Πώς να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα ένα κοτόπουλο με τα χέρια σας;

Πολλοί ιδιοκτήτες ενός ονείρου εξοχικής κατοικίας για την αύξηση των κοτόπουλων. Αλλά η παραγγελία κατασκευών από ειδικούς είναι αρκετά δαπανηρή. Μπορείτε να κρατήσετε το πουλί σε ένα συνηθισμένο αχυρώνα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα είναι απρόθυμο να βιαστούμε, καθώς οι συνθήκες για αυτό είναι ακατάλληλες. Είναι καλύτερο να οργανώσετε ένα άνετο μέρος με δική σας. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για την οικοδόμηση του δικού σας κοτόπουλου. Το κύριο πράγμα είναι να προσδιοριστεί σωστά ο τύπος κατασκευής, το υλικό και άλλα χαρακτηριστικά.

Λευκό κοτόπουλο coop στη χώρα

Ξύλινη κοτοπουλιέρα

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέρος για το κοτόπουλο;

Πριν δημιουργήσετε ένα κοτόπουλο, πρέπει να επιλέξετε σωστά ένα μέρος για αυτό. Λάβετε υπόψη τις ακόλουθες προτάσεις:

 • Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το κτίριο σε ένα μικρό λόφο. Έτσι δεν θα πλημμυρίσει με δυνατή βροχή ή αφού λειώσει το χιόνι.
 • Εάν θα χτίσετε ένα σπίτι μεγάλης διάρκειας, τότε είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε από ανατολή σε δύση. Ταυτόχρονα, τα παράθυρα πρέπει να βρίσκονται στη νότια πλευρά. Έτσι, η μέγιστη ποσότητα ηλιακού φωτός θα διαπεράσει μέσα, πράγμα που έχει ευεργετική επίδραση στο κοτόπουλο.
 • Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το σπίτι στο πιο ήσυχο και απομονωμένο μέρος του ιστότοπού σας. Ένας δυνατός θόρυβος ενοχλεί το πουλί, και βυθίζεται απρόθυμα.
 • Κατασκευάστε ένα κοτόπουλο για να υπάρχει ελεύθερος χώρος γύρω του. Αυτό θα σας επιτρέψει να το επεκτείνετε στο μέλλον.

Η σωστή τοποθέτηση του κτιρίου θα δημιουργήσει άνετες συνθήκες για το πουλί. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να υπολογίζετε σε μεγάλο αριθμό προϊόντων.

Coop από ξύλο στη χώρα

Κατασκευάζουμε ένα μικρό καλοκαίρι

Είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να δημιουργήσετε ένα καλοκαιρινό coop. Σε αυτό μπορείτε να περιέχει ένα μικρό αριθμό κοτόπουλων, το οποίο το χειμώνα μπορεί να τεθεί σε κρέας. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν τακτικά το site τους το καλοκαίρι.

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξετε ένα κοτόπουλο για 10 κότες είναι να χρησιμοποιήσετε φύλλα από κόντρα πλακέ και ξύλινη δοκό. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε πολλά χρήματα και να περάσετε πολύ χρόνο. Τα πουλιά θα αισθάνονται άνετα, θα προστατεύονται από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Κοτόπουλο σπίτι

Απαραίτητα υλικά και εργαλεία

Το πλαίσιο του κτιρίου ανεγέρθηκε από ξύλινη δοκό. Όταν αγοράζετε υλικό, επιθεωρήστε προσεκτικά. Δεν πρέπει να παρουσιάζει σημεία σήψης και βλάβης από έντομα. Η ποσότητα του υλικού που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος του σπιτιού. Την ίδια στιγμή, τηρούν τον βασικό κανόνα: για κάθε δύο κοτόπουλα θα πρέπει να υπάρχει ένα τετραγωνικό μέτρο της περιοχής. Για να οικοδομήσουμε το ίδρυμα, θα χρειαστείτε τούβλα και κονίαμα για την τοποθέτησή τους. Μπορείτε να κλείσετε τα ανοίγματα παραθύρων με μεταλλικό πλέγμα.

Δύο ιστορία coop κοτόπουλο

Πριν να φτιάξετε ένα κοτόπουλο στη χώρα με τα χέρια σας, ετοιμάστε τα παρακάτω εργαλεία και προμήθειες:

 • Βίδες και καρφιά με αυτοκόλλητη τομή.
 • Jigsaw.
 • Σφυριά και κατσαβίδι.
 • Επίπεδο κτιρίου.
 • Μεντεσέδες για πόρτες με κουβούκλιο.
 • Φτυάρι.
 • Ruberoid για στεγανοποίηση.

