Πώς να μην πιστέψετε τη διαφήμιση ή μια αρμόδια προσέγγιση για την επιλογή των προϊόντων παραθύρων

Η διαφήμιση είναι η κινητήρια δύναμη της προόδου! Είναι δύσκολο να διαφωνήσουμε με αυτήν την άποψη, αλλά είναι πολύ απογοητευτικό όταν οι αδίστακτοι κατασκευαστές και πωλητές καταφεύγουν σε κόλπα και κόλπα. Αντί ενός ποιοτικού προϊόντος, προσφέρουν φθηνά μοντέλα που απέχουν πολύ από τα ιδανικά και δεν μπορούν να συγκριθούν με γνωστά εμπορικά σήματα.

Τα παράθυρα από PVC είναι πολύ δημοφιλή στη σύγχρονη αγορά κατασκευών. Ως εκ τούτου, το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με φωτεινά και δελεαστικά πανό με σούπερ παράθυρα σε εξαιρετικές τιμές. Μόνο για τη μεγάλη λύπη των καταναλωτών, τα σχέδια αυτά χάνουν τις "υπερχρεώσεις" τους τον πρώτο χειμώνα. Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο για ένα άτομο μακριά από την κατασκευαστική βιομηχανία να καθορίσει την ποιότητα των πλαστικών προφίλ από την εμφάνισή τους, που πέφτει για το δόλωμα των αδίστακτων εταιρειών.

Windows

Πώς να αποφύγετε αυτό; Πώς να διακρίνετε ένα παράθυρο ποιότητας PVC από ένα φτηνό σχέδιο; Ζητήσαμε να απαντηθούν σε αυτές τις ερωτήσεις από έναν από τους κύριους εμπειρογνώμονες στον τομέα των παραθύρων - Roman Pavlovich Krivichev - διευθυντής του Rehau Partner, επίσημου συνεργάτη της μάρκας Rehau στη Μόσχα και την περιοχή.

- Roman Pavlovich, τα τελευταία χρόνια, φθηνά και κακά ποιότητας PVC παράθυρα βρίσκονται στην αγορά που απογοητεύουν τους ιδιοκτήτες τους κατά τα πρώτα χρόνια χρήσης. Πείτε μου, παρακαλώ, ποια είναι η κύρια διαφορά μεταξύ πραγματικών παραθύρων και φτηνών αναλόγων;

- Με την πρώτη ματιά, είναι δύσκολο να καθοριστεί μια τέτοια διαφορά. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες παρατηρούν και νιώθουν όλες τις "γοητείες" των φτηνών σχεδίων όχι την πρώτη μέρα, αλλά μόνο με την εμφάνιση του κρύου καιρού. Κατά κανόνα, φτηνό και χαμηλής ποιότητας υλικό χρησιμοποιείται για φτηνά παράθυρα από PVC: λεπτές τοιχοποιίες, "ελαφρύ" οπλισμό, κινεζικά εξαρτήματα, αναξιόπιστο στεγανοποιητικό. Ως αποτέλεσμα, το παράθυρο μετατρέπεται σε "ελαφρύ" σχέδιο με αναξιόπιστη σύνδεση. Αυτά τα παράθυρα είναι "προφίλ σχεδίασης" που σχετίζονται με προϊόντα μίας χρήσης ή προσωρινά προϊόντα. Μόνο αδίστακτοι εταιρείες, οι οποίες δεν εκτιμούν τους πελάτες τους και απολύτως δεν εκτιμούν τη φήμη τους, προσφέρουν φθηνή.

Προφίλ παραθύρων

- Αλλά ένα σύγχρονο πρόσωπο που αναζητά άνεση και νοστιμιά δίνει προσοχή σε τέτοιες χαμηλής ποιότητας δομές;

- Ο ιδιοκτήτης σπιτιού, φυσικά, δεν θα αποκτήσει σκόπιμα τέτοια παράθυρα από χαμηλής ποιότητας PVC στο διαμέρισμά του. Αλλά η οργάνωση κατασκευής, η οποία προσπαθεί να σώσει όλα, εγκαθιστά "ελαφρές" κατασκευές σε νέα κτίρια. Ως αποτέλεσμα, οι τυχεροί ιδιοκτήτες νέων διαμερισμάτων πρέπει να τα αντικαταστήσουν αμέσως. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αδίστακτοι εταιρείες παραθύρων δίνουν φθηνά πλαστικά παράθυρα για ποιοτικά προϊόντα, καταφεύγουν και πάλι σε ζωντανή διαφήμιση και διάφορες προσφορές, εξαπατώντας τους πελάτες τους και κερδίζοντας με δικά τους έξοδα.

