Ζεστό δάπεδο στο μπάνιο: χαρακτηριστικά σχεδιασμού (20 φωτογραφίες)

Στο μπάνιο, κάποιος πρέπει να βγει στο πάτωμα αφού πάρει διαδικασίες με γυμνά πόδια. Το πλακάκι είναι κρύο σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς συσσωρεύει κακή θερμότητα από μόνη της χωρίς κατευθυνόμενη θέρμανση. Η ταλαιπωρία από την απτική επαφή με τα πλακίδια είναι τόσο μεγάλη που το ερώτημα εάν ένα ζεστό δάπεδο στο μπάνιο είναι απαραίτητο φαίνεται ρητορικό σε όλους. Θα λύσει μερικά προβλήματα ταυτόχρονα: να αυξήσει το επίπεδο άνεσης, να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία έξω από την εποχή θέρμανσης και να πετάξει ξηρά στα κεραμικά πλακίδια. Η τοποθέτηση ενός θερμού δαπέδου είναι επωφελής, το κόστος του είναι οικονομικά προσιτό για όλους, η εγκατάσταση απαιτεί ελάχιστο χρόνο και ένα συναίσθημα μοναδικής άνεσης συνοδεύει κάθε φορά που επισκέπτεστε το μπάνιο.

Ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση στο μπάνιο

Θέρμανση δαπέδου στο μπάνιο από ζεστό νερό

Τύποι ενδοδαπέδιας θέρμανσης για μπάνιο

Τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης στο μπάνιο είναι προφανή, όπως και το γεγονός ότι μπορεί να θερμανθεί με ζεστό νερό. Οι τεχνίτες δημιούργησαν πρωτότυπα συστήματα, τροφοδοτώντας τα από μια θερμαινόμενη πετσέτα, μπαταρίες. Αυτές ήταν οι πρώτες εξελίξεις που αναπτύχθηκαν περαιτέρω με την εμφάνιση κεραμικών σωλήνων που θα μπορούσαν να λυγίσουν και να τοποθετηθούν σε όλη την περιοχή του μπάνιου.

Η τεχνολογία δεν σταματάει και σήμερα μπορεί να τοποθετηθεί το δάπεδο της ενδοδαπέδιας θέρμανσης χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό. Οι πιο συνηθισμένοι είναι οι ακόλουθοι τύποι υποδαπέδιας θέρμανσης:

 • νερό ·
 • ηλεκτρικό?
 • υπερύθρων.

Κάθε επιλογή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, τα οποία το ένα να επιλέξει μπορεί να αποφασιστεί μόνο εξετάζοντας λεπτομερώς κάθε μία από τις προτεινόμενες επιλογές.

Υπέρυθρη θέρμανση στο μπάνιο

Μόνωση για ενδοδαπέδια θέρμανση

Χαρακτηριστικά της θέρμανσης δαπέδων νερού

Η δημιουργία ενός θερμαινόμενου στο νερό δαπέδου στο μπάνιο φαίνεται να είναι μια απλή και λογική λύση. Σήμερα, υπάρχουν όλα τα απαραίτητα για αυτό: σωλήνες που μπορούν να κάμπτονται σε μια δεδομένη κατεύθυνση, εξαρτήματα για σύνδεση με ένα σύστημα παροχής ζεστού νερού. Το σημείο είναι μικρό: επιλέξτε ποια θα είναι η πηγή ψυκτικού μέσου. Στο διαμέρισμα μπορεί να υπάρχει σύστημα ζεστού νερού ή κεντρική θέρμανση. Δεν είναι δύσκολο να τροφοδοτήσετε το πάτωμα από τη θερμαινόμενη πετσέτα, αλλά όλοι γνωρίζουν την κατάσταση με την κανονική διακοπή του ζεστού νερού για τις εργασίες συντήρησης αστικών λεβητοστασίων και αγωγών. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε ενδοδαπέδια θέρμανση στο μπάνιο όλο το χρόνο. Δεν είναι αποδοτικό να τροφοδοτείται το σύστημα από ζεστό νερό από το λέβητα · είναι προτιμότερο να τοποθετηθεί αμέσως το ηλεκτρικό δάπεδο, αυτό θα είναι μια πιο οικονομική λύση.

