Πώς να καθαρίσετε ένα μπλοκάρισμα: τα λαϊκά μυστικά

Οι παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης είναι κλειστά συστήματα που επηρεάζονται από υψηλή υγρασία, σκουριά, αποθέσεις λίθων, ακατάλληλα επεξεργασμένα νερά και συσσώρευση οικιακών απορριμμάτων. Από καιρό σε καιρό φράσσονται και σταματούν να αφήνουν το νερό μέσα. Ανακύπτει το ερώτημα: πώς να καθαρίσετε το μπλοκάρισμα στον σωλήνα; Σε ένα εμπορικό σήμα ενός γνωστού εμπορικού σήματος οικιακών χημικών, ένας μυώδης εικονικός υδραυλικός έρχεται να βοηθήσει μια νοικοκυρά νοικοκυρά και λύνει το πρόβλημα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στη ζωή, συχνά πρέπει να κάνετε χωρίς την παρέμβαση ειδικευμένου τεχνίτη, έτσι ώστε να σας πω τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και πότε θα χρειαστεί ένας υδραυλικός.

Χημική απόφραξη

Απαιτούνται διαφορετικοί σωλήνες

Οι χυτοσίδηροι, οι μεταλλικοί και οι πλαστικοί σωλήνες είναι φραγμένοι λόγω ρύπανσης: μικρά σωματίδια βαρέων μετάλλων, ξένα αντικείμενα και σκουριά. Η εσφαλμένη τοποθέτηση, οι ακατάλληλες αρθρώσεις και οι ακατέργαστες αρθρώσεις σωλήνων αυξάνουν τον κίνδυνο στένωσης της απόστασης των σωλήνων σε αυτά τα σημεία. Δεν έχει σημασία ότι έχετε νέους σωλήνες στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας. Το σύστημα ύδρευσης του χωριού δεν έχει ενημερωθεί εδώ και δεκαετίες και, κατά συνέπεια, αναδύονται φράγματα. Πώς να καθαρίσετε γρήγορα ένα μπλοκάρισμα σε έναν σωλήνα;

Μπλοκάρισμα κουζίνας

Ξεπλύνουμε με προσοχή:

  • ζεστό νερό για πλαστικούς σωλήνες και βραστό νερό για μεταλλικούς σωλήνες είναι ο ευκολότερος και πιο οικονομικός τρόπος. Είναι απαραίτητο να ρίχνετε αργά βραστό νερό στην τρύπα για να αυξήσετε την εκροή του νερού. Θα είναι πιο αποτελεσματικό αν διαλύσετε σόδα ή αλάτι σε αυτό σε κορεσμένη συγκέντρωση.
  • χημικά καθαρισμού για τη διάλυση των αποθέσεων σε σωλήνες, οι οποίες μπορεί να έχουν τη μορφή πηκτώματος, υγρού, σκόνης. Χρησιμοποιούνται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία με υποχρεωτική προστασία, αναπνοή και όραση.
  • "Βαρύ πυροβολικό" (μόνο για μεταλλικούς σωλήνες!) - μια ειδική συσκευή, ένα καλώδιο υδραυλικών, που καθαρίζει μηχανικά τον αγωγό.

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι που βοηθούν στα μπλοκαρίσματα.

Καθαρισμός του νεροχύτη της κουζίνας

Καθαρή τουαλέτα

Εξετάστε λαϊκές θεραπείες που βοηθούν αποτελεσματικά με το φράξιμο στην τουαλέτα, αλλά πρώτα, μερικές τεχνικές πληροφορίες σχετικά με αυτήν την υδραυλική συσκευή. Δεν θα μελετήσουμε τη δεξαμενή και την τροφοδοσία νερού, σε αυτά τα μπλοκάκια δεν είναι σχεδόν καθόλου διαμορφωμένα. Έτσι, ο σχεδιασμός είναι ένα μπολ φανάρι που συνδέεται με το αποχετευτικό σύστημα και το αποχετευτικό δίκτυο αποχέτευσης. Εδώ, συχνά, δημιουργείται εμπόδιο για την απορροή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό οφείλεται στην είσοδο ενός ξένου σώματος που επικαλύπτει το σιφόνι και το σωλήνα.

Εάν υπάρχουν τέτοιες υποψίες, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε το νερό από το μπολ όσο το δυνατόν περισσότερο. Πώς να καθαρίσετε; Αγκαλιάστε τον εαυτό σας με ένα καλώδιο με μια άκρη λυγισμένη σαν ένα άγκιστρο αλιείας (είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε μια λεπτή κρεμάστρα καλωδίων) ή να τοποθετήσετε μακριές γάντια (πλαστικές σακούλες) στα χέρια σας και να προσπαθήσετε να τραβήξετε έξω το κολλημένο αντικείμενο. Εάν δεν επιτύχει, χρησιμοποιήστε ένα επαγγελματικό καλώδιο με μια άκρη για να σπρώξετε τα σκουπίδια μέσα στο κανάλι.

