Πώς να βάψετε την πύλη: η επιλογή του χρώματος και της τεχνολογίας

Για να βάψετε την πόρτα του γκαράζ δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό χρώμα και επίσης να είστε βέβαιος να ακολουθήσετε την ακολουθία των ενεργειών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρώσης. Οι επαγγελματίες κύριοι γνωρίζουν όλες αυτές τις αποχρώσεις και οι απλοί άνθρωποι μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με αυτούς. Ως εκ τούτου, στο άρθρο θα εξετάσουμε το ερώτημα - πώς να βάψετε την πόρτα του γκαράζ και να μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα.

Ξύλινη ζωγραφική πύλη

Τι απαιτείται

Τι εξοπλισμό και υλικά χρειάζονται για να βάψετε σωστά την πύλη.

 • Ειδική βαφή σχεδιασμένη για μέταλλο. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες: υψηλή υγρασία, παγετό και θερμότητα.
 • Κάλτσα κήπου. Χρειάζεται να πλένεται μια ξύλινη πύλη ή μια μεταλλική πύλη με πίεση νερού.
 • Υγρό απορρυπαντικό. Ο αφρός σαπουνιού θα κάνει την επιφάνεια καθαρή, αφαιρέστε τη βρωμιά. Σημειώστε ότι μια βρώμικη επιφάνεια δεν θα είναι σε θέση να παρέχει καλή πρόσφυση του χρώματος - η επικάλυψη θα αποκολληθεί γρήγορα.
 • Γυαλιστερό χαρτί για να αφαιρέσετε σκουριά και άμμο.
 • Αστάρι για μεταλλικές επιφάνειες.
 • Βούρτσα για τελειώματα βαφής και δυσπρόσιτες επιφάνειες.
 • Roller για να χρωματίσετε βολικά την κύρια επιφάνεια.
 • Σκάλες για να φτάσετε στην κορυφή της πύλης.

Καφέ πόρτα γκαράζ

Στάδια εργασίας

Πώς να πραγματοποιήσετε τα στάδια της εργασίας όταν ζωγραφίζετε την πύλη.

 • Το πρώτο βήμα είναι η προετοιμασία της επιφάνειας για την εφαρμογή της βαφής. Για να το κάνετε αυτό: πλύνετε το ξύλο ή το μέταλλο της πύλης, καθαρίστε το από τα παλιά χρώματα και αφαιρέστε τις ακαθαρσίες και τη σκουριά με σκουρόχρωμο πανί.
 • Αφαίρεση λίπους από την επιφάνεια της πύλης. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αντιμετωπίσετε την πύλη με μια ειδική λύση. Αν δεν απολιπανθεί η επιφάνεια, το χρώμα δεν θα κολλήσει καλά και θα αποκολληθεί γρήγορα.
 • Αστάρι Η προετοιμασία βοηθά να γίνει η επιφάνεια εργασίας πιο ομοιόμορφη και πιο ευαίσθητη στη βαφή. Η επικάλυψη θα διαρκέσει περισσότερο και θα φαίνεται καλύτερα.
 • Μετά από όλα αυτά τα έργα, θα πρέπει να προχωρήσετε στο τελικό στάδιο - βαμμένα πλαστά ή άλλες πύλες.

Στάδια λεπτομερέστερα:

Καθαρισμός

Χωρίς αυτό το πρώτο βήμα, όλα τα περαιτέρω βήματα δεν έχουν νόημα. Εφαρμόστε χρώμα μόνο σε καθαρισμένη και κατάλληλα προετοιμασμένη επιφάνεια. Ιδιαίτερη σημασία έχει ο καθαρισμός όταν η πύλη είναι παλιά και βαμμένη περισσότερο από μία φορά - στην περίπτωση αυτή, πιθανότατα, θα έχουν ξεφλουδίσει παλιά βαφή και πολύ σκουριά.

Εάν δεν δίνετε αρκετή προσοχή σε αυτό το στάδιο, τότε το φρέσκο ​​χρώμα δεν θα διαρκέσει πολύ. Θα πέσει, η επικάλυψη θα αποκολληθεί γρήγορα, και η πύλη θα χάσει την αρχική όμορφη εμφάνιση τους.

Η χοντροκομμένη και μέση λειαντική γυαλόχαρτο είναι η καλύτερη που έχει εφευρεθεί αυτή τη στιγμή για τον καθαρισμό μεταλλικών πύλων. Η λειαντική επιφάνεια αντιμετωπίζει εύκολα τη βρωμιά, καθιστά την επιφάνεια λεία και καθαρή. Το γυαλόχαρτο γυαλίζει προσεκτικά την μεταλλική επιφάνεια, αφαιρεί όλη τη βρωμιά, τα υπολείμματα παλαιών χρωμάτων και σκουριάς από αυτό. Και οι αυλακώσεις που παραμένουν μετά από λειαντική επεξεργασία θα παρέχουν καλύτερη πρόσφυση της βαφής στο μέταλλο.

