Πώς να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα ένα πάτωμα χωρίς ραβδώσεις

Με την πρώτη ματιά, ο καθαρισμός του δαπέδου δεν είναι μια μεγάλη υπόθεση. Πήρε ένα κουβά νερό, ένα κουρέλι και τρία από αυτά, μέχρι να είναι καθαρό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο απλό. Πρώτον, τα καλύμματα δαπέδου έρχονται σε διαφορετικούς τύπους και πρέπει να ξεπλένονται με ιδιαίτερο τρόπο. Δεύτερον, αν υπάρχει σκύλος ή γάτα στο σπίτι, τότε θα απαιτηθούν πρόσθετες προσπάθειες για το πλύσιμο του ιδρώτα. Λοιπόν, το πάτωμα στην κουζίνα είναι βρώμικο πιο συχνά, έτσι πρέπει να το πλένετε συχνά.

Πλένεται το στρώμα στο σαλόνι

Πώς να πλύνετε το πάτωμα χωρίς να ξοδεύετε πολύ χρόνο σε αυτό το θέμα; Τι σημαίνει να χρησιμοποιήσετε; Αυτό το άρθρο θα το πει αυτό.

Γενικοί κανόνες για το σφουγγάρισμα

Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε το πάτωμα, συνιστάται να το σκουπίζετε προσεκτικά. Κάντε το καλύτερο με μια σκούπα. Η σκόνη πρέπει να αφαιρείται παντού, ακόμη και από απρόσιτες θέσεις και γωνίες. Εάν είναι ενοχλητικό να το κάνετε αυτό με μια σκούπα, τότε μπορείτε να πάρετε μια σκούπα. Η σκούπα μπορεί να υγραίνεται ελαφρά με νερό.

Συνιστάται να αρχίσετε να καθαρίζετε το δάπεδο από τη γωνία που βρίσκεται πιο μακριά από την πόρτα και να τελειώσετε στην ίδια την πόρτα. Ή, για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να διαιρέσετε την περιοχή του δωματίου σε διάφορες ενότητες. Είναι καλύτερα να καθαρίσετε κάθε περιοχή από τον τοίχο μέχρι το κέντρο του δωματίου. Στη συνέχεια τα σκουπίδια από κάθε χώρο πρέπει να συλλέγονται σε ένα σωρό.

Πριν από τον καθαρισμό των χώρων, συνιστάται η αφαίρεση των επίπλων, καθώς και όλων των περιττών αντικειμένων. Φυσικά, δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τον τοίχο ή την ντουλάπα, αλλά είναι καλύτερα να μετακινήσετε τις καρέκλες, τα σκαμνά και τον φωτισμό δαπέδου. Συνιστάται επίσης να αφαιρέσετε μια γάτα ή ένα σκύλο από το δωμάτιο.

Μετά τον καθαρισμό, συνιστάται να το σκουπίζετε με ένα στεγνό, καθαρό πανί για να αφαιρέσετε την υγρασία στο πάτωμα. Διαφορετικά, η υγρασία μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση παραμορφώσεων στην επικάλυψη.

Ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον καθαρισμό του υγρού δαπέδου είναι το αλάτι. Εάν πλύνετε καλά το πάτωμα με διάλυμα νερού με αλάτι, τότε το σπίτι θα είναι απόλυτα καθαρό. Εάν μια γάτα ή σκύλος ζει στο διαμέρισμά σας, χρησιμοποιώντας αλάτι για να καθαρίσετε τα πατώματα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη μυρωδιά.

Πρώτα πρέπει να κάνετε κενό στο πάτωμα

Χαρακτηριστικά του υγρού καθαρισμού των διαφόρων δαπέδων

Κάθε δάπεδο απαιτεί ειδική προσέγγιση καθαρισμού. Για παράδειγμα, το βαμμένο δάπεδο πρέπει να πλένεται τακτικά, ειδικά στην κουζίνα και στο διάδρομο, όπου συσσωρεύονται τακτικά σκόνη και βρωμιά. Από την άλλη πλευρά, αυτό το δάπεδο δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια κατά τον καθαρισμό. Εάν το πάτωμα δεν είναι βαμμένο, τότε θα είναι αρκετός ένας καθαρισμός υγρών την εβδομάδα. Ωστόσο, κάθε καθαρισμός πρέπει να αποτελείται από διάφορα στάδια. Πρώτα πρέπει να πλύνετε το πάτωμα με ζεστό νερό και σαπούνι. Τα πιο βρώμικα μέρη μπορούν να σκουπιστούν με ένα πινέλο. Μετά από αυτό, το δάπεδο πρέπει να πλυθεί με καθαρό νερό. Και τότε θα πρέπει να το σκουπίσετε με ένα καθαρό στεγνό πανί έτσι ώστε το πάτωμα να είναι στεγνό.

Για να διατηρήσετε το λινοτάπητα καθαρό, αρκεί να το σκουπίζετε συνεχώς με ένα υγρό πανί. Εάν χρησιμοποιείτε ζεστό σαπουνόνερο ή απορρυπαντικά, θα είναι απόλυτα καθαρό.

Παρκέ δάπεδο είναι ανθεκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Για να φροντίζετε για ένα τέτοιο πάτωμα, πρέπει να πλένεται τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες με κρύο νερό. Η χρήση ζεστού νερού είναι ανεπιθύμητη - μπορείτε να καταστρέψετε το παρκέ. Για τη σωστή φροντίδα του παρκέ δάπεδα, θα πρέπει να το σκουπίσετε σχεδόν καθημερινά με ένα υγρό πανί.

