Ένας σωλήνας στην κουζίνα χαλάει όλη την άποψη: πώς να κρύψει τις επικοινωνίες

Όταν εισέρχεστε σε ένα νέο διαμέρισμα, πρέπει να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση ενοχλητικής ρύθμισης σωλήνων στην κουζίνα. Μπορεί να είναι φυσικό αέριο, θέρμανση, σωλήνες νερού. Συχνά καταστρέφουν την εμφάνιση του χώρου της κουζίνας. Ο αγωγός αερίου στην κουζίνα δεν μπορεί να αποκοπεί εντελώς και πρέπει να είναι στον δημόσιο τομέα. Οι σωλήνες θέρμανσης παρέχουν παροχή θερμότητας και μπορεί στη συνέχεια να απαιτούν αντικατάσταση, πράγμα που επηρεάζει την εξαίρεση της επιλογής της τοποθέτησής τους στον τοίχο, καθώς πολλοί αρχίζουν να αναζητούν επιλογές για την απόκρυψη των σωλήνων.

Διακοσμήστε σωλήνες στην κουζίνα

Επιλογές για την απόκρυψη των σωλήνων θέρμανσης

Οι σωλήνες θέρμανσης μπορούν να καλυφθούν με ένα ντουλάπι, το οποίο θα βρίσκεται επάνω τους. Η άνω πλατφόρμα του ντουλαπιού συνδέεται με την περιοχή του περβάζι παραθύρου. Το αποτέλεσμα είναι ένας πρόσθετος πάγκος που δέχεται φυσικό φως.

Σωλήνας αερίου στην κουζίνα

Σωληνίστε στην κουζίνα σε ένα κουτί γυψοσανίδας

Μια άλλη επιλογή για την απόκρυψη των σωλήνων θέρμανσης στην κουζίνα είναι η αγορά ή η κατασκευή μιας οθόνης. Αυτή η συσκευή θα χρησιμεύσει ως πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος όταν είναι εφοδιασμένος με μια θέση. Η μάσκα της οθόνης δεν εμποδίζει τη διείσδυση της θερμότητας μέσα στο δωμάτιο, επομένως είναι ευεργετικό να κρυφτούν οι σωλήνες θέρμανσης με αυτόν τον τρόπο.

Επιλογές για την απόκρυψη των αγωγών αερίου

Η θέση αυτών των σωλήνων δημιουργεί κάποια προβλήματα στην κουζίνα. Τοποθετημένα κατά μήκος του τοίχου, παρεμβάλλονται σε κρεμαστά ντουλάπια ή στην εγκατάσταση εξοπλισμού. Στο τέλος, θα πρέπει να απελευθερώσετε την περιοχή των τοίχων. Υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι για αυτό:

 • Παραγωγή κουτιού για σωλήνες.
 • Ντύσιμο;
 • Εγκατάσταση αρθρωτών γραφείων.
 • Σιδηροδρομικές οροφές.

Οι σωλήνες που είναι κρυμμένοι στο κουτί μπορούν να χρησιμεύσουν ως εσωτερικό στοιχείο, επειδή το κουτί μπορεί να διακοσμηθεί όμορφα με διαφορετικούς τρόπους. Το καλύτερο υλικό για την κατασκευή του κιβωτίου είναι η γυψοσανίδα. Πρέπει να επιλέξετε ένα υλικό που είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Ο σωλήνας στην κουζίνα εκτίθεται συχνά στο νερό, οπότε το υλικό επένδυσης πρέπει να αντιστέκεται στην υγρασία. Σχέδιο απόκρυψης:

 1. Αγοράστε προφίλ πλαισίου γυψοσανίδας.
 2. Προετοιμάστε τα εργαλεία και τα απαραίτητα εξαρτήματα - ένα κατσαβίδι, μεταλλικά ψαλίδια, βίδες με αυτοκόλλητη τομή, αφρό συναρμολόγησης.
 3. Μετρήστε τα μήκη των σωλήνων και υπολογίστε τις διαστάσεις του πλαισίου (μην ξεχνάτε ότι οι σωλήνες πρέπει να έχουν πρόσβαση).
 4. Εγκατάσταση σωλήνων προφίλ.
 5. Προετοιμασία κενών γυψοσανίδας.
 6. Συνδέστε τα ακατέργαστα τεμάχια στο πλαίσιο με βιδωτές βίδες.
 7. Αφαιρέστε τυχόν ανωμαλίες και ρωγμές με αφρώδες υλικό.
 8. Στο τέλος, ολοκληρώστε την εξωτερική επιφάνεια.

