Πώς να καθαρίσετε το παλάτι σας εύκολα και αποτελεσματικά

Ένας τεράστιος αριθμός τύπων δαπέδων, που υπάρχουν σήμερα, δεν θα μας αντικαταστήσει με τα παλιά ωραία χαλιά. Σήμερα είναι ακόμα σε ζήτηση και δημοφιλής. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, επειδή ζούμε σε μια βόρεια χώρα όπου επικρατεί το μεγαλύτερο μέρος του κρύου. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό τα πόδια μας, ακόμη και ξυπόλυτοι, να είναι άνετα και ζεστά στο σπίτι.

Διαδικασία καθαρισμού παλατιών

Δυστυχώς, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, κάθε παλάτι χάνει την εμφάνιση και την απαλότητα του. Σβήνει, κηλίδες και μια δυσάρεστη οσμή εμφανίζονται. Ιδιαίτερα αυτές οι αρνητικές αλλαγές παρατηρούνται σε ανοιχτού χρώματος χαλιά. Η τακτική ηλεκτρική σκούπα μπορεί να καθυστερήσει αυτό το σημείο, αλλά δεν θα την εμποδίσει. Μην απελπίζεστε γι 'αυτό, επειδή υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία να αποκατασταθεί η αρχική εμφάνιση στο δάπεδο σας. Δεν είναι απαραίτητη η προσφυγή σε υπηρεσίες στεγνού καθαρισμού. Μπορείτε να καθαρίσετε τον εαυτό σας μόνοι σας, χρησιμοποιώντας ειδικά οικιακά προϊόντα καθαρισμού, καθαριστή ατμού ή χρησιμοποιώντας μια «λαϊκή θεραπεία», τα συστατικά για τα οποία μπορείτε να τα βρείτε σε κάθε σπίτι.

Θα πρέπει να σημειωθεί αμέσως ότι το μάλλινο χαλί είναι πολύ περίεργο και επομένως είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε τους ειδικούς καθαρισμού με καθαρισμό του ακριβού χαλιού από μαλλί. Τώρα θα είναι για το πώς να καθαρίσετε τον πιο κοινό τύπο χαλιών - συνθετικό.

Λευκό και μπλε χαλί στο εσωτερικό

Εκκαθάριση παλατιών Vanish

Μια από τις επιλογές για το πώς να καθαρίσετε το παλάτι στο σπίτι χωρίς να το αφαιρέσετε από το πάτωμα είναι ένα ειδικό προϊόν οικιακού καθαρισμού που αγοράσατε. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθαρίσετε το πάτωμα με χαλί Vanish. Αυτή η θεραπεία είναι δύο τύπων - με τη μορφή σαμπουάν και με τη μορφή σκόνης. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια υγρή έκδοση για το πλύσιμο του παλατιού. Το Vanish, όπως και κάθε άλλο οικιακό χημικό προϊόν, έχει ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά, οπότε για να μην έχετε ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα μετά τη χρήση του, πρέπει να συμμορφώνεστε με ορισμένους κανόνες:

