Ντουλάπι μπάνιου: προβολές και σχεδιασμός (52 φωτογραφίες)

Πολύ συχνά, όταν σχεδιάζετε ένα μπάνιο, δίνεται προτεραιότητα στον ελεύθερο χώρο εις βάρος των χώρων αποθήκευσης, αλλά σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, ντουλάπια μπάνιου, καλάθια ρούχων, ράφια αναπόφευκτα θα ξεκινήσουν: γίνονται απαραίτητα στο σπίτι, ακόμα και αν δεν ταιριάζουν καλά στο σχεδιασμό του δωματίου. Είναι πολύ πιο πρακτικό να προσθέσετε αρχικά πρόσθετα έπιπλα και χώρους για αρώματα και καλλυντικά στο έργο: στο μπάνιο, καμία γωνία δεν θα παραμείνει ανεμπόδιστη.

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Καμπίνα μπανιέρας μαύρο

Ξύλινο ντουλάπι μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Μπάνιο ντουλάπι μπλε

Η δημιουργία ενός έργου υψηλής ποιότητας σχεδίου μπάνιου, που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα έπιπλα, αποτελεί σοβαρό καθήκον ακόμα και για έμπειρους καλλιτέχνες. Πιθανώς, κανένα είδος έπιπλα δεν έχει τόσες επιλογές, τροποποιήσεις και αποχρώσεις στην κατασκευή, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση ως ντουλάπια για το μπάνιο.

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Λουτρό υαλοπινάκων

Έπιπλα μπάνιου

Με το σχεδιασμό, τα έπιπλα μπάνιου χωρίζονται σε:

 • ανοικτή (ντουλάπι χωρίς πόρτες, ξεχωριστά ράφια).
 • κλειστά (με πόρτες, συρτάρια, κουρτίνες).
 • σε συνδυασμό, όπου υπάρχουν ανοικτά και κλειστά δομοστοιχεία αποθήκευσης.

Οι πόρτες είναι σπασμένες, όπως τα παλιά τρόλεϊ και τα λεωφορεία, διπλώνουν, κούνια, συρόμενα, διπλά. Η πρόσβαση στο θάλαμο μπορεί να γίνει τόσο από την μπροστινή πλευρά όσο και από το μπροστινό μέρος (υπάρχουν ενσωματωμένοι χώροι όπου οι πόρτες ανοίγουν σε δύο πλευρές, για παράδειγμα, ταυτόχρονα στο μπάνιο και στην τουαλέτα). Ο σχεδιασμός του θαλάμου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα υλικά που έχουν επιλεγεί για την κατασκευή του.

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Υλικά για την κατασκευή επίπλων μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Στερεό ξύλινο ντουλάπι μπάνιου

Εσώρουχο ντουλάπι

Κρεμαστά ντουλάπια μπάνιου

Μπάνιο κάτω από το νεροχύτη

Μπάνιο ντουλάπι μπλε

Τόσο η σχεδίαση του δωματίου όσο και η ανθεκτικότητα του προϊόντος εξαρτώνται από τη σωστή επιλογή του υλικού, επομένως δεν συνιστάται η χρήση υλικών σε υγρούς χώρους, όπως το μπάνιο, που υποβάλλονται σε καταστροφή από την υγρασία. Οποιοδήποτε υλικό μπορεί να είναι υψηλής ποιότητας και χαμηλής ποιότητας. Ωστόσο, ακόμη και οι πιο ακριβές, συμπιεσμένες, μοριοσανίδες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν στην αντοχή στην υγρασία με τα συμβατικά ξύλινα πλαίσια. Το χειρότερο από όλα ανέχεται την υγρασία του μοριοσανίδας, τότε έρχεται η μοριοσανίδα και μόνο τότε το MDF. Αν τα κεφάλαια επιτρέπουν, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ντουλάπι από ξύλο από ξύλινη ασπίδα.

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Υπάρχουν ντουλάπια κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από γυαλί ή ακόμα και μέταλλο, αλλά αυτό είναι αποκλειστικό. Το πλαστικό και το γυαλί δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές θερμοκρασίας και την υψηλή υγρασία, αν και το πλαστικό δεν είναι κατάλληλο για τους λάτρεις των φυσικών υλικών και το γυαλί είναι το λιγότερο ασφαλές υλικό σε ένα λουτρό.

