Πορτοκαλί λουτρό (50 φωτογραφίες): χαρούμενοι εσωτερικοί χώροι

"Το πρωί σε ένα πορτοκαλί λουτρό δίνει μια επιβάρυνση ζωντάνια και θετική για όλη την ημέρα!" Αυτή η ανατροφοδότηση μπορεί να ακουστεί από εκείνους που προτιμούν να σχεδιάζουν το μπάνιο τους στους τόνους του ήλιου, πορτοκαλί και κόκκινο-χρυσό φθινόπωρο. Το παιδί της ένωσης του κόκκινου και του κίτρινου, το πορτοκαλί χρώμα, υιοθέτησε από τους προγόνους του τις πιο ευχάριστες εντυπώσεις που μπορεί να δώσει το χρώμα.

Λευκή και πορτοκαλί κουζίνα

Θέλετε να ξεφύγετε από την πλήξη και τη ρουτίνα; Κάντε ένα πορτοκαλί μπάνιο! Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, τουλάχιστον για λίγο θα σας αποσπάται η προσοχή από τα καθημερινά προβλήματα και τις ανησυχίες, επαναφορτίζετε με ζεστασιά και ενέργεια. Ένα αρμόδιο σχέδιο σχεδιασμού μίας πορτοκαλιάς μπανιέρας είναι απλά καταδικασμένο στην επιτυχία.

Ο συνδυασμός πορτοκαλί, μαύρου και λευκού χρώματος στο μπάνιο

Κομψό πορτοκαλί χρώμα στο εσωτερικό του μπάνιου

Πορτοκαλί χρώμα: ενέργεια φωτός και θερμότητας

Το πορτοκαλί συνήθως συνδέεται με τον ήλιο, τη ζεστασιά και τον εορτασμό. Συμβολίζει την ελευθερία, την αποφασιστικότητα και την αιώνια νεότητα. Είναι πορτοκαλί που βοηθά να κατακτήσει τους φόβους, την κατάθλιψη και το άγχος. Αυτό το χρώμα επιλέγεται από νέους, χαρούμενους, σκόπιμους ανθρώπους. Επιδρά θετικά σε ένα άτομο: προάγει την ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την έμπνευση, έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του στομάχου, στο ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τον τόνο. Αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε με φειδώ, αραίωσης με άλλες αποχρώσεις.

Πορτοκάλι απέναντι από τοίχους στο μπάνιο

Πορτοκαλί και λευκό εσωτερικό μπάνιο

Λευκό-πορτοκαλί κεραμίδι στο μπάνιο

Όροφος μπάνιου πορτοκαλί

Πορτοκαλί μωσαϊκό, βάθρο και μέρος του τοίχου στο μπάνιο

Ο συνδυασμός του πορτοκαλί και του λευκού στο μπάνιο

Παλέτα χρωμάτων

Η πορτοκαλί γκάμα στερείται ψυχρών τόνων και περιλαμβάνει περισσότερες από 10 ζεστές αποχρώσεις:

 • πορτοκαλί
 • κολοκύθα?
 • κεχριμπαρένιο;
 • καρότο πορτοκαλί?
 • μανταρίνι;
 • τερακότα ·
 • σκούρο σολομό ·
 • χάλκινο;
 • ώχρα
 • σκουριά?
 • χαλκό και άλλα

Πορτοκαλί, καφέ και λευκά χρώματα στο μπάνιο

Σε αυτή την περίπτωση, οι αποχρώσεις του πορτοκαλιού συνδυάζονται με πολλά χρώματα.

Αν φοβάστε το συνηθισμένο πορτοκαλί χρώμα, επιλέξτε μια σκιά ροδακινιάς. Είναι πιο ευγενής και λιγότερο ενεργός. Το μπάνιο ροδακινιού θα γεμίσει με εξαιρετική φρεσκάδα και ρομαντισμό.

Πορτοκαλί βάσεις στο μπάνιο

Φωτεινό μωσαϊκό σε ένα λευκό και πορτοκαλί μπάνιο

Πορτοκαλί κορυφή μπάνιου

Πορτοκαλί και λευκό τοίχο στο μπάνιο

Άσπρο πορτοκαλί λουτρό

Τα καλύτερα χρώματα με πορτοκαλί

Μια κλασική συμμαχία είναι πορτοκαλί-λευκοί ή πορτοκαλί-γκρι συνδυασμοί. Συχνά, πορτοκαλί πλακάκια τοίχου χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του μπάνιου, το οποίο παίζει αποτελεσματικά σε αντίθεση με την κρυσταλλική λευκή πορσελάνη. Αλλά μπορείτε να σχεδιάσετε ένα μπάνιο σε φωτεινά χρώματα, επιλέγοντας πορτοκαλί υδραυλικά εγκαθιστώντας, για παράδειγμα, μια μαρμάρινη ή έγχρωμη ακρυλική μπανιέρα. Μαζί, η πορτοκαλί-λευκή παλέτα θα δημιουργήσει μια αίσθηση καθαριότητας, ευεξίας και φρεσκάδας στο δωμάτιο.

