Πώς να βάψετε το εσωτερικό ή την μπροστινή πόρτα

Έρχεται μια στιγμή που πρέπει να κάνετε σημαντικές επισκευές σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι: δεν μας αρέσει πλέον ο τρόπος εμφάνισης του σπιτιού μας ή απλώς έχουμε την επιθυμία να αλλάξουμε το στυλ του σπιτιού μας.

Διαδικασία ζωγραφικής πόρτας

Μεταξύ άλλων επισκευών στο διαμέρισμα, ένα σημαντικό σημείο είναι η ζωγραφική των θυρών. Παρά την φαινομενική ευκολία αυτού του καθήκοντος, αυτό είναι ένα μάλλον ενοχλητικό έργο. Ποιοτικά ζωγραφισμένες πόρτες, φυσικά, θα διακοσμήσουν το εσωτερικό του διαμερίσματος, και οι πόρτες εισόδου μπορούν γενικά να ονομάζονται το σήμα κατατεθέν του διαμερίσματος. Πώς να βάψετε τις πόρτες; Πώς να ζωγραφίσει μια ξύλινη πόρτα; Αυτές και άλλες ερωτήσεις προκύπτουν κατά τη διαδικασία επισκευής.

Πώς να βάψετε τις πόρτες;

Πριν αρχίσετε να ζωγραφίζετε την πόρτα, πρέπει να αποφασίσετε τι να τα ζωγραφίσετε; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από ποιες πόρτες είναι: είσοδος ή εσωτερικό. Οι εσωτερικές πόρτες είναι σχεδόν πάντα υπό την επίδραση εξωτερικών συνθηκών: θερμοκρασία, υγρασία. Ενώ η είσοδος είναι υπό την επίδραση των διαρκώς μεταβαλλόμενων παραγόντων. Κατά συνέπεια, για να χρωματίσετε την μπροστινή πόρτα, θα απαιτηθούν ορισμένα υλικά βαφής και για τη βαφή των εσωτερικών θυρών - άλλων.

Τώρα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και βερνικιών που προορίζονται για τη βαφή διάφορων τύπων θυρών. Συχνά μεταξύ αυτών των χρωμάτων και των βερνικιών υπάρχουν ακρυλικά σμάλτα, λάδια ζωγραφικής και νιτρο χρώματα. Αξίζει να πούμε ότι τα χρώματα λαδιού χάνουν σταδιακά τη δημοτικότητά τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στεγνώνουν για πολύ καιρό και έχουν δυσάρεστη οσμή.

Πολύχρωμες πόρτες στο εσωτερικό

Όλο και περισσότερο, αντί για χρώματα λαδιού, χρησιμοποιούνται εναλλακτικές επιλογές για την ενημέρωση της εμφάνισης των θυρών. Για παράδειγμα, τα αλκυδικά σμάλτα έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα: υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα. Το μειονέκτημα τους είναι μια δυσάρεστη οσμή που παραμένει για πολύ καιρό (περίπου 48 ώρες). Ακρυλικά σμάλτα, αντίθετα, δεν έχουν δυσάρεστη οσμή. Επιπλέον, μπορούν να διαρκέσουν έως και 20 χρόνια. Ωστόσο, χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το βερνίκι, το οποίο πρέπει να αντιστοιχεί σε αυτά. Το πλεονέκτημα των χρωμάτων nitro είναι η ανθεκτικότητα τους, αλλά έχουν επίσης ένα σημαντικό μειονέκτημα - υψηλή τοξικότητα, επομένως τα χρώματα νιτρο χρησιμοποιούνται για τη βαφή πόρτων μόνο σε μη οικιστικές εγκαταστάσεις.

Η διάρκεια ζωής των άλλων τύπων χρωμάτων που χρησιμοποιούνται για τις πόρτες ζωγραφικής:

  • διασπορά νερού (περισσότερο από 10 - 20 έτη) ·
  • πυριτικό (περίπου 20 έτη)?
  • σιλικόνη (περίπου 20 έτη)?
  • σμάλτο (περίπου 10 χρόνια).

Η καλύτερη επιλογή για τη ζωγραφική εσωτερικών θυρών είναι το αλκυδικό σμάλτο. Εκτός από την ανθεκτικότητα και τη δύναμη, έχουν μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, η οποία είναι σημαντική για τη ζωγραφική των θυρών στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Για την βαφή πόρτες εισόδου, τα χρώματα που είναι σχεδιασμένα να εκτελούν εξωτερικές εργασίες φινιρίσματος είναι ιδανικά. Για παράδειγμα, τα αλκυδικά σμάλτα έχουν μία σημαντική ποιότητα ειδικά για εξωτερικές πόρτες - είναι ανθεκτικά στην υγρασία.

