Πώς να επιλέξετε ένα νεροχύτη για την κουζίνα; Χαρακτηριστικά κατασκευής και υλικών

Ο σωστός σχεδιασμός του χώρου της κουζίνας όχι μόνο φέρνει άνεση στο δωμάτιο, αλλά απλοποιεί επίσης πολύ το έργο της οικοδέσποινας. Η διακόσμηση των δωματίων βασίζεται σε τρία βασικά σημεία: ψυγείο, σόμπα και νεροχύτη. Είναι γενικά αποδεκτό ότι όταν μαγειρεύει, μια γυναίκα ξοδεύει τις περισσότερες φορές στη σόμπα, αλλά αφού παρατηρήσει την εργασία της, μπορεί να συμπεράνει ότι πλύσιμο πιάτων, λαχανικών και χεριών είναι πολύ πιο κοινό από το μαγείρεμα.

Νιπτήρας κουζίνας

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν στους πελάτες μια τεράστια ποικιλία νιπτήρων για κάθε γούστο. Είναι σημαντικό να κάνετε μια επιλογή σύμφωνα με τις λειτουργικές ιδιότητές τους και όχι με βάση μόνο την εμφάνιση.

Ποικιλίες νεροχύτη κατά υλικό

Αυτό το κριτήριο έχει μεγάλη σημασία, το υλικό πρέπει να πληροί ορισμένα πρότυπα:

  • Ανθεκτικότητα. Τα βαριά αντικείμενα πλένονται συχνά στο κύπελλο της κουζίνας: κατσαρόλες, τηγάνια, μηχανές αλέσεως.
  • Χαμηλό πορώδες. Αποτρέπει την απορρόφηση γράσου και βρωμιάς στην επιφάνεια.
  • Υγιεινή Είναι απαραίτητο οι νεροχύτες της κουζίνας να μην λειτουργούν ως οδηγός για επιβλαβή βακτήρια.
  • Αντοχή στη διάβρωση. Αυτός ο δείκτης είναι σημαντικός για μακροχρόνια λειτουργία, η περίοδος του οποίου μπορεί να μειωθεί υπό την επίδραση νερού με διαφορετικές θερμοκρασίες.

Ποιο νεροχύτη είναι καλύτερο; Εξετάστε τις κύριες ποικιλίες μοντέλων που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά.

Νιπτήρας κουζίνας

Ψυγείο από ανοξείδωτο χάλυβα

Τα προϊόντα είναι ανθεκτικά, καθαρίζονται εύκολα από μόλυνση, κατασκευάζονται σε διάφορα στυλ, έχουν προσιτό κόστος. Κατά τη λειτουργία, οι νεροχύτες για κουζίνες από ανοξείδωτο χάλυβα δεν αλλάζουν το χρώμα τους και ταυτόχρονα δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των μοντέλων είναι η βέλτιστη αναλογία τιμής και ποιότητας. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ δημοφιλείς στους κατοίκους της χώρας μας.

Νιπτήρας κουζίνας

Οι ανοξείδωτοι νεροχύτες για την κουζίνα κατασκευάζονται με διαφορετικά τελειώματα:

  • Γυαλιστερό. Θεωρείται κλασικό προϊόν. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την τάση να γρατσουνιά, καθώς και την καλή ορατότητα όλων των ζημιών.
  • Ματ Είναι κατασκευασμένο από ακατέργαστο μέταλλο, έχει χαμηλό κόστος.
  • Κυματοειδές. Θεωρείται η πιο πρακτική, η επιφάνεια καλύπτει τα σταγονίδια νερού και τις γρατζουνιές. Παρόμοια μοντέλα ταιριάζουν τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Νιπτήρας χαλκού για την κουζίνα

