Πώς να επιλέξετε μια τουαλέτα: βασικές παράμετροι

Οι επιστήμονες έχουν παραγάγει στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, περίπου 5 χρόνια ζωής του, ένα άτομο ξοδεύει για να βρίσκεται στην τουαλέτα, και η φυσική ανάγκη των ανθρώπων στον σύγχρονο κόσμο είναι άνεση και ευκολία. Πώς να επιλέξετε μια καλή τουαλέτα σε μια τέτοια ποικιλία των προϊόντων υγιεινής; Τις περισσότερες φορές, ο αγοραστής δίνει προσοχή στο σχεδιασμό της συσκευής, ωστόσο είναι, αν και σημαντικό, αλλά μακριά από το μόνο κριτήριο επιλογής. Όταν αγοράζετε είδη υγιεινής για ένα διαμέρισμα, πρέπει να δώσετε προσοχή σε άλλες αποχρώσεις: τον κατασκευαστή, το σχήμα και το μέγεθος των τουαλετών, τα χαρακτηριστικά των ειδών και πολλά άλλα.

Λευκή τουαλέτα

Τα βασικά κριτήρια για τη σωστή επιλογή

Όταν ένα άτομο αντιμετωπίζει το ερώτημα πώς να επιλέξει την σωστή τουαλέτα για το σπίτι, πηγαίνει στο υδραυλικό κατάστημα και, στηριζόμενη στις συμβουλές ενός συμβούλου, επιλέγει την καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, πολλοί πωλητές προσπαθούν να πουλήσουν αγαθά που αναφέρονται σε εγωιστικούς στόχους, οπότε είναι σημαντικό να κατανοήσουμε αυτό το θέμα ξεχωριστά.

Δεν υπάρχει τουαλέτα

Όταν επιλέγετε μια καλή τουαλέτα, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν:

 • το σωστό μέγεθος σε σχέση με την τουαλέτα.
 • εύκολη απελευθέρωση, η οποία καθιστά εύκολη τη σύνδεση της συσκευής με το δίκτυο αποχέτευσης.
 • αξιόπιστη και εύκολη αποστράγγιση, η οποία είναι δύσκολο να σπάσει και να αποκατασταθεί εύκολα.
 • έλλειψη πιτσιλιών κατά τη χρήση.
 • ωραίο σχέδιο και πρακτικό χρώμα.
 • φήμη μάρκα.

Πρέπει να επιλέξετε σωστά μια υδραυλική συσκευή, δεδομένου ότι μια τουαλέτα υψηλής ποιότητας μπορεί να αντέξει έως και 400 κιλά φορτίου, για μία αποχέτευση περάσει 7 λίτρα νερού και αντιμετωπίζει κάθε είδους απόβλητα και το σύστημα ξεπλύματος πρέπει να επηρεάσει πλήρως το δοχείο. Μόνο μια τέτοια τουαλέτα μπορεί να ονομαστεί αξιόπιστη απόκτηση.

Μπάνι μπανιέρα

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Οι τουαλέτες, όπως και κάθε άλλο είδος υδραυλικών εγκαταστάσεων, ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του σχεδιασμού, τον τύπο του εξαρτήματος, το υλικό κατασκευής, το σχήμα και το μέγεθος. Σε μικρά διαμερίσματα, μια τουαλέτα με μια συμπαγή εγκατάσταση είναι δημοφιλής, ενώ μεγάλα μοντέλα με μεγάλες δεξαμενές είναι κατάλληλα για εξοχικές κατοικίες.

Στεγνωτήρας στο πλάι

Τύπος συνημμένου τουαλέτας

Οι τουαλέτες χωρίζονται σε δάπεδο και τοίχο, το καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι συσκευές για το πάτωμα θεωρούνται η κλασική έκδοση και αγοράζονται πιο συχνά. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • η δομή δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί στον τοίχο, το νερό και μια αποχέτευση για αποχέτευση μπορεί να γίνει με σωλήνες και αυλακώσεις.
 • εύκολο στην επισκευή και συντήρηση, αφού όλα τα μέρη είναι έξω.
 • το κόστος αυτών των τουαλετών είναι χαμηλότερο.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τις διαστάσεις και τον τύπο στερέωσης. Οι βίδες και το κονίαμα τσιμέντου χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση μιας τέτοιας τουαλέτας, θα χρειαστεί περισσότερος ελεύθερος χώρος.

Για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χώρο στην τουαλέτα και να κάνουν το δωμάτιο πιο μοντέρνο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να επιλέξετε μια κρεμαστή τουαλέτα. Για αυτή τη συσκευή, θα χρειαστείτε μια ειδική συσκευή - εγκατάσταση. Πρόκειται για ένα μεταλλικό σκελετό, το οποίο είναι εσοχή σε μια θέση στον τοίχο και είναι κλειστό από διακόσμηση τοίχου. Το σύστημα αποστράγγισης και εισαγωγής νερού παραμένει κρυμμένο, μόνο η κρεμαστή τουαλέτα και το κουμπί της συσκευής έκπλυσης παραμένουν έξω.