Απολίπανση

Αφού καθαριστεί σωστά ολόκληρη η επιφάνεια, είναι απαραίτητο να ξεπλυθεί όλη η σκόνη και η βρωμιά από την πύλη και μετά να απολιπανθεί.

Μπορείτε να πλύνετε τις πύλες με ένα μεγάλο σφουγγάρι που έχει υγρανθεί με άφθονο σαπούνι και νερό.Ο αφρός σαπουνιού ξεπλένεται συνήθως με έναν εύκαμπτο σωλήνα - μια ισχυρή πίεση νερού μπορεί να απαλλαγεί από την επιφάνεια οποιωνδήποτε παραμενόντων μολυντών.

Ελέγξτε όλες τις γωνίες για ακαθαρσίες και σκουριά. Εάν υπάρχει, διαγράψτε. Και για άλλη μια φορά κυλήστε τις πύλες από τον εύκαμπτο σωλήνα.

Προκειμένου να απολιπανθούν σωστά και αποτελεσματικά οι σφυρηλατημένες πύλες, κάθε ισχυρός διαλύτης θα κάνει. Συνιστούμε ένα φθηνό λευκό πνεύμα, το οποίο έχει αποδειχθεί και είναι κατάλληλο για εξωτερική χρήση.

Αυτές οι προπαρασκευαστικές εργασίες οδηγούν στο αποτέλεσμα ότι έχετε μια ομαλή και καθαρή πύλη ή πύλη, πλήρως έτοιμη για ζωγραφική. Αφού εκτελέσετε όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες, είναι απαραίτητο η πύλη να στεγνώσει.

Καφέ ξύλινη πύλη

Αστάρι

Αυτός ο χειρισμός εξασφαλίζει αξιόπιστη πρόσφυση της βαφής στη μεταλλική επιφάνεια της πόρτας. Εάν η πύλη βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την περίφραξη ή την πρόσοψη, τη βεράντα, καλύψτε τις γύρω περιοχές με μια εφημερίδα ή ό, τι θέλετε, έτσι ώστε το αστάρι να μην τους φτάσει.

Το διάλυμα πρέπει να εφαρμόζεται με βούρτσα ή, εάν η επιφάνεια είναι μεγάλη, με ψεκασμό. Προσπαθήστε να πάρετε το αστάρι όχι μόνο στην πύλη, αλλά και στις λαβές, τα μπουλόνια και άλλα στοιχεία. Αφού εφαρμόσετε το αστάρι, πρέπει να περιμένετε 10 ώρες και μόνο στη συνέχεια να βάψετε την πόρτα.

Βαφή

Πώς να βάψετε μια πόρτα γκαράζ - μιλήστε γι 'αυτό.

Είναι καλύτερο να χρωματίζετε μεγάλες επιφάνειες με ένα ρολό, και τελικά με μια βούρτσα για την τελειοποίηση μικρών τμημάτων. Οι πλοίαρχοι προτείνουν να αρχίσετε να ζωγραφίζετε από πάνω, έτσι ώστε το ρέον χρώμα με λεκέδες και λεκέδες να μην χαλάσει την πρόσφατα επεξεργασμένη επιφάνεια.

Για να χρωματίσετε ολόκληρη την επιφάνεια χωρίς κενά και "φαλακρά έμπλαστρα", εφαρμόστε τη σύνθεση σε δύο παράλληλα στρώματα - και το επάνω στρώμα πρέπει να επικαλύπτει το κάτω μέρος κατά μερικά εκατοστά.

Περιοδικά απομακρύνετε από τις πύλες και θαυμάστε τη δημιουργία σας από μεγάλη απόσταση - "κλείνει" κοντά στα μάτια σας και δεν παρατηρούμε πολλές ατέλειες. Και από απόσταση θα δείτε τα πάντα και μπορείτε να τα διορθώσετε εγκαίρως.

Στο τέλος, ζωγραφίστε προσεκτικά τα άκρα και τις απρόσιτες θέσεις. Για να γίνει αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο.

Αφού ολοκληρωθεί η εργασία, χρειάζεται μια ημέρα για να στεγνώσει το χρώμα. Μόνο μετά από αυτή την αξιολόγηση σχολαστικά το αποτέλεσμα: το αρχικό χρώμα του αποξηραμένου χρώματος είναι μερικές φορές αρκετά διαφορετικό από την υγρή του κατάσταση.

