Κίτρινο μπάνιο (19 φωτογραφίες): παραδείγματα ηλιακού σχεδιασμού

Το κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό είναι η ηλιόλουστη, θερμότερη και πιο θετική κατεύθυνση. Το κίτρινο μπάνιο είναι μια δημοφιλής λύση για τη βελτίωση των σύγχρονων μπάνιων.

Λευκό και κίτρινο hi-tech μπάνιο

Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σχεδιασμού είναι πάντα ένα ευεργετικό αποτέλεσμα για ένα άτομο. Το κίτρινο λουτρό δίνει ένα περιθώριο ζωντάνιας και θετικό. Το "πολύτιμο" χρώμα του χρυσού στο νεροχύτη ή το χαλί θα "ζεσταθεί" ακόμα και στις πιο θολό ημέρες. Ένα κίτρινο μπάνιο μπορεί να κάνει χωρίς φυσικό φως. Τα φωτεινά ηλιακά αξεσουάρ με τολμηρό προσεγμένο σχεδιασμό και φωτεινό μωσαϊκό ντεκόρ "θα κάνουν τη δουλειά τους".

Κίτρινο: "παιχνίδια μυαλού"

Το βασικό κίτρινο χρώμα έχει πάντα ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή. Μπορεί να εμφανιστεί σε ένα σύνολο επίπλων για το μπάνιο, στο σχεδιασμό πλακιδίων ή μωσαϊκού διακοσμητικού τοίχου. Η κίτρινη βάση στο πάτωμα ή στην οροφή θα προκαλέσει μια μεγάλη δύναμη και σφρίγος, θα τονώσει την ανάπτυξη δημιουργικών κλίσεων.

Το ηλιακό χρώμα έχει ευεργετική επίδραση στον άνθρωπο και σε καθαρά φυσιολογικό επίπεδο. Οροφή λεμονιού, τοίχοι με χρώμα άμμου, ανοιχτοκίτρινα δάπεδα θα βοηθήσουν στην ομαλοποίηση της πέψης. Το έλλειμμα ηλιόλουστων αποχρώσεων στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ευημερία ενός ατόμου.

Καλό μπάνιο με κίτρινους τοίχους και χαλί

Τα μαζικά στοιχεία σε ένα λαμπερό χρώμα λεμονιού (έπιπλα, ζωγραφική τοίχους ή οροφές, χρησιμοποιώντας κεραμικά πλακίδια στο πάτωμα) διεγείρουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, η οποία είναι απαραίτητη για ένα υπνοδωμάτιο το πρωί. Αλλά όλα τα είδη των πορτοκαλί τόνων σε συνδυασμό με το μέλι και τα καφέ αξεσουάρ στο σχεδιασμό θα έχουν πιο καταπραϋντικό αποτέλεσμα.

Είναι καλύτερα να εγκαταλείψετε το συνολικό φωτεινό χρώμα λεμονιού στο εσωτερικό του μπάνιου. Για παράδειγμα, η οροφή, οι τοίχοι και το πάτωμα, διακοσμημένα με τέτοιο τόνο, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και ηθικό. Είναι καλύτερα να περιορίσετε τη χρήση μικρών αξεσουάρ: ένα χαλί κοντά στην τουαλέτα και το ντους, μια κουρτίνα στο μπάνιο, τα διακοσμητικά ράφια, ένα ουδέτερο μωσαϊκό από κεραμικά πλακάκια με φωτεινούς τόνους.

Καλό μπάνιο με κίτρινους τοίχους

Κίτρινο βάθρο στο μπάνιο

Μικρό κίτρινο μπάνιο

Πλούσια παλέτα

Η κίτρινη παλέτα είναι ασυνήθιστα πλούσια σε όλα τα είδη αποχρώσεων και αποχρώσεων. Για τη διακόσμηση των τοίχων και των οροφών, αυτά τα χρώματα χρησιμοποιούνται πιο συχνά:

  • Λευκό-λεμόνι?
  • Άμμος.
  • Γκρι πορτοκαλί.

Κίτρινο πλακιδωτό μπάνιο

Το δάπεδο και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα με τις ακόλουθες μορφές χρώματος:

  • Φωτεινή μουστάρδα.
  • Canary;
  • Λευκό ή πορτοκαλί γκρι.
  • Ζεστός τόνος κρέμας με πορτοκαλί αποχρώσεις.
  • Μαργαριτάρι με ουδέτερες καφέ αποχρώσεις.