Έπιπλο μπάνιου

Ελαφρύ ντουλάπι μπάνιου

Γωνιακό ντουλάπι μπάνιου

Wenge ντουλάπι μπάνιο

Ντουλάπι μπάνιο πράσινο

Είδη ντουλαπιών μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Με τη μέθοδο εγκατάστασης, μπορεί κανείς να διακρίνει τέτοια γραφεία:

 • τοποθετημένο.
 • εσοχή?
 • ελεύθερος χώρος;
 • ντουλάπια που τοποθετούνται κάτω από τον νιπτήρα.

Μπορείτε να κρεμάσετε το ντουλάπι κάτω από την οροφή, στη γωνία του δωματίου (το λεγόμενο γωνιακό ντουλάπι), κάτω από τον πάγκο. Σε κάθε περίπτωση, επιλέγεται ένα ειδικό σχέδιο που είναι βέλτιστο για κάθε μεμονωμένη περίπτωση.

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε ένα ντουλάπι με διάφορους τρόπους: γεμίστε το χώρο μιας μικρής θέσης ή καταλάβετε ένα σημαντικό τμήμα του χώρου του μπάνιου, το οποίο θα είναι προσβάσιμο μέσω μιας κανονικής εσωτερικής πόρτας. Ο σχεδιασμός του υπουργικού συμβουλίου μπορεί να διαφέρει.

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Παρακάτω θα ρίξουμε μια ματιά στα πιο δημοφιλή και απλά είδη ντουλαπιών μπάνιου, βάσει των οποίων μπορείτε να αναπτύξετε λύσεις σχεδιασμού.

Έπιπλο μπάνιου

Κλασικό υπουργικό συμβούλιο

Αυτή είναι η πιο κοινή τροποποίηση των επίπλων μπάνιου, κάθε υδραυλικό κατάστημα θα σας προσφέρει μια επιλογή από δεκάδες τέτοια μοντέλα, και εκατοντάδες επιλογές είναι διαθέσιμες στην τάξη. Τετράγωνο και ορθογώνιο, με μία ή δύο πόρτες και αρκετά ράφια, ένα αρθρωτό ερμάριο μπάνιου μπορεί να τοποθετηθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε μπάνιο. Δεν θα προσελκύσει ανεπιθύμητη προσοχή εάν επιλεγεί με επιτυχία σε μέγεθος και χρώμα.

Έπιπλο μπάνιου

Γωνιακό ντουλάπι μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Η τοποθέτηση ενός γωνιακού ερμάριου είναι συχνά δικαιολογημένη τόσο για λόγους σχεδιασμού όσο και για εξοικονόμηση χώρου. Το "συρτάρι" ενός κλασικού τοίχου δεν ταιριάζει σε όλα τα μπάνια και υπάρχει πάντα μια γωνιακή θέση. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δεν υπάρχει τόσο πολύς χώρος σε αυτό, αλλά πρακτικά δεν έχει «νεκρές ζώνες». Σε συνδυασμό με τον γωνιακό νιπτήρα, το γωνιακό ντουλάπι φαίνεται υπέροχο.

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Καμπίνα κάτω από τον νεροχύτη

Έπιπλο μπάνιου

Το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε εξαρτήματα μπάνιου και ταυτόχρονα να "κρύβετε" το σιφόνι νεροχύτη. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα περίγραμμα με συρτάρια από κάτω, διαφορετικά η πρόσβαση στα πράγματα στον οπίσθιο τοίχο του θαλάμου θα είναι δύσκολη. Πριν από την αγορά, ελέγξτε το σχέδιο για την εργονομία: αν είστε άβολα πλησιάζοντας το νεροχύτη από πίσω από το ντουλάπι, τότε αυτό δεν είναι η επιλογή σας.

