Διακοσμητικός γύψος συνήθους στόκου: μέθοδοι εφαρμογής και πλεονεκτήματα

Μια από τις αποτελεσματικές μεθόδους για τη διακόσμηση των τειχών των διαφόρων δωματίων είναι ο διακοσμητικός γύψος. Αυτή η μέθοδος διακόσμησης σας επιτρέπει να έχετε μια όμορφη και ασυνήθιστη επιφάνεια των τοίχων. Για το φινίρισμα χρησιμοποιούνται συχνότερα ειδικά υλικά και εργαλεία. Ωστόσο, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα υλικά φινιρίσματος αν χρησιμοποιείτε κανονικό στόκος. Το διακοσμητικό γύψο από το συνηθισμένο στόκο σας επιτρέπει να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα, να επιδεικνύετε τη φαντασία σας και να σώζετε πολλά.

Διακοσμητικός σοβάς έγχρωμου στόκου

Πλεονεκτήματα της χρήσης στόκου για διακοσμητικά γύψο

Η εφαρμογή διακοσμητικού γύψου από το κοινό στόκο έχει αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Καλή ολκιμότητα. Το γύψο έχει μεγάλη πλαστικότητα, έτσι είναι εύκολο να το δουλέψετε ακόμη και για έναν άπειρο κύριο.
 • Μια ποικιλία από υφές. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το υλικό, μπορείτε να πάρετε πρωτότυπες και εξαιρετικές υφές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 • Ένας καλός δείκτης προσκόλλησης σε οποιοδήποτε υλικό, συμπεριλαμβανομένων των μπλοκ αφρού, τούβλων, γυψοσανίδας.
 • Υψηλή πρόσφυση. Η σύνθεση του στόκου περιλαμβάνει πλαστικοποιητές, οι οποίοι παρέχουν έναν εξαιρετικό δείκτη προσκόλλησης. Αυτό απλοποιεί τη δουλειά με το υλικό και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εύκολα τυχόν υφές.
 • Εξαιρετικά χαρακτηριστικά της τελικής διακοσμητικής επίστρωσης. Η τελική επιφάνεια έχει καλές ιδιότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης, δεν απορροφά οσμές.
 • Μακροζωία. Η προκύπτουσα επιφάνεια διατηρεί μια εμφανή εμφάνιση και βασική απόδοση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Ασφάλεια Η σύνθεση του υλικού δεν περιλαμβάνει τοξικά συστατικά, επομένως είναι απόλυτα ασφαλής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει την κρεβατοκάμαρα, το παιδικό δωμάτιο, την κουζίνα και άλλα δωμάτια.
 • Θετικά συναισθήματα από την εργασία. Εκείνοι που αποφάσισαν να διακοσμήσουν ανεξάρτητα τον τοίχο με γύψο θα έχουν μεγάλη χαρά από τη δημιουργία φανταχτερών υφών και την αξιοποίηση του δημιουργικού τους δυναμικού.

Έτσι, η εκτέλεση διακοσμήσεων τοίχων με συμβατικό γύψο θα σας επιτρέψει να έχετε μια όμορφη, τακτοποιημένη και ασυνήθιστη επιφάνεια με τα χέρια σας γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Στόκος διακοσμητικός γύψος

Τύποι στόκος για τη δημιουργία διακοσμητικών γύψο

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, θα πρέπει να επιλέξετε τα βέλτιστα υλικά πλήρωσης. Υπάρχουν διάφοροι τύποι στόκου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αρχικού διακοσμητικού γύψου σε διάφορες επιφάνειες.

Διακοσμητικός γύψος κανονικού στόκου με κύλινδρο

Ενετικό γύψο γύψο

Τύποι:

 • Ξεκινώντας. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται για την ευθυγράμμιση των τοίχων. Έχει γκριζωπή απόχρωση και τραχιά υφή. Το κόστος ενός τέτοιου στόκου είναι χαμηλό, αλλά δεν λειτουργεί καλά για τη δημιουργία διακοσμητικού γύψου.
 • Η γραμμή τερματισμού. Έχει μια απαλή και απαλή υφή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διακοσμητικού γύψου. Είναι κατασκευασμένο από διάφορα υλικά.