Καθαρίστε τον νεροχύτη

Μπορείτε να δοκιμάσετε να καθαρίσετε ένα μικρό μπλοκάρισμα με ένα έμβολο, συνδέοντας το σφιχτά με μια οπή αποστράγγισης και με μια προσπάθεια "άντλησης" αέρα αρκετές φορές στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η χρήση της τουαλέτας ως αλεξίπτωτο είναι μια πολύ κακή ιδέα. Τα υπολείμματα προϊόντων, τα απορρίμματα γάτας, τα προϊόντα υγιεινής πρέπει να αποστέλλονται κατευθείαν στον κάδο απορριμμάτων.Διαφορετικά, το πρόβλημα των φραγμένων τουαλετών θα επιδιωχθεί με αξιοζήλευτη συχνότητα. Είναι απαράδεκτο να χύνονται τα υπολείμματα οικοδομικών μειγμάτων και κονιαμάτων σε λεκάνη τουαλέτας, σχηματίζοντας ένα πυκνό αδιάλυτο ίζημα.

Εκκαθάριση υπονόμων

Σχεδιασμένο μπάνιο

Η μπανιέρα παίρνει το μόλυβδο σε ένα φραγμένο σωλήνα και σιφώνιο. Τα μαλλιά, το καλλυντικό γράσο, η άμμος και άλλες πυκνές ουσίες οργανικής προέλευσης κολλούν σε σφιχτό φελλό. Υπάρχουν πολλές επιλογές για την εκκαθάριση ενός μπλοκαρίσματος στο μπάνιο.

Το πρώτο είναι ένα έμβολο γνωστό σε όλους. Η αρχή της δράσης της είναι απλή και κατανοητή, δεν θα σταθούμε σε αυτήν. Μετά την εφαρμογή, το νερό αφήνει καλά και ελεύθερα - το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται. Εάν δεν σας βοηθήσει, δοκιμάστε την ακόλουθη θεραπεία.

Σφράγιση με έμβολο

Δεύτερον, ξεβιδώστε το παξιμάδι, αποσυναρμολογήστε και ξεπλύνετε καλά το σιφόνι του λουτρού από τις ακαθαρσίες και τις λιπαρές αποθέσεις που συσσωρεύονται σε αυτό. Προεπιλέξτε ένα στεγνό πανί ή τοποθετήστε ένα επίπεδο δοχείο κάτω από την αποστράγγιση για να απορροφήσετε νερό από τις τρύπες. Μετά από τέτοια δραστικά μέτρα, αποκαθίσταται η εκροή νερού.

Τρίτον - χημικά οξέα, αλκάλια και άλλοι διαλύτες βλαβερών και κακών οσμών. Ρίξτε (ρίξτε) μέσα στην οπή αποστράγγισης τη δόση που υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή του προϊόντος και περιμένετε πόσο ενδείκνυται στις οδηγίες για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και να χρησιμοποιήσετε το λουτρό χωρίς να φοβάστε να πλημμυρίσετε τους γείτονες. Αυτή η μέθοδος είναι μεγάλη για την αποφυγή εμπλοκών, αλλά πρέπει να θυμάστε τον κίνδυνο ναυσιπλοΐας και χημικών εγκαυμάτων - φορέστε τα σφικτά γάντια από καουτσούκ και μην εισπνέετε επικίνδυνους καπνούς σε κοντινή απόσταση.

Καθαρισμός σιφόνι

Συμφωνία καθαρών σωλήνων στην κουζίνα

Ο νεροχύτης και ο νεροχύτης στην κουζίνα υποβάλλονται καθημερινά σε τεράστιο στρες. Τα υπολείμματα τροφίμων, το λίπος από τα τηγάνια, η γη από φρέσκα λαχανικά - είναι δύσκολο να μετράτε αυτό που εισέρχεται στην αποχέτευση της κουζίνας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ως εκ τούτου, κάθε νοικοκυρά που είναι μερική καθαριότητα και φρέσκια μυρωδιά στην κουζίνα θα πρέπει να γνωρίζει πώς να καθαρίσει το φράγμα στο νεροχύτη στην κουζίνα από μόνη της.