- Πώς να μην πέσει για το δόλωμα των εταιρειών αυτών; Τι να ψάξετε όταν επιλέγετε έναν υπεύθυνο κατασκευαστή και πωλητή παραθύρων;

- Δεν είναι μυστικό ότι ο καθένας μπορεί να κάνει λάθος. Ως εκ τούτου, συμβουλεύω τους αγοραστές των πλαστικών παραθύρων να είναι πολύ αυστηροί για την επιλογή μιας εταιρείας παραθύρων. Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στην ηλικία του οργανισμού και στην αξιολόγησή του στην αγορά. Χάρη στο Internet, μπορείτε να δείτε κριτικές και πληροφορίες για την εταιρεία. Η παρουσία πιστοποιητικών και διπλωμάτων θα επιβεβαιώσει την ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων. Μην εμπιστεύεστε τη φωτεινή και φανταχτερή διαφήμιση. Θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνο σε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή ο οποίος κατάφερε να εγκατασταθεί στην αγορά.

Πλαστικό παράθυρο

- Δηλαδή, θα πρέπει να αγοράσετε μόνο ακριβά σχέδια από bona fide εταιρείες, εξαιρουμένης της χρήσης φτηνών παραθύρων από PVC;

- Γιατί; Φτηνά παράθυρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εγκαθιστώντας τα μόνο θα πρέπει να βρίσκονται κάπου στην Τουρκία ή στην Αφρική. Είναι ιδανικά για ζεστά κλίματα, όπου δεν υπάρχει παγετός και η εγκατάσταση ζεστών παραθύρων δεν απαιτείται. Στα γεωγραφικά μας πλάτη, οι χειμώνες απαιτούν μια ειδική προσέγγιση για τη μόνωση των διαμερισμάτων, μας κάνουν να καταφεύγουμε μόνο σε κατασκευές υψηλής ποιότητας. Όπως γνωρίζετε, τα πραγματικά παράθυρα δεν μπορούν να είναι φτηνά. Και για την παροχή τέτοιων σχεδίων μπορούν μόνο οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την ποιότητα των προϊόντων τους.

- Είναι οι ελαφρές κατασκευές PVC τόσο κακές που απαιτούν άμεση αντικατάσταση όταν αγοράζουν ένα διαμέρισμα σε ένα νέο κτίριο; Κατά κανόνα, οι νέοι άποικοι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν σημαντικές επισκευές μόνο μερικά χρόνια μετά την παράδοση του σπιτιού.

- Η αντικατάσταση των παραθύρων σε ένα νέο κτίριο είναι μια προσωπική απόφαση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η χρήση φθηνών και χαμηλής ποιότητας υλικών για την κατασκευή ελαφρών κατασκευών συνεπάγεται αναγκαστικά προβλήματα όπως τα ρεύματα και η απώλεια θερμότητας από τις εγκαταστάσεις, το κούμπωμα των πλαισίων και οι δυσκολίες ανοίγματος και κλεισίματος αυτών, καθώς και ο σχηματισμός μούχλας και μύκητας στις δομές. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο η νοστιμότητα και η άνεση στο διαμέρισμα, αλλά και η υγεία των κατοίκων της υποφέρουν.

Παράθυρο το χειμώνα

Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μοντέλων πλαστικών παραθύρων, τα οποία είναι υψηλής ποιότητας, κομψό σχεδιασμό και προσιτές τιμές. Σημειώνω ότι κάθε χρόνο αναπτύσσονται νέα σχέδια που συνδυάζουν με επιτυχία τα καλύτερα χαρακτηριστικά προηγούμενων μοντέλων και τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία παραθύρων. Για παράδειγμα, θα ήθελα να αναφερθώ στην καινοτομία του 2019 που αναπτύχθηκε από τη γερμανική επιχείρηση Rehau, το σύστημα προφίλ του Rehau Grazio. Οι βασικές πληροφορίες σχετικά με αυτό παρουσιάζονται στην παρακάτω εικόνα από την ιστοσελίδα της εταιρείας μας "Partner Rehau".

Αυτό δεν είναι το μοναδικό προφίλ μοντέλο που αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Θέλω να σημειώσω ότι μόνο σωστά επιλεγμένη κατασκευή παραθύρων θα σας επιτρέψει να φτιάξετε το σπίτι σας το πιο ζεστό και άνετο για πολλά χρόνια με χαμηλό κόστος.