Έχοντας προετοιμάσει όλα τα υλικά και εργαλεία, μπορείτε να προχωρήσετε στην κατασκευή. Μην ξεχνάτε τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Όταν εργάζεστε με παζλ θα χρειαστείτε προστατευτικά γυαλιά έτσι ώστε τα τσιπ να μην φτάσουν στα μάτια σας.

Coop σε τροχούς

Ακολουθία ενεργειών

Για να φτιάξετε ένα κοτόπουλο για 10 κότες με τα χέρια σας, πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη σειρά ενεργειών:

 1. Μαρκάρετε τις γωνίες του μελλοντικού κτιρίου. Σε καθένα από αυτά, σκάβουμε μικρές εσοχές κάτω από τις κίονες από τούβλα. Οι ίδιες εσοχές πρέπει να προετοιμάζονται κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου. Ταυτόχρονα, πρέπει να διατηρείται μεταξύ τους απόσταση ενός μέτρου.
 2. Από το τούβλο και το κονίαμα, οι ορθοστατικοί κίονες πλάτους 40 εκ. Πάνω από την επιφάνεια της γης θα πρέπει να ανέλθουν 20 εκ. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι στύλοι έχουν το ίδιο ύψος. Διαφορετικά, η κατασκευή θα είναι λοξή. Για να σκληρυνθεί πλήρως το τσιμέντο, περιμένετε τουλάχιστον πέντε ημέρες. Μόνο τότε θα είναι δυνατή η περαιτέρω κατασκευή ενός μικρού κοτόπουλου.
 3. Από τα μπαρ, να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο δαπέδου γύρω από ολόκληρη την περίμετρο του δαπέδου. Μεταξύ των πυλώνων τούβλου και της ξυλείας, βάλτε ένα υπόστρωμα υλικού στέγης. Συνδέστε τα άκρα των ράβδων στο μισό πάχος. Τοποθετήστε τα αρχεία καταγραφής δαπέδου. Για να γίνει αυτό, οι δοκοί στοιβάζονται με μια άκρη και συνδέονται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αυλακώσεων-αύλακας.
 4. Από την ακτίνα φτιάχνουμε το πλαίσιο των τοίχων του μελλοντικού μικρού κοτόπουλου. Τοποθετήστε κάθετα δοκάρια κάθε μισό μέτρο.
 5. Πετάξτε τους τοίχους με φύλλα από κόντρα πλακέ. Συνδέστε το με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Μην ξεχάσετε να αφήσετε ανοίγματα για παράθυρα και πόρτες. Κάντε τα παράθυρα μεγάλα ώστε να εισχωρεί όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως.
 6. Ανοίγματα παραθύρων με συρματόπλεγμα.
 7. Είναι καλύτερο εάν το μίνι coop σας έχει μια στέγη gable. Για αυτό, οι ράβδοι συνδέονται υπό γωνία. Τα φύλλα από κόντρα πλακέ πρέπει να στερεώνονται κατά την εγκάρσια κατεύθυνση. Τοποθετήστε ένα στρώμα υλικού στέγης στην κορυφή.

Με έναν τόσο απλό τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε ένα κοτόπουλο για 20 κοτόπουλα ή περισσότερα. Είναι χτισμένο αρκετά γρήγορα. Ακόμη και ένας άπειρος πλοίαρχος μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια εργασία. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ένα τέτοιο σκελετό κοτόπουλου μπορεί να μετατραπεί το χειμώνα με τα χέρια σας. Για να γίνει αυτό, τα δάπεδα είναι μονωμένα με ορυκτοβάμβακα, οι τοίχοι είναι πολυστυρένιο, και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν έλαστρα για την οροφή.

Καλοκαίρι

Πώς να οικοδομήσουμε ένα κοτόπουλο χειμώνα κοτόπουλο από μπλοκ αφρού;

Για να διατηρηθεί το πουλί όλο το χρόνο, απαιτείται ένα σημαντικό κτίριο με καλή θερμομόνωση. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν να οικοδομήσουμε ένα κοτόπουλο χειμώνα κοτόπουλο από μπλοκ αφρού. Αυτό το υλικό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε το τέλειο εσωτερικό κλίμα για οποιοδήποτε αριθμό πουλιών, ακόμη και για εκατό ή περισσότερα άτομα. Η τιμή μιας τέτοιας δομής θα είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι στην περίπτωση της χρήσης ξύλου.

