Η επιλογή της ντουλάπα στο μπάνιο: βασικοί τύποι, υλικά, αποχρώσεις (26 φωτογραφίες)

Το μπάνιο είναι η πρώτη θέση που οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν όταν μόλις βγουν από το κρεβάτι. Βουρτσίστε τα δόντια σας, κάντε ένα ντους, στείλτε τις φυσικές αναγκαιότητες, εάν συνδυάζεται το μπάνιο - και μόνο στη συνέχεια πηγαίνετε στο πρωινό και μετά στη δουλειά. Και έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι μια καλή διάθεση, και όχι ένα αίσθημα απογοήτευσης και στασιμότητας, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το μπάνιο πάντα φαίνεται υπέροχο. Ένας σημαντικός ρόλος σε αυτό διαδραματίζει το γραφείο στο μπάνιο, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε.

Μαύρο ντουλάπι στο μπάνιο

Κλασσικό ντουλάπι μπάνιου

Στενό γραφείο στο μπάνιο

Σκοπός και κύριοι τύποι

Η ντουλάπα στο μπάνιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βάζει τους περισσότερους ανθρώπους, διότι χωρίς αυτό:

 • πουθενά να βάλει τα καλλυντικά και τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος?
 • Πουθενά για την αποθήκευση ειδών υγιεινής που πρέπει να διατηρούνται στεγνά.

Ξύλινο ντουλάπι στο μπάνιο

Ξύλινο ντουλάπι στο μπάνιο

Wenge γραφείο στο μπάνιο

Οτιδήποτε αποθηκεύεται σε ντουλάπες: κάποιος έχει ένα γραφείο ιατρικής στο σπίτι, κάποιος κρεμάει ρούχα στο σπίτι ή βάζει σεντόνια, κάποιος κρύβει πηκτές ντους, προμήθειες σαπουνιού και άλλα πράγματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα. Επιλέξτε ένα ντουλάπι στο μπάνιο ανάλογα με τις προτιμήσεις και το σκοπό - υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτών:

 • τα ντουλάπια βρίσκονται κάτω από το νεροχύτη.
 • τα ντουλάπια τοίχων βρίσκονται πάνω από το νεροχύτη.
 • οι θήκες των ντουλαπιών είναι τόσο μεγάλες ώστε σχεδόν φτάνουν στην οροφή.
 • οι ενσωματωμένες ντουλάπες βρίσκονται σε μια θέση και δεν προσελκύουν την προσοχή.

Κάθε επιλογή έχει τα πλεονεκτήματά της.

Ένα ντουλάπι σε ένα γυψοσανίδας στο μπάνιο

Γυαλιστερό ντουλάπι μπάνιου

Εντοιχισμένη ντουλάπα στο μπάνιο

Υπουργικό συμβούλιο

Το ντουλάπι δαπέδου είναι διαφορετικό από το υπόλοιπο:

 • συμπαγή - παίρνει ακριβώς τον απαραίτητο χώρο ώστε να είναι βολικό να τοποθετηθεί ένας νεροχύτης σε αυτό (αν ο ίδιος ο πελάτης δεν θέλει να το κάνει μεγαλύτερο).
 • κλειστό - λόγω των σωληνώσεων που βρίσκονται μέσα, το ερμάριο του δαπέδου είναι πάντα εξοπλισμένο με πόρτες, για τις οποίες τα αντικείμενα που είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό δεν είναι ορατά.

Μια εξαιρετική λύση για μικρά μπάνια όπου υπάρχει λιγότερος χώρος από αυτόν που απαιτείται για το μικρότερο γραφείο.

Το ντουλάπι σε αυτή την περίπτωση εξοικονομεί χώρο, ασκεί έναν αισθητικό ρόλο και ακόμα σας επιτρέπει να μην τοποθετείτε τα αντικείμενα κάτω από το λουτρό και να μην τα αποθηκεύετε στο δωμάτιο, αλλά να τα τοποθετείτε άνετα κάτω από το νεροχύτη.