Λευκή και ροζ ζωγραφισμένη εσωτερική πόρτα

Πρέπει να αφαιρέσω το παλιό χρώμα;

Πριν από τη ζωγραφική πόρτες, τίθεται συχνά το ερώτημα: αξίζει να αφαιρέσετε το παλιό χρώμα; Ή μπορείτε να εφαρμόσετε με ασφάλεια ένα στρώμα ζωγραφικής νέας βαφής στην κορυφή.

Με την πρώτη ματιά, μια απλούστερη επιλογή θα ήταν να εφαρμόσει ένα νέο χρώμα στο παλιό, ωστόσο, όλα δεν είναι τόσο απλά εδώ.Πριν από την εφαρμογή ενός στρώματος νέας βαφής, θα πρέπει να επεξεργαστείτε προσεκτικά την επιφάνεια της πόρτας: αφαιρέστε όλα τα ελαττώματα (τσιπς, ρωγμές). Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λεπτό γυαλόχαρτο και ένα αστάρι.

Εάν αποφασίσετε να αφαιρέσετε το παλιό χρώμα, τότε θα πρέπει να κάνετε κάποια περισσότερη προσπάθεια. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα δικαιολογήσει αυτές τις προσπάθειες - η πόρτα θα μοιάζει με νέα! Το παλιό στρώμα μπογιάς μπορεί να έχει σημαντικά ελαττώματα: τσιπς και ρωγμές, και αν εφαρμόσετε μια νέα βαφή στην κορυφή, με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα ελαττώματα θα εκδηλωθούν ως ξεφλούδισμα του νέου στρώματος.

Από τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε: είναι καλύτερα να αφαιρέσετε το παλιό χρώμα. Η αφαίρεση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα λείανσης ή χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι με ειδικό ακροφύσιο. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το παλιό χρώμα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό διάλυμα (διάλυμα 20% ή 30% καυστικό νάτριο, καρβολικό οξύ ή κάλιο). Αυτή η λύση θα πρέπει να εφαρμόζεται με μαλακό βαμβάκι στο παλιό χρώμα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ένα στρώμα παλαιού χρώματος πρέπει να αφαιρεθεί με το ίδιο μάκτρο. Εάν το παλιό στρώμα παραμένει σε ορισμένα σημεία, επαναλάβετε ξανά τη λειτουργία.

Ζωγραφίζοντας μια λευκή πόρτα με κόκκινο χρώμα

Πώς να ζωγραφίσει μια ξύλινη πόρτα;

Μια ξύλινη πόρτα, ειδικά από πεύκο, μιλάει για την αισθητική γεύση του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Επιπλέον, η μυρωδιά του πεύκου αρχικά θα αποδώσει ευχάριστα συναισθήματα. Ωστόσο, δεν έχει σημασία τι είδους δέντρο μια πόρτα, δρυς, πεύκο, ή άλλο ορεινό όγκο, θα πρέπει να διακοσμήσει το εσωτερικό του διαμερίσματος, δηλαδή, να δούμε το καλύτερο! Για να χρωματίσετε μια ξύλινη πόρτα, θα χρειαστείτε τα παρακάτω εργαλεία και υλικά: βαφή, διαλυτικό χρωμάτων, ρολό με μπανιέρα για αυτό, γυαλόχαρτο, φωτισμό, στόκος, σφουγγάρι, ξήρανση λαδιού και βούρτσες.

Πώς να βάψετε μια πόρτα κάτω από ένα δέντρο έτσι ώστε η εμφάνισή της να ευνοεί το μάτι; Για τη ζωγραφική υψηλής ποιότητας μιας ξύλινης πόρτας, συνιστάται να το αφαιρέσετε από τους μεντεσέδες και να το τοποθετήσετε οριζόντια. Αυτό θα λειτουργήσει πολύ πιο άνετα. Επιπλέον, σε οριζόντια θέση, η πόρτα θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα. Ακόμη και από την πόρτα θα χρειαστεί να αφαιρέσετε όλα τα αξεσουάρ.