Ένα τέτοιο προϊόν θα ταιριάζει σε αληθινούς γνώστες αποκλειστικών πραγμάτων. Παρόμοιες επιλογές φαίνονται αρμονικά στους εσωτερικούς χώρους που εκδίδονται σε βικτοριανό και κλασσικό στυλ. Ο χαλκός έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, εύκολο να το φροντίσει. Δεν υπάρχουν σημεία στην επιφάνεια του. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των νεροχύτη είναι η μαγευτική ομορφιά τους, η οποία παραμένει άθικτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Νιπτήρας κουζίνας

Ελαφρύ νεροχύτη για την κουζίνα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα νεροχύτη από χυτοσίδηρο είναι ένα λείψανο του παρελθόντος. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει.Σήμερα, πωλούνται οικονομικά προϊόντα σμάλτου από χυτοσίδηρο. Το εμαγιέ μοντέλο δεν φαίνεται χειρότερο από τις σύγχρονες επιλογές.

Το υλικό χαρακτηρίζεται από αντοχή, υψηλή αντοχή σε διάφορες βλάβες και αλκάλια. Η εμαγιέ επιφάνεια είναι σε θέση να εξυπηρετήσει για πολλές δεκαετίες.

Το μόνο μειονέκτημα είναι η τάση για τσιπ που συμβαίνουν σε σχέση με την πτώση βαρέων αντικειμένων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παρά την ελκυστική εμφάνιση και ανθεκτικότητα, ο εμαγιέ νεροχύτης έχει χαμηλή μηχανική αντοχή. Ρωγμές σε αυτό μπορεί να προκύψει λόγω των ξαφνικών μεταβολών στη θερμοκρασία του νερού.

Νιπτήρας κουζίνας

Ακρυλικές νεροχύτες για την κουζίνα

Η επιφάνεια αυτού του υλικού είναι ανθεκτική, έχει χαμηλό πορώδες. Ακρυλικό χρησιμοποιείται για την κατασκευή νεροχύτες και countertops με μια ποικιλία σχημάτων. Τα προϊόντα είναι υγιεινά, ανθεκτικά στη ρύπανση, έχουν αισθητικά ελκυστική εμφάνιση. Όσον αφορά το σχεδιασμό χρωμάτων, η παλέτα χρωμάτων περιορίζεται μόνο από τη φαντασία των σχεδιαστών.

Νιπτήρας κουζίνας

Τα μειονεκτήματα των ακρυλικών νεροχυτών περιλαμβάνουν την τάση να γρατσουνιές. Εντούτοις, η ζημιά αυτή επισκευάζεται με λείανση, μπορούν επίσης να επισκευαστούν τεμαχισμένα άκρα.

Νιπτήρες από τεχνητή πέτρα για την κουζίνα

Παρόμοια μοντέλα κατασκευάζονται από τσιπ γρανίτη, μάρμαρο ή χαλαζιακή άμμο, τα οποία είναι συνδεδεμένα με ακρυλικές ρητίνες.

Νιπτήρας κουζίνας

Οι σύνθετοι νεροχύτες για την κουζίνα έχουν τα υπέρ και τα κατά. Τα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων, είναι ανθεκτικά σε κραδασμούς και ακραίες θερμοκρασίες και απορροφούν θόρυβο. Οι νεροχύτες από πέτρα είναι ανθεκτικοί, διαφέρουν στην αρχική τους εμφάνιση. Οι νεροχύτες λειτουργούν εύκολα, ανθεκτικοί σε διάφορους ρύπους.

Στη σύγχρονη αγορά παρουσιάζονται προϊόντα με διάφορες επιλογές χρώματος, έτσι η επιλογή θα εξαρτηθεί από το εσωτερικό του δωματίου. Μεταξύ των ελλείψεων είναι η υψηλή τιμή, η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.

Η χαλαζία βυθίζεται

Πρόκειται για μια άλλη έκδοση σύνθετων προϊόντων, η οποία είναι ένας σταυρός μεταξύ ακρυλικής και φυσικής πέτρας. Οι νεροχύτες χαλαζία για την κουζίνα είναι σε μεγάλη ζήτηση στη χώρα μας. Τα μοντέλα δεν απαιτούν πολύπλοκη φροντίδα, έχουν υγιεινή. Μπορούν να γίνουν όχι μόνο ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό της κουζίνας, αλλά και ένα κεντρικό στοιχείο στο σχεδιασμό ενός δωματίου.

