορίζεται με βάση το μέγεθος των ενσωματωμένων συσκευών. Το σύστημα αποθήκευσης θα πρέπει να μελετηθεί με τη μικρότερη λεπτομέρεια. Πώς να επιλέξετε μια κουζίνα; Έτσι, δεν θα είστε ικανοποιημένοι με την αγορά, αν κατά τη στιγμή του μαγειρέματος δεν θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε στα χέρια σας.

Ξύλινη κουζίνα

Η κουζίνα της Προβηγκίας

Ενσωματωμένες συσκευές

Πρέπει να παραδεχτείτε ότι η γειτονιά ενός γυαλιστερού καταψύκτη και, για παράδειγμα, μια μοναχική σόμπα δεν φαίνεται πάντα αισθητικά ευχάριστη.Τώρα δεν υπάρχει ανάγκη να γεμίσουν το χώρο, οι σύγχρονοι κατασκευαστές μπορούν να ενσωματώσουν οποιαδήποτε συσκευή, ακόμη και πολύ μεγάλη, στο ακουστικό. Είναι απαραίτητο να ασχοληθεί με την απόκτηση εξοπλισμού πολύ πριν από την ανάπτυξη του έργου, επειδή κατά την κατασκευή επίπλων, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις.

Γκρίζα κουζίνα

Κουζίνα με γυάλινα γραφεία

Διαστημική οργάνωση

Σίγουρα, αφού σκεφτήκατε τα πρώτα τέσσερα σημεία, καταλαβαίνετε ήδη ποια κουζίνα προτιμάτε καλύτερα, αλλά η τελευταία σημαντική στιγμή παραμένει. Οι διαστάσεις του σετ μικροφώνου-ακουστικού πρέπει να τηρούνται έτσι ώστε να διατηρούνται οι σωστές αναλογίες μεταξύ των τραπεζών και των χώρων εργασίας. Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι ο ελεύθερος χώρος πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 τοις εκατό της συνολικής επιφάνειας του δωματίου.

Πράσινη κουζίνα

Η μοντέρνα κουζίνα είναι ένα πρακτικό, βολικό, άνετο δωμάτιο, "γεμιστό" με όλα όσα χρειάζονται για να διευκολυνθεί η διαδικασία μαγειρέματος. Αλλά, όταν επιλέγετε ένα ακουστικό, πρέπει να εξετάσετε όχι μόνο αυτό το ζήτημα. Αυτό το έπιπλο, όπως και κάθε άλλο, θα πρέπει να φέρει μια αισθητική έκκληση και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα οικιακής άνεσης και ζεστασιάς στο σπίτι.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)