Υπάρχει ένα ακόμη μειονέκτημα της οργάνωσης του θερμαινόμενου δαπέδου στο μπάνιο από τη θέρμανση - την αδυναμία ρύθμισης της θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού. Οι σωλήνες που βρίσκονται κοντά στα κεραμίδια θα θερμαίνουν πολύ το πάτωμα στις κρύες χειμωνιάτικες μέρες όταν αυξάνεται η θερμοκρασία του νερού στο σύστημα θέρμανσης. Αυτές οι αδυναμίες μπορούν να εξαλειφθούν με ένα αυτόνομο σύστημα θέρμανσης. Για το λόγο αυτό, η εγκατάσταση θερμαινόμενου δαπέδου στο μπάνιο από ζεστό νερό είναι σημαντική σε ιδιωτικό σπίτι. Μπορεί να τροφοδοτείται όχι από θερμαινόμενη ράγα πετσετών, αλλά από ειδικό κανάλι παροχής ψυκτικού. Η θερμοκρασία του νερού μπορεί να ρυθμιστεί με τον ίδιο τρόπο όπως σε ένα σύστημα θέρμανσης.

Δάπεδο με πλακάκια κάτω από το κεραμίδι στο μπάνιο

Διακοσμητικό ντουλάπι στο μπάνιο

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων ενός θερμαινόμενου νερού για πλακάκια:

 • ελάχιστο κόστος για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του ψυκτικού μέσου.
 • προσιτό κόστος εξαρτημάτων και σωλήνων.
 • υψηλή απόδοση σε μεγάλες περιοχές.
 • φιλική προς το περιβάλλον.

Το μειονέκτημα του συστήματος είναι η πιθανότητα διαρροών, η απαλλαγή από τις συνέπειες των οποίων είναι δύσκολη και δαπανηρή. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε αξιόπιστη στεγάνωση στο μπάνιο, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα προστασίας από διαρροές. Αυτό αυξάνει το κόστος, περιπλέκει την εγκατάσταση. Ένα άλλο μειονέκτημα του δαπέδου του νερού είναι η σημαντική διάμετρος των σωλήνων, ακόμη και αν αγοράσετε cermet με εσωτερική διάμετρο 15 mm, τότε μια προκαθορισμένη ενδοδαπέδια θέρμανση κάτω από το κεραμίδι θα μειώσει το ύψος του δωματίου κατά 2-3 cm.

Θερμαινόμενο πάτωμα στο μπάνιο από τον λέβητα

Εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης στο μπάνιο

Χαρακτηριστικά για την ηλεκτρική θέρμανση δαπέδου

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε το πάτωμα στο μπάνιο με τα δικά σας χέρια, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και σπιτιών επιλέγουν όλο και περισσότερο ένα ηλεκτρικό θερμαινόμενο πάτωμα. Ο λόγος για την δημοτικότητα αυτού του συστήματος είναι η απλή εγκατάστασή του, η δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας με θερμοστάτη. Για εργασίες, πρέπει να αγοράσετε τον ακόλουθο εξοπλισμό και αξεσουάρ:

 • καλώδιο θέρμανσης;
 • ρυθμιστής θερμοκρασίας;
 • θερμικός αισθητήρας;
 • κυματοειδές σωλήνα.
 • μόνωση από μεμβράνη;
 • ταινία τοποθέτησης.

Δύο τύποι ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης παράγονται - καλώδιο και με τη μορφή θερμομαζών. Πριν από την εγκατάσταση οποιουδήποτε από αυτούς τους τύπους δαπέδων, τοποθετήστε τη μόνωση από το φύλλο. Θα αντανακλά τη θερμότητα, η οποία θα μειώσει σημαντικά το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για να διατηρήσει μια δεδομένη θερμοκρασία.

