Γωνιακό ντους: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (23 φωτογραφίες)

Η ορθολογική και πλήρη χρήση του χώρου διαβίωσης έχει μεγάλη σημασία, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά διαμερίσματα. Το πρόβλημα της τοποθέτησης ενός μικρού μπάνιου θα βοηθήσει στην επίλυση του γωνιακού ντους. Τέτοια μοντέλα καθιστούν δυνατό τον εξοπλισμό με όλα τα απαραίτητα ακόμη και τα πιο μικρά δωμάτια, ενώ θα υπάρχει χώρος για σημαντικές οικιακές συσκευές και έπιπλα.

Γωνιακή καμπίνα ντους σε λευκό

Γωνιακό ντους από γυαλί

Χαρακτηριστικά μοντέλου

Μια παραδοσιακή μπανιέρα καταλαμβάνει πάρα πολύ το χώρο του δωματίου, έτσι είναι συχνά αδύνατο να τοποθετήσετε ένα καλάθι για πλυντήριο, ένα πλυντήριο ρούχων και πρόσθετα ντουλάπια σε ένα δωμάτιο. Μια καμπίνα ντους με μια γωνιακή διάταξη καταλαμβάνει λίγο χώρο, γεγονός που οδήγησε στη δημοτικότητά του μεταξύ εγχώριων και ξένων σχεδιαστών. Έτσι, τα πιο συμπαγή μοντέλα έχουν διαστάσεις 80x80, και πολλά από αυτά είναι διαθέσιμα με υδρομασάζ. Παρόμοια σχέδια έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Τα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με χωρίσματα και πόρτες. Το τελευταίο μπορεί να είναι κουρτινόξυλο ή συρόμενο. Η χρήση ειδικών εξαρτημάτων επιτρέπει την τοποθέτηση των τοίχων και των θυρών με βάση το σχέδιο.
 • Οι ειδικοί δεν συνιστούν την εγκατάσταση καμπίνας ντους χωρίς δίσκο, ο οποίος έχει στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα. Τα ορθογώνια μοντέλα είναι κατάλληλα για όσους έχουν μερικά επιπλέον τετραγωνικά μέτρα. Τα μεγέθη των προϊόντων είναι διαφορετικά, οπότε οποιοσδήποτε αγοραστής μπορεί να επιλέξει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό τους. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετείται μια παλέτα υψηλής ή χαμηλής στάθμης.
 • Η γωνιακή καμπίνα ντους με ένα ψηλό δίσκο είναι μια από τις τροποποιήσεις της καθισμένης μπανιέρας. Το βάθος του είναι περίπου 40 εκ. Τα σχέδια θεωρούνται πολύ ζεστά, μπορούν να καθίσουν ή να πλύνουν τα μικρά πράγματα. Η παλέτα για παιδιά και ηλικιωμένους δεν θα είναι πολύ βολική.
 • Η εγκατάσταση των προϊόντων γίνεται απευθείας στο πάτωμα. Είναι σημαντικό να φροντίσετε πρώτα τη στεγανότητα και να σκεφτείτε πώς θα συγχωνευθεί το νερό. Για να εξασφαλιστεί πλήρης αδιαπερατότητα, χρησιμοποιούνται ειδικά σφραγιστικά που περιέχουν σιλικόνη. Τα προϊόντα αυτά δεν επιτρέπουν τη διείσδυση νερού στο πάτωμα και τη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος μέσα στην καμπίνα.

Μεγάλο ντους στη γωνία

Γωνιακό ντους στο εσωτερικό του μπάνιου ενός εξοχικού σπιτιού

Γωνιακό ντους οικολογικού στιλ

Στον πυρήνα της, τα προϊόντα είναι απλά. Το ύψος του ντους δεν υπερβαίνει τα 2 μέτρα. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται οπουδήποτε στο δωμάτιο στη διασταύρωση δύο τοίχων. Ο σχεδιασμός φθάνει στην οροφή ή είναι εφοδιασμένος με στέγη. Τα μοντέλα είναι συμπαγή, ειδικά με παραμέτρους 80x80, επομένως εξοικονομούν ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο. Φυσικά, δεν θα λειτουργήσει για να τεντώσει σε ένα μπολ στο πλήρες ύψος του, αλλά ένας ενήλικας μπορεί να καθίσει ή να ξαπλώνει σε μια υψηλή παλέτα. Τα μικρά παιδιά θα κολυμπήσουν, όπως σε ένα πλήρες λουτρό.

