Πώς να επιλέξετε ένα ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη στο μπάνιο (47 φωτογραφίες)

Το μπάνιο είναι ένας χώρος καθημερινών διαδικασιών νερού, αρωματοθεραπείας, ευχάριστης χαλάρωσης και ένα κομμάτι νερό στο σπίτι σας. Θα πρέπει να βασιλεύει η πλήρης αρμονία μεταξύ υδραυλικών και οικιακών συσκευών, διακόσμησης και επίπλων. Για να επιτευχθεί αυτό είναι απλό, γνωρίζοντας ποιο υπουργικό συμβούλιο να επιλέξει κάτω από το νεροχύτη.

Μαύρο ντουλάπι κάτω από το λευκό νιπτήρα στο μπάνιο

Γιατί το ερώτημα είναι ακριβώς στο βάθρο; Επειδή ένα μπάνιο, ένα πλυντήριο, ένα μπιντέ ή ένα μπολ τουαλέτας είναι τα κύρια συστατικά ενός λουτρού, χωρίς τα οποία δεν είναι δυνατόν να φανταστούμε. Αλλά το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη στο μπάνιο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο, χωρίς το οποίο είναι αδύνατο να πλύνετε, βουρτσίστε τα δόντια σας, ξεπλύνετε τα χέρια σας πριν φάτε. Ήταν αυτή, το υπουργικό συμβούλιο κάτω από το νεροχύτη, που πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή!

Κόκκινο βάθρο στο μπάνιο

Ντουλάπι νιπτήρα μπάνιου: απαιτήσεις

Το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη σε κάθε μπάνιο είναι ένα εξέχον αντικείμενο. Χρησιμεύει ως ένα είδος ενοποιητικής αρχής για κάθε στοιχείο: ένα έπιπλο, μια μονάδα υδραυλικών, που εκτελεί άμεσο λειτουργικό σκοπό και είναι ένα σωματίδιο για την ολοκλήρωση του συνολικού σχεδιασμού. Μια ποικιλία τύπων, μοντέρνα μοντέλα με διάφορα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, χειροτεχνία, αποχρώσεις και υφές θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το ντουλάπι που θα έρθει σε πρακτικό στο μπάνιο σας.

Λευκό γωνιακό ντουλάπι στο μπάνιο

Όταν εξετάζετε επιλογές σε ένα κατάστημα ή στην επικράτεια μιας ηλεκτρονικής κατάστημα, αξιολογώντας, συγκρίνοντας και επιλέγοντας, μην ξεχνάτε τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν αυτά τα έπιπλα μπάνιου. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα κάνετε τη σωστή επιλογή και δεν θα λανθαστεί.

Bela βάθρο με μαύρο πάγκο στο μπάνιο

Αυτό είναι:

  • ποιοτικό υλικό. Πέτρα ή γυαλί, μέταλλο ή μοριοσανίδες, MDF ή καινοτόμο πλαστικό - αποφασίζετε. Η επιλογή πρέπει να γίνεται ανάλογα με τις συνθήκες στο δωμάτιο και τον αριθμό των μελών της οικογένειας που ζουν στο σπίτι ή στο διαμέρισμα.
  • εργονομικό σχήμα. Η απουσία αιχμηρών γωνιών, προεξέχοντα μέρη που μπορούν να τραυματιστούν είναι μία από τις απαιτήσεις για ντουλάπι νιπτήρων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να είναι εύκολο να προσεγγίσετε και να εκτελέσετε τις απαραίτητες διαδικασίες, χωρίς να προσκολληθείτε στην κλειδαριά της πόρτας, να μανδαλώσετε ή να χειριστείτε την εσθήτα.
  • εσωτερική πλήρωση. Δεν είναι μυστικό ότι ένα μέρος της οροφής θα πρέπει να "δοθεί" στα στοιχεία των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της χρήσιμης περιοχής είναι ράφια και συρτάρια για την αποθήκευση οικιακών χημικών, πετσετών, αξεσουάρ μπάνιου και προϊόντων υγιεινής.
  • βέλτιστο ύψος. Το κανονικό ύψος του ντουλαπιού κάτω από τον νεροχύτη είναι 85 εκ. Ωστόσο, τα σύγχρονα μοντέλα μπορεί να είναι τόσο χαμηλότερα όσο και υψηλότερα, έτσι ώστε κάθε μέλος της οικογένειας να είναι άνετο. Μια ενδιαφέρουσα και εύκολη στην εφαρμογή ιδέα είναι να αγοράσει ένα ντουλάπι με πόδια ρυθμιζόμενα σε ύψος. Και δεν υπάρχει πρόβλημα!
  • συμμόρφωση με το γενικό στυλ. Τα μικρά μπάνια πρέπει να είναι πρακτικά και κομψά, έτσι ώστε οι περιοχές αυτές να είναι ιδανικές για μοντέρνα στυλ εσωτερικού χώρου. Σε αυτή την περίπτωση, το περίπτερο μπορεί να είναι κατασκευασμένο από καινοτόμα υλικά, να μην έχει διακοσμήσεις και να δημιουργείται σε λευκό, μπεζ χρώμα ή αντίθετα να έχει μια φωτεινή πρόσοψη. Τα εθνικά, φυσικά στυλ υποδηλώνουν ντουλάπια από φυσικά υλικά, με φωτεινά διακοσμητικά στοιχεία, τεράστια και συμπαγή. Βρείτε τα δικά σας!

