Χαρακτηριστικά των στεγνωτηρίων πετσετών (22 φωτογραφίες)

Πολύ συχνά, τα ειδικά σχέδια που ονομάζονται ράγες πετσετών χρησιμοποιούνται για τη μείωση της υγρασίας στο μπάνιο, καθώς και για την ξήρανση υγρών πετσετών. Αυτό το στοιχείο των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι μια σύνθετη συγκόλληση σωλήνων, παρέχοντας μια παροχή ζεστού αέρα και τη διαθεσιμότητα χώρου για να κρεμάσει υγρό πλύσιμο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι θερμαινόμενων ράβδων πετσετών, μεταξύ των οποίων συνηθίζεται να διακρίνουμε ένα μοντέλο νερού και ηλεκτρικού. Ο συνηθέστερος τύπος υδραυλικών εγκαταστάσεων αυτού του είδους θεωρείται ότι είναι μια θερμαινόμενη με νερό θερμαντική ράβδος, η οποία συνδέεται τόσο με την παροχή ζεστού νερού όσο και με το σύστημα θέρμανσης.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Οι γνωστές ράβδοι θερμαινόμενου νερού είναι σε θέση να διατηρούν το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο μπάνιο και να το θερμαίνουν καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής, έτσι ώστε ο μύκητας να μην εμφανίζεται στο δωμάτιο και το καλούπι να μην εξαπλώνεται.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των συσκευών από τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι η έλλειψη εξάρτησης από την παροχή ρεύματος. Οι συσκευές νερού χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη απόδοση (χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας), δεν χρειάζεται να τις γειώνετε ή να αγοράζετε πρίζες ανθεκτικά στην υγρασία.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Τα συστήματα νερού είναι πολύ ασφαλέστερα από τα ηλεκτρικά συστήματα, καθώς ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας μειώνεται τελείως στο μηδέν.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Τα κύρια μειονεκτήματα των συστημάτων ύδρευσης

Όταν επιλέγετε μια θερμαινόμενη πετσέτα, ο αγοραστής πρέπει να γνωρίζει καλά ότι σε περίπτωση διακοπής της παροχής ζεστού νερού (όταν συμβαίνει έκτακτη ανάγκη ή προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας) ή στο τέλος της περιόδου θέρμανσης, η συσκευή θα σταματήσει να λειτουργεί.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Η εγκατάσταση και η σύνδεση του σχεδίου είναι αρκετά δύσκολη. Αν δεν έχετε ειδικές γνώσεις και εμπειρία, τότε είναι καλύτερο να προσλάβετε ειδικούς για την εγκατάσταση.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Τύποι συσκευών

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εκτός από το σύστημα νερού τύπου, υπάρχουν αρκετοί τύποι θερμαντικών πετσετών για το μπάνιο. Εξετάστε τα πιο δημοφιλή από αυτά.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Ηλεκτρικές συσκευές

Οι στεγνωτήρες πετσετών αυτού του είδους λειτουργούν λόγω της σύνδεσης στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, λειτουργούν όλο το χρόνο, δεν εξαρτώνται από τα κεντρικά συστήματα παροχής νερού, αλλά συνδέονται άμεσα με την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Συνδυασμένες συσκευές

Διακρίνονται από το υψηλό κόστος και συνδυάζουν τέλεια τα πλεονεκτήματα του νερού και των ηλεκτρικών συστημάτων. Το κύριο πλεονέκτημα της συνδυασμένης συσκευής είναι ότι λειτουργεί για ένα ολόκληρο έτος: το χειμώνα από το σύστημα θέρμανσης, και το καλοκαίρι από το ηλεκτρικό. Έτσι, οι ιδιοκτήτες εξοικονομούν ενέργεια.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Πριν επιλέξετε μια θερμαινόμενη κρεμάστρα για το μπάνιο, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τα κύρια χαρακτηριστικά των συσκευών.

Η ηλεκτρική θερμαινόμενη πετσέτα μπορεί να είναι με πλευρική σύνδεση με το δίκτυο και με το κάτω μέρος. Η χαμηλότερη επιλογή σύνδεσης είναι πολύ λιγότερο κοινή από συσκευές με πλευρική σύνδεση, επειδή οι τελευταίες χαρακτηρίζονται από ένα πολύ βολικό σχεδιασμό που σας επιτρέπει να αποκρύψετε οποιεσδήποτε επικοινωνίες χωρίς προβλήματα.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Πριν επιλέξετε μια θερμαινόμενη ράγα πετσετών με πλευρική σύνδεση ή κάτω μέρος, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το προϊόν.Τις περισσότερες φορές, για την κατασκευή δομών που χρησιμοποιούν τέτοια υλικά:

 • Ανοξείδωτος χάλυβας.
 • Γαλβανισμένος χάλυβας ·.
 • Χάλκινο
 • Μαύρος χάλυβας.
 • Ορείχαλκος;
 • Αλουμίνιο;
 • Χαλκός.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Τα μοντέλα που κατασκευάζονται με βάση μαύρο ή γαλβανισμένο χάλυβα χαρακτηρίζονται από υψηλή ασφάλεια, ευκολία εγκατάστασης και άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα προϊόντα χαλκού και ορείχαλκου διακρίνονται από την ελκυστική τους εμφάνιση και το χαμηλό κόστος, αλλά η διάρκεια τους θεωρείται μικρή (περίοδος έξι ετών).

