Μη υφασμένα ταπετσαρία: πώς να επιλέξετε και κόλλα

Ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για διακόσμηση κατοικιών σήμερα είναι υφή μη υφασμένα ταπετσαρία. Συνήθως αγοράζονται για να βαφτούν στη συνέχεια. Αυτό είναι απολύτως εφικτό, καθώς η δομή του υλικού είναι πολύ παρόμοια με τη δομή του χαρτιού. Ένα σχέδιο υφής που μιμείται επίστρωση γύψου εφαρμόζεται στην επιφάνεια της ταπετσαρίας.

Μη υφανθεί ταπετσαρία: τι είναι αυτό

Η δομική μη υφαντική ταπετσαρία είναι κατασκευασμένη από ένα ανάλογο κυτταρίνης, ένα υλικό πολύ παρόμοιο με το χαρτί. Η βιομηχανία προσθέτει διάφορες ουσίες σε αυτό το υλικό, μετά την οποία η τροποποιημένη ίνα αποκτά νέες ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της φιλικής προς το περιβάλλον.

Μπεζ μη υφαντή ταπετσαρία

Σε αντίθεση με τις ταπετσαρίες χαρτιού, οι ανάγλυφες μη υφαντές ταπετσαρίες γίνονται με μια άλλη μέθοδο - θερμή σφράγιση. Αυτή η μέθοδος είναι επίπονη, αλλά η πολυπλοκότητα της παραγωγικής διαδικασίας αντισταθμίζεται εύκολα από τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του προκύπτοντος προϊόντος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ονομάζονται ακόμη και αντι-βανδάλια καυτή ταπετσαρία.

Χαρακτηριστικά, είδη και σύνθεση

Ανάλογα με τα βασικά χαρακτηριστικά και τον κύριο σκοπό, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι μη υφασμένων ταπετσαριών:

 • Ταπετσαρία κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από μη υφασμένο ύφασμα. Η σύνθεση των μη υφασμένων ταπετσαριών στερείται σχεδόν πλήρως της κυτταρίνης, μερικές φορές είναι παρούσα στο πολύ ελάχιστο ποσό. Το υλικό αυτό είναι το πιο κοινό στην αγορά.
 • Ταπετσαρία, η πίσω όψη της οποίας είναι κατασκευασμένη από μη υφασμένο ύφασμα. Το εξωτερικό υλικό μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά συνηθέστερα είναι βινύλιο. Είναι αρκετά ανθεκτικό στις επιδράσεις οποιουδήποτε τύπου, αλλά παρόλα αυτά δεν επιτρέπονται τέτοιες ζεστές ανάγλυφες ταπετσαρίες για χρήση στο διάδρομο ή στην κουζίνα, λαμβάνοντας υπόψη τα μειονεκτήματά τους. Ο συνδυασμός της πρακτικής και εύκολης στην κόλλα μη υφασμένης πλευράς και πρακτικού βινυλίου κάνει αυτό το είδος ταπετσαρίας ένα από τα πιο δημοφιλή. Μπορείτε επίσης να βρείτε μη υφασμένα χαρτιά ταπετσαριών προς πώληση.
 • Ταπετσαρία για ζωγραφική, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από μη υφασμένο ύφασμα. Επαναλαμβανόμενη αλλαγή χρώματος ενώ διατηρούνται οι διακοσμητικές ιδιότητες. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η χαμηλή τιμή. Το λευκό μη υφαντό ταπετσαρία έχει σχεδιαστεί για όσους θέλουν να αλλάζουν συχνά την ατμόσφαιρα. Ζωγραφική ταπετσαρίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε το εσωτερικό.

Για να αποφύγετε την εξαπάτηση του πωλητή και να μην αγοράσετε χαρτί ταπετσαρίες με την τιμή των μη υφασμένων, θα πρέπει να κάνετε ένα μικρό δάκρυ κατά μήκος της άκρης. Οι μη υφαντές ταπετσαρίες χαρτιού θα έχουν παρατυπίες.

Μη υφασμένα ταπετσαρία με λουλούδια

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τέτοιες ταπετσαρίες στην αγορά είναι σχετικά πρόσφατες, αλλά αυτή τη φορά ήταν αρκετή για να εκτιμήσουν όλα τα πλεονεκτήματα της μη υφαντής ταπετσαρίας:

 • διατήρηση των μεγεθών μετά την ξήρανση.
 • αυξημένη πυκνότητα του καμβά, επιτρέποντάς σας να κρύψετε ρωγμές και εξογκώματα στον τοίχο.
 • αντοχή στη φωτιά, φθορά και υψηλές θερμοκρασίες.
 • μετάδοση οξυγόνου.
 • Αντοχή στο νερό.
 • συντηρησιμότητα ·
 • τη δυνατότητα της ζωγραφικής.