Κρεμάστρα μπεζ και λευκή μονάδα ματαιοδοξίας στο μπάνιο

Λευκό ντουλάπι τοίχου με συρτάρια στο μπάνιο

Ξύλινο βάθρο με πέτρινο πάγκο στο μπάνιο

Μπεζ-γκρι ντουλάπι νιπτήρα

Λευκό γυαλιστερό νιπτήρα

Καφέ ξύλινο βάθρο στο μπάνιο

Λίγα λόγια για τα υλικά για το γραφείο ή ακολουθώντας τη λογική

Το ντουλάπι για το νεροχύτη θα πρέπει να επιλέγεται από ένα υλικό ανθεκτικό στην υγρασία, το οποίο δεν είναι επιρρεπές στο στέγνωμα, την σήψη, τη διάβρωση, την ευκολία στην αλλαγή θερμοκρασίας, που παραμένει άψογη ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια χρήσης και εύκολο να καθαριστεί. Γίνεται σαφές ότι μια βάση από συμπαγές πεύκο ή βελανιδιά δεν αποτελεί κατάλληλη επιλογή, παρά τα χαρακτηριστικά αντοχής του ξύλου.

Η εμπειρία δείχνει ότι τα μεγαλύτερα γραφεία είναι κατασκευασμένα από ειδικά ανοξείδωτα κράματα ή πέτρα, λίγο λιγότερο από γυαλί. Αλλά οι δύο τελευταίες επιλογές απαιτούν προσεκτική προσωπική φροντίδα για να φαίνονται φωτεινές και σταθερές κάθε μέρα. Σαπούνια, λεκέδες, σταγόνες νερού κάνουν γυαλί και πέτρα θαμπό, φθαρμένα και μη ελκυστικά. Μόνο καθαρισμός και στίλβωση θα σας βοηθήσει!

Λευκό μινιμαλιστικό ντουλάπι μπάνιου

Ταυτόχρονα, οι πέτρινες ντουλάπες είναι ενδιαφέρουσες στο φυσικό μοτίβο και την παλέτα χρωμάτων, αλλά τα γυάλινα γραφεία δεν θα κρύψουν το περιεχόμενο και θα δώσουν την ευκαιρία για ανεξάρτητη διακόσμηση. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο αν θέλετε να αλλάξετε λίγο το εσωτερικό χωρίς να αλλάξετε ουσιαστικά τίποτα;

Εντούτοις, τα φυσικά υλικά είναι δύσκολο να επεξεργαστούν και ως εκ τούτου είναι πολύ φθηνά. Η καλύτερη και συνηθέστερη επιλογή είναι η MDF. Διαθέτει επίστρωση ανθεκτική στην υγρασία, δεν προσφέρεται για μεταφορές θερμοκρασίας και μικρές μηχανικές βλάβες, διατηρεί ελκυστικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί να ευχαριστήσει την τιμή.

Ημικυκλική καμπίνα νιπτήρα

Συμβουλή: Όταν επιλέγετε ένα ερμάριο, προσέξτε τα εξαρτήματα. Η ευθυγράμμιση μόνο με χρώμιο μέταλλο, αλλιώς σε ένα πλαστικό επιλογές μήνα, επιχρύσωση ή ασημένια, θα χάσουν την ελκυστικότητα και την πρακτικότητα.