 • Πριν χρησιμοποιήσετε το Vanish, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε κάθε βρωμιά από τη λάθος πλευρά του τάπητα. Στη συνέχεια, κενού το αφράτο τμήμα του. και στη συνέχεια μπορείτε να ξεκινήσετε την ίδια την διαδικασία καθαρισμού.
 • Μην τρίβετε το χαλί κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, για να αποφύγετε τη βαθύτερη διείσδυση της βρωμιάς και της εξάπλωσής της. Το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται από την περιφέρεια στο κέντρο του παλατιού.
 • Μη χρησιμοποιείτε δύο χημικές ουσίες σε κάθε περίπτωση. Αν η κηλίδα είχε προηγουμένως υποβληθεί σε επεξεργασία με άλλο παράγοντα, τότε η χρήση του Vanish είναι δυνατή μόνο μετά από πλήρη ξήρανση της επεξεργασμένης περιοχής.
 • Για να αποφευχθεί η διατάραξη της υφής του παλατιού, ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται μόνο προς την κατεύθυνση του σωρού.
 • Χειριστείτε το παλάτι από το Vanish αποκλειστικά σε ένα αεριζόμενο δωμάτιο. Διαφορετικά, το δάπεδο μπορεί να πνιγεί. Δεν θα είναι εύκολο να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά μυρωδιάς αργότερα.
 • Μετά την επεξεργασία, το παλάτι πρέπει να στεγνώσει καλά. Στο ημιτελές χαλί, μπορεί να εμφανιστούν νέα σημεία, τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφορτωθούν. Βεβαίως, μπορείτε να κρατήσετε πρώτα το ανάκτορο ανάποδα και στη συνέχεια να στεγνώσετε το σωρό. Αν είναι δυνατό να κλείσει το παλάτι, αυτή θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Παλάτι λεκέ

Καθαρισμός παλατιού με λαϊκές θεραπείες

Μια κατάσταση μπορεί να προκύψει όταν πρέπει επειγόντως να πλύνετε το παλάτι, αλλά δεν υπάρχουν ειδικά εργαλεία στο χέρι. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν πολλά λεγόμενα "Δημοφιλείς" τρόποι για γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα του χαλιού στο σπίτι, και ταυτόχρονα να απαλλαγούμε από την κακή οσμή. Τα κεφάλαια αυτά είναι συχνά ακόμη πιο αποτελεσματικά από τα έτοιμα. Και πολύ πιο οικονομικό - το οποίο είναι επίσης σημαντικό.

Πώς να απαλλαγείτε από τη σκόνη και να επιστρέψετε τη φωτεινότητα του παλατιού

Μερικές συνταγές για προϊόντα καθαρισμού, με τα οποία μπορείτε να αποκαταστήσετε το χαλί στην προηγούμενη φωτεινότητα του, εξοικονομώντας τον από τη σκόνη και τις μικρές ακαθαρσίες:

 • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη πλυσίματος + 1 κουταλιά της σούπας σόδα + 70-80 ml ξύδι τραπεζιού. Αναμείξτε όλα τα συστατικά με την προσθήκη λίγο ζεστού νερού στο μείγμα. Αναμείξτε την επιφάνεια του παλατιού με ένα μείγμα (είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι ψεκασμού). Μετά το στέγνωμα του μείγματος, αφαιρέστε το από την επιφάνεια του χαλιού με πινέλο ή ηλεκτρική σκούπα.
 • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι + 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη πέτρα + 1 κουταλιά της σούπας ξύδι + 1 φλιτζάνι αλεύρι + λίγο νερό. Το μείγμα των παραπάνω συστατικών θα πρέπει να αφαιρεθεί στον καταψύκτη μέχρι να στερεοποιηθεί. Στη συνέχεια κόψτε τη κατεψυγμένη μάζα σε κομμάτια και τρίψτε τα στις βρώμικες περιοχές του χαλιού. Μετά από αυτό, αφαιρέστε τα ψίχουλα με μια ηλεκτρική σκούπα ή μια βούρτσα.
 • Αφού βυθίσετε λίγο το παλάτι, μπορείτε να ρίξετε αρκετές χούφτες αλάτι σε αυτό και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρέσετε το μείγμα από την επιφάνεια με τη χρήση μίας εμποτισμένης σκούπας ή βούρτσας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί αρκετές φορές, και αντί της χρήσης σόδα με αλάτι.
 • Το χειμώνα, ένα βρώμικο παλάτι μπορεί να καθαριστεί με χιόνι. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να το βγάλετε στο δρόμο και να το βγάλετε με το χιονισμένο χέρι. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το χαλί για να καθαρίσετε το χιόνι και επαναλάβετε τη διαδικασία. Το παλάτι θα θεωρείται καθαρισμένο όταν το χιόνι κάτω από αυτό παραμένει καθαρό. Εάν κάνετε παρόμοιο καθαρισμό σε μια παγωμένη μέρα, τότε μαζί με τη σκόνη και τη βρωμιά, μπορείτε να απαλλαγείτε από διάφορα ακάρεα.