Country ντουλάπι μπάνιο στυλ

Ντουλάπι από μασίφ ξύλο

Ψηλό ντουλάπι μπάνιου

Ντουλάπια τοίχου

Ένα αρθρωτό ντουλάπι μπάνιου δεν μπορεί να βρεθεί σε κάθε σπίτι, αλλά στις περισσότερες ταινίες ή βιβλία που δείχνουν τη ζωή των ηρώων, σίγουρα αναδύεται. Προκαλείται από τα πλεονεκτήματά του:

 • συμπαγή - ένα ντουλάπι τοίχου πάνω από τον νεροχύτη δεν χρειάζεται πλέον χώρο από ένα ντουλάπι.
 • Σχεδιασμός μεταβλητότητα - το ντουλάπι μπορεί να είναι ανοιχτό ή κλειστό, κατασκευασμένο από οποιοδήποτε υλικό, να έχει έναν καθρέφτη στις πόρτες και να λειτουργήσει ως ένα είδος εσωτερικής διακόσμησης?
 • Αξιοπιστία - σωστά στερεωμένη, το ντουλάπι τοίχου δεν θα πέσει ποτέ στο μπάνιο χάρη στις ανθεκτικές αγκύλες που οδηγούνται στον τοίχο.

Η μόνη προειδοποίηση που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν τοποθετείτε ένα ντουλάπι τοίχου στο μπάνιο είναι η απόσταση που πρέπει να το χωρίσει από το νεροχύτη. Πρέπει να κρεμαστεί τουλάχιστον 40 εκατοστά από αυτήν. Διαφορετικά, όταν προσπαθείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας, κάποιος θα χτυπήσει απλά το κεφάλι του για τον ίδιο και είναι απίθανο ότι μια τέτοια αρχή της ημέρας θα τον κάνει πολύ χαρούμενο.

Μοντέρνο ντουλάπι μπάνιου

Μοντέρνο ντουλάπι μπάνιου

Καθρέφτης με ράφια στο μπάνιο

Θήκη περίπτωσης

Η θήκη για το μπάνιο έχει επίσης τα πλεονεκτήματα:

 • ευρύχωρο - ένα τέτοιο ντουλάπι στο μπάνιο μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει όχι μόνο ένα ζευγάρι των μπουκαλιών με σαμπουάν, αλλά και ρούχα και λινό?
 • η σχετική συμπαγής - παρά το γεγονός ότι η θήκη μολυβιού είναι μεγαλύτερη από ένα βάθρο, εξακολουθεί να καταλαμβάνει λίγο χώρο και μπορεί να τοποθετηθεί σε μια γωνία.

Οι ντουλάπες ταιριάζουν τέλεια σε μεσαία και ψηλά μπάνια, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για ξεχωριστή ντουλάπα. Η στήλη μπορεί να πάρει μια γωνία, να στέκεται δίπλα στο νεροχύτη. Επιπλέον, σχεδόν πάντα παραμένει κλειστό και κανείς δεν θα δει τι βρίσκεται σε ευρύχωρα ράφια.

Ραδιόφωνο στυλ στο μπάνιο

Ντουλάπι με γυάλινες πόρτες στο μπάνιο

Εντοιχισμένη ντουλάπα

Μια συρόμενη ντουλάπα δεν μπορεί πάντα να εγκατασταθεί στο μπάνιο - χρειάζεστε μια ειδική θέση, η οποία δεν βρίσκεται σε όλα τα δωμάτια, αλλά εάν υπάρχει μια θέση, οι ενσωματωμένες ντουλάπες είναι μια εξαιρετική λύση:

 • stealth - εάν κλείσετε το περίβλημα με ένα πάνελ στο χρώμα των υπόλοιπων τοίχων, ένα απροετοίμαστο άτομο μπορεί να μην παρατηρήσει την παρουσία του.
 • χωρητικότητα - οι εντοιχιζόμενες ντουλάπες είναι συνήθως οι πιο ευρύχωρες ντουλάπες.

Επιπλέον, μια ενσωματωμένη ντουλάπα θα εξοικονομήσει σημαντικά χώρο, ειδικά εάν την κάνετε μια συρόμενη πόρτα. Εξαιρετική λύση για μικρά μπάνια.

Νεοκλασικό ντουλάπι μπάνιου

Εσώρουχο ντουλάπι

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Εκτός από τον κύριο τύπο γραφείου, υπάρχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά που αξίζει να προσέξετε.

Θέση στο διάστημα. Ανεξάρτητα από τα ενσωματωμένα γραφεία, επειδή μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε μια τοποθέτηση σε τοίχο, αλλά για τα υπόλοιπα. Υπάρχει ένα γωνιακό ντουλάπι στο μπάνιο, τοποθετημένο σε μια γωνία, ένα τρίγωνο, καταλαμβάνει λίγο χώρο, φαίνεται αισθητικά ευχάριστο και ελκυστικό και υπάρχουν απλά ντουλάπια που μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος του μπάνιου.

