Πώς να βάψετε την πρόσοψη ενός σπιτιού

Η ζωγραφική ενός σπιτιού θα μεταμορφώσει εντελώς τον σχεδιασμό του. Σε σύγκριση με άλλα είδη ανακατασκευής, μπορείτε να το ζωγραφίσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με λίγα χρήματα. Η βαφή θα προστατεύει επίσης το σπίτι από αρνητικές εξωτερικές επιρροές. Με σωστή ζωγραφική, η επίστρωση μπορεί να διαρκέσει περίπου δεκαπέντε χρόνια, υπό την προϋπόθεση συνεπούς εργασίας και χρήσης υψηλής ποιότητας υλικών.

Τούβλα ζωγραφική πρόσοψη

Πώς να βάψετε το σπίτι ώστε να σας ευχαριστήσει με μια άψογη θέα για μεγάλο χρονικό διάστημα; Εάν αποφασίσετε να κάνετε τις επισκευές μόνοι σας, θα πρέπει να κάνετε μεγάλη αποθεραπεία. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε τα τείχη του σπιτιού για ζωγραφική.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Πώς να ζωγραφίσει ένα ξύλινο σπίτι; Πριν από τη βαφή οποιασδήποτε εξωτερικής επιφάνειας, απαιτείται πλήρης καθαρισμός για να απομακρυνθεί η βρωμιά, η ρωγμένη βαφή, να απαλλαγούμε από τη φόρμα. Για αυτό το έργο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ψεκαστήρα με λάστιχο ή κήπο και μια βούρτσα. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό. Χρησιμοποιήστε νερό για να αφαιρέσετε γρήγορα τη σκόνη.

Η παλαιά μπογιά μπορεί να περιέχει μόλυβδο, οπότε να είστε προσεκτικοί κατά τον καθαρισμό: προστατεύστε τον εαυτό σας και το περιβάλλον από την τοξική σκόνη. Πριν αρχίσετε τις εργασίες καθαρισμού, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει μια μάσκα ή αναπνευστήρα, βάζετε μια σανίδα ή ταινία μπροστά από το σπίτι. Καλύψτε τα κοντινά φυτά.

Οι τοίχοι λείανσης είναι ένα σημαντικό στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών

Αφού το τείχος καθαριστεί από το ξεφλούδισμα, πρέπει να λειανθεί. Η διαδικασία λείανσης είναι η πιο χρονοβόρα από όλες τις εργασίες ζωγραφικής στο σπίτι. Για αυτό, πρέπει να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι γυαλόχαρτου με διάφορα μεγέθη κόκκων. Ο χειρωνακτικός καθαρισμός του χρώματος είναι ένα εξαντλητικό έργο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βιομηχανικό στεγνωτήρα μαλλιών για να επιταχύνετε τη διαδικασία, θα βοηθήσει να μαλακώσει το χρώμα.

Οι ειδικοί την πραγματοποιούν χρησιμοποιώντας μια μηχανή λείανσης, στην οποία τοποθετούνται δίσκοι υψηλής πυκνότητας. Η άλεση υψηλής ποιότητας αφαιρεί απολεπισμένα κομμάτια ξύλου και καθιστά την επιφάνεια λεία, χωρίς τραχύτητα.

Μπεζ σπίτια από ξύλο

Το τελικό στάδιο της προετοιμασίας των τοίχων του σπιτιού

Πριν ζωγραφίσετε ένα παλιό ξύλινο σπίτι, πρέπει να το επεξεργαστείτε προσεκτικά. Εάν παρατηρήσετε μούχλα ή μπλε στην επιφάνεια, αφαιρέστε το αμέσως χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο.

