Πώς να αφαιρέσετε ρωγμές στην οροφή: οι επαγγελματίες συμβουλεύουν

Δυστυχώς, κανείς δεν είναι ασφαλής από την εμφάνιση ρωγμής στην οροφή, και λίγοι άνθρωποι ξέρουν τι να κάνουν. Ένα τέτοιο ελάττωμα καταστρέφει την εμφάνιση ολόκληρου του δωματίου, για να μην αναφέρουμε τις πιο πρόσφατες επισκευές. Συνήθως, εμφανίζονται ρωγμές στις αρθρώσεις των δύο τσιμεντένιων δαπέδων ενός κτιρίου, αλλά ακόμη και οι κατασκευές από γυψοσανίδες είναι επιρρεπείς σε τέτοιο πρόβλημα.

Δωρεάν οροφή χωρίς σχισμές

Η διαδικασία επιδιόρθωσης ρωγμών στην οροφή μεταξύ των πλακών πρέπει να προσεγγίζεται με τη μέγιστη σοβαρότητα. Στη χειρότερη περίπτωση, οι ρωγμές θα επανεμφανιστούν ή θα είναι ορατές αφού κλείσουν.

Γιατί εμφανίζονται ρωγμές ανώτατου ορίου;

Πριν κλείσετε μια ρωγμή στην οροφή, πρέπει να προσδιορίσετε την ακριβή αιτία της εμφάνισής τους. Συνήθως εμφανίζεται ως αποτέλεσμα:

 • Συρρίκνωση στο σπίτι.
 • Ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Κακή επισκευή.

Εάν το σπίτι χτίστηκε πρόσφατα, τότε ρωγμές στην οροφή εμφανίζονται λόγω της συρρίκνωσης του κτιρίου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν συνιστάται η εκτέλεση της επικάλυψης. Η επισκευή γίνεται καλύτερα σε 3-4 χρόνια.

Σφράγιση ρωγμών στην οροφή με στεγανοποιητικό

Έτσι, οι ρωγμές δεν εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής, είναι απαραίτητο όχι μόνο να καλυφθούν καλά, αλλά και να προετοιμαστεί καλύτερα η επιφάνεια.

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, δεν θα εμφανιστούν ρωγμές επιδιόρθωσης οροφής:

 • Το κονίαμα γύψου πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά σε καθαρή και στεγνή επιφάνεια.
 • Ως κονίαμα κονιάματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μίγμα γύψου.
 • Στη διαδικασία της ζωγραφικής, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ενισχυτικό πλέγμα.

Αν εμφανιστούν ρωγμές στην οροφή, ενώ υπάρχει ανάγκη να κρυφτούν γρήγορα, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια οροφή. Αυτή η επιλογή φινιρίσματος δεν επηρεάζεται από τη συρρίκνωση του κτιρίου.

Προετοιμασία επιφανειών για ζωγραφική

Πρώτα πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή που έχει υποστεί ζημιά από τα στοιχεία απολέπισης. Εάν αυτό δεν διορθωθεί, τότε η ρωγμή θα κρυφτεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε να αποκαλύψετε ολόκληρη την προβληματική περιοχή, ακόμη και αν χυθεί πολύς γύψος. Είναι καλύτερο να κρύβετε ένα ελάττωμα μία φορά αποτελεσματικά από το να εκτελείτε απρογραμμάτιστες επισκευές αρκετές φορές. Η επισκευή της ρωγμής που έχει εμφανιστεί είναι πολύ σκονισμένη, επομένως είναι καλύτερο να καλύψετε εκ των προτέρων τα έπιπλα, τις συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα με μια ταινία.

Σφράγιση ρωγμών στην οροφή γυψοσανίδας

Εντολή κλεισίματος ελαττώματος

Αυτή η μέθοδος αφαίρεσης ρωγμών θεωρείται η πιο κοινή. Για καλύτερη πρόσφυση, πρέπει να επεκτείνετε το ελάττωμα. Οι διαμορφωμένες "οπές" θα πρέπει να καθαρίζονται καλά από τη σκόνη και τη βρωμιά και στη συνέχεια να υγραίνονται με νερό.

