Πώς να βάψετε ένα παράθυρο σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα μπαλκόνι: συμβουλές για αρχάριους

Τα παράθυρα στο διαμέρισμα ή το σπίτι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, δίνοντας έμφαση στην αρχιτεκτονική έννοια και το στυλ κάθε κτηρίου. Το στοιχείο αυτό χαρακτηρίζεται από αυξημένη λειτουργικότητα και έντονες αισθητικές ιδιότητες. Από καιρό σε καιρό, ξύλινα κουφώματα χρειάζονται αποκατάσταση.

Παράθυρο ζωγραφική

Σήμερα, τα σπίτια και τα διαμερίσματα βελτιώνονται με ξύλινα και πλαστικά παράθυρα. Στο μπαλκόνι και την πλατφόρμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα διάφορα είδη υλικών. Φαίνεται όμως ότι ο ευκολότερος τρόπος για την αποκατάσταση των ζωγραφισμένων επιφανειών των ξύλινων κατασκευών, ωστόσο, προκειμένου να επιτευχθεί ένα πραγματικά αξιοπρεπές αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε αυτό το θέμα με κάθε ευθύνη.

Πώς να βάψετε πλαστικά παράθυρα

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν λανθασμένα ότι είναι δυνατή η βαφή παραθύρων με ξύλινο πλαίσιο και το πλαστικό δεν μπορεί ποτέ να μετατραπεί σε διαφορετικό χρώμα. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό να δοθούν στα κανονικά λευκά παράθυρα από πλαστικό μια διαφορετική, πιο αρχική σκιά.

Τεχνολογία ζωγραφικής

Όχι μόνο η αισθητική των δομών παραθύρων και η πρόσοψη του σπιτιού στο σύνολό του, αλλά και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των παραθύρων θα εξαρτηθεί από το εάν η διαδικασία βαφής εκτελείται σωστά. Έτσι, για να ζωγραφίσετε τα πλαίσια παραθύρου από πλαστικό, χρειάζεστε το ακόλουθο σύνολο εργαλείων:

  • Επίπεδο κτιρίου.
  • Μέτρο ταινίας?
  • Βούρτσα;
  • Βαφή;
  • Σπάτουλα.

Η επιφάνεια του προφίλ PVC πρέπει να είναι απόλυτα καθαρή, ομαλή και στεγνή. Πριν από τη βαφή των πλαγιών και της ίδιας της δομής, απομακρύνονται από τα παράθυρα υπολείμματα κόλλας, σκόνη, τσιπς, θραύσματα της προστατευτικής μεμβράνης. Εάν το χρώμα προγραμματίζεται να εφαρμοστεί επιλεκτικά, τα κομμάτια που πρέπει να παραμείνουν ανέπαφα είναι προ-κολλημένα.

Το επόμενο στάδιο είναι να απαλλαγούμε από λιπαρά και στατικά στην επιφάνεια των προϊόντων PVC. Σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε ένα καθαριστικό ειδικά σχεδιασμένο για την εργασία με πλαστικό. Σκουπίστε καλά τις επιφάνειες. Κατόπιν αφήστε τα υπολείμματα να εξατμιστούν. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την κηλίδωση.

Πλαστική ζωγραφική παραθύρων

Προετοιμασία βαφής

Σήμερα, η αγορά διαθέτει μια πολυτελή σειρά χρωμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ζωγραφική πλαγιές στα παράθυρα και τις πλαστικές επιφάνειες των εξωτερικών δομών παραθύρων. Η σύνθεση χρωματισμού για PVC πρέπει να συνοδεύεται από κατάλληλη σήμανση στη συσκευασία. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αγοράς, ένας δυνητικός καταναλωτής θα μπορεί πάντα να συμβουλεύεται τον πωλητή.

Η βαφή φορτώνεται σε ειδικό πυροβόλο όπλο, το οποίο προεξοφλείται για ξηρότητα και καθαριότητα. Μπορείτε να βάψετε μόνο επιφάνειες χλωριούχου πολυβινυλίου εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 18 μοίρες και η υγρασία είναι περίπου 80%.

Το πλαστικό προφίλ καλύπτεται με ένα στρώμα χρώματος μεσαίου πάχους. Πολύ παχύ επίστρωμα θα προκαλέσει ξηρότητα του χρώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολύ λεπτή επικάλυψη - στο γεγονός ότι το χρώμα του χρώματος δεν θα φαίνεται τόσο θεαματικό όσο είχε αρχικά προβλεφθεί.

Δυσκολία στην επιλογή

Ένα κουρασμένο λευκό τυποποιημένο φόντο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα πιο πρόσφατο χρώμα, το οποίο θεωρείται κλασικό - καφέ. Ανάλογα με το στυλ που κυριαρχεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του σπιτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις μπεζ ή μαύρης σοκολάτας.