Γκρι πόρτα γκαράζ

Πώς να επιλέξετε ένα χρώμα

Με τη σημερινή ποικιλία χρωμάτων και βερνικιών, δεν είναι περίεργο να μπερδεύεστε όταν επιλέγετε ένα χρώμα. Μερικές συστάσεις για την επιλογή της σωστής σύνθεσης για τη ζωγραφική των σιδερένιων πύλων.

Λάδι

Αυτός ο τύπος προϊόντος βασίζεται σε ξήρανση πετρελαίου - μια ελαιώδη ουσία που ανταποκρίνεται καλά στις κακές καιρικές συνθήκες, δίνει σταθερότητα στη σύνθεση και παρέχει αντιδιαβρωτικές ιδιότητες.

Αλλά παρά το γεγονός ότι οι ενώσεις πετρελαίου ανέχονται θερμότητα και παγετό καλά, αντιδρούν ελάχιστα στη βροχή και την υπερβολική υγρασία. Ως εκ τούτου, τώρα η δημοτικότητά τους για υπαίθρια εργασία έχει μειωθεί σημαντικά.

Ακρυλικό

Μια πιο σύγχρονη εμφάνιση των χρωμάτων. Οι ακρυλικές εκδοχές των συνθέσεων φαίνονται πολύ ωραίες, δεν εκπέμπουν δυσάρεστη οσμή, ωστόσο δεν διαφέρουν ως προς την αντίσταση στις βροχοπτώσεις και τις καιρικές συνθήκες. Επομένως, δεν είναι κατάλληλα για υπαίθρια εργασία.

Αλκυδικό

Αυτό το είδος είναι το πιο ανθεκτικό στις επιθετικές περιβαλλοντικές επιρροές. Το γκαράζ, βαμμένο με αλκυδικό χρώμα, μπορεί να αντέξει το χιόνι, τον παγετό και την έντονη θερμότητα. Αλκυδικές ενώσεις είναι επίσης καλές επειδή "σφιχτά" προσκολλώνται στην επιφάνεια, παρέχοντας μια αξιόπιστη και ανθεκτική μακροχρόνια επικάλυψη.

Το μειονέκτημα είναι ότι οι αλκυδικές ενώσεις είναι αρκετά τοξικές, οπότε όταν εργάζεστε μαζί τους, πρέπει να λάβετε όλα τα μέτρα ασφαλείας - τουλάχιστον να φοράτε γάντια και αναπνευστήρα.

Σφυρί

Αυτός ο τύπος χρώματος είναι γνωστός για τις ενισχυμένες αντιδιαβρωτικές ιδιότητές του, έτσι για την εξωτερική εργασία είναι αυτό που χρειάζεστε. Οι επιλογές σφυριών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική επεξεργασία πόρτας.Αυτό το χρώμα έχει ένα ασυνήθιστο όνομα λόγω της αρχικής του υφής, η οποία μοιάζει με μια σφυρήλατη επιφάνεια.

Μαύρη πλαστή πύλη

Συμβουλές

Μερικές επιπλέον απαντήσεις στην ερώτηση - πώς να ζωγραφίσετε μεταλλικές πύλες.

Βάλτε τις πόρτες μόνο σε ξηρό και ζεστό καιρό, έτσι ώστε η επιφάνεια να στεγνώνει γρήγορα. Μην το κάνετε αυτό το χειμώνα - η υψηλή υγρασία δεν θα είναι σε θέση να παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για το στέγνωμα. Σε περίπτωση ανέμων, η εργασία είναι επίσης ανεπιθύμητη - οι ριπές μπορεί να προκαλέσουν σκόνη, φύλλα και βρωμιά σε επιφάνεια στεγνώματος.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι ψεκασμού για να ψεκάσετε ομοιόμορφα τη σύνθεση, τότε σημειώστε ότι αυτή η μονάδα πιτσιρίζει όχι μόνο την πύλη, αλλά και όλα όσα βρίσκονται δίπλα. Καλύψτε προσεκτικά όλες τις επιφάνειες που δεν θέλετε να δείτε ζωγραφισμένες. Σε μια θυελλώδη μέρα, απαγορεύεται η χρήση πυροβόλων όπλων λόγω του γεγονότος ότι ο πίδακας από αυτό μπορεί να πετάξει εντελώς προς λάθος κατεύθυνση, όπως προβλέπεται.

Μαύρες και χρυσές σφυρηλατημένες πύλες

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)