Η ρητίνη μπορεί να αφαιρεθεί με μεταλλική σπάτουλα. Σφραγίστε όλες τις μικρές ρωγμές και βαθουλώματα με εποξειδική σκλήρυνση δύο σταδίων. Τα καπέλα των νυχιών, οι βίδες και άλλα μεταλλικά μέρη καλύπτονται καλύτερα με ένα αστάρι για μέταλλο.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία προετοιμασίας, μην ξεκινήσετε τη ζωγραφική μέσα σε δέκα μέρες.

Ζωγραφίζοντας ένα σπίτι από ένα μπαρ

Πώς να κάνετε προστατευτική θεραπεία

Πώς να βάψετε την πρόσοψη του σπιτιού; Πριν από τη ζωγραφική, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε τους τοίχους με ειδικές ενώσεις. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχηματισμών:

 • διεισδύουν - διεισδύουν στη δομή του ξύλου.
 • επιφάνεια - σχηματίζουν μια προστατευτική μεμβράνη.
 • θερμική - αλλαγή των ιδιοτήτων του ξύλου.

Η θεραπεία διείσδυσης είναι πιο δημοφιλής, γίνεται με τη χρήση ενώσεων που ονομάζονται εμποτισμοί.Προστατεύουν το ξύλο από την υγρασία, τη μούχλα, τους μικροοργανισμούς και τη φωτιά.

Υπάρχει διακοσμητικός εμποτισμός · μετά την εφαρμογή του, το ξύλο δεν μπορεί να βαφτεί. Τονίζει την υφή και δίνει μια σκιά στο ξύλο. Εάν επρόκειτο να ζωγραφίσει το σπίτι από ένα μπαρ, ο διακοσμητικός εμποτισμός θα είναι αρκετός γι 'αυτόν.

Συχνά, οι εμποτισμοί λειτουργούν επίσης ως αστάρια, βελτιώνουν την πρόσφυση και μειώνουν την κατανάλωση βαφής.

Αν η επιφάνεια είναι καλά καθαρισμένη από βαφή, δεν μπορείτε να προετοιμάσετε τους τοίχους. Για να προσδιορίσετε τη δύναμη του χρώματος που παραμένει στον τοίχο, κολλήστε μια διαφανή ταινία χαρτιού πάνω του και με μια αιχμηρή κίνηση το ρίξτε από τον τοίχο. Εάν τα κομμάτια του χρώματος που απομένει δεν παραμείνουν στην ταινία της Scotch, ο τοίχος είναι έτοιμος για ζωγραφική.

Μπορείτε να προετοιμάσετε τους τοίχους με ένα αστάρι, προστατεύει το ξύλο καλά, αλλά αυτή η επίστρωση στεγνώνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η καλύτερη επιλογή για υπαίθρια εργασία είναι η χρήση ενός ασταριού που συνιστάται από τον κατασκευαστή της βαφής πρόσοψης. Επομένως, πρώτα επιλέξτε ένα χρώμα για να επισκευάσετε την πρόσοψη του σπιτιού.

Βαμμένο ξύλινο σπίτι

Ποιο χρώμα να επιλέξει

Πώς να ζωγραφίσει ένα ξύλινο σπίτι όμορφα; Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα. Πριν, τα ξύλινα σπίτια ήταν κυρίως βαμμένα με χρώματα λαδιού. Τώρα υπάρχουν καινοτόμα εργαλεία για τη ζωγραφική του σπιτιού:

 • αλκυλ,
 • ακρυλικό
 • κάλυψη
 • υφή.

Αλκυδικό

Για την εξωτερική διακόσμηση, οι αλκυδικές ενώσεις είναι πιο κατάλληλες - ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες. Είναι σε μεγάλη ζήτηση λόγω της χαμηλής τιμής τους. Όταν στεγνώσουν, σχηματίζεται λεπτότερο φιλμ, αλλά η επικάλυψη είναι βραχύβια, δεδομένου ότι η αλκυδική βαφή δεν διεισδύει βαθιά μέσα στο ξύλο. Ένα στρώμα στεγνώνει μέσα σε δέκα ώρες.