Μπορεί ένας ανοξείδωτος χάλυβας να είναι η καλύτερη επιλογή μεταξύ άλλων υλικών; Πρέπει να σημειωθεί ότι τα συστήματα από ανοξείδωτο χάλυβα θεωρούνται πιθανώς τα πιο ανθεκτικά, τα πιο ανθεκτικά στη διάβρωση και χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής. Ένα στεγνωτήριο χάλυβα μπορεί να λειτουργήσει για περίπου είκοσι χρόνια.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Ποια χαρακτηριστικά είναι καλύτερα να εξοικειωθούν πρώτα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν θερμαντήρες πετσετών με βάση τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους, το οποίο είναι το μεγαλύτερο λάθος. Πρώτα απ 'όλα, ο αγοραστής πρέπει να λάβει υπόψη τα κύρια χαρακτηριστικά της χρήσης ενός τέτοιου υδραυλικού εξοπλισμού, να υπολογίσει τις διαστάσεις της συσκευής και να καταλάβει αν μπορεί να χωρέσει με επιτυχία στο γενικό εσωτερικό του δωματίου.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Κατά την αγορά μιας θερμαινόμενης πετσέτας, ο αγοραστής πρέπει:

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισυνάψει στο προϊόν ένα πιστοποιητικό διαβατηρίου και εγγύησης.
 • Ελέγξτε προσεκτικά το άνοιγμα του σωλήνα. Αρχικά, θα πρέπει να είστε σίγουροι για την ακεραιότητά της. Εάν πρέπει να συνδέσετε το στεγνωτήριο με το σύστημα θέρμανσης και το κτίριο στο οποίο ζείτε είναι υψηλό, τότε η πίεση του υγρού στους ίδιους τους σωλήνες θα είναι πολύ υψηλή. Εάν υπάρχει ραφή στην επιφάνεια του σωλήνα, τότε πιθανότατα, μετά από λίγο χρόνο, θα διασκορπιστεί. Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε με βάση το υλικό που δημιουργήθηκε η επίστρωση του ίδιου του σωλήνα. Η επίστρωση μπορεί να έχει μια επιχρωμιωμένη ή εμαγιέ δομή και η πρώτη επιλογή χαρακτηρίζεται από υψηλότερο βαθμό αξιοπιστίας.
 • Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια βαλβίδα εξαέρωσης. Εάν απουσιάζει, ο αέρας μπορεί να αρχίσει να συσσωρεύεται στην περιοχή του στεγνωτηρίου, με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας.
 • Είναι επιτακτική ανάγκη να σιγουρευτείτε όλες τις αποχρώσεις της τοποθέτησης της δομής στο μπάνιο. Αν το σύστημα είναι συνδεδεμένο με ένα ζεστό υγρό, τότε το καθεστώς θερμοκρασίας θα ρυθμιστεί με ικανότητα αναδίπλωσης νερού. Αν επιλέξετε να συνδεθείτε σε ένα σύστημα θέρμανσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη το επίπεδο πίεσης.
 • Η επιλογή του εντύπου πρέπει να βασίζεται στα χαρακτηριστικά της δομής όπου θα εγκατασταθεί. Για πολυώροφα κτίρια, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το λεγόμενο "πηνίο" έτσι ώστε κατά τη θέρμανση της ίδιας της συσκευής να μην υπάρχει καταστροφή και παραμόρφωση.
 • Είναι επίσης απαραίτητο να ελέγξετε τον συνδυασμό της διάμετρος της θερμαινόμενης ράβδου πετσετών με τους σωλήνες που βρίσκονται στο μπάνιο. Σε περίπτωση ανίχνευσης διαφορών στη ίδια τη διάμετρο (αυτή η κατάσταση παρατηρείται κατά την αγορά ενός ξένου μοντέλου στεγνωτηρίου), πρέπει να αγοράσετε έναν προσαρμογέα.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Οι πιο απαιτημένοι κατασκευαστές στην αγορά

Προκειμένου να καταλάβετε τελικά ποιο στεγνωτήριο είναι καλύτερο να αγοράσετε, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις πιο γνωστές εταιρείες που εμπλέκονται στην παραγωγή αυτού του υδραυλικού εξοπλισμού.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Η Sunerzha είναι μια εταιρεία που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο κατασκευαστής προσφέρει έως και δεκαπέντε μοντέλα θερμαινόμενων ράβδων πετσετών, που έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη. Μεταξύ αυτών, μπορείτε να βρείτε συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης. Συνήθως εγκαθίστανται είτε κάθετα είτε οριζόντια.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Η Aqua Steel είναι επίσης ένας ρωσικός κατασκευαστής που παράγει συσκευές που είναι ενδιαφέρουσες από την άποψη της ευκολίας και του σχεδιασμού.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Τα ενεργειακά προϊόντα χαρακτηρίζονται από υδραυλικά είδη υψηλής ποιότητας με πενταετή περίοδο εγγύησης.Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει μέχρι δεκαεπτά μοντέλα συστημάτων στεγνώματος πετσετών. Το κύριο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι συσκευές είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Στην καρδιά των προϊόντων που κατασκευάζονται από τους εκπροσώπους της εταιρείας "Dvin", υπάρχει άνθρακας ή ανοξείδωτος χάλυβας.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Η εταιρεία "Νίκα" παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία υδραυλικών εγκαταστάσεων από ανοξείδωτο χάλυβα.

Θερμαινόμενη με νερό θερμαντική στρώση

Τα στεγνωτήρια που κατασκευάζει η Margaroli χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής, υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και την ύπαρξη ειδικού πιστοποιητικού κατάστασης. Η σειρά των θερμαινόμενων ράβδων πετσετών παρουσιάζεται από είκοσι μοντέλα, καθένα από τα οποία είναι ιδανικά για λειτουργία. Η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων χαρακτηρίζεται από μια απλή δυνατότητα σύνδεσης με το σύστημα θέρμανσης.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)