Για να σφραγίσετε τις ρωγμές στην οροφή με στόκο, πρέπει να εφαρμόσετε το υλικό σε μερικές στιγμές αρκετές φορές. Η ποσότητα του χρησιμοποιούμενου στόκου εξαρτάται από το βάθος της λακκούβας.

Χαρακτηριστικά της επίστρωσης στρώσεων στόκος:

 • Το πρώτο μέρος του μείγματος καλύπτει το κάτω μέρος της ρωγμής.
 • Το δεύτερο τμήμα πρέπει να διανέμεται έτσι ώστε να γεμίζει το 65-70% του διακένου της οροφής καθ 'όλο το μήκος.
 • Το τελευταίο στρώμα και η τοποθέτησή του εκτελούνται στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του πάνελ.

Κάθε στρώση πρέπει να τοποθετηθεί μόνο αφού στεγνώσει τελείως το προηγούμενο έργο.

Βασική οροφή

Για να γίνει στόκος πιο πλαστικό, είναι καλύτερο να προσθέσετε κόλλα PVA στη σύνθεσή του. Με την προσθήκη αυτού του συστατικού, ο σοβάς πρέπει να καταναλωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δεδομένου ότι ο χρόνος πήξης του μειώνεται.

Η κόλλα PVA μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αστάρι.Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή, πρέπει να αναμιχθεί με νερό και να εφαρμοστεί στην ελαττωματική περιοχή. Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να ρωγμές.

Επισκευή ρωγμών με στεγανωτικό

Αν υπάρχει ρωγμή στην οροφή μετά από επισκευή, τότε μια καλή σφραγιστική ουσία θα διορθώσει την κατάσταση. Αυτή η επιλογή επισκευής θεωρείται αποτελεσματική σε χώρους όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος διαρροής. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να προτιμούνται οι ανθεκτικές στην υγρασία ενώσεις, η δομή των οποίων μοιάζει με καουτσούκ. Το υλικό αυτό θα διαρκέσει περισσότερο από τον αφρό πολυουρεθάνης.

Οροφή ρωγμές στην οροφή μεταξύ των πλακών

Εάν υπάρχουν βαθύτερες ρωγμές μεταξύ του τοίχου και της οροφής, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη χρήση ενισχυτικού πλέγματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά για τα μαλλιά, ένα μεταλλικό πλέγμα ή ένα "δρεπάνι". Ως ενισχυτικό προϊόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβακερό ύφασμα, το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί στην άκρη του ελαττώματος. Το χρησιμοποιούμενο ύφασμα πρέπει να πλένεται, να εξομαλύνεται, να εμβαπτίζεται σε κόλλα και να τοποθετείται σε ρωγμή. Όταν είναι εντελώς στεγνό, η ρωγμή σφραγίζεται με στόκο. Αν υπάρχουν μικρές ρωγμές, η οροφή μπορεί να επισκευαστεί με υλικά υψηλής ποιότητας, αν τα ελαττωματικά σημεία καθαριστούν καλά.

Ρωγμή επισκευής οροφής

Οριζόντια οροφή

Σφράγιση ρωγμών στην οροφή γυψοσανίδας

Η γυψοσανίδα θεωρείται το πιο δημοφιλές υλικό για τη διακόσμηση των δωματίων, αφού καθίσταται δυνατή η δημιουργία μιας τέλεια επίπεδης επιφάνειας. Παρά τα πλεονεκτήματα μιας οροφής γυψοσανίδας, πρέπει να ξέρετε πώς να εξαλείψετε τα ελαττώματα, αφού δεν υπάρχει εκατό τοις εκατό εγγύηση ότι δεν θα εμφανιστούν ρωγμές στην πλάκα.

Οι πιο συχνά εμφανίζονται ρωγμές στην επισκευασμένη οροφή για τους εξής λόγους:

 • Στη διαδικασία συρρίκνωσης του κτιρίου.
 • Η χρήση πείρων που δεν μπορούν να αντέξουν το φορτίο του φύλλου.
 • Λανθασμένη τοποθέτηση του προφίλ σχήματος U.
 • Σφάλμα εγκατάστασης GKL που δεν επιλύθηκε αμέσως.
 • Η επιφάνεια της οροφής δεν προεξέχει.
 • Πλημμύρες από τον επάνω όροφο.