Το γυψοσανίδα μπορεί να βαφτεί ή να πλακωθεί. Αντί της γυψοσανίδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, πάνελ τοίχου. Μπορεί επίσης να κρύβεται κάτω από έναν ψεύτικο τοίχο. Οι αρθρώσεις και οι εξωτερικές γωνίες κρύβονται κάτω από ειδικές γωνίες.

Κατά την οργάνωση αυτής της μεθόδου, όλες οι εργασίες θα πρέπει να εκτελούνται προσεκτικά, καθώς ο εξοπλισμός αερίου φέρει αυξημένο κίνδυνο. Η πρόσβαση στο κουτί από γυψοσανίδας μπορεί να κτυπηθεί τοποθετώντας την πόρτα. Θα παρέχει μια προσέγγιση στον μετρητή βαλβίδων και αερίου.

Κρυφές επικοινωνίες στην κουζίνα

Σωληνίστε στην κουζίνα στο στυλ σοφίτας

Διακόσμηση σωλήνων

Πώς να κρύψει σωλήνες στην κουζίνα, αν ο χώρος δεν επιτρέπει τη χρήση της κατασκευής μιας τέτοιας συσκευής, όπως ένα κουτί από γυψοσανίδας. Σε αυτή την περίπτωση, η διακόσμηση των σωλήνων θα βοηθήσει. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών:

 • Διακοσμήστε το σωλήνα με ψηφιδωτό.
 • Decoupage
 • Ζωγραφική.

Η τεχνολογία εφαρμογών μωσαϊκού θεωρείται ασυνήθιστη και αισθητική επιλογή διακόσμησης. Σχεδιασμός σε αυτή την περίπτωση απαιτεί κάποιο κόστος. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδυάσετε τη ζωγραφική και να στερεώσετε τα ψηφιδωτά στοιχεία στον τοίχο.

Χρησιμοποιώντας το ψηφιδωτό, μπορείτε να κλείσετε το σωλήνα εξαερισμού. Είναι μεγάλο σε μέγεθος. Υπάρχουν πολλές δημιουργημένες εικόνες. Η σύνδεση της φαντασίας θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε το εσωτερικό της κουζίνας σε κήπο, δάσος ή εκκαθάριση. Το θέμα των λαχανικών και των φρούτων θα προσθέσει τις δικές του αποχρώσεις στα υπάρχοντα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη. Σωλήνες για την κουκούλα στην κουζίνα μπορούν να γίνουν με τη μορφή ενός δέντρου με φθίνουσες κλαδιά και φύλλα.

Μεταλλικό σωλήνα στην κουζίνα

Η τεχνολογία Decoupage περιλαμβάνει την επιφανειακή ζωγραφική. Πώς να κρύψετε τους σωλήνες με αυτή τη μέθοδο; Απλά πρέπει να αγοράσετε ειδικά αντικείμενα που μοιάζουν με χαρτοπετσέτες. Σε αυτά είναι σχέδια που είναι διακόσμηση. Η τεχνολογία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 1. Για να πλύνετε και να καθαρίσετε την επεξεργασμένη επιφάνεια του σωλήνα.
 2. Κόψτε τα στοιχεία του μείγματος.
 3. Μετά την ξήρανση, εφαρμόστε βερνίκι.

Η σύνθεση των "χαρτοπετσετών" καθιστά δυνατή την ανανέωση του υπάρχοντος χώρου της κουζίνας, για παράδειγμα στο παλιό σπίτι του Χρουστσόφ. Μπορείτε να επιλέξετε χρώματα για να δημιουργήσετε αρμονία στο διάστημα. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται επίσης στους σωλήνες θέρμανσης.

Διακοσμήστε σωλήνες στην κουζίνα με μαρμάρινη επένδυση

Διακοσμητικό πάνελ για σωλήνα στην κουζίνα

Η πιο αποδοτική τεχνολογία διακόσμησης είναι η συμβατική ζωγραφική σωλήνων. Το χρώμα επιλέγεται ανάλογα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη. Μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα που να ταιριάζει με το χρώμα του σετ μικροφώνου-ακουστικού ή με μια αντίθετη απόχρωση. Η φαντασία θα σας βοηθήσει στη δημιουργία ενός μοναδικού αντικειμένου στην κουζίνα σας.