Μαύρη τουαλέτα στο εσωτερικό

Τύπος βαρελιού

Για πολλούς ανθρώπους, το κρίσιμο ερώτημα είναι πώς να επιλέξετε μια δεξαμενή τουαλέτας, επειδή αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο των υδραυλικών εγκαταστάσεων.Η επιλογή εδώ δεν είναι μεγάλη, αλλά το λάθος προϊόν μπορεί να φέρει πολλή ταλαιπωρία.

Διπλή τουαλέτα

Μπορείτε να παραλάβετε μια δεξαμενή σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Μια δεξαμενή που συνδέεται με το μπολ τουαλέτας είναι η πιο δημοφιλής και βέλτιστη επιλογή. Το νερό ρέει σε αυτό από κάτω ή από την πλευρά, γρήγορα και ομαλά. Είναι εξοπλισμένο με ένα βολικό στοιχείο σκανδάλης - ένα κουμπί, μια ράβδο ή ένα μοχλό.
 • Μια αρθρωτή δεξαμενή σε μεταλλικό σωλήνα - διακρίνεται όμως από αξιοπιστία, όμως, στα σύγχρονα καταστήματα είναι δύσκολο να συναντηθεί ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά δεν φαίνεται πολύ αισθητικά ευχάριστο. Η συσκευή σκανδάλης είναι κατασκευασμένη με τη μορφή συνηθισμένου σχοινιού.

Τουαλέτα με υγιεινό ντους

Επιλογή σχήματος και μεγέθους

Πηγαίνοντας στο κατάστημα για υδραυλικά, ένα άτομο θα χάσει εύκολα στην ποικιλία και αναρωτιέμαι τι τουαλέτα να επιλέξει έτσι ώστε να ταιριάζει τέλεια στο μπάνιο; Για να καθορίσετε το μέγεθος της τουαλέτας, πρέπει να μετρήσετε την περιοχή του δωματίου όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ο εξοπλισμός και να επιλέξετε τη φόρμα, να βασιστείτε στη γεύση σας.

Σε σχήμα λεκάνης, τα μπολ τουαλέτας είναι:

 • Χωνοειδής - οι πιο υγιεινές και άνετες τουαλέτες, η οπή αποστράγγισης των οποίων βρίσκεται στο κέντρο. Ξεπλένεται καλά, αλλά υπάρχει και ένα μειονέκτημα της συσκευής - πιτσιλιές που δεν εμποδίζουν τίποτα.
 • Kozyrkovym - ο πίσω τοίχος έχει μια διόγκωση και κλίση, η οποία επιτρέπει τα περιττώματα και άλλα απόβλητα να ρέουν ομαλά αλλά γρήγορα άμεσα στην οπή αποστράγγισης. Η απουσία στασιμότητας του νερού σε ένα τέτοιο μπολ αποφεύγει τη σκουριά.
 • Πιάτο - ο πίσω τοίχος έχει ένα λεγόμενο ράφι όπου πέφτουν κόπρανα. Για την πλήρη απομάκρυνσή τους, πρέπει να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο ένα πλύσιμο, αλλά και ένα πινέλο. Το νερό εδώ παραμένει στάσιμο, σχηματίζοντας μια πλάκα, το επιλέγουν μόνο για να αποφύγουν την εκτόξευση.

Οι διαστάσεις της τουαλέτας πρέπει να αντιστοιχούν στο μέγεθος του μπάνιου. Είναι καλύτερο να αγοράσετε μια τουαλέτα δαπέδου σε ένα τυποποιημένο μέγεθος 35 cm πλάτος, 70 υψηλό και 60 βαθιά. Οι ακόλουθες διαστάσεις είναι χαρακτηριστικές για μια κρεμαστή τουαλέτα: το πλάτος και το ύψος είναι 35,5 εκατοστά και το βάθος των 50 εκ. Για πολύ μικρούς χώρους, οι σύμβουλοι θα πάρουν συμπαγείς τουαλέτες με πλάτος έως 35 εκατοστά.

Κόκκινη τουαλέτα στο εσωτερικό

Δεν υπάρχει τουαλέτα

Ένα τέτοιο πρόβλημα, πώς να επιλέξετε ένα μπολ τουαλέτας χωρίς πιτσιλιές, πολλές νοικοκυρές ανησυχούν. Ο ψεκασμός ενοχλεί όταν χρησιμοποιείτε την τουαλέτα και κατά τη διάρκεια της έκπλυσης. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, οι σχεδιαστές υδραυλικών εγκαταστάσεων έχουν αναπτύξει μια μοναδική τεχνική αντιπλημμυρικής προστασίας.