Ακρυλικό

Αυτά τα χρώματα προστατεύουν το δέντρο από τη διείσδυση της υγρασίας, δεν φοβούνται τις χαμηλές θερμοκρασίες και διατηρούν τις ιδιότητες "αναπνοής" του δέντρου. Αν βαφτούν έξω το σπίτι, η επίστρωση θα είναι ανθεκτική στη μηχανική καταπόνηση.

Το πολυμερές γαλάκτωμα, με βάση το οποίο κατασκευάζεται το ακρυλικό σμάλτο, δεν οξειδώνεται στον αέρα, έτσι δεν χάνει τη στιλπνότητα του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σπίτι βαμμένο με ακρυλικά για αρκετά χρόνια μοιάζει με νέο.

Κάλυψη

Φινίρισμα ξύλου συντηρητικά ανήκουν σε καλύπτουν χρώματα. Δεν περιέχουν "βαριά" χημεία, δεν έχουν δυσάρεστη οσμή και είναι ασφαλή για την υγεία. Τα καλύμματα βαφής εφαρμόζονται ομοιόμορφα, δεν εξασθενίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιτρέπουν στο ξύλο να αναπνέει, να τονίζει την υφή του. Είναι ανθεκτικά στις κλιματικές επιδράσεις και προστατεύουν καλά το ξύλο. Το χρώμα στεγνώνει γρήγορα, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν διάφορα στρώματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υφή

Τα χρώματα υφής είναι διαφορετικά. Δεν είναι ακόμα τόσο δημοφιλή όσο ακρυλικά και αλκυδικά, όπως εμφανίστηκαν πρόσφατα. Αυτές οι επικαλύψεις δίνουν στην επιφάνεια οποιαδήποτε υφή και υφή. Τα χρώματα με υφή διαχέονται εύκολα με χρώμα. Κρύβουν καλά παρατυπίες και είναι εύκολο να εφαρμοστούν. Λόγω του προσιτού κόστους των χρωμάτων και της ευκολίας εργασίας μαζί τους, είναι εύκολο να υλοποιηθούν πρωτότυπες ιδέες σχεδίασης.

Όλα τα πακέτα περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση χρωμάτων: τον αριθμό των λίτρων που θα δαπανηθούν για τη ζωγραφική ενός τετραγωνικού μέτρου.

Τούβλα ζωγραφική

Συμβουλές από επαγγελματίες για ποιοτική ζωγραφική στο σπίτι

Πώς να βάψετε την πρόσοψη του σπιτιού με τα χέρια σας; Οι ειδικοί προτείνουν:

 • οι επιφάνειες με παλαιά χρώματα πρέπει να καθαρίζονται και να τρίψιμο με άμμο ώστε να δίνεται η ίδια απορροφητικότητα σε ολόκληρη την περιοχή που έχει υποστεί επεξεργασία.
 • αναμειγνύεται καλά η χρωστική ουσία για να επιτευχθεί ομοιόμορφο χρώμα.
 • Εφαρμόστε βαφή μόνο σε στεγνές και καθαρές επιφάνειες.
 • ελέγξτε το χρώμα σε μια μικρή επιφάνεια πριν βάψετε. Αν είναι πολύ σκοτεινό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χρώμα. Η ένταση της σκιάς εξαρτάται από την ποιότητα της επεξεργασίας του ξύλου και τον αριθμό των στρωμάτων.
 • εφαρμόστε επίστρωση φινιρίσματος στα τοιχώματα της ξυλείας από το εξωτερικό σε δύο στρώματα.
 • ζωγραφίστε μόνο σε συννεφιασμένο, ζεστό και ήρεμο καιρό.Δεν πρέπει να ζωγραφίζετε κάτω από τον καυτό ήλιο ή εάν οι καιροί προβλέπουν βροχοπτώσεις.

