Πώς να εγκαταστήσετε οι ίδιοι διαφορετικούς τύπους νεροχύτη: τα κύρια βήματα

Το μπάνιο στο διαμέρισμα παίζει σημαντικό ρόλο. Εδώ περνάμε τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα και εδώ έχουμε συχνά το βράδυ πριν πάμε για ύπνο. Πόσο ευχάριστο είναι να πάρετε ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους το βράδυ ή να ξεκουραστείτε με κρύο νερό το πρωί για να αισθανθείτε σαν ένα αγγούρι κατά τη διάρκεια της ημέρας! Μαζί με το ίδιο το μπάνιο, ένας νεροχύτης είναι επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του μπάνιου. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τον τρόπο εγκατάστασης ενός νεροχύτη στο μπάνιο, και θα εξετάσουμε τα πιο σημαντικά θέματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας.

Νεροχύτης

Ταξινόμηση των καταβυθισμάτων με τη μέθοδο προσάρτησης

Για να αρχίσετε, εξετάστε ποιες είναι οι μέθοδοι στερέωσης νεροχύτη. Ανάλογα με αυτές τις μεθόδους, οι νεροχύτες είναι:

 • φορτωτικές ·
 • αιχμή;
 • έπιπλα?
 • πρόβολο με βάθρο.
 • τοποθετημένο στον τοίχο.

Νεροχύτης

Νεροχύτης

Νεροχύτης

Νεροχύτης

Νεροχύτης

Οι νεροχύτες του πρώτου τύπου τοποθετούνται στον πάγκο έτσι ώστε να βρίσκονται ελαφρώς πάνω από την επιφάνεια. Σε αυτούς τους νεροχύτες δεν υπάρχει βασικά καμία τρύπα για το μίξερ. Για νεροχύτες εναέριου χώρου, εγκαθίστανται ψηλοί αναμικτήρες που είναι προσαρτημένοι στον πάγκο. Οι βυθιζόμενοι νεροχύτες τοποθετούνται απευθείας στον πάγκο έτσι ώστε να προεξέχουν 10-30 mm πάνω από την επιφάνεια. Ένας τέτοιος νεροχύτης εγκαθίσταται χρησιμοποιώντας ειδικά συνδετικά στοιχεία.

Οι νεροχύτες έπιπλα έρχονται στην πώληση με ένα περίγραμμα. Ένας τέτοιος νεροχύτης είναι εγκατεστημένος στον πάγκο. Ένα νεροχύτη με ένα βάθρο ονομάζεται επίσης "τουλίπα". Για τους κατακόρυφους νεροχύτες, το βάθρο αντικαθιστά τον πάγκο. Επιπλέον, το βάθρο συγκαλύπτει τους αγωγούς. Το ύψος της εγκατάστασης των νεροχύτη κονσόλας με ένα βάθρο εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση. Και τέλος, οι νεροχύτες με τοποθέτηση σε τοίχο εγκαθίστανται με βίδες ή βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

Αποσυναρμολόγηση ενός παλιού νεροχύτη

Πριν εγκαταστήσετε ένα νέο νεροχύτη, πρέπει να αφαιρέσετε το παλιό. Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης του παλιού νεροχύτη έχει ως εξής:

 1. Ξεβιδώστε τους συνδετήρες του μίξερ.
 2. Αποσυνδέστε τη γραμμή παροχής νερού.
 3. Αφαιρέστε το μίξερ.
 4. Ξεβιδώστε τις βάσεις του σιφονιού και αφαιρέστε το. Αν απαιτείται αντικατάσταση του σιφωνίου, πρέπει να αποσυνδεθεί από το σωλήνα αποστράγγισης.
 5. Κλείστε όλα τα ανοίγματα με ένα πώμα. Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα νέο νεροχύτη με ένα βάθρο, αυτό δεν είναι απαραίτητο.
 6. Αφαιρέστε τον παλιό νεροχύτη.