Ντουλάπα τοίχου και ντουλάπια στο μπάνιο

Κρεμαστό λευκό ντουλάπι στο μπάνιο

Καφέ-γκρι νύχτα

Κλασσικό ξύλινο ντουλάπι καφέ νιπτήρα

Μαύρο και άσπρο τοίχο τοποθετημένο ντουλάπι μπάνιο

Επιλέξτε μεταξύ βάσης, ποδιών ή επιλογής

Ένα ντουλάπι με τα πόδια δεν είναι μόνο μια βέλτιστη ιδέα για εύκολο και απλό καθαρισμό, είναι μια ευκαιρία να πάρετε ένα κυλινδρικό κάλυμμα από την οδοντόκρεμα, για παράδειγμα, χωρίς προσπάθεια. Αυτό είναι επίσης μια πρακτική πλευρά: το περίβλημα δεν θα θερμαίνεται από το πάτωμα εάν το μπάνιο έχει ενδοδαπέδια θέρμανση, θα είναι εφοδιασμένο με επαρκή εξαερισμό και το νερό από το μπάνιο ή η εξάτμιση δεν θα συσσωρευτεί κάτω από αυτό. Τα ντουλάπια με ρυθμιζόμενο ύψος είναι ένα δώρο για τις οικογένειες όπου μεγαλώνουν τα μικρά παιδιά. Σήμερα το ύψος του μπορεί να φτάσει μόλις 70 cm, αύριο - και τα 85 cm!

Art Deco στιλ βάθρο

Κλασικό ντουλάπι με τα πόδια για δύο νιπτήρες στο μπάνιο

Εάν τα πόδια δεν είναι η επιλογή σας, μπορείτε να εξετάσετε το περίβλημα με μια βάση. Επιλέγοντας σωστά το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται, θα είστε σίγουροι για τη μέγιστη σταθερότητα του τοίχου και ότι η υγρασία, η σκόνη και η βρωμιά δεν θα πέσουν κάτω από το κομμάτι των επίπλων υγιεινής. Ταυτόχρονα, το περίβλημα της δομής δεν απαιτεί ιδιαίτερους συνδετήρες, επομένως είναι δυνατή η ανεξάρτητη τοποθέτηση ενός τέτοιου νεροχύτη.

Μία μοναδική επιλογή για τον πρωτοπόρο είναι η εκτόξευση σε τροχούς. Θα φέρει ενέργεια και θα οδηγήσει στο μπάνιο, καθιστώντας τις διαδικασίες υγιεινής ενδιαφέρουσες. Η τοποθέτησή του βρίσκεται κάτω από ράφι, καθρέφτη και ακόμη και ψηλά καθίσματα για διαδικασίες αρωματοθεραπείας ή μασάζ. Το μόνο αρνητικό σημείο είναι η μικρή ακτίνα "δράσης", επειδή το περίβλημα συνδέεται με τους αγωγούς αποχέτευσης, ψυχρού και ζεστού νερού.

Σύγχρονη μπλε νιπτήρα ντουλάπι

Μπεζ ντουλάπια νιπτήρων

Τύποι ντουλάπια κάτω από το νεροχύτη, ή το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα

Όταν επιλέγετε ένα δάπεδο, κρεμαστά ή γωνιακό ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη, προχωράτε από το σχήμα και την περιοχή του μπάνιου, τη γενική διακόσμηση του εσωτερικού και το στιλιστικό στοιχείο. Σχεδιάστε σε ένα κομμάτι χαρτί ένα σχέδιο διάγραμμα της διευθέτησης των επίπλων και των οικιακών συσκευών στο μπάνιο, έτσι ώστε να είναι εύκολο να "αναδιατάξετε" το περίβλημα. Μην ξεχνάτε ότι οι επικοινωνίες θα φτάσουν σε αυτό, ώστε να διαθέσετε επιπλέον χώρο για σωλήνες, σωλήνες και άλλα δομικά στοιχεία.