Τύποι υλικών ανά σύνθεση και χαρακτηριστικά εφαρμογής:

 • Γύψος Έχει ένα πλούσιο λευκό χρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με υψηλή υγρασία.Χαρακτηριστικό του είναι ο έλεγχος της υγρασίας στο δωμάτιο: σε υψηλό επίπεδο, μπορεί να απορροφήσει την περίσσεια υγρασίας, και σε ξηρό - να το δώσει μακριά.
 • Τσιμέντο. Στη βάση του, είναι δυνατό να δημιουργηθεί διακοσμητικό γύψο σε οποιοδήποτε δωμάτιο, καθώς και να διεξάγεται ποιοτική εξωτερική εργασία. Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο τούβλο. Χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση του μπαλκονιού, συμπεριλαμβανομένου του μη τζάμι, καθώς και του μπάνιου.
 • Πολυμερές. Συνήθως χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση των αρθρώσεων και των εξογκωμάτων.
 • Αδιάβροχο. Αυτός ο τύπος στόκου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακοσμητικά σοβά σε διάφορα υποστρώματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους με υψηλή υγρασία ή με αλλαγές θερμοκρασίας. Διαθέτει έναν καλό δείκτη ανθεκτικότητας και αντοχής.
 • Universal. Το Universal putty παρουσιάζεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Προσφέρεται καλά στην άλεση και χρησιμοποιείται για την επεξεργασία μιας ευρείας ποικιλίας επιφανειών.

Ανεξάρτητα από την επιλογή του υλικού στόκου, για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις συστάσεις και τους κανόνες για τη δημιουργία διακοσμητικού γύψου.

Διακοσμητικός γύψος γύψος

Γύψος διακοσμητικός γύψος προσόψεως

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Για να πάρετε ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας, πρέπει να ξέρετε πώς να κάνετε διακοσμητικά γύψο από το κοινό στόκο, ποια υλικά και εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για αυτό. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την ακολουθία εργασιών και να αφιερώσετε χρόνο στην ποιοτική προετοιμασία της επιφάνειας.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Για να προετοιμάσετε την επιφάνεια, θα χρειαστείτε μια σπάτουλα, σπάτουλα, επίπεδο, βολίδα και σπάτουλα. Η διαδικασία προετοιμασίας της επιφάνειας περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 • Καθαρισμός της επιφάνειας των ίχνων παλαιών ταπετσαριών, χρωμάτων ή στόκων.
 • Εάν υπάρχουν τσιπς ή ρωγμές στην επιφάνεια, πρέπει να σκουπιστούν.
 • Ελέγξτε τους τοίχους για ομαλότητα χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο και μια γραμμή επιπέδου. Εάν υπάρχουν σοβαρές διαφορές, είναι απαραίτητο να οριοθετήσετε την επιφάνεια.
 • Εφαρμογή στους τοίχους του αστάρι.

Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου σταδίου της προετοιμασίας της επιφάνειας, είναι απαραίτητο να επιτρέπεται η πλήρης ξήρανση.

Γύψος διακοσμητικός γύψος

Χρώμα διακοσμητική εφαρμογή

Εφαρμογή βάσης επίστρωσης

Διακοσμητικό γύψο από το κοινό στόκος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διακοσμήσετε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Ωστόσο, για να έχετε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες για την εφαρμογή του βασικού στρώματος.

Στάδια εφαρμογής του στρώματος βάσης:

 1. Αραιώστε το μείγμα με νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες. Είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε μια τέτοια ποσότητα του διαλύματος εγκαίρως για να το εφαρμόσουμε με μία κίνηση.
 2. Εφαρμογή της πρώτης βάσης. Το στρώμα του μίγματος θα πρέπει να είναι περίπου 1,5 mm για να ταιριάζει με το στρώμα με υφή.
 3. Δόση διανομής.

Αφού εφαρμόσετε το βασικό στρώμα, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία μιας διακοσμητικής επιφάνειας.

Δημιουργήστε μια επιφάνεια με υφή

Για να δημιουργήσετε μια διακοσμητική επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω εργαλεία:

 • Ρολό. Όταν εργάζεστε με έναν κύλινδρο, είναι ευκολότερο να επιτύχετε μια επιφάνεια με υφή. Αποδεικνύεται πιο όμορφα αν περπατήσετε σε όλο το μήκος της επιφάνειας χωρίς να σπάσετε τον κύλινδρο.
 • Βούρτσες και σγουρές σγουρές. Αρκεί να τοποθετήσετε ένα μαχαίρι στόκος πάνω στο στόκος, αφήνοντας σπασμένες ή κυματιστές γραμμές. Οι βούρτσες σας επιτρέπουν να έχετε μια λεπτή ή τραχιά υφή.
 • Σειρά. Πρέπει να πατηθούν στο στρώμα βάσης, ώστε να παραμείνει το μοτίβο. Υπάρχουν ειδικά διαγράμματα για επίπεδες επιφάνειες και γωνίες.