Κρατώντας το laminate δάπεδο καθαρό είναι αρκετά απλή. Εάν σκουπίζετε συχνά το έλασμα με ένα υγρό πανί, θα είναι καθαρό. Μόνο μετά από αυτό το δάπεδο πρέπει να σκουπιστεί στεγνά, διαφορετικά μπορεί να απορροφηθεί υγρασία στην επικάλυψη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση και πρήξιμο του φύλλου.

Εάν το πάτωμά σας είναι πλακάκι, τότε έχετε τύχη. Το κεραμίδι είναι το πιο ανεπιτήδευτο για τον καθαρισμό όλων των επιχρισμάτων. Μπορείτε να πλύνετε τα κεραμίδια με σαπουνόνερο και απορρυπαντικά. Για τον υγρό καθαρισμό, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αμμωνία. Επιπλέον, το κεραμίδι είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Οι γάτες ή τα σκυλιά δεν θα τον βλάψουν ούτε.

Έτσι, κάθε επίστρωση έχει τη δική της μέθοδο υγρού καθαρισμού, οπότε πριν πλύνετε το πάτωμα, πρέπει να προσδιορίσετε ποια μέθοδος καθαρισμού είναι κατάλληλη για την επικάλυψή σας.

Σκουπίστε τα πατώματα

Πώς να καθαρίσετε γρήγορα τα δάπεδα

Συχνά υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι επισκέπτες θα πρέπει να έρχονται ξαφνικά σε σας, αλλά το σπίτι δεν καθαρίζεται ή υπάρχει χρονίως ανεπαρκής χρόνος για έναν πλήρη καθαρισμό. Επιπλέον, η δαπάνη μισής ημέρας για την τοποθέτηση ενός διαμερίσματος είναι ακόμα μια χαρά! Είναι δυνατόν να πλένετε καλά τα πατώματα χωρίς να αφιερώνετε πολύ χρόνο και προσπάθεια; Αποδεικνύεται ότι μπορείτε.

Πριν προχωρήσετε στον υγρό καθαρισμό, σκουπίστε καλά το πάτωμα. Η ποιότητα όλων των επακόλουθων καθαρισμών εξαρτάται από αυτό. Εάν είναι δυνατόν, από το δωμάτιο στο οποίο πραγματοποιείται ο καθαρισμός, πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα επιπλέον πράγματα ή να τα βγάλετε σε ένα κρεβάτι ή καναπέ. Συνιστάται επίσης να φέρετε ένα σκύλο ή γάτα έξω από το δωμάτιο.

Μετά από αυτό, το πάτωμα πρέπει να σκουπιστεί καλά με ένα χτύπημα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις σανίδες πτύχωσης. Όταν το χτυπητήρι είναι βρώμικο, μπορεί να καθαριστεί με μια ηλεκτρική σκούπα. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει αρκετή σκόνη μετά τη σκούπισή της, τότε αντί για ένα χτύπημα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα πανί μικροϊνών. Σε αυτή την περίπτωση, πρώτα σκουπίστε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί, στη συνέχεια στεγνώστε.

Οι λεκέδες στο πάτωμα μπορούν να αφαιρεθούν με το χέρι

Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε σε υγρό καθαρισμό. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε τα εξής "εργαλεία":

  • ένα κουβά?
  • απορρυπαντικό ·
  • μια σφουγγαρίστρα?
  • βούρτσες ·
  • ρακέτες δαπέδου.

Το απορρυπαντικό, σύμφωνα με την αναλογία που καθορίζεται στις οδηγίες, αναδεύεται σε κάδο νερού. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι ζεστό. Στη συνέχεια, βγάζουμε το πανί στο νερό, το ξεφλουδίζουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε μια σφουγγαρίστρα. Κατά τον καθαρισμό, θυμηθείτε να σκουπίσετε κάτω από τους καναπέδες και τα κρεβάτια. Συνιστάται να σκουπίζετε το πάτωμα με μια σφουγγαρίστρα, να κινούνται κατά μήκος, και όχι πέρα ​​από τις σανίδες (αν έχετε παρκέ ή πολυστρωματικό). Το ύφασμα μπορεί να βουρτσίζεται περιοδικά.

Μετά από αυτό, το πλυμένο πάτωμα πρέπει να σκουπιστεί καλά με ένα στεγνό πανί, ώστε να μην υπάρχουν λεκέδες. Εάν το δάπεδο είναι παρκέ, τότε συνιστάται να το σκουπίσετε και πάλι με ένα μαλακό, στεγνό πανί. Αυτό το κουρέλι μπορεί να βουρτσιστεί. Μετά από αυτό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το διαμέρισμα θα είναι καθαρό.

Σκουπίστε την κουζίνα

Πώς να πλύνετε το πάτωμα μετά τη ζωγραφική

Έτσι, ξεκινήσατε μια επισκευή, η οποία περιλαμβάνει τη ζωγραφική του δαπέδου. Το πάτωμα παίρνει μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση. Πώς να το πλύνετε μετά τη ζωγραφική; Αυτό το έργο δεν είναι εύκολο.

Πρώτα απ 'όλα, μετά τη ζωγραφική, πρέπει να περιμένετε ένα συγκεκριμένο χρόνο (περίπου μια μέρα) για να στεγνώσει το πάτωμα. Μετά από αυτό, πρέπει να πλύνετε το πάτωμα δύο φορές με ένα ζεστό διάλυμα ξιδιού, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί. Μετά από αυτό, την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να κάνετε υγρό καθαρισμό του δαπέδου για να αφαιρέσετε τους λεκέδες πετρελαίου. Ποτέ μην πλένετε το πάτωμα με διάλυμα σαπουνιού. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά το χρώμα του χρώματος.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)