Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας προσωπικά

Η τοποθέτηση μιας τουαλέτας είναι ένα σοβαρό στάδιο στην ανακαίνιση μιας τουαλέτας. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να εγκαταστήσετε μια τουαλέτα, αλλά αποφασίσατε να κάνετε αυτό το έργο με τα δικά σας χέρια, μην ξεχνάτε ότι αυτό δεν είναι το πιο ευχάριστο έργο και ακόμη και οι παραμικρές ατέλειες στην εφαρμογή της μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες. Μια κακή εγκατεστημένη τουαλέτα μπορεί να αρχίσει να διαρρέει και το διαμέρισμα κινδυνεύει να γεμίσει με τη μυρωδιά των υπονόμων. Οι λυπηρές συνέπειες μπορούν να επηρεάσουν τους γείτονες παρακάτω. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να εγκαταστήσετε την τουαλέτα.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Ποια υλικά και εργαλεία θα απαιτηθούν για την εγκατάσταση

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, αγοράστε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά.

Θα χρειαστείτε:

 • Σφυριά ή σφύρα.
 • Ρυθμιζόμενο κλειδί.
 • Κατσαβίδια?
 • Ένα σφυρί?
 • Κλειδιά?
 • Ένδειξη στεγανότητας (εάν η τουαλέτα είναι χρωματισμένη, επιλέξτε ένα σφραγιστικό για το χρώμα του).
 • Πυροβόλο για εξώθηση στεγανοποιητικού υλικού.
 • Ευέλικτο μακιγιάζ για το νερό.
 • Προσαρμογείς για νήματα στις αρθρώσεις.
 • Λινά υγιεινής ή ταινία FUM;
 • Σύνθεση τσιμέντου με γρήγορη στερεοποίηση.
 • Σπάτουλα ·
 • Λευκή ταινία χαρτιού (εάν η τουαλέτα είναι εγκατεστημένη σε ένα σκοτεινό πλακάκι)?
 • Λεπτό δείκτη (απαιτείται για την επισήμανση οπών).
 • Συνδετήρες για την τοποθέτηση της τουαλέτας στο πάτωμα (αν δεν περιλαμβάνεται στην τουαλέτα).

Κάνετε επίσης κουρέλια και κουβάδες. Αυτό το έργο είναι βρώμικο, επομένως θα είναι δύσκολο να το κάνετε χωρίς αυτά τα βοηθητικά υλικά.

Το αποτέλεσμα της τοποθέτησης της τουαλέτας

Προπαρασκευαστικές εργασίες και αποσυναρμολόγηση της παλιάς τουαλέτας

Απενεργοποιήστε το νερό πριν την αποσυναρμολόγηση, αποσυνδέστε το εύκαμπτο eyeliner και αποστραγγίστε το νερό. Αφαιρέστε τη δεξαμενή αποστράγγισης. Εάν δεν προσφέρεται καλά, μπορείτε να το σπάσετε προσεκτικά με ένα σφυρί. Η παλιά τουαλέτα, στερεωμένη στο τσιμέντο, πρέπει επίσης να σπάσει. Αυτό θα απαιτήσει τρυπάνι με σφύρα και σφυρί. Κάνετε αυτό στον τόπο προσκόλλησης στο πάτωμα.

Εργαστείτε προσεκτικά για να μην φράξετε το σύστημα αποχέτευσης. Καθαρίστε προσεκτικά την πρίζα του αποχετευτικού αγωγού, συνήθως σκουριάς και ακαθαρσιών. Επαλείψτε το χιτώνιο προσαρμογέα με στεγανωτικό ή καπναγωγό και τοποθετήστε το στην υποδοχή. Κλείστε το σωλήνα αποχέτευσης με οποιοδήποτε αυτοσχέδιο υλικό, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζετε τις οσμές κατά τη λειτουργία.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις παλιές ξύλινες σανίδες με ένα κλιπ νυχιών και γεμίστε το κενό με ένα τσιμεντοειδές μίγμα. Ευθυγραμμίστε τα πάντα με μια σπάτουλα.

Τουαλέτα στο εσωτερικό του μπάνιου

Εγκατάσταση τουαλέτας

Πώς να εγκαταστήσετε μια τουαλέτα με τα χέρια σας; Όλη η πολύπλοκη δουλειά έμεινε πίσω. Τώρα χρειάζεστε ακρίβεια και φροντίδα. Μην ξεχάσετε τον κανόνα "μετρήστε επτά φορές ...". Είναι καλύτερα να παίζετε περισσότερο από το να κάνετε μεταβολές αργότερα. Αν η παλιά τουαλέτα ήταν τοποθετημένη με βίδες, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια νέα στο παλιό μέρος. Αν οι οπές είναι πολύ μεγάλες για νέες βίδες, είναι καλύτερο να τσιμέντου και να τρυπήσετε νέες.