Βαμμένο καφέ ξύλινο σπίτι

Πώς να εφαρμόσετε χρώμα

Η επιλογή των εργαλείων για τη ζωγραφική ενός σπιτιού εξαρτάται από τη συνοχή του χρώματος, την επιφάνεια που πρόκειται να βαφτεί και τα προσόντα των εργαζομένων.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν πιστόλια ψεκασμού, διότι με τη βοήθειά τους μπορείτε να ζωγραφίσετε γρήγορα μια ξύλινη κατοικία. Αλλά σε άπειρα χέρια, ένας ισχυρός ψεκαστήρας θα αφήσει δυνατές ραβδώσεις και δεν θα χρωματίσει μόνο το σπίτι, αλλά όλα γύρω: μια αποχέτευση, μια στέγη, παράθυρα, θάμνοι, διάδρομοι πεζών, αυτοκίνητα.

Εάν δεν έχετε αποκτήσει ακόμα δεξιότητες με ένα πιστόλι ψεκασμού, μπορείτε να βάψετε το σπίτι σας με ρολό ή βούρτσα.

Βάλτε τους τοίχους με ρολό

Οι τοίχοι με λεία επιφάνεια είναι βαμμένοι με ρολό βραχίονα ή βούρτσα. Εάν ζωγραφίζετε ένα παλιό σπίτι από ξύλο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε έναν κύλινδρο για να μειώσετε την κατανάλωση βαφής και να επιταχύνετε τη ζωγραφική.

Ο κύλινδρος απορροφά πολλή υπερβολική μπογιά. Είναι καλύτερο να το πιέζετε σε ένα πλέγμα απλωμένο πάνω στο πλαίσιο.

Ξεκινώντας, φέρτε τον κύλινδρο στην επιφάνεια και χωρίς μεγάλη πίεση, σύρετε τον κατά μήκος του τοίχου. Μετακινήστε πρώτα τον κύλινδρο στην κάθετη κατεύθυνση και, στη συνέχεια, στην οριζόντια κατεύθυνση. Κατά τη λειτουργία, η δύναμη συμπίεσης του κυλίνδρου πρέπει να παραμείνει αμετάβλητη. Σκιάστε προσεκτικά το χρώμα και μην αφήνετε κενά.

Ζωγραφίζοντας ένα σπίτι με βαμμένα χρώματα

Εάν ζωγραφίζετε με βαφές με υφή, μπορείτε να αγοράσετε έναν κύλινδρο υφής για αυτούς. Με τη βοήθειά του, δημιουργούνται στον τοίχο διάφορα σχέδια ή μίμηση φυσικού υλικού, για παράδειγμα, τούβλο. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε εντελώς το σχέδιο των τοίχων.

Για να αποκτήσετε έντονη υφή, ο κύλινδρος πρέπει να υγραίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι προτιμότερο να μην αφήνετε το τοίχωμα ανεπεξέργαστο, μετά την ξήρανση, οι αρθρώσεις και οι αρθρώσεις θα είναι ορατές σε αυτό.

Αν αποφασίσετε να βάψετε το σπίτι με μια βούρτσα, μην πάρετε μια βούρτσα με μακριές τρίχες, χρησιμοποιείται συνήθως όταν είναι απαραίτητο να χρωματίσετε ένα σπίτι από τούβλα. Οι τοίχοι του τούβλου είναι πολύ ανάγλυφοι, επομένως είναι δύσκολο να τις βάψετε με ένα ρολό.

Για να βάψετε την πρόσοψη με μια βούρτσα σε ύψος, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ικριώματα κατασκευής.

Κάνοντας ζωγραφική στο σπίτι ο εαυτός σας αξίζει αν έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο και υπομονή. Μπορείτε να παραγγείλετε τις προπαρασκευαστικές εργασίες από επαγγελματίες και να χρωματίσετε τους τοίχους μόνοι σας για να αποκτήσετε ένα υψηλής ποιότητας σχέδιο της πρόσοψης του σπιτιού.

Φωτεινές προσόψεις του σπιτιού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)