Πραγματικές ιδέες για τον χωροταξικό χώρο

Η πιο σημαντική αρχή που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαμόρφωση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου είναι η αρχή της χωροθέτησης. Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου και συνεπάγεται τη διαίρεση του κοινού χώρου σε ένα ορισμένο αριθμό λειτουργικών περιοχών, δηλαδή σε χώρους όπου πρέπει να πραγματοποιηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία: μαγείρεμα, παρακολούθηση τηλεόρασης, υποδοχή επισκεπτών, ύπνο, εργασία σε διάφορα έργα και τα παρόμοια.

Ζώνες ιδεών

Σε διαμερίσματα με μεγάλο αριθμό δωματίων, το ζήτημα της χωροθέτησης εξαφανίζεται από μόνο του. Τα όρια σε τέτοιες περιπτώσεις, κατά κανόνα, συμπίπτουν με τα όρια των δωματίων. Όταν ασχολούμαστε με επιλογή ενός δωματίου, η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πια αρχικά δείκτες και πρέπει να εφευρεθούν ανεξάρτητα. Σε αυτό το άρθρο, προσφέρουμε αρκετές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να διαχωρίσετε με επιτυχία και να κάνετε το διαμέρισμα ενός δωματίου σας όσο το δυνατόν πιο άνετο και άνετο.

Λειτουργικές περιοχές: σύνολο και σκοπός

Δεν υπάρχει ενιαίο σύνολο και αρχή της ρύθμισης των λειτουργικών περιοχών στις οποίες πρέπει να υποδιαιρείται ένα διαμέρισμα ενός δωματίου. Συνήθως, όταν ζωνεύουν, μιλάνε για κάποιο συνιστώμενο σετ:

  • υπνοδωμάτιο;
  • Επισκέπτης
  • την κουζίνα?
  • τραπεζαρία;
  • διάδρομο?
  • εργασία;
  • χώρος ανάπαυσης;
  • παιδιά.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η χωροθέτηση εξαρτάται από τις ανάγκες και τα συμφέροντα των επιβατών των χώρων, το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της διάταξης του διαμερίσματος. Έτσι, εάν μια οικογένεια με παιδιά ζει σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, τότε αξίζει να δοθεί προτεραιότητα στο νηπιαγωγείο, ακόμα κι αν γι 'αυτό πρέπει να εγκαταλείψετε τον χώρο υποδοχής ή να το συνδυάσετε με την τραπεζαρία. Για ένα άτομο που ασχολείται με την πνευματική εργασία, η γωνία εργασίας θα είναι πολύ σημαντική.

Χώρος εργασίας και υπνοδωμάτιο

Συχνά επιτυχείς και πιο βέλτιστες είναι οι ιδέες του εσωτερικού, που συνδυάζει αρκετές περιοχές ενός διαμερίσματος ενός δωματίου. Μια τέτοια ευκαιρία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση πολυλειτουργικών επίπλων ή επίπλων μετασχηματιστών ή μέσω κινητών αντικειμένων ή εσωτερικών αντικειμένων που είναι κρυμμένα στους τοίχους και τα βάθρα. Η κουζίνα μπορεί να συνδυαστεί με τραπεζαρία ή ακόμα και με είσοδο, τραπεζαρία με καθιστικό, καθιστικό με υπνοδωμάτιο και υπνοδωμάτιο με παιδικό δωμάτιο.

Λειτουργική τοποθεσία

Η τοποθεσία των ζωνών, όπως ήδη αναφέρθηκε, εξαρτάται επίσης στενά από τη διάταξη του διαμερίσματος και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών. Σκεπτόμενος με όλες τις επιλογές, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά ποιες ζώνες χρειάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό και ποιο ποσοστό του χώρου που είστε έτοιμοι να διαθέσετε για καθένα από αυτά.

Ζώνη καθιστικού δωματίου

Σε ένα διαμέρισμα στούντιο τυποποιημένου τύπου, η τοποθέτηση ζωνών έχει ήδη αρχίσει. Ξεχώριζαν αρχικά την κουζίνα και το διάδρομο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να βασιστεί η ιδέα της οργάνωσης του εσωτερικού, λαμβάνοντας υπόψη αυτό το αρχικό χαρακτηριστικό. Ταυτόχρονα, δεν είναι απαραίτητο να διαθέτουν αυτά τα ξεχωριστά δωμάτια με μία μόνο λειτουργία. Η κουζίνα, αν, φυσικά, οι διαστάσεις της επιτρέπουν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το μαγείρεμα, αλλά επίσης να χρησιμεύσει ως τραπεζαρία και καθιστικό. Σε αυτή την περίπτωση, ένας χώρος για ύπνο και παιδικές περιοχές θα απελευθερωθεί στο δωμάτιο. Μια ξεχωριστή γωνιά του διαδρόμου μπορεί επίσης να προορίζεται για επιφάνεια εργασίας ή τεχνικές συσκευές όπως ψυγείο ή πλυντήριο ρούχων.

Εάν πρόκειται για διαμέρισμα στούντιο, θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν αρχικά όρια και εξαρτάται αποκλειστικά από τις ιδέες σας, τη φαντασία και την κατανόηση της άνεσης και της άνεσης.Για να διαχωρίσετε τις ζώνες στο διαμέρισμα στούντιο, μπορείτε να φτιάξετε ελαφρά χωρίσματα γυψοσανίδας. Τέτοια διαμερίσματα θα είναι ιδιαίτερα καλά όταν επισημαίνεται η κρεβατοκάμαρα και η κουζίνα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες και οθόνες. Ο ρόλος των χωρισμάτων μπορεί να γίνει με μερικά έπιπλα: ντουλάπια και ράφια, τραπέζια και μετρητές μπαρ, καναπέδες και πολυθρόνες.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι εάν μια από τις ζώνες μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του άλλου, και όταν σχεδιάζετε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, τέτοιες περιπτώσεις είναι σχεδόν αναπόφευκτες, πιο κοντά στην είσοδο θα πρέπει να βρίσκονται οι "δημόσιες" ζώνες: το σαλόνι, τραπεζαρία και άλλα. Για περιοχές όπου η παραμονή απαιτεί προστασία της ιδιωτικής ζωής, αξίζει να επισημανθεί μια ξεχωριστή γωνία μακριά από τον κεντρικό χώρο ή να τα τοποθετήσετε στη μέγιστη απόσταση από την μπροστινή πόρτα. Έτσι, ο χώρος εργασίας μπορεί να μην είναι εντελώς απομονωμένος, αλλά είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε ελαφρώς μακριά από το κύριο πέρασμα. Ο παιδικός σταθμός και η κρεβατοκάμαρα απαιτούν μεγαλύτερη απομόνωση και είναι σκόπιμο να τα τοποθετήσετε στο άκρο του δωματίου και να τα χωρίσετε χρησιμοποιώντας χωρίσματα, οθόνες, κουρτίνες και άλλα.

* Φωτογραφίες από την αναζήτηση στο Google.com

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)