Θερμοστατικός αναμικτήρας: αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά (20 φωτογραφίες)

Η ευρωπαϊκή κοινότητα έχει αρχίσει από καιρό να εξοικονομεί νερό και θερμότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές στην Ευρώπη ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποιούσαν ρυθμιστές θερμοκρασίας στους αισθητήρες καθώς και βρύσες εξοπλισμένους με θερμοστάτες. Όλες αυτές οι τεχνικές συσκευές δεν μπορούν μόνο να εξοικονομήσουν τα οφέλη του πολιτισμού, αλλά και να αυξήσουν το επίπεδο άνεσης κατά τη χρήση τους. Και η θερμοστατική βρύση είναι μια από τις καινοτομίες που σήμερα μπορείτε να βρίσκετε όλο και περισσότερο στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα των πολιτών μας.

Θερμοστατικός αναμικτήρας με οθόνη

Θερμοστατικός αναμικτήρας με πότισμα

Πώς λειτουργεί ένας μίξερ με θερμοστάτη;

Ο κύριος στόχος ενός θερμοστατικού μίκτη είναι η διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας για το νερό που ρέει έξω από τη βρύση της κουζίνας ή βρύση στο μπάνιο ή από την κεφαλή ντους. Επιπλέον, ο θερμοστάτης για μπανιέρα και ντους, για κουζίνα και για το μπιντέ εξασφαλίζει τη σταθερότητα της θερμοκρασίας του νερού που εξέρχεται από αυτό, ακόμη και όταν αλλάζει η πίεση στους σωλήνες παροχής ζεστού και κρύου νερού. Φροντίζει, φυσικά, πιο ακριβό από το συνηθισμένο, αλλά όχι πολύ. Η άνεση που παρέχεται από έναν οικιακό θερμοστατικό μίκτη πληρώνει για τα χρήματα που δαπανώνται για την αγορά.

Θερμοστατικό ηλεκτρονικό μίξερ

Θερμοστατικό μίξερ

Η τοποθέτηση ντους, νεροχύτη ή μπανιέρα με μια τέτοια βρύση για το νερό θα εξαλείψει τον κίνδυνο εγκαύματος πολύ ζεστού νερού από τη βρύση. Αντίθετα με την επιθυμία σας, ένα ντους αντίθεσης δεν πρόκειται να σας απειλήσει, καθώς τόσο η θερμοστατική βρύση ντους όσο και η θερμοστατική βρύση μπάνιου έχουν κλειδαριές για μέγιστη θερμοκρασία.

Η αρχή λειτουργίας ενός μίκτη με θερμοστάτη είναι εύκολο να γίνει κατανοητό αν γνωρίζετε πώς λειτουργεί. Όπως ένας θερμοστατικός αναμικτήρας για νεροχύτη, ένας μίξερ μπάνιου με θερμοστάτη ή οποιαδήποτε ενσωματωμένη θερμοστατική βρύση έχει παρόμοιο σχεδιασμό, που περιλαμβάνει:

  • μια κεφαλή ελέγχου για τη ρύθμιση της πίεσης του νερού με τον προσδιορισμό των θέσεων που αντιστοιχούν στις καταστάσεις on και off.
  • κεραμικό φυσίγγιο για την αλλαγή της πίεσης του νερού στην έξοδο του αναμικτήρα.
  • η κεφαλή κλειδώματος της μέγιστης τιμής της θερμοκρασίας του νερού, κατά κανόνα, προκαθορισμένη σε θερμοκρασία 38 ° C (ταυτόχρονα, εάν χρειάζεται θερμό νερό, απλά πατήστε το σταμάτημα στη λαβή και γυρίστε το).
  • μια κεφαλή ρύθμισης για τη θερμοκρασία του νερού με μια ορατή ένδειξη της ρυθμισμένης τιμής για το ζεστό / κρύο νερό.
  • ειδική "έξυπνη" κασέτα, ικανή να ανταποκρίνεται άμεσα στις αλλαγές της θερμοκρασίας του νερού στην έξοδο του μίξερ και να διατηρεί σταθερά την ίδια θερμοκρασία.

Για αισθητικούς λόγους, όλες οι προαναφερθείσες κεφαλές ελέγχου και ελέγχου μπορούν να έχουν διαφορετικούς σχεδιασμούς και μπορούν να κατασκευαστούν είτε με λαβές είτε με μοχλούς ή βαλβίδες.