Ντουλάπι λουτρών καρυδιού

Ξύλινο ντουλάπι μπάνιου

Πρόσθετα εξαρτήματα. Τα ερμάρια μπορούν να εξοπλιστούν με:

 • Ο οπίσθιος φωτισμός, που μπορεί να είναι πολύ βολικό: στη μέση της νύχτας, ανεβαίνοντας από το κρεβάτι, είναι δύσκολο να συνηθίσετε στο έντονο φως. Ο φωτισμός του θωρακισμένου ντουλαπιού δεν χτυπάει τα μάτια. Επιπλέον, βοηθά να εξετάσει τις λεπτομέρειες στον καθρέφτη - είναι δύσκολο να το παρακάνετε για ένα μπάνιο με οπίσθιο φωτισμό, επειδή είναι εκείνο που οι άνθρωποι συνήθως φροντίζουν το δέρμα και το preen πριν βγουν έξω.
 • Ένας καθρέφτης, ο οποίος είναι επίσης βολικός - μπροστά του μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας, να ξυρίζετε ή να κάνετε μακιγιάζ. Επιπλέον, ο καθρέφτης του μπάνιου μπορεί να τοποθετηθεί σε αρθρωτό ντουλάπι πάνω από τον νεροχύτη, ή ίσως σε μια μεγάλη μολυβοθήκη, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε τον εαυτό σας σε όλο το ύψος σας.

Επιπλέον, επιλέγοντας ντουλάπια - ντουλάπια καθρέφτη για το μπάνιο, πλαστικά ντουλάπια για το μπάνιο, ντουλάπια, ντουλάπια - θα πρέπει να λάβετε υπόψη το εσωτερικό τους περιεχόμενο. Θα υπάρξουν αρκετά ράφια; Υπάρχει ένα πλαστικό δοχείο για πλυντήρια στο μπάνιο; Είναι τα εντόσθια κλειστά, ή είναι όλα στην οθόνη; Είναι δυνατόν να κρεμάσετε κάτι μέσα; Ή απλώς να παραδώσει;

Όλα αυτά τα μικρά πράγματα μπορεί να φαίνονται ασήμαντα όταν αγοράζουν, αλλά όταν έρχεται χρόνος να χτιστεί ένα ντουλάπι στο μπάνιο, όλα μπορούν να αλλάξουν, επομένως είναι καλύτερο να σκεφτείς μπροστά.

Τοίχο για μπάνιο

Ντουλάπι με ράφια από γυαλί για το μπάνιο

Ράφι πετσετών

Υλικά

Εκτός από τα χαρακτηριστικά του σχήματος και του σχεδιασμού, είναι επίσης σημαντικό το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το ντουλάπι. Γυάλινο ντουλάπι μπάνιο θα διαφέρει σε χαρακτηριστικά από ένα ξύλινο ντουλάπι, και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την αγορά. Το υλικό για το ερμάριο μπορεί να είναι:

 • Πλάκες από μοριοσανίδες και τσιπ από ξύλο MDF. Δεν είναι πολύ ανθεκτικό υλικό, αλλά φθηνό, ελαφρύ, απολύτως μη ευαίσθητο στην υγρασία και έχει τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Μπορείτε να βρείτε ένα χρώμα που ταιριάζει στο σχεδιασμό κάθε μπάνιου.
 • Το γυαλί είναι ένα όμορφο υλικό, ένα γυάλινο ντουλάπι μπορεί να γίνει μια πραγματική διακόσμηση του μπάνιου. Επιπλέον, πραγματοποιείται ειδική επεξεργασία με σύγχρονο γυαλί, γεγονός που καθιστά εντελώς μη ευαίσθητο στη μηχανική καταπόνηση. Μπορεί να έχει οποιοδήποτε σχήμα, διαφορετικές αποχρώσεις. Έχει μόνο δύο μειονεκτήματα: είναι ακριβό και χρειάζεται συνεχή προσεκτική φροντίδα, αφού κάθε σταγόνα νερού, κάθε δακτυλικό αποτύπωμα, κάθε ίχνος οδοντόκρεμας πάνω του είναι πολύ εμφανές.
 • Το φυσικό ξύλο είναι ένα ευγενές, αισθητικό, αλλά όχι πρακτικό υλικό. Ένα ξύλινο ντουλάπι θα φαίνεται ελκυστικό, αλλά θα είναι ακριβό και θα χρειαστεί συνεχής φροντίδα, καθώς θα είναι ευαίσθητο στις μεταβολές της θερμοκρασίας και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας. Μια ειδική επίστρωση που προστατεύει το υλικό από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος θα πρέπει να ανανεωθεί, οι λεκέδες νερού να πλυθούν εγκαίρως, να αφαιρεθούν ίχνη χρώματος.
 • Φυσική πέτρα είναι ένα ακριβό και βαρύ υλικό, αλλά πολύ όμορφο και ανθεκτικό. Χρησιμοποιείται μόνο στην περίπτωση ντουλαπιών, ντουλαπιών και ακόμη και μόνο για countertops. Μπορεί να είναι πολλών διαφορετικών χρωμάτων, αλλά πάντα παραμένει ομαλό.
 • Η τεχνητή πέτρα είναι φθηνότερη και ελαφρύτερη από την πραγματική, αλλά χρησιμοποιείται επίσης μόνο για countertops. Όμορφο, ποικίλο, ταιριάζει καλά στο μπάνιο με καθρέφτη. Δεν είναι ευαίσθητο στις αλλαγές νερού ή θερμοκρασίας.
 • Πλαστικά - χρησιμοποιούνται, κατά κανόνα, σε συνδυασμό με άλλα υλικά. Συχνά χρησιμοποιείται ως επίστρωση. Ανθεκτικό, ελαφρύ, φθηνό, μπορεί να είναι διαφόρων χρωμάτων. Ένα ντουλάπι με πλαστική επικάλυψη θα διαρκέσει σίγουρα περισσότερο από ένα μη επικαλυμμένο ντουλάπι.

Το υλικό πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και την επιθυμία φροντίδας.

Ντουλάπα μπάνιου Provence

Καμπίνα κάτω από το νεροχύτη του μπάνιου

Άλλες αποχρώσεις της επιλογής

Επιλέγοντας ένα ντουλάπι (γωνιακό ντουλάπι στο μπάνιο, στήλη, δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης διαφορά) δεν είναι τόσο δύσκολο. Αφού αποφασίσατε τον τύπο, το σχέδιο και το υλικό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικά ακόμα πράγματα:

 • Συνάφεια. Η ενσωματωμένη ντουλάπα στο μπάνιο δεν θα εξετάσει αν όλα τα άλλα δεν ταιριάζει. Μια ντουλάπα-στήλη σε μια μικρή μπανιέρα με χαμηλή οροφή θα είναι άσχημη, ακριβώς όπως ένα μικρό ντουλάπι-ντουλάπι θα κοιτάξει έξω από το χώρο σε ένα ευρύχωρο μπάνιο. Καθρέφτες βοηθούν να μεγεθυνθεί οπτικά το δωμάτιο. Ένα μεγάλο μέρος των επίπλων το καθιστά μικρότερο. Αυτές οι αποχρώσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη και είναι προτιμότερο να καταρτίσουμε πρώτα ένα σχέδιο χώρου για να γνωρίζουμε με σιγουριά ότι ως αποτέλεσμα θα είναι δυνατό να γυρίσουμε.
 • Χρώμα. Δεν είναι όλα μαζί τα χρώματα. Η κόκκινη καμπίνα-στήλη δεν θα είναι κατάλληλη στο μπάνιο, σε μαλακά παστέλ χρώματα - ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι τα οριζόντια ράφια της και πόσο βολικό είναι να βγάλει το ενσωματωμένο καλάθι από αυτό. Μια μαύρη στήλη γραφείου θα είναι ακατάλληλη ανάμεσα σε φωτεινά χρώματα, ορισμένες αποχρώσεις του πράσινου ανάμεσα στα κόκκινα, και αν δεν ταιριάζει με το λευκό παντού - αλλά υπάρχουν λίγα τέτοια χρώματα. Χωρίς άψογη καλλιτεχνική γεύση, θα πρέπει να στραφείτε στον πίνακα συμβατότητας και να βεβαιώνεστε ότι το λευκό γραφείο, ροζ ή κίτρινο είναι κατάλληλο για το εσωτερικό.

Η επιλογή ενός ντουλαπιού - λευκό, πράσινο, τοίχου ή δαπέδου - είναι μια μακρά αλλά ενδιαφέρουσα διαδικασία. Εάν όλα πάνε καλά και η επιλογή γίνεται σωστά, το αποτέλεσμα μπορεί να απολαμβάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)