Ας ξεκινήσουμε με το έμβολο. Οι λειτουργίες της αναλύθηκαν πολλές φορές: συνδέστε σφιχτά την βεντούζα στην επιφάνεια της αποχέτευσης, αντλίες αέρα για να δημιουργήσετε ένα σφυρί νερού. Στην περίπτωση ενός απορροφητήρα κουζίνας, υπάρχει ένα μικρό μυστικό: εάν υπάρχει ένας νεροχύτης που αποτελείται από δύο τμήματα, είναι προτιμότερο να έχουμε δύο από τις πιο απλές συσκευές που αναφέρονται παραπάνω - ένα έμβολο. Για να καθαρίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά την αποχέτευση, χρησιμοποιήστε δύο ταυτόχρονα για να δημιουργήσετε πίεση μέσα στους σωλήνες. Ή καλύψτε ένα με ένα ειδικό πώμα ή κουρέλι.

Αποφράξεις καλωδίων

Συνεχίζουμε τη "θεραπεία" της απόφραξης με λαϊκές θεραπείες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Ρίξτε ένα μισό ποτήρι συνηθισμένης μαγειρικής σόδα στην οπή αποστράγγισης και μετά από 10 λεπτά ένα ποτήρι ξύδι. Αφήστε για 20 λεπτά. Η βίαιη αντίδραση αλκαλίων και οξέων θα καθαρίσει τους τοίχους του σιφόνι και τους σωλήνες, θα τους απολυμάνει και το νερό θα είναι πολύ πιο εύκολο.

Μια άλλη θεραπεία είναι ο θερμός αλατούχος ορός. Ρίξτε 2 λίτρα κορεσμένου αλμυρού νερού μέσα στην αποστράγγιση, μετά από πέντε λεπτά καθαρίστε προσεκτικά με ένα έμβολο.

Καθαρισμός σωλήνων

Συνεχίζουμε τη σύντομη πορεία των οικιακών υδραυλικών εγκαταστάσεων καθαρίζοντας το σιφόνι της κουζίνας. Αντικαθίσαμε έναν κάδο ή μια λεκάνη κάτω από αυτό, αφαιρέστε το παξιμάδι πρόσδεσης, καθαρίστε το σιφόνι, πλύνετε το και συναρμολογήστε ολόκληρη τη δομή πίσω. Η διαδικασία είναι δυσάρεστη για κάποιον που απομακρύνει, πλένει, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικός!

Αποκλεισμός αποκλεισμού

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε δημοφιλείς χημικές ουσίες οικιακής χρήσης: αυτές που δεν είναι φτηνές, οι οποίες διαφημίζονται ενεργά από τηλεοπτικές οθόνες και εκείνες που δεν χρειάζονται διαφήμιση - χρησιμοποιήθηκαν από τις γιαγιάδες και τις γιαγιάδες μας, αλλά δεν είναι κατώτερες από νεωτεριστικές καινοτομίες όσον αφορά τις επιπτώσεις στις μπλοκαρίσματα.

Παγίδα μαλλιών και μαλλιού για αποστράγγιση

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία

Επιστρέφουμε στην αρχή του άρθρου: πότε πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικού σπιτιού; Η απάντηση είναι προφανής - αν τα κεφάλαια που αναφέρθηκαν δεν βοηθούσαν στη βελτίωση της κατάστασης και στην εξάλειψη της εμπλοκής. Αλλά για να μην χρειαστεί να τον καλέσετε, και στη συνέχεια να πλύνετε το σπίτι από τη βρωμιά και τα ίχνη του υδραυλικού καλωδίου, θυμόμαστε την πρόληψη:

  • Μην ρίχνετε στην λεκάνη αδιάλυτα, συμπαγή υπολείμματα.
  • καθαρίστε τα πιάτα από τα υπολείμματα τροφίμων πριν πλύνετε τα πιάτα και χρησιμοποιήστε ένα πυκνό πλέγμα με μικρά κελιά για να αποστραγγίσετε το νεροχύτη.
  • μία φορά σε μια ορισμένη χρονική περίοδο (ανάλογα με το καθημερινό φορτίο σε σωλήνες και σιφόνια) χρησιμοποιούν οικιακές χημικές ουσίες ως προφύλαξη από ρύπανση και μπλοκαρίσματα.
  • αναφέρεται προσεκτικά στην ποιότητα των υδραυλικών εγκαταστάσεων κατά την αντικατάσταση των επικοινωνιών σε όλες τις περιοχές του σπιτιού, στο κατάστημα για την επιλογή εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας, για τον έλεγχο της αξιοπιστίας των συνδέσεων και της ποιότητας στερέωσης των συνδέσμων σωλήνων.

Με μια κατάλληλη προσέγγιση, το πρόβλημα της δυσάρεστης οσμής και της δύσκολης εγκατάλειψης του νερού θα επιλυθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και η ερώτηση "πώς να καθαρίσετε το μπλοκάρισμα" δεν θα σας προβληματίσει.

Σφράγιση με έμβολο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)