Ξεχωριστά, θα πρέπει να σημειωθεί τέτοια χαρακτηριστικά των μη υφασμένων ταπετσαριών ως ευκολία κόλλησης και ευθυγράμμισης. Όταν χρησιμοποιείτε μη υφασμένα ταπετσαρία, η κόλλα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο στον τοίχο. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ποιότητας του δαπέδου, του χρόνου και της προσπάθειας που δαπανάται για επισκευές. Ταπετσαρία αφαιρείται επίσης εύκολα.Πριν αφαιρέσετε την μη υφαντή ταπετσαρία, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε προπαρασκευαστικά μέτρα.

Μη υφασμένα ταπετσαρία με μοτίβο

Η μη υφαντική ταπετσαρία έχει τα μειονεκτήματά της:

 • χαμηλή αντίσταση στη ρύπανση λόγω της πορώδους δομής και ικανότητα συλλογής σκόνης.
 • υψηλό κόστος σε σχέση με άλλους τύπους ταπετσαρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα μειονεκτήματα είναι πολύ ασήμαντα σε σχέση με τα πλεονεκτήματα, γεγονός που καθιστά τις μη υφασμένες ταπετσαρίες το πιο δημοφιλές υλικό για διακόσμηση. Και αν ξέρετε πώς να κολλήσετε μη υφασμένα μετρητή ταπετσαρία, τότε σύντομα το δωμάτιο θα λάμψει με νέα χρώματα.

Μη υφασμένα ταπετσαρία στο σαλόνι

Μη υφασμένα υποστρώματα ταπετσαρίας

Εκτός από το διακοσμητικό υλικό, τα μη υφασμένα υφάσματα δημιουργούν υποστρώματα. Σχεδιασμένα για αυτοκόλλητα ταπετσαρίας, έχουν ως εξής:

 • ηχομόνωση και θερμομόνωση.
 • ευθυγράμμιση τοίχου?
 • παράταση της διάρκειας ζωής της ταπετσαρίας.
 • βελτίωση των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών του υλικού ·
 • αυξάνοντας την αντοχή της επίστρωσης για τους τοίχους.

Το μη υφασμένο υπόστρωμα μπορεί να αντικαταστήσει το στρώμα στόκου, ενισχύοντας τις μικροσκοπικές ρωγμές, κρύβοντας τα μειονεκτήματα του τοίχου και εξομαλύνοντας την επιφάνεια του. Ένας υψηλός βαθμός ελαστικότητας, πυκνότητας και ακεραιότητας καθιστούν δυνατή την ενίσχυση του συστήματος ηχομόνωσης και ηχομόνωσης του δωματίου και την παράταση της διάρκειας ζωής της ταπετσαρίας.

Το μη υφασμένο γκρι υπόστρωμα είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό και την υγρασία. Επιπλέον, είναι διαπερατό από ατμούς. Με διακυμάνσεις της υγρασίας στο δωμάτιο, η ταπετσαρία που είναι κολλημένη σε ένα τέτοιο υπόστρωμα διατηρεί τις αρχικές της διαστάσεις. Η συνεχής ανταλλαγή αέρα δεν επιτρέπει την εμφάνιση μούχλας στην επιφάνεια του τοίχου. Και φυσικά, μια τέτοια βάση ταπετσαρίας είναι τελείως κολλημένη σε έναν τοίχο που έχει προηγουμένως επικαλυφθεί με κόλλα.

Αφού κολλήσετε το μη υφασμένο υπόστρωμα, αφήστε το να στεγνώσει. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μια μέρα. Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε να κολλάτε γκρι ή έγχρωμες ταπετσαρίες. Ταπετσαρία μπεζ μη υφασμένα στο υπόστρωμα δεν θα λάμψει μέσα, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετική.

Μη υφασμένα ταπετσαρία στο εσωτερικό

Μπορώ να πλένω μη υφασμένα ταπετσαρίες;

Όπως αναφέρθηκε ήδη, ένα από τα προφανή πλεονεκτήματα της μη υφαντής ταπετσαρίας είναι η αντοχή τους στην υγρασία, ώστε να μπορούν σίγουρα να πλυθούν, τηρώντας ορισμένους κανόνες. Πριν αφαιρέσετε το μη υφαντό ταπετσαρία, πολύ βρώμικο, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα πλένετε. Πριν καθαρίσετε, προσέξτε τα σημάδια.