Πριν να αφαιρέσετε ρωγμές στην οροφή, θα πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά την επιφάνεια.

Επισκευή ρωγμών ματιών

Γεμίστε ρωγμές στην οροφή με στόκ

Για να καταλάβετε αν το ανώτατο όριο θα παραμορφωθεί στο μέλλον, θα πρέπει να κολλήσετε χαρτογραφικούς δείκτες στη ρωγμή. Αν μετά από μερικές ημέρες δεν σκάσουν, τότε μπορείτε να επιδιορθώσετε ρωγμές στην οροφή.

 • Εάν έγιναν λάθη κατά την εγκατάσταση του πλαισίου, θα πρέπει να αλλάξετε μεγάλα τμήματα της οροφής.
 • Αν χρειαστεί να ενισχύσετε το πλαίσιο, τότε πρέπει να αφαιρέσετε ολόκληρο το GCR. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η επισκευή μιας ημιτελή ρωγμή εκτελείται με τη μέθοδο της δημιουργίας ενός ανώτατου ορίου. Η νέα επιφάνεια πρέπει να είναι ισοδύναμη με άλλα φύλλα, ενώ οι αρμοί απαιτούν προσεκτική σφράγιση.
 • Εάν πρέπει να επισκευάσετε μια ρωγμή ανώτατου ορίου, τότε πρέπει πρώτα να επεκταθεί με ένα μαχαίρι και ένα μαχαίρι στόκος. Ως αποτέλεσμα της σύνδεσης, η ρωγμή πρέπει να διευρυνθεί σε πλάτος περίπου 10 mm.
 • Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το ακραίο τμήμα της ρωγμής. Αυτό γίνεται για να στερεώσει καλύτερα το στόκο στην επιφάνεια του φύλλου γυψοσανίδας.

Πριν από την εκτέλεση των εργασιών επισκευής, το σχηματισμένο κενό και το περιβάλλον που περιβάλλει πρέπει να καθαρίζονται από τη σκόνη και τις αρχικές οροφές.

Βάλτε τη ραφή στην οροφή

Σφράγιση ρωγμών μεταξύ τοίχου και οροφής

GKL υλικό σφράγισης ρωγμών

Για να εξαλείψετε τις ρωγμές στην οροφή του γυψοσανίδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό στόκο, πάνω στο οποίο κολλάει μια ειδική ταινία. Υπάρχουν εξειδικευμένα μίγματα στόκων για τα οποία δεν απαιτείται αυτοκόλλητη ταινία.

Το ειδικό στόκο έχει καλύτερη πρόσφυση. Μετά από πλήρη ξήρανση, γίνεται πολύ σκληρή. Αυτή η επιλογή είναι η πλέον κατάλληλη για τη σφράγιση ρωγμών και ρωγμών στην οροφή γυψοσανίδας.

Επισκευή ρωγμών οροφής

Επισκευάστε μικρές ρωγμές στην οροφή

Κατά τη διεξαγωγή εργασιών επιστρώματος, είναι απαραίτητο να πιέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την σπάτουλα στην οροφή. Αυτό είναι για την αποφυγή προσκρούσεων. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια ιδανική οροφή χωρίς ρωγμές που δεν θα ξεχωρίζει στο φόντο του κύριου φύλλου γυψοσανίδας.

Για να κλείσετε το κενό στην επιφάνεια της οροφής είναι απαραίτητο μόνο αφού το στόκος είναι εντελώς στεγνό.Στη χειρότερη περίπτωση, το ελάττωμα θα αυξηθεί και θα γίνει πολύ πιο σοβαρό.

Οροφή ρωγμές

Φουσκωτό στόκος οροφής

Μια προεπεξεργασμένη σχισμή επικαλύπτεται με ένα αστάρι. Λίγες ώρες αργότερα, εφαρμόζεται ένα στόκος με μια φαρδιά σπάτουλα.

Γεμίζοντας ρωγμές στην οροφή

Εάν η επιδιόρθωση γίνει σωστά, έχετε μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)