Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας μπάνιο

Κατά την επισκευή του μπάνιου, μερικές φορές πρέπει να αντικαταστήσετε τα υδραυλικά. Επομένως, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα πώς να βάλουμε ένα μπάνιο. Η εργασία με αυτό το ογκώδες στοιχείο είναι πολύ δύσκολη. Το κύριο πράγμα εδώ είναι η σωστή σειρά ενεργειών. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το πώς να εγκαταστήσετε ένα ακρυλικό λουτρό.

Πόδια λουτρό στο εσωτερικό

Πώς να εγκαταστήσετε ένα μπάνιο

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προετοιμάσετε μια θέση. Το πάτωμα πρέπει να είναι τελείως ομοιόμορφο και στεγνό, ο σωλήνας αποστράγγισης πρέπει να είναι απαλλαγμένος από ρύπους και να στεγνώνει. Το νερό πρέπει να αποσυνδεθεί εκ των προτέρων.

Αποστράγγιση σύνδεσης

Συνήθως, η αποχέτευση συνδέεται με ένα κυματοειδές σωλήνα, είναι πολύ βολικό, καθώς μπορεί να τραβηχτεί σε οποιαδήποτε απόσταση. Εάν χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες για να αποστραγγίσετε στο μπάνιο, μετρήστε εκ των προτέρων την απόσταση από αυτές.

Η πιο σημαντική διαδικασία είναι η εγκατάσταση του σωλήνα εξαγωγής. Όλα τα σχέδια είναι εξοπλισμένα με μια έξοδο από κάτω, και αφού η απόσταση μεταξύ του δαπέδου και του πυθμένα του μπάνιου είναι πολύ μικρή, είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην έξοδο. Επομένως, όταν εγκαθιστάτε το σιφόνι, πρέπει να αντιμετωπίσετε ταλαιπωρία και δύσκολα μπορείτε να το κάνετε χωρίς έναν βοηθό.

Τεχνολογία εκτέλεσης εργασίας

Ένα άτομο πιέζει το τμήμα εκκένωσης του σιφόνι στην αποστράγγιση του λουτρού, το δεύτερο - εισάγει το λαιμό και το περιστρέφει. Για στεγανότητα, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα λάστιχο λιπαντικό με στεγανωτικό σιλικόνης ανάμεσα στον πυθμένα της μπανιέρας και την έξοδο του σιφόνι από έξω, έτσι ώστε να μην περάσει το νερό.

Στη συνέχεια, συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα στο λαιμό της οπής υπερχείλισης. Η τεχνολογία για την τοποθέτησή της έχει ως εξής:

 • βάλτε ένα πλαστικό περικόχλιο στο λάστιχο.
 • βάλτε ένα σφηνοειδές πλαστικό παρέμβυσμα στο παξιμάδι με το αιχμηρό άκρο στο άκρο του σωλήνα.
 • συνδέστε το σιφόνι με τον ανυψωτικό αγωγό χρησιμοποιώντας μια μανσέτα από καουτσούκ.
 • τοποθετήστε τον εύκαμπτο σωλήνα στον αγωγό του αγκώνα και σφίξτε το παξιμάδι.

Βιδώστε το άλλο άκρο του σωλήνα υπερχείλισης στο σιφόνι και προχωρήστε στη βίδα του λαιμού. Θυμηθείτε να πιέσετε σταθερά τον εύκαμπτο σωλήνα στην τρύπα υπερχείλισης. Για να αποφύγετε την υπερβολική σφίξιμο των συνδέσεων με σπείρωμα, στρίψτε τους με το χέρι. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την κάμψη του κυματοειδούς σωλήνα σιφωνίου για να εξαλείψετε την πιθανότητα μπλοκαρίσματος.

Στο τέλος της εργασίας, ελέγξτε την εγκατάσταση: ρίξτε νερό στην μπανιέρα και στραγγίστε. Εάν διαρρέει κάπου, ξεραστείτε τα πάντα και εκτελέστε ξανά την εγκατάσταση.

Τώρα πρέπει να εκτελέσετε την εγκατάσταση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εγκαταστήσετε ένα μπάνιο.

Η διαδικασία τοποθέτησης τούβλων κάτω από το λουτρό

Τοποθέτηση σε πόδια στήριξης

Αυτή η επιλογή είναι η ταχύτερη και ευκολότερη, αφού το λουτρό πωλείται συνήθως με τα πόδια. Ο τρόπος εγκατάστασης του λουτρού στα πόδια πρέπει να περιγράφεται λεπτομερώς στις οδηγίες. Στα πόδια υπάρχει ένας μηχανισμός ρύθμισης με τον οποίο είναι εύκολο να ισοπεδωθεί.