Γωνιακό ντους με υδρομασάζ

Γυάλινο ντους γωνίας

Η γωνιακή καμπίνα ντους με χαμηλή παλέτα διαρκεί διάφορα μεγέθη, πωλούνται ογκωτικές και πιο συμπαγείς επιλογές. Το μπολ είναι χαμηλό, σχεδόν εξαντλημένο με την επιφάνεια του δαπέδου. Οπτικά, αυτά τα μοντέλα φαίνονται ελκυστικά και αρμονικά. Οι χαμηλές παλέτες δεν θα είναι τόσο ζεστές όσο οι υψηλές. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει το διαμέρισμα εάν η οπή αποστράγγισης είναι φραγμένη.

Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το γωνιακό ντους 90x90, το οποίο χωράει στο εσωτερικό του δωματίου. Είναι σημαντικό να κάνετε όλους τους υπολογισμούς περιοχής εκ των προτέρων, έτσι ώστε η δομή να μην κάνει τον χώρο ακόμα πιο γεμάτο.

Γωνιακό ντους

Ντους στο μπάνιο στο μπάνιο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των θαλάμων με γωνιακή διαμόρφωση περιλαμβάνουν:

 • Σημαντική εξοικονόμηση χώρου. Αυτή η ποιότητα θεωρείται η πιο σημαντική. Τα πιο συμπαγή σχέδια έχουν παραμέτρους 80x80 cm, που τους επιτρέπει να τοποθετούνται ακόμα και σε πολύ μικρούς χώρους.
 • Οι καμπίνες είναι εξοπλισμένες με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Έτσι, τα μοντέλα με στέγη χρησιμεύουν ως ένα καλό ατμόλουτρο. Τα προϊόντα με υδρομασάζ και αρωματοθεραπεία θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα ευχάριστο συναίσθημα.
 • Σε σύγκριση με τις κλασικές μπανιέρες, οι διαδικασίες υγιεινής στο ντους μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση νερού κατά 1,5 φορές. Επί του παρόντος, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα διαμερίσματα στα οποία έχουν εγκατασταθεί μετρητές.
 • Κάθε χρήστης θα είναι σε θέση να επιλέγει ανεξάρτητα το βέλτιστο ύψος παλέτας. Εάν υπάρχει αρκετός χώρος ελεύθερος, μπορείτε να επιλέξετε μια παλέτα που θα είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη κατά τη λειτουργία. Τα μοντέλα 80x80 καταλαμβάνουν λίγο χώρο, ενώ οι δείκτες άνεσης δεν θα υποφέρουν.
 • Εύκολο στη χρήση και συντήρηση. Είναι απαραίτητο να πλένετε απαλά στο περίπτερο, αφού κάνετε ένα ντους, αρκεί να σκουπίσετε τους τοίχους και την παλέτα με ένα καθαρό πανί.
 • Στερεότητα. Οι πόρτες των κιβωτίων είναι καλά κλειστές, έτσι οι σταγόνες νερού δεν θα εκτοξευθούν γύρω από το μπάνιο, και ο κρύος αέρας δεν θα μπεί μέσα.
 • Οι βαθιές παλέτες είναι κατάλληλες για μπάνιο μικρών παιδιών.
 • Η χρήση του θαλάμου είναι απολύτως ασφαλής. Η χρήση σύγχρονων υλικών με αντιολισθητική επίστρωση εξαλείφει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Γωνιακό ντους με συρόμενες πόρτες

Ντουζιέρα γωνίας με πόρτα εκκρεμούς

Τα σχέδια έχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Είναι αδύνατο να εκτελεστούν διαδικασίες υγιεινής καθιστώντας ή ξαπλωμένοι, αφού τα συμπαγή προϊόντα απλώς δεν επιτρέπουν αλλαγή θέσης. Ένας χαμηλός δίσκος δεν σας επιτρέπει να κάνετε μπάνιο με το μωρό σας ή να το πλένετε.
 • Η εγκατάσταση ενός ψηλού δίσκου ανοίγει νέες δυνατότητες: πλύσιμο σε καθιστή θέση, μπάνιο για παιδιά. Μια τέτοια καμπίνα θα διαρκέσει όσο και μια συνηθισμένη μπανιέρα, έτσι χάθηκε το κύριο πλεονέκτημα των προϊόντων.
 • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμπίνες για καλοκαιρινή κατοικία ή διαμέρισμα, όπου η πίεση στους σωλήνες δεν φθάνει τα 3-4 bar.
 • Η τιμή των σχεδίων σε σύγκριση με τις συμβατικές μπανιέρες θα είναι υψηλότερη.