Η τεχνολογία εγκατάστασης έχει ως εξής:

 • Βάλτε σε ένα προγραμματισμένο τόπο ένα νέο προϊόν.
 • Στο κάτω μέρος υπάρχουν τρύπες για την τοποθέτηση στο πάτωμα. Με ένα λεπτό δείκτη, κάντε σημάνσεις στο πάτωμα.
 • Καθαρίστε την τουαλέτα.
 • Τρύπες τρυπάνι?
 • Τοποθετήστε τους πείρους.
 • Βάλτε την τουαλέτα στη θέση της.
 • Εισαγάγετε την έξοδο του μπολ σε όλη τη διαδρομή μέσα στην αυλάκωση. Γυρίστε το έτσι ώστε το μπολ τουαλέτας να ανεβαίνει ομοιόμορφα και οι οπές στερέωσης να συμπίπτουν.
 • Στερεώστε στο πάτωμα με βίδες με πλαστικές ροδέλες.

Πριν σφίξετε τα μπουλόνια, τα λιπάνετε με γράσο ή άλλο γράσο έτσι ώστε να μην σκουριάζουν.

Διαδικασία εγκατάστασης τουαλέτας

Εγκατάσταση τουαλέτας σε ιδιωτική κατοικία

Πώς να εγκαταστήσετε μια τουαλέτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι; Εάν έχει εγκατασταθεί σύστημα αποχέτευσης και έχει συνδεθεί παροχή νερού, η τεχνολογία της εργασίας είναι η ίδια. Συνήθως σε ένα ιδιωτικό σπίτι, το πάτωμα είναι κατασκευασμένο από σανίδες. Πώς να εγκαταστήσετε μια τουαλέτα σε ένα ξύλινο πάτωμα;

Για να γίνει αυτό, πάρτε ένα παχύ χαρτόνι - ταφτά. Επεξεργάζεται με μια προστατευτική ένωση για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και τοποθετείται σε εσοχή προετοιμασμένου μεγέθους. Στη συνέχεια, τα πάντα χύνεται μαζί με μια σύνθεση τσιμέντου, μετά την ξήρανση, προχωρήστε στην εγκατάσταση.

Εάν η επιφάνεια του δαπέδου είναι ανομοιογενής, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια επένδυση κάτω από την τουαλέτα, ώστε να μην το βλάψετε όταν σφίγγετε τις βίδες. Το λινέλαιο ή το λεπτό ελαστικό είναι κατάλληλο ως επένδυση. Στο τέλος της εργασίας, κόψτε τα προεξέχοντα άκρα με ένα τεχνικό μαχαίρι.

Η ταινία κάλυψης προστατεύει τα πλακίδια από το στεγανοποιητικό

Εγκατάσταση τουαλέτας

Οι κρεμαστές τουαλέτες είναι πλέον δημοφιλείς. Η αρχή εγκατάστασής τους είναι ελαφρώς διαφορετική. Πώς να εγκαταστήσετε μια κρεμαστή τουαλέτα με την εγκατάσταση; Η εγκατάσταση αποτελείται από ένα πλαίσιο, συνδετήρες και μια δεξαμενή έκπλυσης. Αν θέλετε να τοποθετήσετε την τουαλέτα στον τοίχο, πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με πάνω συνδετήρες, είναι στερεωμένοι στον κύριο τοίχο από σκυρόδεμα ή συμπαγές τούβλο. Τα αιωρούμενα μοντέλα δεν μπορούν να συνδεθούν σε τοίχους γυψοσανίδας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να επιλέξετε τους συνδετήρες κάτω. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει επίσης δεξαμενές και κουμπί εκκένωσης.

Οι εργασίες εγκατάστασης αρχίζουν με την απόσυρση του σωλήνα αποχέτευσης. Η εγκατάσταση ρυθμίζεται χρησιμοποιώντας το επίπεδο του κτιρίου έτσι ώστε η τουαλέτα να είναι εγκατεστημένη χωρίς κλίση. Στη συνέχεια το πλαίσιο τοποθετείται χρησιμοποιώντας πείρους. Ο σχεδιασμός του πλαισίου έχει επεκτάσιμες ράβδους, έτσι ώστε να ρυθμίζεται εύκολα. Το βέλτιστο ύψος επιλέγεται εμπειρικά.

Εγκαταστήστε το καπάκι και το κάθισμα στην τουαλέτα

Μετά την τελική τοποθέτηση, πρέπει να εγκατασταθεί το κάθισμα και το κάλυμμα.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα κάθισμα τουαλέτας. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα νέο κάθισμα, μετρήστε τις διαστάσεις του περιβλήματος τουαλέτας. Τοποθετήστε τις παρεχόμενες βίδες στις ειδικές οπές στο κάθισμα και στο μπολ τουαλέτας. Σφίξτε προσεκτικά το κάτω μέρος του περικοχλίου.