Και επιλέξτε:

Γωνία επιλογή. Ένα τέτοιο ντουλάπι δεν θα καταλαμβάνει την εύχρηστη περιοχή, αλλά θα καταλαμβάνει τη γωνία του λουτρού, αφήνοντας το διαθέσιμο χώρο κατά την κρίση σας. Μπορείτε να βάλετε έναν καναπέ σε αυτό ή ακόμα και ένα τραπέζι για την "καθοδήγηση" της ομορφιάς, και θα κάνετε τις διαδικασίες υγιεινής σε μια μικρή αλλά συμπαγή και άνετα εξοπλισμένη περιοχή. Σκεφτείτε τις επιλογές για πλήρεις ακουστικά, με γωνιακό ντουλάπι και δεν θα χρειάζεται πλέον να σκεφτείτε πού να αποθηκεύσετε όλα τα είδη μικρών αντικειμένων.Ταυτόχρονα, η επιλογή σας είναι ένα πάτωμα ή κρεμαστή έκδοση γωνιακών τεμαχίων επίπλων διαφόρων διαμορφώσεων. Μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε μόνοι σας την έκδοση του δαπέδου, αλλά για ένα κρεμαστό γωνιακό ερμάριο θα χρειαστεί να καλέσετε τον πλοίαρχο.

Γωνιακό ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη κάτω από το δέντρο

Γωνιακό μπεζ ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη στο μπάνιο

Λευκό γωνιακό ντουλάπι με ντουλάπι και καθρέφτη

Επιδαπέδιο νιπτήρα. Το μέγεθος για τις διαστάσεις του μπάνιου σας είναι ένα μοντέλο τελικού προϊόντος ή μεμονωμένης παραγγελίας. Ένα τέτοιο έπιπλο μπορεί να τοποθετηθεί στα πόδια ή μια πλίνθο, συνήθως έχει δύο πόρτες, πίσω από τις οποίες υπάρχουν ράφια και συρτάρια για την αποθήκευση αξεσουάρ μπάνιου, υφάσματα, προϊόντα υγιεινής και άλλα πράγματα.

Πρόκειται για ένα κλασικό ντουλάπι, με βάση το οποίο μπορεί να είναι το ίδιο το νεροχύτη ή η επιλογή τοποθέτησης στον πάγκο ή ο πάγκος στον οποίο θα τοποθετηθεί ο νεροχύτης. Από την επιλογή της σχεδίασης - ενσωματωμένης ή επιτραπέζιας έκδοσης του νεροχύτη, θα εξαρτηθούν οι διαστάσεις του ερμαρίου.

Λευκή βάση πάτωμα

Μαύρο ξύλινο πάτωμα στο μπάνιο

Μεγάλο λευκό ντουλάπι νιπτήρα

Κρεμαστό ερμάριο. Ο σχεδιασμός του έχει ενισχυμένο περίβλημα και τοποθετείται στον τοίχο με βραχίονες. Οι εργασίες εγκατάστασης πρέπει να ανατίθενται σε επαγγελματίες, ώστε το ντουλάπι με το νεροχύτη να μην πέφτει κάτω από το βάρος του. Αυτή η επιλογή ισχύει για διαμερίσματα με πάχους και μαζικούς τοίχους, όπως αντέχουν το αντίστοιχο φορτίο.

Συνήθως, οι διαστάσεις του κρεμασμένου ντουλαπιού είναι ελάχιστες, γεγονός που καθιστά εύκολο τοποθέτηση στο μικρότερο μπάνιο. Και ταυτόχρονα έχουν ένα βολικό μέρος για διαδικασίες νερού. Ο περίβολος υποδηλώνει την παρουσία ενός ειδικού χώρου που κρύβει την επικοινωνία από τα αδιάκριτα μάτια, καθιστώντας το εσωτερικό ελκυστικό, ελεύθερο και όχι γεμάτο.

Κρεμαστό γωνιακό ντουλάπι στο μπάνιο

Λευκό κρεμαστό ντουλάπι και ντουλάπια στο μπάνιο

Συμβουλή: ο καθένας μας είναι καθαρά ατομικός στην επιθυμία να εξοπλίσει το μπάνιο. Ως εκ τούτου, επιλέγοντας ένα ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη, να καθοδηγείται όχι μόνο από το μέγεθος, τα υλικά, αλλά και από τις επιθυμίες. Εάν θέλετε ένα μικρό ντουλάπι που θα χρησιμεύσει ως διακοσμητικό εσωτερικό στοιχείο που κρύβει τις επικοινωνίες, επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή, την κρεμάστρα ή τη γωνία. Διαφορετικά, επιλέξτε ένα πάτωμα δαπέδου για να αποθηκεύσετε το μέγιστο αριθμό αντικειμένων μέσα και να ολοκληρώσετε τις διαδικασίες υγιεινής ταυτόχρονα από πολλά μέλη της οικογένειας. Εστίαση στις απαραίτητες λειτουργίες!