Ο συνδυασμός πορτοκαλιού με μπλε ή πράσινο κάνει το εσωτερικό του μπάνιου πιο χαρούμενο. Ένα τέτοιο ντουέτο θα δημιουργήσει ενώσεις με πισίνα, θάλασσα, τροπική παραλία, ηλιοβασίλεμα.

Πορτοκαλί μωσαϊκά και χαλάκια μπάνιου

Επιτρέπονται οι επιλογές συνδυασμού πορτοκαλί με μαύρο ή ευγενές καφέ. Το καφέ δάπεδο είναι αρκετά οργανικό. Τα σκούρα χρώματα συμπληρώνουν το πορτοκαλί φόντο των τοίχων, τονίζοντας τη ζεστασιά, την απαλότητα και την άνεση του.

Πορτοκαλί-πασχαλινό χρώμα του μπάνιου φαίνεται εξαιρετικά σε συνδυασμό με αντίθεση έπιπλα. Ζεστό πορτοκαλί ή ελαφρύ χρώμα από τερακότα, κατάλληλο για άτομα που επιθυμούν να κάνουν σχέδια, άνετα κάθεται σε ένα ζεστό μπάνιο.

Μια σειρά από πορτοκαλί και καφέ αποχρώσεις είναι ιδανική για την τοποθέτηση ενός μπάνιου σε ανατολίτικο στυλ. Ο χαλκός, η τερακότα, το μαόνι, μαζί με τη θερμότητα, θα προσθέσουν μια μικρή ηρεμία και σοφία στο εσωτερικό του μπάνιου.

Λευκή-πορτοκαλί μπανιέρα με ντους από γυαλί

Γύρος λευκή και πορτοκαλί μπανιέρα

Πορτοκαλί, ασπρόμαυρα χρώματα στο μπάνιο

Κομψά πορτοκαλί accents στο μπάνιο

Ζωντανό πορτοκαλί λουτρό

Το μπάνιο μπορεί να ζωντανεύεται χρησιμοποιώντας χρώμα, χρησιμοποιώντας μοτίβα ή έντονες πορτοκαλί ρίγες.Τέτοιες φωτεινές εγκλείσεις θα σας επιτρέψουν να χωρίσετε το δωμάτιο σε λειτουργικές ενότητες. Η περιοχή του μπάνιου μπορεί να διακρίνεται από ένα μοτίβο στην οροφή ή μια πορτοκαλί προφορά πλακιδίων δαπέδου. Σήμερα δεν είναι τόσο δημοφιλές να τοποθετούμε τους τοίχους με πλακάκια μπάνιου. Συχνά είναι απλά βαμμένα ή καλυμμένα με υφασμάτινη ταπετσαρία. Πρόκειται για μια αρχική προσέγγιση, η οποία επιπλέον θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

Λευκό και πορτοκαλί υψηλής τεχνολογίας μπάνιο

Μπορείτε να ρυθμίσετε την οροφή σε πορτοκαλί χρώμα. Είναι καλύτερο να το τεντώσετε με μια ματ ή γυαλιστερή επιφάνεια, η οποία θα φαίνεται πολύ αισθητικά ευχάριστη.

Η χωροθέτηση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πορτοκαλί υδραυλικές εγκαταστάσεις. Σήμερα θα βρείτε πορτοκαλί υδραυλικά και αξεσουάρ μπάνιου στους καταλόγους και είναι απλά πανέμορφα. Ιδιαίτερα καλή ακρυλική μπανιέρα, ζωγραφισμένη σε μία από τις υπέροχες αποχρώσεις του πορτοκαλιού.

Λευκό-πορτοκαλί μωσαϊκό μπάνιο

Πορτοκαλί τοίχο στο μπάνιο

Πορτοκαλί κάθετες λωρίδες στο μπάνιο

Πολύχρωμοι πινελιές σε μια λευκή και πορτοκαλί μπανιέρα

Έπιπλα και υδραυλικά

Εάν ο κύριος τόνος του μπάνιου είναι πορτοκαλί, τότε υδραυλικά είναι καλύτερα να επιλέξετε μια διαφορετική σκιά, διαφορετικά θα υπάρξει μια υπέρβαση του φωτεινού τόνου. Με τους πορτοκαλί τοίχους, οι χιονισμένες υδραυλικές εγκαταστάσεις θα φαίνονται τέλειες. Για ένα πορτοκαλί-καφέ λουτρό, μπορείτε να επιλέξετε υδραυλική σκιά σοκολάτας. Ή συνδυάστε: η μπανιέρα, ο νεροχύτης και το μπολ τουαλέτας είναι λευκά και το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη είναι σε αντίθεση με τον τόνο.