Νιπτήρας κουζίνας

Πέτρινες νεροχύτες για την κουζίνα

Τα προϊόντα αυτά διακρίνονται από τον πολυτελές σχεδιασμό και τη φυσική ομορφιά. Το φυσικό υλικό είναι πολύ ανθεκτικό, δεν φοβάται τις γρατζουνιές και την έντονη χρήση. Τα αισθητικά χαρακτηριστικά των νεροχυτών για την κουζίνα χρησιμοποιούνται συχνά ως κύριο στοιχείο σχεδιασμού. Τα προϊόντα παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία: μάρμαρο, γρανίτη, όνυχα και άλλα. Μεταξύ των ελλείψεων είναι η υψηλή τιμή και η ανάγκη τακτικής φροντίδας.

Οι νεροχύτες χάλυβα για την κουζίνα χάνουν πέτρα σε ιδιότητες απορρόφησης του ήχου.

Νιπτήρας κουζίνας

Νιπτήρες πορσελάνης για την κουζίνα

Η αντοχή και η υψηλή αντοχή σε φθορά αυτού του υλικού είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό, αλλά αξίζει να κατανοηθούν τα υπέρ και τα κατά. Τα προϊόντα διακρίνονται από την περιβαλλοντική ασφάλεια, την αισθητική και την ανθεκτικότητα. Το κεραμίδι από πορσελάνη έχει επίσης σημαντικά μειονεκτήματα: την ανάγκη για συχνό καθαρισμό, υψηλό κόστος, αδυναμία εκτέλεσης επισκευών όταν σχηματίζονται μάρκες και ρωγμές.

Νιπτήρας κουζίνας

Κεραμικοί νεροχύτες

Σε σύγχρονα σπίτια, τέτοια μοντέλα βρίσκονται ολοένα και λιγότερο. Κεραμικό νεροχύτη για την κουζίνα είναι αρκετά ακριβό, αλλά χαρακτηρίζεται από χαμηλή αντοχή. Από ένα ισχυρό χτύπημα, μπορεί απλά να σπάσει εντελώς. Τις περισσότερες φορές, τέτοια μοντέλα χρησιμοποιούνται στο μπάνιο.

Νιπτήρας κουζίνας

Ποικιλίες νεροχύτη σε σχήμα

Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο νεροχύτη για τη διευθέτηση μιας κουζίνας, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή όχι μόνο στο υλικό αλλά και στην οργανική μορφή των προϊόντων.

Στρογγυλή νεροχύτη για την κουζίνα

Θεωρείται μια παραδοσιακή επιλογή που μπορεί να διακοσμήσει ολόκληρο το δωμάτιο.Ένα ωοειδές σχήμα θεωρείται εξίσου δημοφιλές. Σχεδόν όλα τα είδη πιάτων είναι στρογγυλά, οπότε το πλύσιμο είναι πολύ βολικό. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ευκολία συντήρησης, η απουσία γωνιών δεν επιτρέπει τη συσσώρευση ακαθαρσιών στην επιφάνεια. Ο στρογγυλός νεροχύτης είναι κατάλληλος για μικρά και ευρύχωρα δωμάτια.

Νιπτήρας κουζίνας

Πλατείες νεροχύτες

Αυτό είναι ένα άλλο κλασικό μοντέλο. Οι νεροχύτες σε σχήμα τετραγώνου είναι αρκετά ευρύχωροι και καθαρίζονται εύκολα.

Νιπτήρας κουζίνας

Γωνιακός νεροχύτης για την κουζίνα

Το σχήμα τέτοιων μοντέλων μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό. Ορθογώνια, προϊόντα με δύο κύπελλα διαφορετικών μεγεθών και άλλα σχήματα είναι επίσης κοινά. Η ποικιλία των επιλογών είναι μεγάλη.