Τα μπλοκ αφρού είναι απολύτως ασφαλές υλικό το οποίο δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες στον αέρα. Από αυτό μπορείτε να χτίσετε ένα κοτόπουλο coop για το χειμώνα για 100 κοτόπουλα ή μίνι-επιλογή.

Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε ένα κοτόπουλο για κοτόπουλα και να τα αυξήσετε για πώληση, συνιστάται η ανέγερση διώροφου κτιρίου. Ταυτόχρονα, το ύψος των οροφών σε κάθε όροφο πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 εκ. Ένα τέτοιο κτίριο δεν θα πάρει πολύ χώρο και πολλά πουλιά μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτό.

Μίνι κοτόπουλο coop

Ετοιμάζουμε το απαραίτητο υλικό

Ένα κοτόπουλο για 30 κοτόπουλα και για 100 θα απαιτήσει διαφορετική ποσότητα υλικού. Επομένως, πριν πάτε στην αγορά κατασκευών, κάντε τους κατάλληλους υπολογισμούς. Είναι καλύτερα να αγοράσετε μπλοκ με ένα μικρό περιθώριο.

Τα τεμάχια αφρού πυκνότητας D 400 και άνω είναι κατάλληλα για τοίχους. Έχουν τυποποιημένα μεγέθη. Το πάχος των τοίχων πρέπει να επιλέγεται με βάση τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Εάν οι χειμώνες είναι αρκετά σοβαρές, είναι καλύτερα να φτιάξετε τους τοίχους σε δύο τετράγωνα.

Κινητό κοτόπουλο

Για να εξοπλίσετε τη στέγη θα χρειαστείτε ξύλινες ράβδους και καλό υλικό στέγης. Στην τελευταία περίπτωση, είναι καλύτερο να μην εξοικονομηθούν χρήματα, καθώς τα κοτόπουλα που διαρρέουν μπορούν να επηρεαστούν σοβαρά. Η κατασκευή ενός ζεστού κοτόπουλου είναι δυνατή μόνο με μια αξιόπιστη οροφή.

Το ίδρυμα θα πρέπει να στεγανοποιηθεί. Το απλούστερο υλικό είναι υλικό στέγης. Είναι σχετικά φθηνό και ικανοποιεί την εργασία. Το ίδιο το ίδρυμα είναι χυτό από σκυρόδεμα. Εκτός από τη λύση, θα χρειαστείτε υλικό για την κατασκευή του ξυλότυπου.

Αρχικό σχεδιασμό κοκτέιλ κοτόπουλου

Σειρά εργασίας

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξετε ένα κοτόπουλο στη χώρα με δικά σας χέρια για 100 κότες είναι να ακολουθήσετε την ακόλουθη σειρά ενεργειών:

 1. Είναι απαραίτητο να αρχίσετε να εργάζεστε με την τοποθέτηση των θεμελίων. Για να γίνει αυτό, εκβάλλεται μια τάφρο πλάτους 20 εκατοστών και βάθους 20 εκατοστών γύρω από την περίμετρο ενός μελλοντικού κτιρίου. Η θρυμματισμένη πέτρα που αναμιγνύεται με άμμο χύνεται στον πυθμένα της. Το μείγμα πρέπει να συμπιεστεί προσεκτικά. Για καλύτερη πρόσφυση στο σκυρόδεμα, ψεκάστε με νερό. Τοποθετήστε το καλούπι για το θεμέλιο σκυροδέματος. Θα πρέπει να αυξηθεί 20 cm πάνω από την επιφάνεια της γης Τοποθετήστε το πλαίσιο από το συνδεδεμένο οπλισμό, η διάμετρος του οποίου είναι 6 cm. Για πλήρη σκλήρυνση του σκυροδέματος απαιτούνται τουλάχιστον τρεις ημέρες. Μετά από αυτό, ο ξυλοτύπος μπορεί να αφαιρεθεί. Καλύψτε το σκυρόδεμα με υλικό στεγών.
 2. Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε να τοποθετείτε τα τοιχώματα της κατοικίας του κοτόπουλου χειμώνα με τα χέρια σας από τις γωνίες. Εστιάζοντας σε αυτά, όλοι οι τοίχοι έχουν ανεγερθεί. Τα μπλοκ στερεώνονται χρησιμοποιώντας μια ειδική λύση. Για να δώσει πρόσθετη δύναμη, η τοιχοποιία ενισχύεται. Με τη βοήθεια ενός μύλου, κόβεται ένα μικρό αυλάκι στα μπλοκ. Τοποθετείται σε αυτό οπλισμός με διάμετρο 6 εκ. Μετά από αυτό, τοποθετείται η επόμενη σειρά. Υπάρχει χώρος για παράθυρα και πόρτα.
 3. Αφού οι μύλοι στεγνώσουν καλά, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της οροφής. Στην αρχή, προετοιμάζεται μια βάση από ξύλινα δοκάρια και στη συνέχεια τοποθετείται το επιλεγμένο υλικό στέγης.