Ξύλινο και γυάλινο κρεμαστό για μπάνιο

Κρεμαστό λευκό υψηλής τεχνολογίας υπουργικό συμβούλιο

Κρεμαστό ξύλινο διπλό περίπτερο

Μερικές συμβουλές για την εγκατάσταση βάθρων

Πολυάριθμοι τύποι ντουλαπιών διαφόρων μεγεθών και σχημάτων είναι στην αγορά, όπως και οι νεροχύτες, η επιλογή των οποίων είναι η επιλογή μεταξύ μιας ενσωματωμένης ή μιας επιφάνειας εργασίας. Κάθε επιλογή είναι μια σαφής ιδέα που θα σας βοηθήσει να κάνετε το εσωτερικό μπάνιο εξαιρετικό και φωτεινό, αλλά ταυτόχρονα λειτουργικό και ρεαλιστικό.

Μονάδα ματαιοδοξίας με γυάλινη κορυφή

Όταν κάνετε μια επιλογή, να θυμάστε τις αποχρώσεις της τοποθέτησης ντουλαπιών με νεροχύτες, αν τα έπιπλα είναι τοποθετημένα σε ένα νέο μέρος μετά από μια γενική επισκευή, και οι επικοινωνίες είναι συνδεδεμένες ξανά. Θα βοηθήσουν στην αποφυγή κοινών λαθών και θα κάνουν την εγκατάσταση εύκολη, και η επακόλουθη εξυπηρέτηση του ερμάριου είναι μακρά και ασφαλής.

Μικρή γωνιακή κλασική μονάδα ματαιοδοξίας

Έτσι, προσέξτε:

  • υπολογισμός του ύψους των σωλήνων για παροχή νερού. Αυτό το μέγεθος πρέπει να προσδιοριστεί εκ των προτέρων, ώστε να μην καταστραφεί κατά την εγκατάσταση του ράφι μέσα στο περίβλημα.
  • τη θέση του σωλήνα αποχέτευσης κατά μήκος της παροχής νερού. Αυτός ο παραλληλισμός θα επιτρέψει να μην δημιουργηθεί μια τρύπα για ένα σιφόνι σε ένα νέο υπουργικό συμβούλιο.
  • ένα μέρος κάτω από το βάθρο σε σύγκριση με τη θέση του εξοπλισμού και άλλων υδραυλικών εγκαταστάσεων. Κάθε κομμάτι των επίπλων θα πρέπει να είναι στη θέση του προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη ευκολία χρήσης του μπάνιου.

Η επιλογή των ντουλαπιών για έναν νεροχύτη λουτρών είναι μια επιλογή μεταξύ πολλών σημαντικών εξαρτημάτων. Το κύριο θέμα εδώ είναι να προσδιοριστούν οι λειτουργίες, οι δυνατότητές τους να συσχετίζονται με τις επιθυμίες, και επίσης να μην ξεχνάμε τις διαστάσεις του μπάνιου. Μετά από αυτό - επιλέξτε ένα ή άλλο μοντέλο από έναν σεβαστό κατασκευαστή, καλέστε τους πλοιάρχους για εγκατάσταση - και απολαύστε το αποτέλεσμα!

Χωριό ξύλινο ντουλάπι στο μπάνιο

Σύγχρονη ντουλάπα νιπτήρων

Λευκή μονάδα συρταριού με δύο συρτάρια

Νιπτήρας με πάτωμα με πέτρινο πάγκο εργασίας

Σχεδιαστής ντουλάπι μπάνιο τοίχο

Νιπτήρας τοίχου σε ένα μικρό μπάνιο

Λευκό ντουλάπι νιπτήρα σε στυλ χώρας

Λευκό και γκρι ντουλάπι νιπτήρα

Λευκός ρουστίκ νιπτήρας

Καφέ τοίχο και ντουλάπι

Κομψό ντουλάπι στο μπάνιο

Μακρύ λευκό ντουλάπι με μαύρη κορυφή στο μπάνιο

Μπλε αρθρωτό γυαλιστερό ντουλάπι στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)