- Ποιες απαιτήσεις πρέπει να παρουσιάζονται κατά την επιλογή πλαστικών παραθύρων;

- Έχω ήδη μιλήσει για την ποιότητα του υλικού και την αξιοπιστία του σχεδίου. Ως εκ τούτου, θα επικεντρωθεί τώρα στις απαιτήσεις που πρέπει να γίνουν κατά την επιλογή PVC παράθυρα στο σπίτι σας. Φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να καθοδηγείται από προσωπικές προτιμήσεις, αλλά υπάρχουν ορισμένα γενικά αποδεκτά πρότυπα για δομές παραθύρων:

  • εξαιρετική μετάδοση φωτός.
  • καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση.
  • αξιοπιστία και ευκολία χρήσης.
  • κομψή σχεδίαση και ελκυστική εμφάνιση.
  • ανθεκτικότητα.

Όσον αφορά τα παράθυρα σε αποδεδειγμένες και αξιόπιστες εταιρείες, μπορείτε σίγουρα να επιλέξετε τον τέλειο σχεδιασμό για το σπίτι σας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαιτήσεις και επιθυμίες.

Παράθυρο γυαλιού

- Τι μπορεί να κάνει ο κατασκευαστής για την κατασκευή παραθύρων από PVC;

- Ένας συνειδητός κατασκευαστής πραγματικών πλαστικών παραθύρων προσφέρει μόνο ποιοτικά προϊόντα που συμμορφώνονται πλήρως με όλα τα πρότυπα και τις απαιτήσεις. Ως εκ τούτου, μιλώντας για εξοικονόμηση σε αυτή την περίπτωση είναι απλά ακατάλληλη. Μόνο οι ασυναγώνιστες εταιρείες που είναι πρόθυμες να επωφεληθούν από τους αφελείς πελάτες μπορούν να εξοικονομήσουν την ποιότητα των προϊόντων τους.

- Υπάρχει η άποψη ότι τα φτηνά παράθυρα όχι μόνο καταστρέφουν τους αφελείς πελάτες, αλλά και επικίνδυνες για χρήση. Τι μπορείτε να πείτε για αυτό;

- Εάν εννοείτε ότι φθηνά πλαστικά προφίλ είναι κατασκευασμένα από επικίνδυνα υλικά που είναι επιβλαβή για την υγεία, τότε αυτό δεν συμβαίνει. Για την παραγωγή τους, χρησιμοποιούνται ασφαλές πλαστικό με λεπτά εξωτερικά τοιχώματα και το ίδιο αναξιόπιστο οπλισμό. Ως αποτέλεσμα, τα εξαρτήματα είναι κακώς στερεωμένα, συχνά αποτυγχάνουν, σχηματίζοντας κενά στη δομή, προκαλώντας ρεύματα.

Λόγω της ευθραυστότητας του υλικού, παραβιάζεται η γενική γεωμετρία της δομής: τα πτερύγια σβήνουν και το ίδιο το παράθυρο αποτυγχάνει. Λεπτό υλικό μειώνει σημαντικά τη συσσώρευση και τη δύναμη των αρθρώσεων πλαισίων στις γωνίες, προκαλώντας ρωγμές στη συγκόλληση. Το αποτέλεσμα τέτοιων ελλείψεων είναι το χαμηλό «προσδόκιμο ζωής» ενός φθηνού πλαστικού παραθύρου. Αυτός είναι ο κύριος κίνδυνος των φτηνών παραθύρων από PVC.

Ρωγμές

- Σας ευχαριστώ πολύ, Roman Pavlovich, για την ενημερωτική και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αναγνώστες μας δεν θα πιστέψουν σε όμορφες υποσχέσεις, αλλά θα εμπιστεύονται μόνο αξιόπιστες και ευσυνείδητες εταιρείες. Αυτό θα αποφύγει ορισμένα λάθη κατά την επιλογή κατασκευών παραθύρων από PVC.

"Ωραία για να είμαστε εξυπηρετικοί." Η εταιρεία μας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για την επιλογή τυποποιημένων σχεδίων ή παραθύρων σύμφωνα με μεμονωμένα έργα, να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα εξαρτήματα, να προσφέρετε διάφορες επιλογές διακόσμησης.

Θυμηθείτε ότι μόνο παράθυρα υψηλής ποιότητας θα σας ευχαριστήσουν για πολλά χρόνια!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)