Τοποθέτηση σε μεταλλικό πλαίσιο

Το μεταλλικό πλαίσιο είναι επίσης συχνά τοποθετημένο στο εργοστάσιο. Εάν δεν υπάρχει τελικό πλαίσιο, μπορεί να συγκολληθεί από γωνίες ή σωλήνες. Μεταξύ του πλαισίου και του μπάνιου βγήκε ένα στρώμα από καουτσούκ απορροφητικό των κραδασμών. Όλα τα κενά κλείνονται με αφρό πολυουρεθάνης.

Τοποθέτηση σε τούβλο

Η εγκατάσταση σε τούβλα πραγματοποιείται εάν το μοντέλο που αγοράσατε δεν διαθέτει εργοστασιακό πλαίσιο ή πόδια. Πολλοί θεωρούν αυτή τη μέθοδο πιο αξιόπιστη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα λουτρό σε τούβλα;

Το μαξιλάρι τούβλου έχει ως εξής:

 • τούβλα τοποθετούνται κάτω από τον πυθμένα του λουτρού έτσι ώστε να στηρίζεται πάνω τους με τις άκρες του.
 • η τοιχοποιία προσαρμόζεται στο σχήμα του πυθμένα.
 • βάλτε τούβλα σε κονίαμα τσιμέντου-άμμου.
 • το ύψος του στύλου τούβλου μπροστά θα πρέπει να είναι περίπου 17 cm, και πίσω 19 cm για να παρέχει μια κλίση?
 • τα προκύπτοντα κενά μεταξύ των στηριγμάτων και της μπανιέρας καλύπτονται με αφρό.

Αυτή η μέθοδος βελτιώνει τη σταθερότητα. Ένα μπάνιο εγκατεστημένο σε τούβλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, ακόμα και ένα πολύ βαρύ άτομο, χωρίς φόβο ότι θα κάμπτεται ή θα παραμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Μπάνιο στα τούβλα

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης διαφορετικών τύπων μπανιέρων

Η τεχνολογία για την εγκατάσταση οποιουδήποτε μοντέλου διαφορών έχει ελάχιστη σημασία. Αλλά υπάρχουν μερικές αποχρώσεις. Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας μπανιέρα από χυτοσίδηρο; Κατά την εγκατάσταση, δεν μπορείτε να προεγκαταστήσετε το σιφόνι. Αυτό το υδραυλικό σύστημα είναι πολύ βαρύ · είναι αδύνατο να το τοποθετήσετε στη θέση του σε περιορισμένο χώρο.

Τυπικά, τα μοντέλα από χυτοσίδηρο έχουν ειδικά ανοίγματα για τα πόδια. Ως εκ τούτου, το λουτρό είναι τοποθετημένο στην πλευρά του και τα πόδια έχουν βιδωθεί. Δεν χρειάζονται πρόσθετοι σύνδεσμοι. Εάν το πάτωμα είναι πλακίδιο, είναι καλύτερο να μην τοποθετήσετε το λουτρό από χυτοσίδηρο στο πλακάκι, καθώς το κεραμίδι μπορεί να καταρρεύσει εξαιτίας της βαρύτητας.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα λουτρό χάλυβα; Η τοποθέτησή του γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως το ακρυλικό, αλλά υπάρχουν και μικρά χαρακτηριστικά. Χρειάζεται απαραίτητα γείωση, καθώς έχει υψηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα.

Επίσης, τα μοντέλα χάλυβα είναι πολύ θορυβώδη, επομένως πρέπει να είναι ηχομονωμένα. Δεδομένου ότι το μεταλλικό λουτρό είναι πολύ λεπτό, είναι προτιμότερο να κατασκευάσει τούβλα κάτω από αυτό για να δώσει σταθερότητα. Τα ελαστικά μαξιλάρια πρέπει να τοποθετούνται κάτω από κάθε πόδι έτσι ώστε να μην κινείται χωρίς νερό.

Εγκατάσταση ακρυλικών λουτρών

Ο πιο συνηθισμένος τύπος μπανιέρας σε σπίτια σε όλο τον κόσμο είναι ακρυλικό. Πώς να εγκαταστήσετε ένα ακρυλικό λουτρό; Η τοποθέτησή του δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι το ακρυλικό είναι ένα πολύ ευαίσθητο υλικό και είναι εύκολο να καταστραφεί. Είναι καλύτερα να μην αγοράσετε ακρυλικά υδραυλικά εκ των προτέρων, κατά τη διάρκεια παρατεταμένης αποθήκευσης μπορεί να παραμορφωθεί.