Έπιπλο μπάνιου

Καθιστικό πλαισίου καθρέφτη μπάνιου

Ένας καθρέφτης στο μπάνιο είναι μια καθημερινή αναγκαιότητα. Ένα σημαντικό μέρος της αρωματοποιίας χρησιμοποιείται απευθείας μπροστά από τον καθρέφτη · είναι βολικό να το αποθηκεύσετε κοντά. Και ο καθρέφτης με το ντουλάπι μοιάζει πιο ενδιαφέρον. Είναι λογικό να κρύβετε το ντουλάπι πίσω από τον καθρέφτη ή να κάνετε το πλαίσιο του καθρέφτη στενά μολύβια. Σε αντίθεση με την κλασική έκδοση, ένα ντουλάπι καθρέφτη για το μπάνιο μπορεί να γίνει το κυρίαρχο της αίθουσας, τονίζουν το στυλ με το οποίο κατασκευάζεται το μπάνιο. Το καλύτερο μέρος γι 'αυτόν είναι μέρος του τοίχου πάνω από το νεροχύτη.

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Ενσωματωμένο ντουλάπι μπάνιου

Το ντουλάπι δεν είναι πάντα ξεχωριστό αρχιτεκτονικό στοιχείο του μπάνιου. Αν είναι ενσωματωμένο σε μια θέση, διαμέρισμα ή που διατίθενται σε ένα χώρο μπάνιο σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, δεν θεωρείται ως έπιπλα. Αυτά είναι όλα τα είδη των "κρυφών" ενσωματωμένων ντουλαπιών - δημιουργούν την επίδραση ανοικτού, ελεύθερου χώρου στο μπάνιο. Το ενσωματωμένο ντουλάπι εξοικονομεί υλικό.

Έπιπλο μπάνιου

Χρήσιμες συμβουλές κατά την επιλογή ενός ντουλάπι

Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε λύσεις για την αποθήκευση στο μπάνιο. Οι τρεις πυλώνες που θα πρέπει να βασιστεί στην επιλογή σας είναι η αισθητική, η λειτουργικότητα και η ανθεκτικότητα.

Έπιπλο μπάνιου

Αισθητική επίπλων στο μπάνιο

 • Μονό στυλ. Ακόμα και το πιο όμορφο ντουλάπι μπάνιο στον κόσμο θα φανεί κακό εάν δεν ταιριάζει με το εσωτερικό σχέδιο του μπάνιου. Το κλασικό ύφος απαιτεί συγκρατημένους τόνους και σχήματα · η υψηλή τεχνολογία είναι αδιανόητη χωρίς γυαλί και χρώμιο, κλπ.
 • Χρώμα. Το χρώμα των τοίχων του μπάνιου θα πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του ντουλαπιού. Εάν τα έπιπλα έχουν παρόμοιο χρώμα, αλλά δεν ταιριάζουν με τον τόνο του χρώματος, είναι προτιμότερο να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα, αλλά με εναρμονισμένο τόνο.
 • Το τιμολόγιο. Εάν έχετε ένα γυαλιστερό κεραμίδι από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι, είναι καλύτερο να αγοράσετε έπιπλα με γυαλιστερό φινίρισμα. Ένα ξύλινο ντουλάπι με ένα ευγενές μοτίβο είναι κατάλληλο για την επικάλυψη του μπάνιου.
 • Διαστάσεις και προσανατολισμός στο διάστημα. Φυσικά, ένα τεράστιο ντουλάπι είναι τόσο πρακτικό, αλλά σε ένα συνηθισμένο μπάνιο θα απλώς «τρώει» το χώρο και θα νιώσετε άβολα εκεί.Ο προσανατολισμός στο διάστημα επηρεάζει την αντίληψη των διαστάσεων του δωματίου: εάν βάζετε μεγάλα και χαμηλά ντουλάπια κάτω από την οροφή, τα τοιχώματα του δωματίου θα φαίνονται ευρύτερα και τα ανώτατα όρια θα είναι χαμηλότερα από ό, τι στην πραγματικότητα.

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Λειτουργικότητα του θαλάμου

Το μπάνιο θα πρέπει να σκεφτεί μέχρι την τελευταία βίδα αυτοεπιπεδώματος, επειδή η άνεση και η άνεση στο μπάνιο έρχονται πρώτα.