Λευκά υδραυλικά σε μια πορτοκαλί μπανιέρα

Μια καθολική λύση είναι μια λευκή βάση με ένθετα πορτοκαλί ή, αντιστρόφως, ένα πορτοκαλί περίπτερο με λευκά ένθετα. Τα έπιπλα σε χρώμα wenge φαίνονται πολύ κομψά στο μπάνιο. Συνιστάται να επιλέξετε τα καλάθια λινών για να ταιριάζει με τον τόνο των επίπλων.

Λευκά και ασημένια υδραυλικά σε πορτοκαλί μπάνιο

Πορτοκαλί και πολύχρωμες προσόψεις στο μπάνιο

Αξεσουάρ πορτοκαλί σε μια λευκή μπανιέρα

Αξεσουάρ πορτοκαλί και λευκό πάτωμα μπάνιου

Πορτοκαλί διακόσμηση

Το διακοσμητικό στοιχείο του μπάνιου είναι μια κουρτίνα ντους, η οποία είναι καλύτερα να επιλέξει με τον τόνο των υδραυλικών ή σε έναν από τους τόνους που βρέθηκαν στη διακόσμηση των τοίχων. Τα πορτοκαλί στοιχεία φαίνονται κομψά:

 • πετσέτες;
 • ένα σετ για το πλύσιμο.
 • στάση για βούρτσα?
 • πατάκια.

Όμορφη λευκή και πορτοκαλί διακόσμηση στο μπάνιο

Εάν το εσωτερικό της πορτοκαλί μπανιέρα φαίνεται ημιτελές, τότε μπορεί να συμπληρωθεί με φωτεινά αξεσουάρ. Μπορεί να είναι:

 • ασυνήθιστες εικόνες.
 • κάτοχοι οδοντόβουρτσες.
 • φωτεινά ράφια;
 • μικρούς καθρέφτες σε πορτοκαλί πλαίσιο.
 • πράσινους τεχνητούς φοίνικες.

Το πορτοκαλί εσωτερικό του μπάνιου πρέπει να είναι γεμάτο με γυαλί. Στην ιδανική περίπτωση, εάν ένα τέτοιο μπάνιο έχει παράθυρο. Διαφορετικά, η καμπίνα ντους με γυάλινες πλάκες θα προσαρμόσει την κατάσταση. Μια καλή λύση μπορεί να είναι ένα γυάλινο πλαίσιο από ένα μωσαϊκό ζεστών χρωμάτων.

Μινιμαλιστικό μαύρο και πορτοκαλί διακόσμηση μπάνιου

Πρίζα πορτοκαλί, δάπεδο και μέρος του τοίχου στο μπάνιο

Πορτοκαλί οροφή στο μπάνιο

Αξεσουάρ μπάνιου με πορτοκαλί προθέσεις

Φωτισμός

Το πορτοκαλί εσωτερικό δεν χρειάζεται υπερβολικό τεχνητό φωτισμό. Το φως εδώ δεν πρέπει να είναι διακριτικό. Τα σφυρήλατα φώτα και οι απλίκες που τοποθετούνται πάνω από τον νεροχύτη θα κάνουν πολύ καλά με αυτό το έργο. Ένας παραδοσιακός πολυέλαιος είναι επίσης κατάλληλος. Μπορείτε να βρείτε μια πιο εποικοδομητική λύση τοποθετώντας πηγές φωτός γύρω από την περίμετρο της οροφής.

Όμορφους λευκούς πολυελαίους στο μπάνιο

Spotlight σε ένα μπάνιο με πορτοκαλί τοίχο

Σχεδιασμός πορτοκαλί και λευκού μπάνιου

Πορτοκαλί, μπεζ και μωβ χρώματα στο μπάνιο.

Όμορφα κεραμίδια στο μπάνιο

Πορτοκαλί επιλογές σχεδιασμού μπάνιου

Όταν επιλέγετε έναν πορτοκαλί τόνο για τη διακόσμηση του μπάνιου, οι τοίχοι μπορούν να γίνουν ροδακινιές, η οροφή είναι χιονάτη και το δάπεδο που έχει τοποθετηθεί με πορτοκαλί πλακάκια. Υδραυλικά μπορεί επίσης να επιλεγεί σε ροδάκινο χρώμα, αλλά παραδοσιακά λευκά είναι αρκετά κατάλληλο. Αυτός ο συνδυασμός θα προσφέρει άνετη και άνετη ατμόσφαιρα.

