Ζώνη με κουρτίνες

Στο μοντέρνο σχεδιασμό, πολλές λύσεις είναι γνωστές, καταφεύγοντας σε αυτό, μπορείτε να διακρίνετε μια λειτουργική περιοχή από την άλλη. Αυτή η εγκατάσταση τοίχων γυψοσανίδας και χωρισμάτων, καθώς και η οριοθέτηση ενός χώρου από το άλλο με τη χρήση επίπλων και μια ποικιλία διακόσμησης, καθώς και συνδυασμός χρώματος, ύψους δαπέδων και οροφών κάθε ζώνης. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μία από τις μεθόδους της διαίρεσης ενός διαμερίσματος ενός δωματίου - το διαχωρισμό με κουρτίνες.

Κουρτίνες στο εσωτερικό

Ζώνη με κουρτίνες: χαρακτηριστικά και οφέλη

Η τοποθέτηση με κουρτίνες είναι μία από τις απλούστερες και πιο βολικές επιλογές για τη διαίρεση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου. Αυτή η μέθοδος έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες επιλογές για τη διαίρεση του διαμερίσματος σε ζώνες.

  • Για να κάνετε το διαχωρισμό του διαμερίσματος με τη βοήθεια ενός υφάσματος, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε μεγάλο αριθμό ενεργειών, να οργανώσετε σημαντικές ή και καλλυντικές επισκευές. Η τοποθέτηση κουρτινών είναι εξαιρετικά απλή και δεν απαιτεί πολλούς πρόσθετους εξοπλισμούς για εγκατάσταση.
  • Οι κουρτίνες είναι ένα από τα φθηνότερα υλικά διακόσμησης. Η τιμή των υφασμάτων, ακόμη και των πολυτελών, είναι γνωστό ότι είναι πολύ χαμηλότερη από την τιμή των περισσότερων δομικών υλικών. Και με ορισμένες δεξιότητες, απλές κουρτίνες μπορούν να δημιουργηθούν ανεξάρτητα χωρίς τη βοήθεια ειδικών.
  • Οι κουρτίνες δεν καταλαμβάνουν σχεδόν κανένα χώρο, σε αντίθεση με τα έπιπλα, τα χωρίσματα, τις οθόνες και άλλες κοινές μεθόδους ζωνών. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να μετατοπιστούν προς τη μία κατεύθυνση ή να αφαιρεθούν εντελώς, συνδυάζοντας πολλά μέρη του δωματίου σε ένα.
  • Οι κουρτίνες από πολλές απόψεις είναι ένα στοιχείο του εσωτερικού που θέτει τον γενικό τόνο, το ύφος και τη διάθεση. Σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε σημασιολογικούς τόνους χωρίς να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μέρος πολύπλοκου ντεκόρ.
  • Λόγω της ελαφρότητάς του, της κινητικότητας και της λειτουργίας σχηματισμού στυλ, οι κουρτίνες βοηθούν στην εύκολη και γρήγορη ενημέρωση του εσωτερικού χώρου χωρίς να καταφεύγουν σε καρδινάλες και επισκευές.

Κουρτίνες για ντουλάπα

Χρησιμοποιώντας κουρτίνες στο εσωτερικό

Οι κουρτίνες ως στοιχείο του χωροταξικού χώρου έχουν χρησιμοποιηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο του κλασικού στιλ ή του μοντέρνου στυλ. Χρησιμοποιούνταν συχνά για την οργάνωση του χώρου των σαλόνιρων και των μπουδοχωρίων.

Οι κουρτίνες μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν ως αντικατάσταση των θυρών. Έτσι, σώζεται πολύς χώρος, επειδή χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο χώρο για να ανοίξει και να κλείσει την πόρτα, η οποία δεν μπορεί να καταληφθεί από τίποτα άλλο. Οι κουρτίνες ως αντικαταστάτης των θυρών θα είναι επιτυχείς στον διαχωρισμό των χώρων που χρησιμοποιούνται ενεργά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως για παράδειγμα η κουζίνα και το καθιστικό.

Υπό τις συνθήκες ενός διαμερίσματος ενός δωματίου, η πρακτική του διαχωρισμού μιας αγκυροβόλησης με ύφασμα είναι κοινή. Σε αυτή την περίπτωση, ένα κουβούκλιο θα είναι μια εξαιρετική λύση. Αυτό θα δώσει στο δωμάτιο ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα και θαυμάσια ατμόσφαιρα. Μια άλλη ενδιαφέρουσα λύση είναι η χρήση διπλών κουρτινών, κάθε πλευρά της οποίας έχει το δικό της χρώμα ή μοτίβο. Έτσι, από το χώρο ύπνου, οι κουρτίνες μπορούν να γίνουν σε μαλακά, ήρεμα παστέλ χρώματα, και για το μέρος που πηγαίνει στο σαλόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινότερα χρώματα.

Σήμερα, η αγορά διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από κουρτίνες διαφόρων τύπων και υλικών. Εκτός από τις παραδοσιακές κουρτίνες κλωστοϋφαντουργίας, μπορείτε να αγοράσετε επιλογές από μπαμπού ή ξύλινες πλαστικές χάντρες. Έτσι μπαμπού κουρτίνες οργανικά ταιριάζουν στο εσωτερικό σε ιαπωνικό στυλ, να δώσει το δωμάτιο μια εξωτική εμφάνιση.Κουρτίνες από λαμπερές χάντρες θα δημιουργήσουν μια μποέμ ατμόσφαιρα κομψότητας και γιορτής.

Ζώνη με κουρτίνες

* Φωτογραφία από το www.ikea.com

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)