Εάν το μοντέλο είναι διαθέσιμο ως πρότυπο, δεν παρέχεται επιπλέον στήριξη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα ακρυλικό λουτρό; Εάν αγοράσατε ένα μοντέλο χωρίς πόδια, μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε πλαίσιο από τούβλα. Αλλά είναι σκόπιμο να αγοράσετε σε μια εκτεταμένη διαμόρφωση, με ένα πλαίσιο ή τα πόδια για την εγκατάσταση, μια αποστράγγιση-υπερχείλιση, ορίζει για την εγκατάσταση.

Ο γωνιακός σχεδιασμός έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Η επιλογή των υποστηριγμάτων τούβλου για γωνιακά μοντέλα εξαρτάται από το σχήμα και τα χαρακτηριστικά τους. Πώς να εγκαταστήσετε ένα γωνιακό ακρυλικό λουτρό σε τούβλα; Πλαίσια από τούβλα έχουν σχεδιαστεί:

 • ένα τρίγωνο που επαναλαμβάνει το σχήμα του λουτρού.
 • με τη μορφή του γράμματος "P" προς την κατεύθυνση της επέκτασης.
 • απλό μονολιθικό ορθογώνιο.
 • με τη μορφή δύο πυλώνων που καλύπτουν τη δομή σε όλο το μήκος.
 • στερεό κιβώτιο, το οποίο έπειτα "έβαλε" στο λουτρό. Το πλαίσιο που έχει εγκατασταθεί είναι πολύ ανθεκτικό.

Γνωρίζοντας πώς να εγκαταστήσετε ένα ακρυλικό λουτρό γωνίας, δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν αυτές οι μέθοδοι σε προϊόντα χάλυβα.

Πώς να εγκαταστήσετε το μπάνιο σας στο σωστό ύψος; Συνήθως τοποθετείται σε κανονικό ύψος, αν αποφασίσετε να φτάσετε στο ύψος σας, μπορείτε να το βάλετε σε τούβλα και να το διακοσμήσετε από κάτω με μια ειδική οθόνη.

Μπάνιο σε τούβλα με οθόνη

Πώς να διακοσμήσετε ένα μπάνιο

Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το χώρο κάτω από το μπάνιο, είναι καλύτερο να το διακοσμήσετε με μια οθόνη. Πώς να εγκαταστήσετε μια οθόνη κάτω από το λουτρό; Υπάρχουν πολλές επιλογές για οθόνες, υπάρχουν εκείνες που πωλούνται με ράφια.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα σχέδιο με συρτάρια στο μπάνιο. Αλλά πιο συχνά εγκαθιστούν απλά πάνελ PVC, τα οποία πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα. Αυτή είναι η πιο προσιτή και εύκολη εγκατάσταση. Ο σχεδιασμός αποτελείται από δύο πλαστικά πάνελ που περικλείονται σε πλαίσιο αλουμινίου.

Οι ακρυλικές μπανιέρες πωλούνται ήδη με έτοιμα πάνελ από PVC, αφού μπορείτε να εγκαταστήσετε εύκολα ένα ακρυλικό λουτρό μόνοι σας και οι πίνακες είναι επίσης συνδεδεμένοι με τα χέρια σας. Η ακολουθία για την εγκατάσταση του πίνακα σε ακρυλικό λουτρό έχει ως εξής:

 1. Μαρκάρετε στο πλάι του μπάνιου το μέσον της πλάκας στήριξης οθόνης από PVC.
 2. Συνδέστε την οθόνη PVC και τυλίξτε το πάνω μέρος μεταξύ της βάσης και της πλευράς του λουτρού.
 3. Βιδώστε τα στηρίγματα στήριξης στο πλαίσιο του μπάνιου.
 4. Συνδέστε την οθόνη PVC στο μπάνιο χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.

Η εγκατάσταση ενός μπάνιου είναι μια υπεύθυνη διαδικασία. Κατά την εγκατάσταση, υπάρχουν πολλά τεχνικά σημεία. Και αν κατορθώσετε να εγκαταστήσετε μια ακρυλική μπανιέρα με τα δικά σας χέρια, θα πρέπει ακόμα να προσκαλέσετε ειδικούς για να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο υδρομασάζ.

Εγκατάσταση πάνελ κάτω από το λουτρό

Προετοιμασία για την εγκατάσταση του μίξερ στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)