Πάγκος στο μπάνιο (50 φωτογραφίες): επιλέξτε το υλικό και το σχέδιο

Οι πάγκοι μπάνιου είναι μια εντελώς νέα τάση μόδας, υπαγορευόμενη από λειτουργικότητα και ευκολία. Στη διάθεση του ιδιοκτήτη, αντί για ένα μικρό νιπτήρα, δίπλα από το οποίο υπάρχει πλυντήριο, είναι ένα πλήρες "ράφι" όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Σήμερα, τέτοιες countertops είναι κατασκευασμένα σε διάφορα σχέδια: φυσικά και τεχνητά υλικά, ενδιαφέροντα σχήματα, όλα τα είδη ράφια, τύπους, κόγχες και στάσεις του αρχικού σχεδιασμού.

Λευκή και καφέ ματαιοδοξία Top

Κόκκινο γυαλιστερό πάγκο στο μπάνιο

Μπλε και άσπρο ανατολίτικο μπάνιο

Υλικά

Η επιλογή των countertops για το μπάνιο εξαρτάται άμεσα από τα χαρακτηριστικά του δωματίου - το συνολικό ύφος και το μέγεθος. Εδώ, σε αντίθεση με την κουζίνα, δεν θα υπάρξουν καυτά γλάστρες ή ταψιά, έτσι οι απαιτήσεις για αντοχή και αντοχή είναι ελαφρώς χαμηλότερες. Φυσικά, είναι καλύτερα να μην ξεχνάμε την αντίσταση στην υγρασία του προϊόντος.

Πάγκος στο μπάνιο από ξύλο

Γυαλί

Γυαλί countertops για το μπάνιο είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή. Τα χαρακτηριστικά αυτού του υλικού είναι ότι δεν είναι ρεαλιστικό να τοποθετείται το πλυντήριο και η διαμόρφωση, καθώς και οι διαστάσεις του νεροχύτη. Η τελευταία περιλαμβάνει (νεροχύτης) με πάγκο. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου προϊόντος φαίνεται ελκυστικό και πρωτότυπο.

Ανθεκτική γυάλινη κορυφή στο μπάνιο

Πλεονεκτήματα:

 • οι γυάλινες πάγκοι είναι ανθεκτικές στις γρατζουνιές, είναι σχεδόν αδύνατο να σπάσουν (χάρη στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών στην κατασκευή)
 • αυτά τα προϊόντα είναι εύκολο να φροντίσουν.

Μειονεκτήματα:

 • μετά το πλύσιμο, είναι απαραίτητο να σκουπίσετε το γυαλί του πάγκου ξηρό, διαφορετικά οι άσχημοι λεκέδες από το νερό θα παραμείνουν?
 • Ένα τέτοιο βάθρο "ταιριάζει" μακριά από κάθε εσωτερικό χώρο.

Γυάλινο πάγκο στο μπάνιο

Γυαλί κορυφή στο ντουλάπι στο μπάνιο

Γυάλινη διάφανη επίπλωση με πέτρινη διακόσμηση στο μπάνιο

Γρανίτης

Οι πάγκοι γρανίτη μπορούν να δώσουν μόνο χαλαζία σε ποιότητα. Πρόκειται για ένα φυσικό υλικό με ένα πρωτότυπο μοτίβο και διάφορα χρώματα: από θολή έως φωτεινή. Επιπλέον, ο πάγκος γρανίτη είναι εύκολο να λειτουργήσει, αδιαπέραστο στην υγρασία και ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Μεταξύ των μειονεκτημάτων, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ακόλουθα:

 • υψηλό κόστος.
 • βαρέως βάρους.
 • κίνδυνος παραμόρφωσης κατά τη διάρκεια της αναλφάβητης εγκατάστασης (λανθασμένο ύψος, ακατάλληλες συνδέσεις κ.λπ.).

Γρανίτης countertops στο μπάνιο

Χαλαζία

Το χαλαζία είναι ένα ανθεκτικό υλικό φυσικής προέλευσης. Ένα ορισμένο ποσοστό του χαλαζία, παρεμπιπτόντως, υπάρχει σε κάθε φυσική πέτρα. Προκειμένου να επεκταθεί η παλέτα χρωμάτων του χαλαζία, οι κατασκευαστές επιτραπέζιων επιφανειών χρησιμοποιούν ειδικές χρωστικές, ρητίνες, χρωστικές, κλπ.

Ένας πάγκος μπάνιου χαλαζία είναι ισχυρότερος από γρανίτη, δεν απαιτεί πλήρωση και δεν είναι "φοβισμένος" από την υγρασία, τους λεκέδες και τα βακτήρια. Αλλά η τιμή των προϊόντων αυτών είναι πολύ υψηλή. Λόγω της επεξεργασίας και της λείανσης υφής, οι άσχημοι λεκέδες των δακτύλων συχνά παραμένουν πάνω τους κατά τη διάρκεια της χρήσης, συνεπώς, η φροντίδα του πάγκου πρέπει να είναι κανονική και λεπτομερής.

Quartz πάγκος μπάνιου

Μάρμαρο

Οι μαρμάρινοι πάγκοι φαίνονται κομψοί και πολυτελείς. Σήμερα, αυτό το υλικό έχει γίνει πιο προσιτό από πριν από δύο χρόνια. Τις περισσότερες φορές, το μάρμαρο είναι λευκό με γκρίζες κηλίδες. Αν και μπορείτε να βρείτε πιο ενδιαφέροντα μαρμάρινα χρώματα.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των countertops είναι προφανή:

 • αντοχή και ανθεκτικότητα.
 • τέλειο συνδυασμό με οποιοδήποτε στυλ του μπάνιου?
 • το μάρμαρο μπορεί να αλεσθεί και να υποβληθεί σε άλλους τύπους επεξεργασίας.