Η επιλογή ενός εργαλείου για τη δημιουργία μιας υφής επιφάνειας εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς και από τη διαθεσιμότητα δεξιοτήτων για την εφαρμογή τους.

Ζωγραφική για το διακοσμητικό γύψο

Χρώμα διακοσμητικό με σπάτουλα

Ολοκληρώστε το τελείωμα

Προκειμένου ο διακοσμητικός γύψος να διατηρήσει μια όμορφη εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, η υφή πρέπει να προστατεύεται. Για να γίνει αυτό, συνιστάται η χρήση χρώματος σε δύο στρώματα. Επιπλέον, η χρήση του χρώματος θα τονίσει την ομορφιά και το βάθος της υφής.

Αξίζει να σημειωθεί και άλλα χαρακτηριστικά του φινιρίσματος:

 1. Πριν από τη φινίρισμα της επιφάνειας, είναι απαραίτητο να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως. Αν βιάζεστε, όταν ζωγραφίζετε τον τοίχο, μπορείτε να χαλάσετε την ακεραιότητα της υφής, οπότε είναι καλύτερο να εργαστείτε λίγες μέρες μετά τη δημιουργία της υφής.
 2. Είναι απαραίτητο να παραλάβετε δύο χρώματα τα οποία θα διαφέρουν στο χρώμα κατά 2-3 τόνους.
 3. Πρώτα πρέπει να εφαρμόσετε ένα σκούρο παλτό χρώματος. Η εργασία γίνεται καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα μακρύ κύλινδρο σωρός.
 4. Η δεύτερη βαφή πρέπει να εφαρμόζεται μόνο μετά την πλήρη ξήρανση του πρώτου. Το δεύτερο χρώμα πρέπει να είναι ελαφρύτερο. Για το δεύτερο στρώμα, χρησιμοποιήστε κυλίνδρου βραδείας περιστροφής.

Τοποθέτηση στόκου κάτω από διακοσμητικό γύψο

Γήρανση στόκος

Αν δεν υπάρχει ειδικός κύλινδρος βαφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνήθεις βούρτσες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τις ευρύτερες βούρτσες έτσι ώστε το χρώμα να τοποθετείται πιο ομοιόμορφα. Βήματα για ζωγραφική με βούρτσα:

 1. Ρίξτε λίγο χρώμα σε ένα βολικό δοχείο που μπορεί να κρατιέται συνεχώς στο χέρι σας. Απορροφήστε μια βούρτσα μέσα σε αυτό, αφαιρώντας την περίσσεια του χρώματος πάνω στο δοχείο.
 2. Επιπλέον, μπορείτε να σκουπίσετε τη βούρτσα σε ένα κομμάτι χαρτί ή χαρτόνι.
 3. Χρωματίστε την επιφάνεια με σαρωτικές κινήσεις, έτσι ώστε η μπογιά να εφαρμοστεί ομοιόμορφα. Για να βάψετε διακοσμητικό γύψο από στόκος, τα εγκεφαλικά επεισόδια πρέπει να γίνονται απέναντι, αγγίζοντας ελαφρά τον τοίχο.
 4. Πλήρης βαφή του τοίχου δεν απαιτείται. Είναι σημαντικό να λιπαίνετε την κυρτή επιφάνεια για να κάνετε οπτικά την υφή ακόμα πιο ογκώδη.

Ένας άλλος τρόπος να λεκιάσετε είναι να πλύνετε. Είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε μια πιο σκούρα βαφή στην επιφάνεια και αμέσως να την ξεπλύνετε με ένα υγρό πανί. Οι σκοτεινές αποχρώσεις θα παραμείνουν στις εσοχές και οι αποχρώσεις στην υφή.

Γύψος διακοσμητικά γύψο στον τοίχο

Διακοσμητικός σοβάς από απλό στόκο με σχέδιο μοτίβου

Γύψος διακοσμητικός γύψος με μοτίβο

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο βαφής της επιφάνειας, το τελευταίο βήμα στην επιφανειακή διακόσμηση είναι η εφαρμογή ενός καθαρού βερνικιού με βάση το νερό. Για να διεισδύσετε καλύτερα στο διακοσμητικό γύψο, συνιστάται να το αραιώσετε με νερό. Το βερνίκι πρέπει επίσης να εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις.

Η δημιουργία ενός διακοσμητικού γύψου από στόκ είναι ένα απλό έργο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε αυτοσχέδιο υλικό. Το κύριο πράγμα δεν είναι να φοβάστε να πειραματιστείτε και να δείξετε τις δημιουργικές σας ικανότητες.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)