Τα ράφια των τοίχων μπορούν να είναι δίχρωνα, για παράδειγμα σε συνδυασμό πορτοκαλί-λευκού ή πορτοκαλί-καφέ. Η τελευταία επιλογή θα μοιάζει με ένα win-win, εάν η πόρτα στο μπάνιο τελειώσει επίσης σε καφέ τόνους. Σε ένα μικρό μπάνιο, ένας τοίχος μπορεί να καλυφθεί με ένα καθρέφτη πανί ή απλά να κρεμάσει έναν τεράστιο καθρέφτη. Αυτό θα αυξήσει οπτικά την αντίληψη του χώρου. Στο ευρύχωρο μπάνιο, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε έναν πιο ήπιο καθρέφτη πλαισιωμένο σε ένα πορτοκαλί πλαίσιο. Αυτή η τεχνική θα ενδυναμώσει το εσωτερικό σχέδιο.

Πορτοκαλί, ασπρόμαυρα χρώματα στο εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου

Εάν το μπάνιο διαθέτει παράθυρο, θα συμπληρώσουν τις διακόσμες πορτοκαλί κουρτίνες, φρέσκα λουλούδια ή διακοσμητικούς τεχνητούς φοίνικες σε καφέ μπανιέρες.

Κατά την τοποθέτηση ενός λουτρού, μην υπερφορτώνετε το εσωτερικό με καμία σκιά. Ο πιο κατάλληλος συνδυασμός αρκετών αρμονικά συνδυασμένων ή, αντιθέτως, ελαφρώς αντίθετων αποχρώσεων. Φαντασιάζοντας με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πορτοκαλί μπάνιο σε μια ασυνήθιστη ερμηνεία.

Στερεοί λευκο-πορτοκαλί τοίχοι στο μπάνιο

Πορτοκαλί πάτωμα στο εσωτερικό του μπάνιου

Πορτοκαλί λεπτομέρειες στο εσωτερικό του μπάνιου

Κομψό πορτοκαλί κεραμίδι στο μπάνιο

Συμβουλές & κόλπα

Όταν σχεδιάζετε ένα μπάνιο, παρατηρήστε τα πάντα στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα πιασάρικων στοιχείων, αλλιώς η ατμόσφαιρα θα είναι κυρίαρχη, δεν ευνοεί τη χαλάρωση. Για ένα μικρό χώρο, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε φωτεινούς τόνους πορτοκαλί. Όταν γίνεται μια έγχρωμη προφορά σε διάφορα εξαρτήματα, το αποτέλεσμα είναι μια πρωτότυπη ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα με αυτό το δωμάτιο.

Μωβ πορτοκαλί τοίχους στο μπάνιο

Για να τελειώσετε το μπάνιο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πλακάκια ψηφιδωτά, τα οποία θα δώσει στο δωμάτιο ένα μερίδιο της αίγλης λόγω της λάμψης του.

Υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες που σχετίζονται με τη δημιουργία ενός πορτοκαλί εσωτερικού χώρου:

 • Το πορτοκαλί χρώμα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% της συνολικής χρωματικής γκάμας του δωματίου.
 • Οι τοίχοι και τα έπιπλα δεν πρέπει να σχεδιάζονται σε ένα χρώμα, διαφορετικά ο χώρος του δωματίου θα συγχωνευθεί σε ένα ενιαίο υπόβαθρο. Είναι πιο επιτυχημένη η χρήση μεταθέσεων αντίθεσης.
 • Μην συνδυάζετε κρύες αποχρώσεις με πορτοκαλί. Αυξάνουν μόνο τη φωτεινότητα του πρωτεύοντος χρώματος. Ένα τέτοιο εσωτερικό ίσως φαίνεται αρχικά ελκυστικό, αλλά τότε θα είναι ενοχλητικό.

Πλατεία πορτοκαλί πλακάκι στο μπάνιο

Εν κατακλείδι, θέλω να τονίσω ότι ο σχεδιασμός ενός μπάνιου σε πορτοκαλί τόνους δεν είναι εύκολο έργο. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η κύρια κάρτα ατού εδώ είναι μετριοπάθεια και διακριτικότητα. Χρησιμοποιήστε φωτεινά χρώματα πολύ μέτρια, με γούστο. Σε αυτή την περίπτωση, το πορτοκαλί εσωτερικό θα είναι ελκυστικό και ικανό. Θυμηθείτε ότι ένα πορτοκαλί λουτρό μπορεί να είναι τόσο αναζωογονητικό όσο και καταπραϋντικό. Εξαρτάται από την επιλεγμένη σκιά.

Πορτοκαλί, πράσινα, ασπρόμαυρα χρώματα στο εσωτερικό του μπάνιου

Φωτεινά πορτοκαλί πλακάκια στο μπάνιο

Πορτοκαλί καλάθια στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)