Τοποθέτηση νέου νεροχύτη στον τοίχο

Πριν εγκαταστήσετε ένα νέο νεροχύτη στον τοίχο, είναι απαραίτητο να σημειώσετε τα σημεία όπου θα βρίσκονται τα φωτιστικά. Στη συνέχεια, σε αυτά τα σημεία θα πρέπει να τρυπήσετε οπές και να εγκαταστήσετε συνδετήρες σε αυτά. Μετά από αυτό, μπορείτε να στερεώσετε τον νεροχύτη με μπουλόνια. Αφού εγκατασταθεί ο νεροχύτης, μπορείτε να συνδέσετε ένα σιφόνι. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το μίξερ. Αφού εγκατασταθεί ο εξοπλισμός, πρέπει να συνδεθεί σε ένα μόνο σύστημα, συνδέοντας μια γραμμή παροχής νερού και ένα σωλήνα αποστράγγισης. Το τελικό στάδιο αυτής της διαδικασίας είναι η στεγανοποίηση των αρθρώσεων.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα σιφόνι νεροχύτη

Ένα σιφόνι είναι ένας λυγισμένος σωλήνας που είναι τοποθετημένος μεταξύ ενός νεροχύτη και ενός σωλήνα αποστράγγισης. Το σιφόνι έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει δυσάρεστες οσμές στο μπάνιο. Επίσης, οι σκουπίδια παγιδεύονται στο σιφόνι και μπορούν να αφαιρεθούν έτσι ώστε να μην εισέλθουν περαιτέρω στον αγωγό αποχέτευσης.

Νεροχύτης

Για να εγκαταστήσετε το σιφόνι με τα χέρια σας, χρειάζεστε:

 1. Τοποθετήστε ένα δοχείο στο κάτω μέρος του σιφονιού, σφραγίζοντας τη σύνδεση με ένα παρέμβυσμα.
 2. Τοποθετήστε ένα πλαστικό περικόχλιο σύσφιξης στον αγωγό διακλάδωσης, στη συνέχεια ένα στεγανοποιητικό παρέμβυσμα σε σχήμα κώνου. Αυτό το παρέμβυσμα πρέπει να τοποθετηθεί λίγα εκατοστά από την άκρη του ακροφυσίου.
 3. Συνδέστε την πρίζα στη λάμπα. Σφίξτε μόνο το παξιμάδι με τα χέρια σας και όχι με ένα εργαλείο, έτσι ώστε να μην σπάσει.
 4. Συνδέστε το σιφόνι στο σωλήνα εξαγωγής χρησιμοποιώντας ένα παξιμάδι συμπίεσης. Η σύνδεση πρέπει να σφραγίζεται με παρέμβυσμα.
 5. Συνδέστε το σωλήνα εξαγωγής στο αποχετευτικό δίκτυο με κώνο.
 6. Τοποθετήστε το πλέγμα στην οπή αποστράγγισης του νεροχύτη και στερεώστε το με τη μακριά βίδα.
 7. Ελέγξτε για διαρροές. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τη βρύση και τροφοδοτήστε το νερό.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα νεροχύτη με ένα βάθρο

Τώρα εξετάστε πώς να εγκαταστήσετε ένα κέλυφος τουλίπας. Για να εγκαταστήσετε ένα νεροχύτη με ένα βάθρο με τα χέρια σας, χρειάζεστε τέτοια εργαλεία: μια διάτρηση με τρυπάνι, συνδετήρες, πείρους, συγκολλητικό στεγανωτικό, ένα ρυθμιζόμενο κλειδί, ένα επίπεδο. Για αυτή τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο ειδικά εργαλεία και εξαρτήματα. Αυτές οι βάσεις είναι ανθεκτικές στην υγρασία. Επιπλέον, η χρήση τους εξαλείφει τις ζημιές στον εξοπλισμό και τα πλακάκια.

