Πώς να πλύνετε γρήγορα το ανώτατο όριο χωρίς λεκέδες: μυστικά νοικοκυρών

Συχνά συμβαίνει ότι, θέτοντας τα πράγματα στο διαμέρισμα, οι ιδιοκτήτες ξεχνούν το ανώτατο όριο. Πιστεύεται ότι είναι το λιγότερο ευαίσθητο στη ρύπανση: τα αντικείμενα δεν είναι εγκατεστημένα σε αυτό, πρακτικά δεν αγγίζονται, σε αντίθεση με το δάπεδο και τους τοίχους. Ωστόσο, σε αντίθεση με το δάπεδο και τους τοίχους, στο ανώτατο όριο δεν μπορείτε να κρύψετε όλα τα είδη σημείων, λεκέδων και άλλων προβληματικών περιοχών. Επιπλέον, τα ανώτατα όρια είναι συνήθως ανοιχτά χρώματα, επομένως οποιαδήποτε βρωμιά πάνω τους θα είναι ορατή με γυμνό μάτι. Στην κουζίνα, η οροφή είναι πιο επιρρεπή σε μόλυνση, επομένως ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος. Τέλεια καθαρή οροφή χωρίς ραβδώσεις - διακόσμηση οποιουδήποτε διαμερίσματος!

Stretch οροφή στην κουζίνα

Πώς να πλύνετε ένα ζωγραφισμένο ανώτατο όριο

Τα ανώτατα όρια ήταν ασπρόμαυρα. Κάθε βρωμιά ήταν κρυμμένη σε ένα νέο στρώμα. Δεν υπήρχε ζήτημα υγρού καθαρισμού της οροφής. Τώρα η λεύκανση έχει αντικατασταθεί από νέες μεθόδους επίστρωσης: τέντες, βαφές πετρελαίου, πλακίδια από πολυστυρένιο και άλλα. Λάδι λαδιού, αν και λιγότερο φιλικό προς το περιβάλλον (φράζει τους πόρους, παρεμποδίζοντας τον εξαερισμό), αλλά επιτρέπει τον υγρό καθαρισμό της οροφής. Η οροφή, επεξεργασμένη με λαδομπογιά, μπορεί να πλυθεί με νερό με την προσθήκη προϊόντων καθαρισμού (κουρέλι, σφουγγάρι ή σφουγγαρίστρα). Μετά από αυτό, η επιφάνεια πρέπει να σκουπιστεί καλά και να αφεθεί να στεγνώσει.

Μία εναλλακτική λύση στο ελαιώδες χρώμα είναι μια σύνθεση γαλακτώματος με βάση το οξικό πολυβινύλιο. Τέτοιες οροφές φοβούνται τον υγρό καθαρισμό, καθώς μπορεί να εμφανιστούν λεκέδες και ραβδώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ειδικά υγρά μαντηλάκια ή ηλεκτρική σκούπα. Πριν από αυτή την πετσέτα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε το λιγότερο ορατό τμήμα της οροφής και, εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε μπορείτε να καθαρίσετε ολόκληρη την οροφή.