Πρόσφατα, η χρήση μεταλλικών χρωμάτων θεωρείται μοντέρνα.Το προφίλ που σχεδιάστηκε με αυτή τη μέθοδο φαίνεται εκπληκτικό και ασυνήθιστο. Ανεξάρτητα από το χρώμα που χρησιμοποιείται στην εργασία, οι ειδικοί συνιστούν την εφαρμογή της σύνθεσης βαφής σε δύο στρώσεις. Το πρώτο στρώμα εφαρμόζεται και αφήνεται να στεγνώσει. Στη συνέχεια ζωγραφίστε ξανά την επιφάνεια.

Η ταινία κάλυψης κάνει τα παράθυρα ζωγραφικής ευκολότερα

Πώς να βάψετε ξύλινα παράθυρα

Το ξύλο δεν είναι πολύ πιο εύκολο να ζωγραφίσει από το πλαστικό. Ειδικά αν η επιφάνεια έχει βαφεί περισσότερο από μία φορά πριν. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να εργαστείτε με παλαιά πλαίσια ή να αλλάξετε ριζικά το χρώμα του παραθύρου (για παράδειγμα, από λευκό σε καφέ).

Χρωστικές ενώσεις

Το δέντρο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις μεταβολές της υγρασίας και της θερμοκρασίας. Για να βάψετε ξύλινα παράθυρα είναι καλύτερα 1 - 2 φορές το χρόνο. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Τα ποιοτικά χρώματα για τα παράθυρα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Αντοχή στην υγρασία (η σύνθεση χρωμάτων προστατεύει τη δομή του ξύλου από υψηλή υγρασία, οδηγώντας σε σχηματισμό μυκήτων, μούχλας και σήψης).
  • Ελαστικότητα (το χρώμα πρέπει να καλύπτει την επιφάνεια του ξύλινου πλαισίου έτσι ώστε κατά την ξήρανση ή πρήξιμο το ξύλο να μην αλλάζει την εμφάνισή του και να μην παραβιάζει την ακεραιότητα).

Κατά την επιλογή χρωστικής, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα είδη του ίδιου του δέντρου, καθώς και το κλίμα. Για παράδειγμα, η σύνθεση ελαίου είναι κατάλληλη για ήπιο κλίμα. Εάν το είδος ξύλου είναι αρκετά αδύναμο με εύθραυστη δομή, το χρώμα συμπληρώνεται επίσης με προστατευτικό βερνίκι.

Πολύ παλιά ξύλινα παράθυρα αντιμετωπίζονται κατά προτίμηση με γυαλιστερό σμάλτο. Συνήθως είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Η σύνθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βαφή επιφανειών σε εσωτερικούς χώρους και για εργασίες σε εξωτερικούς χώρους.

Βαμμένα ξύλινα παράθυρα

Πώς να προετοιμάσετε σωστά το παράθυρο

Τα απομεινάρια απολεπισμένου χρώματος αφαιρούνται από την επιφάνεια του πλαισίου. Επιθεωρήστε τη δομή για ζημιές. Οι μικρές επισκευές των μηχανισμών εκτελούνται πριν από την τελική ζωγραφική.

Γυαλιά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση επικολλώνται με ειδική ταινία κάλυψης. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην λεκιάζει το γυαλί η διαδικασία χρώσης.

Εάν για κάποιο λόγο η αυτοκόλλητη ταινία δεν ήταν κοντά, οι γυάλινες επιφάνειες μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία με ένα διάλυμα σαπουνιού. Είναι απαραίτητο να περιμένετε έως ότου το σαπωνοποιημένο υγρό στεγνώσει. Τώρα μπορείτε να πάρετε με ασφάλεια τη βούρτσα.

Συμπλήρωση και πλήρωση

Όλα τα μέρη που υπόκεινται σε σκουριά (γαρύφαλλα, μεντεσέδες, διακοσμητικά αξεσουάρ) επεξεργάζονται με ειδικό αστάρι για σίδερο.

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση κάμψης, μούχλας και αποικιών άλλων παθογόνων μικροοργανισμών, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικά αντισηπτικά μέσα. Μια καλή εναλλακτική λύση είναι το έλαιο λιναρόσπορου.

Όλες οι ρωγμές, οι λάκκοι και οι λακκούβες πρέπει να είναι στόκος. Για αυτό, αγοράζεται ένα ειδικό ξύλινο στόκος στο κατάστημα.

Το χρώμα αναδεύεται σε ένα βάζο και φιλτράρεται προσεκτικά μέσα από ένα κόσκινο. Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να απομακρυνθούν πιθανά κομμάτια στη σύνθεση χρωματισμού. Το πρώτο στρώμα στην επιφάνεια θα εμφανιστεί υδαρής διότι η δομή του ξύλου απορροφά μέρος του χρώματος. Το δεύτερο στρώμα θα δημιουργήσει μια ομοιόμορφη επίστρωση κορεσμένου χρώματος.

Βαμμένα ξύλινα παράθυρα στο σπίτι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)