Εάν η μη υφασμένη ταπετσαρία για το σαλόνι αγοράστηκε πολύ καιρό πριν και η ετικέτα δεν διατηρήθηκε, θα πρέπει να προσπαθήσετε να πλύνετε την ταπετσαρία σε μια τοποθεσία που δεν βρίσκεται στην οπτική επαφή. Πριν πλύνετε τη βρωμιά, ένα κομμάτι πλυσίματος ταπετσαρίας πρέπει να είναι βρεγμένο και να αφήνεται να στεγνώσει. Εάν, μετά την ξήρανση, δεν υπάρχουν αλλαγές στη δομή του υλικού και στο χρωματικό σχήμα του σχεδίου, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει βρεγμένη η ταπετσαρία με ζεστό ανάγλυφο. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε παρόμοιες ενέργειες χρησιμοποιώντας διάφορα είδη απορρυπαντικών. Πλύνετε καλά τη σκόνη αλλά απαλά.

Μη υφαντή κόκκινη ταπετσαρία

Το ζήτημα του πώς να καθαρίσετε πλεκτά μη υφαντά ταπετσαρία είναι επίσης σχετική. Η επιλογή ενός απορρυπαντικού είναι μια υπεύθυνη επιχείρηση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιλογή του σωστού εργαλείου είναι πολύ εύκολη, επειδή η ταπετσαρία για την αίθουσα από μη υφασμένα είναι αρκετά ανθεκτική και ανθεκτική στις εξωτερικές επιρροές. Τέτοιες γνωστές λύσεις, όπως ένα μείγμα πλυσίματος ή σαπουνιού με νερό, πλυντήριο πιάτων ή διάλυμα σόδας με νερό, δεν είναι μόνο τέλειες για πλύσιμο, αλλά θα ανταπεξέλθουν επίσης απόλυτα στο έργο.

Χρυσό μη υφασμένα ταπετσαρία

Αν κατορθώσατε να αποθηκεύσετε την ετικέτα από την ταπετσαρία, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην επισήμανση. Έτσι, αν απεικονίζεται ένα κύμα, τότε μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί. Η χρήση της αφθονίας υγρασίας θα καταστρέψει την απλή ταπετσαρία. Το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν εμφανιστούν δύο ή τρία κύματα στη λίστα δεικτών. Αν υπάρχει ετικέτα στην ετικέτα, η μη υφαντή ταπετσαρία μπορεί να καθαριστεί με μια μαλακή βούρτσα γιατί είναι πλένεται.

Αφού πλύνετε την μη υφαντή ταπετσαρία, πρέπει να την σκουπίζετε με ένα στεγνό πανί.Όσο πιο απορροφητικό είναι το υλικό, τόσο το καλύτερο. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρα μαλλιών για να στεγνώσετε την κολλημένη ταπετσαρία, αυτό μπορεί να τους καταστρέψει, επιδεινώνοντας τα μειονεκτήματα της επικάλυψης.

Κολλήστε τα μη υφαντά ταπετσαρία

Οικολογικό μη υφαντό ταπετσαρία

Υπάρχουν πολλές διαφωνίες και ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Ορισμένα γεγονότα θα βοηθήσουν να τοποθετηθούν όλα στη θέση του:

 • Η κυτταρίνη και τα πολυμερή που αποτελούν μέρος μη υφασμένων ταπετσαριών δεν προκαλούν καμιά βλάβη στην υγεία. Ο μόνος δυνητικός κίνδυνος που προκαλούν τα υλικά αυτά είναι η σκόνη που μπορεί να συσσωρευτεί στους πόρους του υλικού. Ο τακτικός καθαρισμός του δωματίου μπορεί να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα. Μη υφασμένα ταπετσαρία για την κουζίνα είναι μια ιδανική επιλογή.
 • Η ανθεκτικότητα επιτρέπει τη χρήση μη υφασμένων ταπετσαριών σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, η καύση ή η καύση αυτού του υλικού δεν είναι επικίνδυνη. Πρέπει να φοβάστε τη φωτιά και το μονοξείδιο του άνθρακα.
 • Η μόνη περίπτωση που μπορούμε να μιλήσουμε για ένα μικρό βαθμό περιβαλλοντικής φιλικότητας των υλικών είναι η εφαρμογή του βινυλίου ως ανώτερο στρώμα διακοσμητικής επικάλυψης. Με την επαφή με το νερό και την ξήρανση, εξατμίζεται φορμαλδεΰδες, η εισπνοή των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις και πονοκεφάλους. Προκειμένου να μην αφαιρεθεί η επίστρωση και να αποφευχθεί η αρνητική επίδραση των μειονεκτημάτων της ταπετσαρίας από βινύλιο χωρίς βινύλιο στο σώμα, είναι απαραίτητο να αεριστεί προσεκτικά το δωμάτιο πριν εγκατασταθεί σε αυτό μετά από επισκευή. Φυσικά, η ζωή σε ένα δωμάτιο κατά την ξήρανση αυτού του υλικού δεν συνιστάται έντονα. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την ταπετσαρία που προηγουμένως κοσμούσε τους τοίχους και αφήστε το δωμάτιο για αρκετές ημέρες.