Θερμοστατικό μίξερ

Θερμοστατικός αναμικτήρας με χαμηλό στόμιο

Ηλεκτρονικά μίξερ

Τις περισσότερες φορές πωλούνται μηχανικοί θερμοστάτες, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε μοντέλα βασισμένα σε ηλεκτρονικά, τα οποία τροφοδοτούνται είτε από μπαταρίες είτε από έναν προσαρμογέα συνδεδεμένο σε μια πρίζα. Σε τέτοιες ηλεκτρικές συσκευές απουσιάζουν οι μοχλοί, οι βαλβίδες και οι λαβές και αντί αυτών χρησιμοποιούνται είτε τα συνηθισμένα κουμπιά είτε ο τύπος αφής.

Θερμοστατικός αναμικτήρας Cascade

Τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με οθόνη υγρών κρυστάλλων ή LED που δείχνει τη θερμοκρασία του νερού και μερικές φορές την πίεση του. Μέσα στο περίβλημα του αναμικτήρα υπάρχει ένα θερμοστοιχείο, σύμφωνα με τα σήματα των οποίων η θερμοκρασία του νερού ρυθμίζεται μεταβάλλοντας την αναλογία της ποσότητας νερού που προέρχεται από τους σωλήνες παροχής ψυχρού και ζεστού νερού.

Θερμοστατικός αναμικτήρας με στρογγυλό στόμιο

Ενσωματωμένες βρύσες

Ο ενσωματωμένος μίκτης είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εργονομίας. Πρόκειται για παράδειγμα επιτυχημένου σχεδιασμού συσκευών από την κατηγορία των σύγχρονων υδραυλικών εγκαταστάσεων με κρυφή εγκατάσταση. Τέτοιες μίξερ συνδυάζουν υπέροχη εμφάνιση με εξαιρετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά και επιτρέπουν να εξοικονομηθεί χώρος στα μπάνια, να εναρμονιστεί ένα εσωτερικό αυτών των συχνά μικρών διαστάσεων δωματίων. Η αισθητική των ενσωματωμένων αναμικτών οφείλεται στη συντομία των δομικών τους στοιχείων, στην παρουσία ενός ελάχιστου αριθμού τεχνικών εγκαταστάσεων.

Θερμοστατικό μίξερ στην κουζίνα

Θερμοστατικός αναδευτήρας ορείχαλκου

Η χρήση της ενσωματωμένης στερέωσης καθιστά δυνατή την αφαίρεση ορισμένων στοιχείων που δεν είναι αισθητικά του μίξερ και αφήνουν στο προσκήνιο μόνο ελκυστικά χαρακτηριστικά. Σε αυτή την περίπτωση, ο θερμοστάτης τοποθετείται στον τοίχο και μόνο το στόμιο του αναμίκτη είναι ορατό από έξω, καθώς και μια κεφαλή ντους και ένα διακοσμητικό πάνελ με χειριστήρια.

Οι νόμοι της αισθητικής λένε: όσο μικρότερη είναι η τεχνική δομή των ορατών μερών, τόσο πιο χαριτωμένη φαίνεται. Ως εκ τούτου, οι μίκτες αισθητήρων για τοποθέτηση σε επίπεδη επιφάνεια (που είναι συσκευές χωρίς επαφή που ελέγχονται με απλά άγγιγμα της αφή) και ενσωματωμένους θερμοστατικούς αναμίκτες θα είναι πιο αποτελεσματικοί από άποψη σχεδιασμού.

Θερμοστατικό μηχανικό μίξερ

Βροχή ντους

Οι ενσωματωμένες στρόφιγγες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για μπάνια εξοπλισμένα με ντους ψιλής βροχής, που είναι ένα από τα καλύτερα σχέδια για ένα ντους γενικής χρήσης. Η χρήση ντους ψιλής βροχής αναφέρεται σε θεραπείες με υδρομασάζ. Όταν λειτουργεί, δημιουργείται μια απομίμηση τροπικής βροχής. Το νερό που τροφοδοτείται από τα πάνω περνά μέσα από την σχάρα, κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια του. Υπάρχουν μοντέλα με LED, η λάμψη του οποίου επιτρέπει σε ένα άτομο που λαμβάνει διαδικασίες ύδρευσης να χαλαρώσει καλύτερα.