Εγκατάσταση ντουλαπιών

Τα ντουλάπια τοίχου σας επιτρέπουν να κρύψετε τους σωλήνες στην κουζίνα. Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση της βάσης για ντουλάπια στο σωλήνα. Το πίσω πλαίσιο του ντουλαπιού δεν στερεώνεται καθόλου ή κινείται πιο κοντά στην πόρτα. Τα ντουλάπια τοίχου θα κρύψουν όχι μόνο κάθετους σωλήνες, αλλά και οριζόντιους. Για να καλύψετε την κάθετη ρύθμιση, χρησιμοποιούνται περιπτώσεις μολυβιών. Η οριζόντια διάταξη είναι κρυμμένη κάτω από τα ράφια των ντουλαπιών τοίχου.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο για να διακοσμήσετε το μετρητή αερίου. Δεν συνιστάται η απόκρυψη στήλης αερίου με κρέμονται τα ντουλάπια λόγω του γεγονότος ότι απαιτεί καλό εξαερισμό. Μπορείτε να φτιάξετε τέτοια ντουλάπια με τα χέρια σας. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές για την επιλογή μιας πόρτας. Είναι καλύτερα να επιλέγετε τυφλές προσόψεις ή με επιφάνεια πλέγματος. Εάν υπάρχει μια γυάλινη πόρτα, οι αγωγοί θα είναι ορατοί.

Όταν αγοράζετε έπιπλα κουζίνας, μπορείτε να αγοράσετε αμέσως διακοσμητικά ντουλάπια, τα οποία παρέχονται ως κουτί για σωλήνα αερίου. Το χρώμα των επίπλων είναι καλύτερα να επιλέξετε λευκό, έτσι ώστε ο αγωγός αερίου να ταιριάζει στο εσωτερικό. Επιπλέον, οι λευκές αποχρώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία αυξημένου χώρου. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για σωλήνες στη γωνία. Οι προμηθευτές επίπλων κουζίνας προσφέρουν σήμερα πολλές επιλογές απόκρυψης.

Σωληνάρια σε ένα κρεμαστό ντουλάπι στην κουζίνα

Ζωγραφική σωλήνες στην κουζίνα

Εφαρμογή σιδηροτροχιών

Πώς να κλείσετε τους σωλήνες στην κουζίνα, αν βρίσκονται οριζόντια στον τοίχο και δεν θέλετε να εγκαταστήσετε ερμάρια ή αγωγούς. Σε αυτή την περίπτωση, η μέθοδος του κιγκλιδώματος θα έρθει στη διάσωση. Το Reiling χρησιμοποιείται συχνά στην κουζίνα για την τοποθέτηση μικρών αντικειμένων: κουζίνες, σπάτουλες, σανίδες και άλλα σκεύη κουζίνας.

Οι σωλήνες αερίου στην κουζίνα μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένα εξαιρετικό σχέδιο για την τοποθέτηση των ειδών κουζίνας. Στάδια μετατροπής σε κιγκλίδωμα:

 • Ο σωλήνας πρέπει να καθαριστεί σε λαμπερό μέταλλο.
 • Εφαρμόστε χρώμα χρωμίου στην επιφάνεια.
 • Τοποθετήστε γάντζους και άλλα μέρη για να προσαρμόσετε τα φωτιστικά.

Το Reiling διακοσμεί το εσωτερικό της κουζίνας και το κάνει άνετο. Αυτή η μέθοδος είναι εφαρμόσιμη στο Χρουστσόφ και άλλα σπίτια όπου κάτι πρέπει να γίνει με σωλήνες.

Σωλήνες στο ντουλάπι της κουζίνας

Κρυμμένοι σωλήνες στην κουζίνα

Πώς να διακοσμήσετε ένα σωλήνα, εάν υπάρχει ήδη ένα κιγκλίδωμα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη δομή του κιγκλιδώματος έτσι ώστε ο σωλήνας να χωράει μεταξύ του και του τοίχου. Ο σωλήνας μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορα ενδιαφέροντα υλικά ή βαμμένο στο χρώμα του κιγκλιδώματος.

Μπορεί αυτή η μέθοδος να χρησιμοποιηθεί εάν υπάρχει ένας κάθετος αγωγός. Μπορεί να κλείσει με ένα κιγκλίδωμα που θυμίζει ένα μετρητή ράβδων.Σε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να επιλέξετε σωστά τη διάμετρο της δομής.

Πώς να κλείσετε το σωλήνα στην κουζίνα, αν δεν θέλετε να αγοράσετε μια δομή μπαρ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας εύκαμπτος σωλήνας. Ένας σωλήνας αερίου τοποθετείται μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια η δομή περνάει μέσα από τις τρύπες στο ντουλάπι και τον πάγκο.

Το ζήτημα του πώς να κρύψει ένα σωλήνα αερίου στην κουζίνα ή σε άλλους σωλήνες έχει μια λύση. Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες καμουφλάζ. Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση και την επιθυμία του ιδιοκτήτη.

Επιτοίχιες σωλήνες στην κουζίνα

Σωλήνας από την κουκούλα στην κουζίνα

Διακόσμηση μπαμπού σωλήνες

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)