Έπιπλο μπάνιου

Απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή ακόμα και στις ελάχιστες λεπτομέρειες: σε ποια κατεύθυνση ανοίγουν οι πόρτες, πόσο ομαλά και ήπια κλείνουν, αν η τοποθεσία επιλέγεται σωστά, ποιος είναι ο χρησιμοποιήσιμος χώρος και. κλπ. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να φανταστεί κανείς καλά τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου, να επισκεφθείτε την αίθουσα εκθέσεων όπου είναι εγκατεστημένη με υδραυλικά και να συμβουλευτείτε τους συγγενείς.

Έπιπλο μπάνιου

Ανθεκτικό ντουλάπι μπάνιου

Τι καθορίζει την αντοχή των επίπλων στο μπάνιο; Ποιότητα και σωστή θέση. Τα υλικά, τα εξαρτήματα, η συναρμολόγηση μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά επίπεδα. Για να μην έχετε προβλήματα με ένα ντουλάπι, μη διστάσετε να το εξετάσετε προσεκτικά πριν αγοράσετε. Ακόμη και τα προϊόντα υψηλής ποιότητας μπορούν να γλιστρήσουν και η αντικατάσταση στο πλαίσιο της εγγύησης είναι μια πρόσθετη ταλαιπωρία.

Έπιπλο μπάνιου

Μην τοποθετείτε το ντουλάπι κοντά στο μπάνιο και το βάζετε στο ζεστό πάτωμα χωρίς τα πόδια - τότε θα εξυπηρετήσει πολύ περισσότερο.

Το ερμάριο, η πόρτα του οποίου είναι εφοδιασμένο με σφιγμένους μεντεσέδες, και η τροχιά της κίνησης περνά μέσα από την μπανιέρα, καταστρέφει γρήγορα και χάνει την εμφάνισή του. Η ανθεκτικότητα σχετίζεται άμεσα με το ζήτημα της ασφάλειας των επίπλων.

Έπιπλο μπάνιου

Ασφάλεια επίπλων μπάνιου

Θα φαινόταν λίγο ασυνήθιστο να μιλάμε για την ασφάλεια ενός τέτοιου ακίνδυνου είδους έπιπλα σαν ένα ντουλάπι, αλλά υπάρχουν αρκετές σημαντικές πτυχές που πρέπει να αναφερθούν.

 • Γωνίες, πόρτες ανοικτές. Είναι εύκολο να γλιστρήσει στην μπανιέρα και η πτώση σε μια ανοιχτή πόρτα του ντουλαπιού μπορεί να οδηγήσει σε πολύ καταστροφικές συνέπειες. Η ασφαλέστερη επιλογή είναι ένα οριζόντιο κιβώτιο κρέμονται πάνω από το ύψος της κεφαλής με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω.
 • Καλωδίωση στο ντουλάπι. Συχνά σε ντουλάπια υπάρχει ενσωματωμένος φωτισμός, πρίζες. Είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ανοικτά τμήματα ηλεκτρικής καλωδίωσης οπουδήποτε, οι υποδοχές είναι εξοπλισμένες με καλύμματα ανθεκτικά στην υγρασία και ότι το περίβλημα είναι εγκατεστημένο έτσι ώστε να μην εισέρχεται νερό σε αυτά.
 • Αβλαβή υλικά. Ίσως δεν πρέπει να κυνηγάτε την φιλικότητα προς το περιβάλλον, αλλά αξίζει να χρησιμοποιείτε έπιπλα από μοριοσανίδες σε μπανιέρα μόνο στην πιο ακραία περίπτωση - η έκθεση σε θερμότητα και ατμός μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση επιβλαβών ουσιών από αυτό.
 • Εγκατάσταση υψηλής ποιότητας. Είναι τρομερό να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί εάν ένα γυάλινο ντουλάπι για ένα μπάνιο καταρρεύσει στο δάπεδο με πλακάκια. Βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες για το περίβλημα έχουν εγκατασταθεί σωστά και ότι είναι κρεμασμένο σωστά.

Έπιπλο μπάνιου

Έπιπλο μπάνιου

Η επιλογή έπιπλα μπάνιου είναι μια υπεύθυνη επιχείρηση. Αν τον προσεγγίσετε σοβαρά, εξετάστε προσεκτικά όλες τις πτυχές αυτού του θέματος που αναφέρθηκαν παραπάνω, ένα θετικό αποτέλεσμα είναι εγγυημένο!

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)