Χρησιμοποιώντας τόνους άλλων χρωμάτων, είναι εύκολο να αποκαλύψετε τον πλούτο της κίτρινης παλέτας. Ωστόσο, για να μην καταστραφεί η πολύτιμη ιδέα ενός εντυπωσιακού κίτρινου σχεδίου μπάνιου, είναι σημαντικό να συνδυάσετε σωστά τους εκπροσώπους της ηλιακής παλέτας με άλλες αποχρώσεις.

Μεγάλο λευκό και κίτρινο μπάνιο

Κίτρινο μωσαϊκό στο μπάνιο

Λευκοί και κίτρινοι τοίχοι μπάνιου

Λευκοί και κίτρινοι συνδυασμοί

Ένας μάλλον πλεονεκτικός συνδυασμός λευκού και ηλιόλουστης παλέτας σας επιτρέπει να νικήσετε αρμονικά οποιοδήποτε σχέδιο. Η ιδανική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια ουδέτερη λευκή βάση για να διακοσμήσετε την οροφή και το πάτωμα, καθώς και να διακοσμήσετε τους τοίχους με κεραμικά πλακίδια.

Λευκό και κίτρινο μπάνιο

Σε αυτή την περίπτωση, τα έπιπλα πρέπει να είναι σίγαση κίτρινου, ουδέτερου πορτοκαλί και γκρι-καφέ τόνους. Αλλά τα κίτρινα αξεσουάρ (κουβέρτα, κουρτίνα, νεροχύτη, μοτίβο στον τοίχο) θα δώσουν στο δωμάτιο μια ξεχωριστή δυναμική αφή και χρώμα.

Λευκό και κίτρινο μεγάλο μπάνιο

Πράσινη παλέτα στο σχεδιασμό ενός κίτρινου λουτρού

Το πράσινο και το κίτρινο είναι κοντά στη φύση και αλληλοσυμπληρώνονται. Ο κύριος κανόνας: αν τα "πράσινα" είναι φωτεινά, τότε ο "ήλιος" θα πρέπει να σβήνει και το αντίστροφο.

Για παράδειγμα, τα έπιπλα σε δροσερό χρώμα μέντας πηγαίνουν καλά με τη διακόσμηση της οροφής και του δαπέδου σε έναν τόνο σαφράν. Οι πινελιές Golden ocher βοηθούν στην ενίσχυση της ζεστής ατμόσφαιρας της Μεσογείου. Μπορεί να είναι ένα θεαματικό χαλί ή μια διακοσμητική εγκατάσταση σε ένα ράφι.

Κίτρινο-πράσινο τόνους στο μπάνιο

Οι δροσεροί πράσινοι αποχρώσεις του τιρκουάζ και ασβέστη στη διακόσμηση των τοίχων με κεραμικά πλακίδια κάνουν τέλειους φίλους με αποχρώσεις λεμονιού, πορτοκαλιού και μπανάνας. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του σχεδίου είναι τα αξεσουάρ χρώματος curry.

Κίτρινο-πράσινο μωσαϊκό στο μπάνιο

Κίτρινα και μπλε χρώματα

Αυτός είναι ένας μάλλον αντίθετος συνδυασμός που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε δημιουργικούς ασυνήθιστους εσωτερικούς χώρους. Οι σχεδιαστές συστήνουν να συμπληρωθεί η κίτρινη και μπλε παλέτα με λευκό, αν είναι δυνατόν αντικαταστήστε το indigo με μπλε απόχρωση.

Με τη βοήθεια μπλε και πλακιδίων μέλι, μπορείτε να δημιουργήσετε τολμηρά γεωμετρικά σχέδια στους τοίχους και το δάπεδο. Οι αντίπαλοι της κεραμικής σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους μπορούν να πάρουν ένα ριζικό βήμα και να βάψουν την οροφή με φωτεινά χρώματα μπλε, λεμονιού, καφέ και βανίλιας. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοτίβο.