Ένα τέτοιο κοτόπουλο για κότες θα διαρκέσει περισσότερο από δώδεκα χρόνια. Θα προστατεύσει αξιόπιστα το πουλί από το κρύο το χειμώνα.

Ρακέτα coop

Διαφανής κοτόπουλο

Εσωτερική διάταξη του κοτόπουλου

Δεν αρκεί να γνωρίζετε πώς να κατασκευάσετε σωστά ένα κοτόπουλο, αλλά πρέπει να εξοπλίσετε σωστά την εσωτερική του διακόσμηση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες για το πουλί. Υποχρεωτικά χαρακτηριστικά του σπιτιού είναι:

 • Κούρνια. Κάθε δομή που χτίστηκε θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με κούρνιες. Για την κατασκευή τους, χρειάζεστε δέσμη με τομή 30x40. Οι πλάγιες πλευρές του πρέπει να στρογγυλεύονται έτσι ώστε να είναι πιο βολικό για το πουλί να καθίσει. Αφαιρέστε τα μεγάλα φτερά, άμμο. Προσδιορίστε ένα κατάλληλο μέρος για κούρνιες στο κοτόπουλο και ασφαλίστε τις κουκίδες. Κρατήστε απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 30 εκ. Αν αποφασίσετε να χτίσετε ένα κοτόπουλο mini για 20 όρνιθες, τότε θα χρειαστείτε τουλάχιστον 6 εκατοστά. Κάθε πουλί πρέπει να έχει τουλάχιστον 30 cm ξυλείας.
 • Jacks. Για να μπούψουν οι όρνιθες, χρειάζονται φωλιές. Τα κλειστά μοντέλα θα είναι μια ιδανική επιλογή, καθώς σε αυτά το πουλί θα αισθάνεται ασφαλές. Το μέγεθος μιας φωλιάς πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 έως 40 cm. Για 20 πουλιά αρκούν 10 κατοικίες. Τοποθετήστε ένα στρώμα από πριονίδι και σανό στο κάτω μέρος κάθε φωλιάς. Με τον ίδιο τρόπο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το δάπεδο σε όλο το κοτόπουλο.
 • Ποτά και τροφοδότες ποτών. Πρέπει να στερεώνονται σε ένα μικρό ύψωμα πάνω από το πάτωμα. Έτσι δεν θα πάρουν τα σκουπίδια.
 • Φωτισμός Ζεστό κοτόπουλο coop το χειμώνα απαιτεί φωτισμό. Για να το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε μια απλή ηλεκτρική λάμπα. Πρέπει να κλείσει με αμπαζούρ.
 • Θέρμανση. Κάθε χειμωνιάτικος συνεταιρισμός πρέπει να θερμανθεί, ειδικά σε σοβαρό κρύο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θερμαντήρες ανεμιστήρα ή υπέρυθρες θερμάστρες. Όταν επιλέγετε έναν θερμαντήρα ανεμιστήρα, προτιμήστε τα προγραμματιζόμενα μοντέλα. Είναι ακριβότερα, αλλά βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Οι υπέρυθρες θερμάστρες εγκαθίστανται πάνω από τις κούρνιες και το ελεύθερο μέρος του κοτόπουλου. Καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από άλλους τύπους θερμαντήρων. Τέτοιες συσκευές θα είναι ιδανικές όταν οργανώνετε ένα κοτόπουλο coop για do-it-yourselfers.

Είναι εύκολο να χτίσετε ένα μικρό σπίτι ή ένα εντυπωσιακό σπίτι κοτόπουλου με τα χέρια σας. Με λίγη προσπάθεια και ελάχιστο υλικό, θα δημιουργήσετε άνετες συνθήκες για τα κοτόπουλα. Και αυτοί, με τη σειρά τους, θα σας ευχαριστήσουν με ένα μεγάλο αριθμό φρέσκων κατοικίδιων αυγών.

Τριγωνικό Coop

Κοτόπουλο coop

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)