Πρώτα πρέπει να προεπεξεργαστείτε την επιφάνεια της πόρτας: στόκος και τρίψιμο. Αφού αφαιρεθεί το παλιό στρώμα, πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την επιφάνεια. Εάν εντοπιστούν ελαττώματα, πρέπει να εξαλειφθούν. Όλες οι μάρκες, γρατζουνιές και ρωγμές πρέπει να καλύπτονται. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και οι μικροσκοπικές ρωγμές πρέπει να στερεωθούν έτσι ώστε να μην εμφανίζονται στο μέλλον, ειδικά αν η πόρτα είναι από πεύκο.

Βαμμένες πολύχρωμες πόρτες εισόδου

Αφού τελειώσει η επιφανειακή επεξεργασία του δέντρου, πρέπει να περιμένετε λίγο για να στεγνώσει η επιφάνεια. Στη συνέχεια, η πόρτα πρέπει να ξεπλυθεί με ηλεκτρική σκούπα και να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί. Μετά από αυτό, η επιφάνεια πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά με γυαλόχαρτο. Αυτή η λειτουργία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι να εμφανιστεί μια τελείως επίπεδη και ομαλή επιφάνεια. Στη συνέχεια σκουπίστε ξανά την πόρτα και η προπαρασκευαστική φάση μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να βάψετε προσεκτικά τα άκρα και άλλα άβολα μέρη (αυλακώσεις, οδοντώσεις). Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας έναν κύλινδρο ή μια μεγάλη βούρτσα, ζωγραφίστε την κύρια περιοχή της πόρτας. Το χρώμα πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα. Μετά από αυτό, πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το χρώμα και να εφαρμόσετε ένα άλλο στρώμα. Μετά από αυτό, πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει αυτό το στρώμα και αυτό είναι - τοποθετήστε την πόρτα στη θέση της.

Τι πρέπει να κάνετε εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την πόρτα από τους μεντεσέδες; Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να το βάψετε σε όρθια θέση. Αρχικά συνιστάται επίσης η βαφή των άκρων και άλλων δυσάρεστων περιοχών. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξεκινήσετε με το πάνω αριστερό τρίμηνο, στη συνέχεια πάνω δεξιά. Και μόνο μετά από αυτό θα περάσουμε στα κάτω τεταρτημόρια (πρώτα αριστερά, τότε δεξιά). Μετά τη ζωγραφική, πρέπει να περιμένετε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι να στεγνώσει το βαμμένο στρώμα.

Ροζ εσωτερικές ζωγραφισμένες πόρτες

Πώς να βάψετε μια μεταλλική πόρτα;

Ο ευκολότερος τρόπος για να χρωματίσετε μια μεταλλική πόρτα είναι με βαφή ψεκασμού από ένα δοχείο ψεκασμού. Από αυτή την άποψη, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και κάθε είδους αποχρώσεις: μητέρα μαργαριταριών, μεταλλικών, φθοριζόντων και άλλων.Για να βάψετε τη σιδερένια πόρτα, υπάρχει μια ειδική βαφή για μέταλλο.

Πριν ζωγραφίσετε την πόρτα, πρέπει να την προετοιμάσετε. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε λαβές, μάτια, κλειδαριές και άλλα στοιχεία που δεν χρειάζεται να βαφτούν από αυτό. Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά την επιφάνεια με ένα υγρό πανί. Για την εξάλειψη όλων των ειδών λεκέδων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακετόνη, λευκό πνεύμα ή άλλα μέσα. Το παλιό παλτό του χρώματος πρέπει να αφαιρεθεί. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεταλλική βούρτσα και ειδικά μέσα για την αφαίρεση της βαφής.

Μετά από αυτό, η επιφάνεια πρέπει να υποβληθεί σε προσεκτική επεξεργασία με γυαλόχαρτο ή μεταλλική βούρτσα. Αυτό είναι απαραίτητο για την υψηλής ποιότητας πρόσφυση του στρώματος βαφής στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφαιρέσετε λιπαρούς λεκέδες από την πόρτα, εάν υπάρχουν. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το ίδιο λευκό ποτό ή κηροζίνη. Σε περίπτωση ανίχνευσης κάθε είδους ρωγμών ή παρατυπιών, θα πρέπει να είναι στόκος. Στη συνέχεια πρέπει να προετοιμαστεί η επιφάνεια.

Βάζουμε τη μεταλλική πόρτα με σμάλτο ακρυλικού αερολύματος. Τα πλεονεκτήματα του: απλότητα, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, λαβή υψηλής ποιότητας και μεγάλη διάρκεια ζωής. Για να εδραιωθεί το αποτέλεσμα, μπορείτε να βερνίκετε την πόρτα.

Πορτοκαλί εσωτερική πόρτα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)