Κίτρινο και μπλε μπάνιο

Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε "ισχυρά" αξεσουάρ στο εσωτερικό. Τα έπιπλα, ο νεροχύτης και άλλα χαρακτηριστικά των υδραυλικών εγκαταστάσεων επιλέγονται κατά προτίμηση σε σκούρα χρώματα. Μπορεί να είναι "πράσινο καλαμάρι", γκρι-σαφράν και σκουρόχρωμη σκιά μουστάρδας.

Γκρι κίτρινο σχέδιο

Αυτός είναι ένας πολύ μοντέρνος συνδυασμός που επιτρέπει μια νέα ερμηνεία των παλαιών εσωτερικών λύσεων. Η πλέον συμφέρουσα επιλογή είναι το γκρι ουδέτερο φόντο που συμπληρώνεται με φωτεινά αρώματα λεμονιού, μπανάνας και σαφράν. Μπορείτε να αραιώσετε την γκρίζα-κίτρινη ένωση με ένα θεαματικό μπλε χαλί, ένα κέλυφος σοκολάτας ή ένα τολμηρό κεραμικό μωσαϊκό πλακιδίων.

Γκρίζο κίτρινο μπάνιο

Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά τις σκιασμένες γκρίζες αποχρώσεις, ειδικά αν κυριαρχούν στο εσωτερικό. Τα βαρετά έπιπλα, ο νεροχύτης και το κεραμίδι θα πρέπει να διαφοροποιούνται με ελαφρά και ευάερα αξεσουάρ βανίλιας, κρέμας και λευκών και λεμονιών. Μια λαμπρή προφορά με τη μορφή ενός μπλε χαλιού, καθώς και ένα τολμηρό ψηφιδωτό με χρυσά στοιχεία, θα φαίνονται εντυπωσιακά.

Ασπρόμαυροι συνδυασμοί με κίτρινα αξεσουάρ

Οι γοητευτικοί μαύροι και κίτρινοι συνδυασμοί με έντονες τόνους πορτοκαλί, μπλε και κόκκινου χρώματος θα φέρουν στο μπάνιο εντυπωσιακές στυλιστικές ιδέες για art deco, pop art, εκλεκτικισμό και φωτεινό kitsch. Ο βασικός κανόνας: η εικόνα συμπληρώνει το φόντο.

Κίτρινο-μαύρο-άσπρο λουτρό

Εδώ μπορείτε να πειραματιστείτε με έπιπλα, να διακοσμήσετε με ασυνήθιστο τρόπο ένα νεροχύτη ή ένα μπάνιο, να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο ψηφιδωτό. Λόγω των σωστά επιλεγμένων αξεσουάρ, ο μαύρος-κίτρινος σχεδιασμός θα φανεί λαμπερός και εντυπωσιακός.

Κίτρινο και ασπρόμαυρο μικρό μπάνιο

Στο βάθος των ψηφιδωτών γεωμετρικών αφαίρεσης και του λευκού δαπέδου, η τοποθέτηση μαύρων μορφών πουλιών και ζώων φαίνεται καλή. Συνιστάται η συμπλήρωση της μαύρης και κίτρινης σύνθεσης με λαμπερά αξεσουάρ ή ζουμερά στοιχεία στο μωσαϊκό.

Μοντέρνο κίτρινο, ασπρόμαυρο μπάνιο

Μπορείτε να απομακρυνθείτε από συνδυασμούς μαύρου και λεμονιού, εάν αντικαταστήσετε το ζοφερό φόντο με σκούρες καφέ αποχρώσεις με πορτοκαλί αξεσουάρ. Το νεροχύτη, το πλακόστρωτο μωσαϊκό και μια σειρά από μικρά χαρακτηριστικά (χαλί, ράφια, διακοσμητικές εγκαταστάσεις) στο μοντέρνο χρώμα "βελανιδιάς βελανιδιάς" φαίνονται τέλεια.

Το ντουλάπι για το νεροχύτη και τα ντουλάπια μπορεί να αγοραστεί από εξωτικά είδη, λουστραρισμένα. Ένα ψηφιδωτό με στολίδι που μιμείται ένα floral φόντο φαίνεται καλό με τέτοια έπιπλα. Μινιατούρα οικολογικά αξεσουάρ και ένα χαλί σε παρόμοιο στυλ και χρώμα είναι επίσης ευπρόσδεκτα.

Ευρύχωρο κίτρινο, μαύρο και άσπρο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)