Μπλε τουαλέτα στο εσωτερικό

Πώς να καταλάβετε ότι η τουαλέτα είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα κατά της εκτόξευσης:

 • στενή τρύπα αποστράγγισης.
 • την παρουσία ενός κυκλικού χείλους στο μπολ τουαλέτας.
 • το μπολ τουαλέτας έχει ένα ράφι ή μια πλαγιά του πίσω τοίχου.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι κατά την λειτουργία της τουαλέτας, ο ψεκασμός θα είναι ελάχιστος.

Τουαλέτα δαπέδου

Σύστημα εξάτμισης

Μεγάλη σημασία για την επιλογή υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι η απελευθέρωση της τουαλέτας. Αυτό είναι το συνδετικό τμήμα της τουαλέτας με μια οπή σωλήνα, ή πιο απλά, έναν ευρύ σωλήνα μέσω του οποίου τα περιεχόμενα του μπολ στέλνονται στο αποχετευτικό δίκτυο. Τα σωστά επιλεγμένα συστήματα εξάτμισης θα βοηθήσουν στην αποφυγή προβλημάτων εγκατάστασης. Η απελευθέρωση της τουαλέτας συμβαίνει:

 • κατακόρυφο: έξοδος δαπέδου, κατάλληλο για πολύ χαμηλά ανοίγματα αποχέτευσης που απέχουν αρκετά εκατοστά από τον τοίχο.
 • οριζόντια: εγκατεστημένη όπου η οπή αποχέτευσης είναι ανυψωμένη σε σχέση με το δάπεδο ή στον τοίχο.
 • πλάγια: βρίσκεται σε γωνία 45 μοιρών και συνδέεται με έναν αποχετευτικό αγωγό που βρίσκεται στο επίπεδο του δαπέδου, καθώς και δίπλα στον τοίχο.

Δεν έχει σημασία ποιος τύπος εξόδου, δεν έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και το διαφορετικό σχήμα τους χρειάζεται μόνο έτσι ώστε ο λεκάνης τουαλέτας να ταιριάζει με το άνοιγμα του αποχετευτικού δικτύου.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Κάθισμα και καπάκι τουαλέτας

Ερωτήσεις για το πώς να επιλέξετε ένα κάθισμα τουαλέτας και πώς να επιλέξετε ένα καπάκι τουαλέτας δεν είναι λιγότερο σημαντικές από το σχήμα, την απελευθέρωση και τη δεξαμενή του προϊόντος. Η άνεση και η αισθητική πλευρά του θέματος εξαρτώνται από αυτά.

Τουαλέτα με νεροχύτη στη δεξαμενή

Τι πρέπει να προσέξετε:

 • για να επιλέξετε ένα κάθισμα και ένα κάλυμμα είναι κατασκευασμένο από μοντέρνα, πρακτικά υλικά: πλαστικό ή duroplast?
 • για άνετη λειτουργία της τουαλέτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθίσματα με στρώμα αφρού.
 • τα καθίσματα και τα καλύμματα από υφάσματα πρέπει να αποφεύγονται · προτιμούνται τα κολλημένα υλικά.
 • το κάθισμα πρέπει να επιλέγεται αυστηρά ανάλογα με το μέγεθος του μπολ.
 • επιλέξτε ένα καπάκι ώστε να ταιριάζει άνετα στο μπολ και να το καλύπτει εντελώς.
 • πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα στερέωσης του καθίσματος και του καλύμματος, ο μηχανισμός πρέπει να είναι αξιόπιστος, αλλά εύκολος στην εγκατάσταση.

Αν θέλετε να δώσετε αποκλειστικότητα στο εσωτερικό του μπάνιου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φωτεινά καλύμματα με σχέδια και μοτίβα που διατίθενται σε πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ορθογώνια τουαλέτα

Κατασκευαστής

Είναι μάλλον δύσκολο να πούμε ποια λεκάνη τουαλέτας να επιλέξει, γιατί σήμερα υπάρχουν πολλά διαφορετικά εμπορικά σήματα στην αγορά προϊόντων υγιεινής.

Ρετρό στυλ τουαλέτας

Ωστόσο, αναφερόμενος στις στατιστικές των μεγάλων υπεραγορών κατασκευής, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα πιο δημοφιλή μπολ μπάνιου των ακόλουθων εταιρειών:

 • Jacob Delafon;
 • Roca;
 • Cersanit;
 • Iddis;
 • Ido.

Επίσης, η τουαλέτα του οποίου η εταιρεία είναι καλύτερη, οι σύμβουλοι πωλήσεων του καταστήματος όπου θα αγοραστούν τα αγαθά μπορούν να πουν.

Τουαλέτα με ενσωματωμένη δεξαμενή

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)