Θερμοστατικός αναμικτήρας με μηχανικό έλεγχο

Ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός του δοχείου ποτίσματος τύπου "ντους ψεκασμού" σχεδιάζεται για τοποθέτηση στην οροφή του μπάνιου. Χάρη στην ανώτερη θέση του, η ροή νερού διαλύεται, δημιουργώντας ένα φαινόμενο βροχής. Αλλά με τη ρύθμιση του μοχλού ελέγχου σε μια συγκεκριμένη θέση, είναι δυνατό να επιτευχθεί ότι το νερό θα καταστραφεί όχι σε συνεχές ρεύμα καταιγίδας, αλλά σε ξεχωριστές σταγόνες. Σε γενικές γραμμές, όσοι χρησιμοποιούν ντους ψιλής βροχής έχουν την αίσθηση ότι είναι "τυλιγμένες" με αεριούχο νερό, τοποθετώντας το σώμα τους εντελώς, αντί να ποτίζουν μερικά από τα μέρη του, όπως όταν παίρνουν κανονικό ντους.

Θερμοστατικός μίκτης σε μινιμαλιστικό σχεδιασμό

Προηγουμένως, οι "τροπικές" συσκευές χρησιμοποιούνταν μόνο σε σανατόρια, αλλά σήμερα εγκαθίστανται συχνά από τους απλούς πολίτες στα μπάνια τους. Πιστεύεται ότι με τη βοήθεια της τροπικής βροχόπτωσης είναι δυνατόν να ανακουφιστούν καλά οι καταστάσεις στρες, για τη θεραπεία ορισμένων τύπων νευρικών νόσων. Έχει επίσης ευεργετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος, καθιστώντας τα πιο ελαστικά. Η ροή του αίματος βελτιώνεται στο σύνολό της.

Θερμοστατικός μίκτης με οπίσθιο φωτισμό

Ποιο στόμιο πρέπει να επιλέξετε - μακρύ ή μικρό;

Οι βρύσες με ένα μακρύ στόμιο θεωρούνται πιο βολικό. Συχνά αγοράζονται από πελάτες, καθώς έχουν μια αισθητική διαμόρφωση και είναι καθολικές: μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην κουζίνα όσο και στο νιπτήρα στο μπάνιο. Ένα μακρύ στόμιο ήταν διαθέσιμο στις περισσότερες από τις πρώτες βρύσες που κάποτε χρησιμοποιήθηκαν στη χώρα μας.

Θερμοστατικός μίκτης νιπτήρων

Στη συνέχεια, αφού οι ευρωπαϊκές υδραυλικές εγκαταστάσεις άρχισαν να γίνονται μοντέρνες, άρχισαν να εμφανίζονται βρύσες με ένα μικρό στόμιο, οι οποίες συχνά τοποθετούνται σε νεροχύτες. Τα ίδια μοντέλα εγκαθίστανται συνήθως σε δημόσιους χώρους.

Μικροσκόπτη αφής με θερμοστάτη

Οι θερμοστατικοί μίκτες γενικής χρήσης με ένα μακρύ κινητό στόμιο μπορούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα το λουτρό και τον νεροχύτη.Και στις συνθήκες των μικρών λουτρών, αυτό δίνει ορισμένα οφέλη, αφού δεν υπάρχει ανάγκη να τρέξετε σωληνώσεις για το νεροχύτη και να εγκαταστήσετε ένα άλλο τέτοιο ακριβό μίξερ.

Θερμοστατικός μίξερ μπάνιου

Οι θερμοστατικές βρύσες θα είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για οικογένειες με παιδιά - τέτοιες συσκευές είναι εύχρηστες και αδύνατο να καούν, έτσι η ροή του νερού εμποδίζεται αν η θερμοκρασία τους είναι πάνω από 38 ° C.

Θερμοστατικό μίξερ με ντους ψιλής βροχής

Παρεμπιπτόντως, σε πολλές χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης ο θερμοστατικός αναμεικτήρας είναι υποχρεωτικό χαρακτηριστικό ενός ξενοδοχείου τεσσάρων ή πέντε αστέρων.

Θερμοστατικός μίξερ μπάνιου

Η εγκατάσταση ενός μίκτη με θερμοστάτη διαρκεί λίγη ώρα και υπάρχει μεγάλο πλεονέκτημα από αυτό. Εξάλλου, η παρουσία του παρέχει πρόσθετη άνεση και σας επιτρέπει να μετατρέψετε το μπάνιο, ειδικά εξοπλισμένο με ντους ψιλής βροχής, σε μια πλήρως ανεπτυγμένη ζώνη SPA.

Ενσωματωμένος αναμικτήρας με θερμοστάτη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)