Ψευδοροφή στην κουζίνα

Πώς να πλύνετε μια οροφή τέντωμα

Η δημοτικότητα των ψευδοροφών είναι εύκολο να εξηγηθεί. Με τη βοήθεια ενός τέτοιου ανώτατου ορίου, μπορείτε να δώσετε στο σπίτι σας ένα μοναδικό ύφος. Επιπλέον, δεν φοβούνται την παραμόρφωση, σκόνη, δεν χάνουν το αρχικό τους χρώμα, δεν ρωγμή. Τα ανώτατα όρια αυτού του τύπου είναι διαφορετικά: ματ, γυαλιστερό, λευκό, έγχρωμο, απλό και διακοσμημένο με μοτίβα αλουμινίου, αλλά ακόμη και ένα τέτοιο θαύμα του σύγχρονου σχεδιασμού πρέπει μερικές φορές να καθαριστεί, ειδικά στην κουζίνα. Πώς να το κάνετε σωστά;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν καθαρίζετε μια ψευδοροφή δεν είναι να χρησιμοποιήσετε σκληρές βούρτσες ή σφουγγάρια για να μην βλάψετε την επιφάνεια της οροφής. Για το σκοπό αυτό, η καλύτερη επιλογή είναι ένας σφουγγάρι αφρού ή ένα πανί φανέλας. Μπορείτε να υγράσετε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί στο νερό με μια μικρή συγκέντρωση σαπουνιού. Σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται η χρήση λειαντικών προϊόντων ή κρέμας με στερεά σωματίδια. Είναι επίσης ανεπιθύμητο να πλένετε την οροφή με σόδα - μπορεί να βλάψει μια λεία επιφάνεια. Γενικά, θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι η επιφάνεια μιας οροφής είναι πολύ εύθραυστη και ευάλωτη στις γρατζουνιές, ειδικά στη στιλπνότητα. Πριν από τον καθαρισμό, είναι καλύτερα να αφαιρέσετε όλα τα κοσμήματα από τα χέρια σας: δαχτυλίδια, βραχιόλια. Η οροφή πρέπει να σκουπιστεί με κυκλική κίνηση, πιέζοντας ελαφρά πάνω της.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα σφουγγάρι ή ένα κουρέλι μπορεί να διαβραχεί σε σαπουνόνερο. Εάν η οροφή είναι γυαλιστερή, οι λεκέδες σαπουνιού μπορεί να παραμείνουν πάνω σε αυτό. Για να τα αφαιρέσετε μετά το πλύσιμο, σκουπίστε καλά την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί. Η οροφή με γυαλιστερό τέντωμα συνιστάται να πλένεται με ειδικό πανί μικροϊνών.Χρησιμοποιώντας μια τέτοια σερβιέτα, μπορείτε εύκολα να αποβάλλετε όλους τους λεκέδες, καθώς απορροφά τέλεια την υγρασία.

Τι, εκτός από το σαπούνι, είναι ακόμα δυνατό να πλύνετε τις τέντες; Για το σκοπό αυτό, οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών που έχουν σχεδιαστεί για να πλένουν τις τεντωμένες οροφές. Τέτοια προϊόντα χωρίς κανένα πρόβλημα εξαλείφουν οποιαδήποτε ρύπανση. Δεν είναι φθηνά, αλλά οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση τέτοιων προϊόντων, ειδικά για τον καθαρισμό της οροφής στην κουζίνα. Μετά από αυτά δεν υπάρχουν λεκέδες.

Σφουγγάρι και διάλυμα σαπουνιού για το πλύσιμο της οροφής

Όσον αφορά τα μέσα που προορίζονται για την πλύση των τεντωμένων οροφών, είναι σημαντικό να μην περιέχουν ακετόνη. Το γεγονός είναι ότι η ακετόνη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση της οροφής. Και πάλι, πριν από τη χρήση, συνιστάται να ελέγχετε ένα τέτοιο απορρυπαντικό σε οποιαδήποτε δυσδιάκριτη περιοχή. Για να γίνει αυτό, εφαρμόστε μια μικρή ουσία στην επιφάνεια και περιμένετε περίπου 15 λεπτά. Αν όλα πάνε καλά, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε. Αν το χρώμα της επιφάνειας έχει αλλάξει, εμφανίζονται ανωμαλίες, τότε αυτή η θεραπεία πρέπει να απορριφθεί.

Θυμηθείτε ότι κατά τον καθαρισμό της οροφής, είναι απαραίτητο να πιέσετε το ελαφρώς χωρίς υπερβολική δύναμη. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαρίστρα θα απλοποιήσετε αυτή τη διαδικασία, ειδικά αν οι τοίχοι στο διαμέρισμα είναι υψηλοί. Είναι επίσης αδύνατο να πατήσετε σκληρά εδώ - αυτό είναι γεμάτο με παραμορφώσεις ή ρωγμές και ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση της οροφής. Και όσο χαμηλότερο είναι ο βαθμός πίεσης, τόσο το καλύτερο.