Τα μεγέθη των ντους και των ψηλών παλετών είναι ακατάλληλα για άτομα προχωρημένης ηλικίας. Όλα τα μοντέλα απαιτούν προσοχή μετά από κάθε χρήση. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον καθαρισμό των γυάλινων τοίχων του αλάτων.

Μαρμάρινο γωνιακό ντους

Ξύλινο γωνιακό ντους

Γωνιακό ντους με δίσκο

Τρόποι χρήσης στο εσωτερικό

Ο σχεδιασμός γωνιακών ντους διαφέρει. Τα προϊόντα κατασκευάζονται σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη, χρώματα και στυλ. Κατά την επιλογή, πρέπει να βασιστείτε στο εσωτερικό του δωματίου. Εξετάστε τις παραμέτρους που αναφέρονται πιο λεπτομερώς:

 • Διαμόρφωση. Ο σχεδιασμός με τη μορφή ενός τραπεζοειδούς ή ενός ημικυκλίου φαίνεται αρμονικά σε μικρά δωμάτια. Τα προϊόντα σε σχήμα τετραγώνου και ορθογωνίου είναι σχεδιασμένα για πιο ευρύχωρα δωμάτια, διακοσμημένα σε μινιμαλιστικό ύφος. Οι ασύμμετρες θήκες είναι ιδανικές για μπάνια με ασυνήθιστες διαστάσεις.
 • Χαρακτηριστικά στυλ. Η εμφάνιση του εξοπλισμού είναι διαφορετική στο σχεδιασμό. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές δημιουργούν σχέδια στην κλασική κατεύθυνση, καθώς και στα στυλ της Προβηγκίας, Art Nouveau, χώρα. Τα μοντέλα με υδρομασάζ, ντους αντίθεσης και άλλα πρόσθετα δεν θα είναι μόνο ελκυστικά αλλά και άνετα.
 • Χρωματισμός. Οι συσκευές είναι βαμμένες σε διάφορα χρώματα. Η καμπίνα από διαφανές, παγωμένο ή χρωματισμένο γυαλί θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση του δωματίου. Οι τοίχοι διακοσμημένοι με πίνακες, κρύσταλλα, χειροποίητα σχέδια φαίνονται πολυτελείς.
 • Μεγέθη. Το μέγεθος των προϊόντων κυμαίνεται μεταξύ 80x80-110x170 cm. Η εγκατάσταση της καμπίνας είναι δυνατή σε μικρούς και μεγάλους χώρους.

Κρεμαστό γωνιακό ντους

Γωνιακό ντους με ράφια

Όταν δημιουργείτε ένα κατάλληλο εσωτερικό, θα πρέπει να φροντίζετε για την οπτική επέκταση του χώρου. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ελαφριές αποχρώσεις και κλασικό λευκό. Ο συνδυασμός του χιονιού και του ανοιχτό πράσινου, της ελιάς ή του λιλάκι με ροζ είναι στη μόδα.Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση περισσότερων από 3 τόνων. Όταν ζωγραφίζετε τοίχους με σκούρες αποχρώσεις, συνιστάται να κάνετε την οροφή και την αντίθεση δαπέδου.

Ημικυκλικό ντους γωνίας

Γωνιακό ντους ρετρό στυλ

Γωνιακή καμπίνα ντους με μοτίβο

Για έναν αρμονικό σχεδιασμό καμπίνα ντους με υδρομασάζ, ο δίσκος είναι επενδεδυμένος με κεραμικά πλακίδια, ακριβώς όπως το δάπεδο. Δεν είναι απαραίτητο να χωρίζετε την περιοχή του ντους από το γενικό εσωτερικό, αντίθετα, συνιστάται η χρήση ενός γεωμετρικού σχεδίου όταν τελειώσετε.

Πάχος γωνιακό ντους γυαλιού

Ντους γωνίας με ντους ψιλής βροχής

Ντους γωνίας

Οι γωνιακές καμπίνες ντους είναι μια εξαιρετική λύση για μικρά και ευρύχωρα μπάνια. Εξοικονόμηση ελεύθερου χώρου, άνετη λειτουργία, η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών είναι τα κύρια πλεονεκτήματα των προϊόντων. Μια ποικιλία σχεδιασμού σας επιτρέπει να κάνετε κάθε εσωτερικό αρμονικό και απρόσκοπτο.

Γωνιακή καμπίνα ντους με ψηλό δίσκο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)