Έτσι, η σωστή λειτουργία των μη υφασμένων ταπετσαριών μπορεί να καταστήσει τη χρήση τους ασφαλή και να αποφύγει τα μειονεκτήματα της χρήσης, επομένως επιτρέπεται να κολλήσει τέτοια υλικά ακόμα και σε υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια.

Μη υφαντική ταπετσαρία εκτύπωσης

Επιλογή χρωμάτων και συνδυασμοί

Οι απλές μη υφαντές ταπετσαρίες αντιπροσωπεύονται συχνά όχι από τα πιο ζωντανά χρώματα, αν και, φυσικά, μπορούν να βρεθούν και στην παλέτα σκιάς. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η δομή τέτοιων υλικών είναι ήδη εκφραστική από μόνη της, έτσι ένα φωτεινό, για παράδειγμα, πράσινο χρώμα είναι συχνά υπερβολικό. Εάν ένα εξαιρετικά φωτεινό χρώμα είναι απαραίτητο για την υλοποίηση των ιδεών σχεδιασμού, είναι καλύτερο να χρωματίσετε μη υφασμένα ταπετσαρίες.

Μη υφασμένα ταπετσαρία στο εσωτερικό μπορεί να είναι πολύ εξωφρενικό. Εάν η ταπετσαρία είναι πράσινη ή σε άλλο χρώμα που κατασκευάζεται στην Ευρώπη, για παράδειγμα, από συναισθηματικούς Ιταλούς, στη συνέχεια στην παλέτα ταπετσαρίας στο ανώτατο όριο για ζωγραφική μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία χρωμάτων υφής και μοτίβα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ιδιότυπη για τους κατασκευαστές από τη Ρωσία. Τα προϊόντα τους πληρούν τις απαιτήσεις σχεδιασμού, είναι εύκολα κολλημένα και χρησιμοποιούνται πολύ καιρό.

Floral μη υφαντά ταπετσαρία

Μη υφασμένα ταπετσαρία με μοτίβο

Όσον αφορά τη μόδα και το σχεδιασμό, την τελευταία σεζόν, τα βαθιά χρώματα και οι ασπρόμαυρες αποχρώσεις είναι σχετικές, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο όταν διακοσμούν όλους τους τύπους δωματίων. Μη υφασμένα ταπετσαρία με ένα σχέδιο δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά και σύγχρονο.

Πώς να επιλέξετε μη υφασμένα ταπετσαρία;

Η επιλογή των μη υφασμένων ταπετσαρίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Για να μάθετε ποιο είναι καλύτερο, πρέπει να καταλάβετε:

 • Θα χρειαστεί να χρωματίσετε μη υφασμένες ταπετσαρίες μετά την κόλληση; Σε περίπτωση θετικής απόφασης, η ταπετσαρία πρέπει να επιλεγεί λευκή, ειδικά σχεδιασμένη για να τις χρωματίσει.
 • Εάν δεν αναμένεται κηλίδωση της ταπετσαρίας, αξίζει να εξεταστεί η επιλογή του χρώματος και της υφής του υλικού. Φυσικά, οι προτιμήσεις γεύσης και η μορφή του δωματίου για την οποία προορίζονται τα μη υφαντά ταπετσαρία θα είναι καθοριστικοί παράγοντες εδώ.
 • Το πλάτος της ταπετσαρίας στο ρολό μπορεί να είναι διαφορετικό: μέτρο ή μισό μέτρο. Ανάλογα με το ποιος θα παράγει το κολλάρισμα, αξίζει να επιλέξετε το μέγεθος του ρολού. Έτσι, είναι ενοχλητικό για ένα άτομο, και μερικές φορές είναι αδύνατο να κολλήσετε μερικά μέτρα μακριά ταπετσαρία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δικαιολογείται η απόκτηση στενότερων ταπετσαριών. Ευρεία μη υφαντά ταπετσαρία θα είναι ενοχλητικό να κολλήσει.

Όταν ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω σημεία, η επισκευή θα φέρει μόνο θετικά συναισθήματα και θα περάσει χωρίς επιπλοκές. Πώς να κολλήσετε σωστά το μη υφαντό ταπετσαρία γράφεται στην ετικέτα που επισυνάπτεται σε κάθε ρολό.

Μη υφασμένα ασημένια ταπετσαρία

Μη υφασμένα μπλε ταπετσαρία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)