Πώς να τοποθετήσετε το καπάκι στην τουαλέτα; Βάλλεται χωρίς επιπλέον προσπάθεια. Συνδέστε πρώτα το κάλυμμα έτσι ώστε οι συνδετήρες να χωράνε μέσα στις αυλακώσεις. Σύρετε τη δομή ελαφρά προς τα εμπρός και σφίξτε τα παξιμάδια για να στερεώσετε το κάθισμα.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς να εγκαταστήσετε αυλάκια στην τουαλέτα; Μην τεντώνετε την αυλάκωση μετά τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο, διαφορετικά μπορεί να το επιμηκύνετε πάρα πολύ. Κάνετε αυτό πριν τοποθετήσετε την αυλάκωση στην τουαλέτα.

Πώς να εγκαταστήσετε μια τουαλέτα σε ένα κεραμίδι με τα χέρια σας; Για αυτό θα χρειαστείτε ειδικά κεραμικά τρυπάνια. Για αξιόπιστη τοποθέτηση στο πάτωμα, είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε το γυαλιστερό στρώμα από το πλακίδιο και να το λιπάνετε με τσιμεντοκονίαμα. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε την τουαλέτα στο πλακάκι χρησιμοποιώντας ειδική κόλλα.

Τοίχο-κρεμασμένη τουαλέτα με εγκατάσταση στο μπάνιο

Φλιτζάνι τουαλέτας

Πώς να εγκαταστήσετε μια δεξαμενή στην τουαλέτα; Συνήθως χρησιμοποιούνται τέσσερις βίδες για τη στερέωση της δεξαμενής αποστράγγισης, οι οποίοι είναι βιδωμένοι μέσα. Το κιτ πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ελαστικό παρέμβυσμα για την προστασία από διαρροές.

Τοποθετήστε τα εξαρτήματα της δεξαμενής αποστράγγισης σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες:

 • Τοποθετήστε το παρεμβύσμα, που έχει προηγουμένως λιπανθεί με στεγανωτικό, ανάμεσα στη δεξαμενή και την τουαλέτα.
 • Σφίξτε τα παξιμάδια για τη βαλβίδα αποστράγγισης και πλήρωσης με το χέρι. Για να μην στρέψετε, κρατήστε τη βαλβίδα. Ελέγξτε εάν τα κινούμενα στοιχεία του τοίχου της δεξαμενής ή το άλλο αγγίζουν. Για την αξιοπιστία, οι αρμοί μπορούν να επικαλυφθούν με στεγανωτικό υγιεινής.
 • Τοποθετήστε το καπάκι της δεξαμενής και το κουμπί αποστράγγισης.

Είναι καλύτερα να λιπαίνετε τα μπουλόνια στερέωσης της δεξαμενής με στερεό λάδι. Εάν κατά τη λειτουργία τα εξαρτήματα αποτύχουν, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη δεξαμενή. Θα είναι πολύ δύσκολο να ξεβιδώσετε τα σκουριασμένα μπουλόνια.

Στα σύγχρονα μοντέλα, οι βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής νερού τοποθετούνται σε δεξαμενή. Μετά την εγκατάσταση, συνδέστε τη δεξαμενή στο σύστημα παροχής νερού χρησιμοποιώντας μια εύκαμπτη σύνδεση.Στερεώστε τα άκρα του eyeliner στο σύστημα παροχής νερού και στη δεξαμενή εν σειρά.

Δεδομένου ότι δεν είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε μια τουαλέτα σε ένα σπίτι σας, ο καθένας μπορεί να το κάνει. Αφού την εγκαταστήσετε, παραμένει μόνο για να ελέγξετε αν η εργασία εκτελείται σωστά.

Το τελικό στάδιο: έλεγχος της λειτουργίας του συστήματος

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, ελέγξτε την ποιότητα της εργασίας που εκτελέσατε:

 • Επιθεωρήστε όλα τα αντικείμενα για διαρροές. Αν βρεθούν, χαλαρώστε τα μπουλόνια, επεξεργαστείτε τις αρθρώσεις με σφραγιστικό, σφίξτε προσεκτικά τα παξιμάδια.
 • πληκτρολογήστε σε μια δεξαμενή νερού και στραγγίστε. Ρυθμίστε σύμφωνα με τις οδηγίες την ποσότητα του νερού που πρέπει να αποστραγγιστεί.
 • εγκαταστήστε το κάθισμα.
 • σφραγίστε τους αρμούς τουαλέτας με το δάπεδο έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.

Εάν όλα λειτουργούν καλά, δεν διαρρέουν πουθενά, δεν υπάρχουν ξένες οσμές, πράγμα που σημαίνει ότι καταφέρατε να εγκαταστήσετε την τουαλέτα με τα δικά σας χέρια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μια μέρα μετά την εγκατάσταση, έτσι ώστε το στεγανωτικό να κατανοήσει πλήρως.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)