Η ψευδοροφή μπορεί επίσης να πλυθεί με ηλεκτρική σκούπα. Ωστόσο, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι η δομή είναι ασφαλώς τοποθετημένη. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να υποστεί βλάβη οποιοδήποτε μέρος. Εάν σε κάποιο μέρος της οροφής υπάρχει πηλός ή σκόνη, τότε είναι καλύτερα να το αφαιρέσετε με ένα πανί ή πανί. Δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική σκούπα σε αυτή την περίπτωση.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ότι συνιστάται να πλένετε την ψευδοροφή περίπου μία φορά κάθε έξι μήνες, στην κουζίνα - και πιο συχνά. Νομίζουμε ότι τώρα ξέρετε πώς να πλένετε μια οροφή τέντωμα στο σπίτι.

Οροφή από αλουμίνιο

Πώς να πλένετε μια πλαστική οροφή

Η εμπειρία δείχνει ότι πιο συχνά στο διαμέρισμα η οροφή είναι μολυσμένη ακριβώς στην κουζίνα. Αυτό είναι εύκολο να εξηγηθεί - στην κουζίνα υπάρχουν οι πιο επιθετικές συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία, λίπος), έτσι πρέπει να γίνουν ειδικές απαιτήσεις στο ταβάνι της κουζίνας: πρέπει να καθαρίζονται καλά, να μην απορροφούν υγρασία και άλλες ουσίες. Η πλαστική οροφή συμμορφώνεται πλήρως με αυτές τις απαιτήσεις. Πλαστικά πλακάκια δεν είναι δύσκολο να πλυθούν, σε αντίθεση με τα τεντωμένα ταβάνια ή ασβεστωμένα.

Στην κουζίνα, με την πάροδο του χρόνου, όλες οι επιφάνειες αποκτούν μια κιτρινωπή απόχρωση: τοίχους, κεραμίδια, ψυγείο. Το ανώτατο όριο δεν αποτελεί εξαίρεση. Χρειάζεται έγκαιρη φροντίδα και τότε αυτό το πρόβλημα δεν θα είναι. Τα κεραμίδια οροφής πρέπει επίσης να καθαρίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Απορρυπαντικά οροφής

Για να μην στέκεστε σταθερά σε μια σκάλα ή τραπέζι και στη συνέχεια να μην το μετακινήσετε ή να το μετακινείτε συνεχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγαρίστρα για πλύσιμο - θα είναι πιο βολικό και πιο γρήγορο. Επιπλέον, η σφουγγαρίστρα θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε εύκολα τα κεραμίδια σε δυσπρόσιτα μέρη (για παράδειγμα, για να καθαρίσετε το τσιπ οροφής).

Πώς και με τι να πλύνετε μια πλαστική οροφή; Πώς να το πλύνετε; Τα ακόλουθα εργαλεία είναι κατάλληλα για αυτό:

  • διάλυμα σαπουνιού?
  • απορρυπαντικό πιάτων ·
  • αμμωνία.

Χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα σαπουνιού για την πλύση πλαστικών πλακιδίων είναι η ευκολότερη και φθηνότερη επιλογή. Το σαπούνι είναι κατάλληλο εδώ. Το σαπούνι πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμο. Το σαπούνι αναμιγνύεται με ζεστό νερό μέχρι να εμφανιστεί αφρός. Τα απορρυπαντικά πλύσης πιάτων χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο - πρέπει να αναμειχθούν μέχρις ότου σχηματιστεί αφρός. Λοιπόν, η αμμωνία δεν πρέπει να αφρίζει. Παρ 'όλα αυτά, απομακρύνει αποτελεσματικά κάθε βρωμιά από τα κεραμίδια.

Χρυσή οροφή από αλουμίνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)