Καθαρίστε τα χαλιά

Πώς να απαλλαγείτε από σημεία στο παλάτι

Μερικοί τρόποι για να καθαρίσετε το χαλί από τους λεκέδες:

 • Λίπανση γράσου. Σε 100 ml παχύρρευστου πολτού από σαπούνι πλυσίματος, προσθέστε 10 ml βενζίνης. Το προκύπτον μείγμα εφαρμόζεται στο λεκέ και σκουπίζεται απαλά με ένα μαλακό ύφασμα. Με αυτή τη λύση, μπορείτε να αφαιρέσετε ακόμη και το παλιό λιπαρό λεκέ στο παλάτι. Ένα φρέσκο ​​λάδι μπορεί να καλυφθεί με άμυλο και στη συνέχεια να πλυθεί με καθαρό νερό.
 • Οι λεκέδες από μελάνι και ακουαρέλες απομακρύνονται με ξύδι και κιτρικό οξύ.
 • Ο λεκές από το υγρό ή το κρασί απομακρύνεται με ένα σαπουνιού, ακολουθούμενο από επεξεργασία με ξύδι.
 • Ένα λεκέ από καφέ, χυμό ή μούρα μπορεί να αφαιρεθεί με αμμωνία αραιωμένο σε νερό.
 • Ο χώρος όπου έσπασε το αυγό πρέπει να πλένεται με καθαρό νερό και, στη συνέχεια, να αφαιρεί τα ίχνη του κρόκου με υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • Κηλίδες αίματος. Ένας φρέσκος λεκές μπορεί να απομακρυνθεί με σαπουνόνερο. Αν ο λεκές είναι παλαιός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα σκόνης πλύσης, αλατιού και αμμωνίας. Το νερό για το μείγμα πρέπει να είναι κρύο.

Σκουπίστε το χαλί πριν τον καθαρισμό

Πώς να απαλλαγείτε από την κακή μυρωδιά

Εάν μια γάτα ζει στο σπίτι, τότε μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει συχνά ένα ακόμα πρόβλημα - την ανάγκη να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά των ούρων γάτας, γιατί μερικές φορές τα αγαπημένα μας "σηματοδοτούν" την περιοχή. Για αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν επίσης πολλές "λαϊκές" συνταγές:

 • Θα πρέπει να καθαρίζετε προσεκτικά την περιοχή του παλατιού με οικιακό σαπούνι χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι. Περιμένετε να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό. Το σαπούνι πλυντηρίου περιέχει γλυκερίνη, η οποία διασπά το πέος της ουροδόχου κύστης.
 • Γεμίστε το λεκέ με οξικό-υδατικό διάλυμα (1: 3), περιμένετε για ξήρανση και πασπαλίστε με σόδα. Κενό σε μια μέρα.
 • Συμπληρώστε ένα σημείο σόδα για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια, ψεκάστε και τρίψτε το μείγμα υπεροξειδίου του υδρογόνου με υγρό σαπούνι πάνω από τη σόδα και τη βούρτσα μέχρι να εμφανιστεί ο αφρός. (100 ml: 0,5 κουταλάκι του γλυκού). Στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς και να υποστεί κενό.

Αφαιρώντας τους λεκέδες από τα ούρα της γάτας, πρέπει να γνωρίζετε έναν σημαντικό κανόνα - δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν αμμωνία. Δεδομένου ότι η μυρωδιά της αμμωνίας θα προσελκύσει το ζώο και είναι πιθανό ότι θα σηματοδοτήσει και πάλι αυτό το μέρος.

Όμορφο χαλί στο εσωτερικό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)