Καλωδιακή ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση στο μπάνιο είναι εγκατεστημένη σε τσιμεντοκονίαμα, τοποθετούνται θερμοστάτες στο συγκολλητικό στρώμα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πλακιδίων. Αυτό σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε την επίδραση του συστήματος στο ύψος των οροφών, το οποίο το διακρίνει από το δάπεδο που έχει θερμανθεί με νερό.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι το επίπεδο ασφάλειας της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Οι κατασκευαστές δαπανούν σημαντικά ποσά για την παροχή καλής προστασίας από ηλεκτροπληξία. Η διπλή πλέξη από πολυμερή υψηλής ποιότητας παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Όταν επιλέγετε ένα δάπεδο, είναι απαραίτητο να προτιμήσετε ένα θωρακισμένο καλώδιο που θα δημιουργήσει ένα ελάχιστο μαγνητικό παρεμβολές.

Θερμαινόμενο δάπεδο στο μπάνιο από τη θερμαινόμενη πετσέτα

Θέρμανση δαπέδου στο μπάνιο από θέρμανση

Πλεονεκτήματα ενός θερμού ηλεκτρικού δαπέδου:

 • απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
 • άνετη θερμοκρασία?
 • Απλός έλεγχος θερμοστάτη.
 • λογική τιμή.

Το μειονέκτημα του συστήματος είναι η αύξηση του κόστους πληρωμής για την ηλεκτρική ενέργεια, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών. Σε αστικά διαμερίσματα, η περιοχή των τεχνικών χώρων είναι ελάχιστη, ώστε να μπορείτε να βάλετε ένα ζεστό δάπεδο στην τουαλέτα και στο μπάνιο.

Ζεστό πάτωμα κάτω από το λουτρό

Ελασματοποίηση δαπέδου

Υπέρυθρη ενδοδαπέδια θέρμανση

Η αυτοεγκατάσταση ενός θερμού δαπέδου στο μπάνιο θα γίνει ευκολότερη εάν επιλέγετε υπέρυθρα φιλμ. Εμφανίστηκαν όχι πολύ καιρό πριν, αλλά σήμερα επιλέγονται όλο και περισσότερο από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και εξοχικών κατοικιών. Ένα χαρακτηριστικό των υπέρυθρων δαπέδων είναι η παραγωγή θερμότητας ως αποτέλεσμα της διέλευσης ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ειδικών στοιχείων. Οι υπέρυθρες ακτίνες θερμαίνουν γρήγορα και ήπια κεραμικά, ενώ καταναλώνουν ελάχιστη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας

Θερμαινόμενο δάπεδο κάτω από το κεραμίδι στο μπάνιο

Το υπερυψωμένο πάτωμα στο μπάνιο δεν επηρεάζει το ύψος του δωματίου. Τοποθετείται σε τσιμεντοκονίαμα, η μεμβράνη έχει μικρό πάχος και λόγω αυτού το ύψος του σφραγίσματος παραμένει σχεδόν αμετάβλητο.

Το πλεονέκτημα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με φιλμ δεν είναι μόνο εύκολη εγκατάσταση. Η υπέρυθρη ακτινοβολία δεν επηρεάζει την επίστρωση φινιρίσματος με κανένα τρόπο, χάρη σε αυτό το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός θερμού δαπέδου από ξύλο, πολυστρωματικό υλικό, λινέλαιο και παρκέ. Εάν το μπάνιο έχει ξύλινο δάπεδο, για παράδειγμα, από χήνες, τότε δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για ένα σύστημα θέρμανσης.

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων του υπέρυθρου δαπέδου είναι:

 • τη δυνατότητα μερικής θέρμανσης της επιφάνειας,
 • ασφαλής χρήση σε ξύλινο σπίτι.
 • Μην στεγνώνετε τον εσωτερικό αέρα.
 • προσιτό κόστος ενός συνόλου απαραίτητου εξοπλισμού ·
 • υψηλή αδράνεια θέρμανσης.
 • η υψηλή απόδοση του εξοπλισμού εξασφαλίζει ελάχιστο ενεργειακό κόστος.
 • την ικανότητα γρήγορης αποσυναρμολόγησης και εγκατάστασης εξοπλισμού σε ένα νέο μέρος.

Τοποθέτηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης στο μπάνιο

Η ενδοδαπέδια θέρμανση στο μπάνιο

Παρά το μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, το υπέρυθρο σύστημα έχει τα δικά του μειονεκτήματα. Τα κυριότερα είναι:

 • εξάρτηση από το ηλεκτρικό ρεύμα.
 • απαγόρευση της εγκατάστασης επίπλων πάνω από στοιχεία υπέρυθρων δαπέδων ·
 • την ανάγκη για μόνωση της καλωδίωσης που πηγαίνει στην ταινία.

Τα συστήματα IR θα κάνουν το πάτωμα ζεστό, ο αέρας στο δωμάτιο θα παραμείνει άνετος, καθώς η υγρασία του δεν θα πέσει κάτω από την καθορισμένη τιμή.

Σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης στο μπάνιο

Θερμαινόμενο δάπεδο για σκυρόδεμα στο μπάνιο

Ποιο πάτωμα πρέπει να επιλέξετε για το μπάνιο;

Ποιο ζεστό δάπεδο είναι καλύτερο και αποτελεσματικότερο; Αυτή η ερώτηση ενδιαφέρει όλους όσους σκέφτονται πώς να κάνουν ένα ζεστό πάτωμα σε ένα μπάνιο πρακτικό και φθηνό. Για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών, δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα ζεστό δάπεδο - ακόμη και τα υπέρυθρα συστήματα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν στο κόστος με ένα πάτωμα νερού. Ειδικά η διαφορά κόστους είναι ορατή όταν χρησιμοποιείτε λέβητες θέρμανσης αερίου. Το ύψος της οροφής σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν είναι επίσης κρίσιμο και η αντοχή των κεραμικών σωλήνων θα ξεχάσει το κόστος λειτουργίας για 50 χρόνια.

Ζεστό πάτωμα στο μπάνιο

Ζεστό νερό πάτωμα στο μπάνιο

Αποφασίσαμε να ευχαριστήσουμε τους εαυτούς μας και να εκπλήξουμε τους καλεσμένους με ένα ξύλινο πάτωμα στο μπάνιο, δεν ξέρουν πώς να θέσουν τη θέρμανση; Τοποθετήστε το πάτωμα υπέρυθρης ταινίας. Σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε έπιπλα και πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο, ενώ θα υπάρχει ελάχιστος χώρος στο δωμάτιο; Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ηλεκτρικούς θερμοστάτες ή ένα καλώδιο για τη θέρμανση ενός θερμού δαπέδου. Αν το κύριο ερώτημα για εσάς είναι πόσο είναι ένα θερμό πάτωμα, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις ταινίες IR. Μπορούν να τοποθετηθούν μόνο κάτω από την περιοχή στο μπάνιο που δεν θα καλύπτεται με έπιπλα. Είναι απαραίτητο μόνο να κάνετε ακριβείς υπολογισμούς και να είστε έτοιμοι για το γεγονός ότι εκτός της περιόδου θέρμανσης το μπάνιο θα είναι δροσερό.

Ζεστό πάτωμα στο μπάνιο ενός εξοχικού σπιτιού

Ποια είναι η καλύτερη ενδοδαπέδια θέρμανση και πώς να τοποθετήσετε μια ταινία υπέρυθρης ακτινοβολίας που μπορείτε να το καταλάβετε μόνοι σας. Για την εγκατάσταση ηλεκτρικών και υδάτινων δαπέδων, αξίζει να προσκαλέσετε ειδικούς. Η εμπειρία τους θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα αυτών των συστημάτων, να αποτρέψουμε πιθανές δυσλειτουργίες και δυσλειτουργίες. Η λειτουργία της ενδοδαπέδιας θέρμανσης από τους επαγγελματίες θα προσφέρει μέγιστη άνεση.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)