Εγκατάσταση νεροχύτη με βάθρο

Ένα νεροχύτη με ένα βάθρο συνήθως εγκαθίσταται σε κάποια απόσταση από τον τοίχο. Η διαδικασία εγκατάστασης νεροχύτη με βάθρο με τα χέρια σας έχει ως εξής:

 1. Επισημαίνουμε τα σημεία όπου θα εγκατασταθούν οι βάσεις στήριξης.
 2. Βάζουμε τρύπες σε αυτά τα μέρη.
 3. Τοποθετούμε τις τρυπημένες οπές στερέωσης.
 4. Τοποθετήστε τη νεροχύτη με βίδες.
 5. Εγκαθιστούμε ένα σιφόνι.
 6. Τοποθετήστε το μίξερ.
 7. Συνδέουμε τον εξοπλισμό με γραμμή παροχής νερού και σωλήνα αποχέτευσης.
 8. Ανοίγουμε τη βρύση, τροφοδοτούμε νερό και ελέγξουμε τη στεγανότητα των αρθρώσεων.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα νεροχύτη πάνω σε ένα πλυντήριο ρούχων

Η εγκατάσταση ενός νεροχύτη πάνω στο πλυντήριο βοηθάει στην εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο. Είναι σημαντικό οι διαστάσεις του νεροχύτη να είναι μεγαλύτερες από τις διαστάσεις του πλυντηρίου. Αυτό εμποδίζει την είσοδο υγρασίας στο μηχάνημα. Το ίδιο το πλυντήριο εγκαθίσταται μόνο μετά την εγκατάσταση του νεροχύτη.

Βυθίστε πάνω από το πλυντήριο

Πρώτα πρέπει να σημειώσετε τη θέση των mounts. Σε αυτά τα σημεία, πρέπει να εγκαταστήσετε τους βραχίονες έτσι ώστε τα μπουλόνια να προεξέχουν κατά 7 mm. Μετά από αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα νεροχύτη. Στη συνέχεια, στο πίσω τοίχωμα του νεροχύτη και στα σημεία επαφής του με τους βραχίονες πρέπει να εφαρμόσετε στεγανωτικό σιλικόνης. Μετά από αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε το σιφόνι και να συνδέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης του πλυντηρίου στο ακροφύσιο του σιφωνίου. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το μίξερ. Το τελικό στάδιο εγκατάστασης του νεροχύτη πάνω στο πλυντήριο είναι να ελέγξετε τη στεγανότητα όλων των αρθρώσεων. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τη βρύση και τροφοδοτήστε το νερό στο νεροχύτη.

Μικρός νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο

Χρήσιμες Συμβουλές

Και, τελικά, εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε έναν νεροχύτη μόνοι σας.

 • Κατά την εγκατάσταση του νεροχύτη, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το επίπεδο. Και είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια στάθμη νερού, αντί για ένα λέιζερ. Το υδατογράφημα είναι ευκολότερο από το λέιζερ να λειτουργεί.
 • Ελλείψει εμπειρίας εγκατάστασης νεροχύτη, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα νεροχύτη τοποθετημένο στην επιφάνεια - είναι πιο εύκολο να τοποθετήσετε.
 • Όταν εγκαθιστάτε νεροχύτες και νεροχύτες, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε στεγανωτικό. Σε άλλες περιπτώσεις, η χρήση του είναι προαιρετική.
 • Όταν εργάζεστε με περιστρεφόμενο σφυρί, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο ειδικά bits και τρυπάνια, διαφορετικά μπορεί να προκληθεί ζημιά στο πλακάκι.
 • Ο νιπτήρας πρέπει να σταθεροποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Διαφορετικά, ενδέχεται να χάσει την πάροδο του χρόνου.
 • Κατά την εκτέλεση των εργασιών, προσέξτε προσεκτικά τις οδηγίες, μην ξεχάσετε να εγκαταστήσετε τα απαραίτητα παρεμβύσματα.
 • Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση οποιουδήποτε τύπου νεροχύτη, φροντίστε να ανοίξετε τη βρύση, να τροφοδοτήσετε νερό και να επιθεωρήσετε προσεκτικά όλες τις συνδέσεις χρησιμοποιώντας φωτισμό. Ακόμη και μια ελαφρά εμφάνιση υγρασίας πρέπει να εξαλειφθεί, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστεί σημαντική διαρροή στο μέλλον.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)