Τα δωμάτια με νεροχύτη στη γωνία γίνονται πιο εργονομικά και λειτουργικά, ένας χώρος για την αποθήκευση των πραγμάτων εμφανίζεται κάτω από το νεροχύτη, η παρουσία πολλών δοχείων απλοποιεί το έργο της οικοδέσποινας. Το γωνιακό μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε μια μικρή κουζίνα.

Ο σχεδιασμός της κουζίνας με έναν γωνιακό νεροχύτη είναι βολικός και ελκυστικός, τόσο πολλοί το λατρεύουν.

Νιπτήρας κουζίνας

Διπλό νεροχύτη για την κουζίνα

Τέτοια προϊόντα εμφανίστηκαν πρόσφατα, αλλά έχουν ήδη αποτελέσει αντικείμενο επιθυμίας για πολλές γυναίκες. Ένα νεροχύτη με δύο κύπελλα σας επιτρέπει να μαγειρεύετε πολύ πιο γρήγορα και πιο άνετα, πράγμα που βοηθά τις νοικοκυρές να σώσουν τον προσωπικό τους χρόνο. Το μόνο μειονέκτημα αυτών των νεροχύτη για την κουζίνα είναι ότι έχουν σχεδιαστεί για ευρύχωρα δωμάτια. Οι ιδιοκτήτες των μικρών δωματίων θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε ενάμισι μοντέλο, καθώς και στενούς νεροχύτες για την κουζίνα.

Νιπτήρας κουζίνας

Η παρουσία φτερών

Οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται ως στεγνωτήριο και αποτελούν μια σημαντική λειτουργική προσθήκη σε διάφορους τύπους νεροχύτη. Τα φτερά χρησιμοποιούνται για την απόψυξη, την τοποθέτηση λαχανικών ή καθαρά πιάτα.

Μέθοδοι συναρμολόγησης

Ένας σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός νεροχύτη είναι η μέθοδος εγκατάστασης:

Τοποθέτηση βραχίονα

Αυτή η μέθοδος θεωρείται η πιο οικονομική και απλή. Κατάλληλο για ανθρώπους που εξακολουθούν να αναζητούν το τέλειο νεροχύτη, ζυγίζουν όλα τα υπέρ και τα κατά, αλλά χρησιμοποιούν προσωρινά ένα απλό μοντέλο.

Ο νεροχύτης χτυπάει

Η μέθοδος συνίσταται στο γεγονός ότι το προϊόν είναι εσοχή στον πάγκο, που βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο με αυτό. Ένα τέτοιο νεροχύτη φαίνεται αρμονικό εάν συνδυάζει ένα σετ επίπλων ή διάφορα τμήματα.

Νιπτήρας κουζίνας

Επίτοιχο νεροχύτη για την κουζίνα

Θεωρείται μία από τις απλούστερες επιλογές, η οποία συχνά σταματά την επιλογή των αγοραστών. Ο νεροχύτης σε αυτή την περίπτωση θα ανέβει λίγο πάνω από την επιφάνεια των επίπλων.

Νιπτήρας κουζίνας

Ολοκληρωμένη μέθοδος

Αυτή είναι μια νέα τεχνολογία έντασης εργασίας, στην οποία το ντουλάπι με νιπτήρα για την κουζίνα φαίνεται πιο αρμονικό. Το ενσωματωμένο στοιχείο γίνεται ένα με τον πάγκο.

Νιπτήρας κουζίνας

Πώς να επιλέξετε ένα νεροχύτη για την κουζίνα; Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να εξεταστούν όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υλικών, οι μορφές και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης των νεροχυτών, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος και τις ειδικές απαιτήσεις τους. Και, φυσικά, θα πρέπει να επιλέξετε με βάση τις δικές σας προτιμήσεις.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)