Μειονεκτήματα:

 • υψηλή τιμή?
 • τάση να σπάει, λεκέ και άλλες παραμορφώσεις.
 • χαμηλή αντίσταση στο οξύ.

Μαρμάρινο πάγκο μπάνιου

Μεγάλο μαρμάρινο πάγκο στο μπάνιο

Ακρυλικό

Αυτό το υλικό δεν είναι λιγότερο απαιτητική σήμερα από τα countertops από τεχνητή πέτρα, μάρμαρο και γρανίτη. Τέτοια προϊόντα από ειδικό πλαστικό έχουν ευρεία γκάμα χρωμάτων, αλλά το σχέδιο στην επιφάνεια τους είναι πρακτικά αόρατο. Οι ακρυλικοί πλαστικοί πάγκοι μπάνιου βρίσκονται σε άριστη αρμονία με διάφορους εσωτερικούς χώρους, είναι ανθεκτικοί σε βακτήρια, νερό και λεκέδες. Επιπλέον, αξίζει να επισημανθεί:

 • σταθερότητα ·
 • συμβατότητα με άλλα στοιχεία διακόσμησης, ανεξάρτητα από το φωτισμό και το χρώμα.
 • την ικανότητα να καλύπτει μικρές ζημιές στο πλαστικό με άλεση.

Σημείωση: σήμερα υπάρχει επίσης μια ακρυλική κορυφή μπάνιου με ενσωματωμένη ποδιά και νεροχύτη.

Λευκός ακρυλικός πάγκος στο μπάνιο

Μαύρο ακρυλικό πάγκο μπάνιου

Σκυρόδεμα

Φαίνεται ότι το σκυρόδεμα είναι ένα δομικό υλικό. Αλλά, ωστόσο, χρησιμοποιείται συχνά στην εσωτερική διακόσμηση (το σκυρόδεμα επαναλαμβάνει εύκολα ένα δεδομένο σχήμα και το ύψος του μπορεί να είναι οποιοδήποτε). Οι πάγκοι από σκυρόδεμα είναι:

 • οργανικό υλικό που μπορεί να μιμείται φυσική πέτρα.
 • ευρεία επιλογή υφής και χρωμάτων, πρωτότυπο σχέδιο.
 • την ανθεκτικότητα και την περιβαλλοντική ασφάλεια.

Αλλά, παρά τα πλεονεκτήματα, το σκυρόδεμα παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα:

 • αξιόλογες γραμμές ραφών που απαιτούν κάλυψη με πλήρωση χρωμάτων.
 • την ανάγκη για τακτική λείανση και αποτρίχωση.
 • ο νεροχύτης παρέχει ανεξάρτητη εγκατάσταση.

Σκυρόδεμα στο μπάνιο

Όμορφο μεγάλο πάγκο σκυροδέματος στο εσωτερικό του μπάνιου

Πατώματα από πλαστικό

Laminate εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 70 του περασμένου αιώνα. Αλλά σήμερα το υλικό αυτό έχει γίνει πιο τέλειο και ελκυστικό: ένα ευρύ φάσμα υφασμάτων, ένα σχέδιο που μιμείται γραφίτη, ξύλο και ακόμη και πέτρα. Παράγεται ως εξής: τα λεπτά πλαστικά στρώματα υπό πίεση είναι κολλημένα σε κόντρα πλακέ ή MDF.

Οι πάγκοι από λουστραρισμένο λουτρό είναι ανθεκτικοί, εύκολοι στη φροντίδα και ανθεκτικοί στην υγρασία χάρη σε ειδική επικάλυψη. Έχουν χαμηλό κόστος, και το πιο σημαντικό - δεν απαιτούν επαγγελματική εγκατάσταση.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αυτό το κρεμαστό μπάνιο έπιπλα λουτρών μειώνεται και είναι "εξαντληθεί." Η ζημιά δεν μπορεί να επισκευαστεί - ολόκληρη η επιφάνεια του πάγκου θα πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως.

Πάγκος στο μπάνιο με laminate

Δέντρο

Οι ξύλινες κορυφές μπάνιου είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση στα προϊόντα MDF. Το φυσικό ξύλο έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή σε διάφορες βλάβες, υγρασία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμη και αν το προστατευτικό στρώμα αυτού του υλικού έχει υποστεί ζημιά, δεν θα συμβεί ταχεία διόγκωση και αποσύνθεση. Φυσικά, το κόστος των ξύλινων countertops είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από το ίδιο laminate - επάνω.

Ξύλινη επιφάνεια εργασίας στο μπάνιο

Κομψό ξύλινο πάγκο στο μπάνιο

Πάγκος από μασίφ ξύλο στο μπάνιο

Ντουλάπι μπάνιου με ξύλινη κορυφή

Ογκομετρική πάγκος από σκούρο ξύλο στο μπάνιο

Πάγκος από φυσικό ξύλο

Μωσαϊκό

Μια ψηφιδωτή επιφάνεια εργασίας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν να κάνουν τα πάντα με τα χέρια τους. Αυτό το υλικό, το οποίο είναι συνήθως κατασκευασμένο από γυαλί ή κεραμικό, είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο. Και με την πλούσια φαντασία μπορείτε να φτιάξετε ένα πραγματικά αριστουργηματικό έργο - μια επιφάνεια εργασίας γυψοσανίδας στο μπάνιο, διακοσμημένη με ψηφιδωτά ασυνήθιστου σχήματος και πρωτότυπο σχέδιο. Το κόστος ενός τέτοιου πειράματος θα είναι ελάχιστο.

Το μόνο "αδύναμο σημείο" τέτοιων countertops είναι ότι το μωσαϊκό έχει έναν πολύ ψηλό πυθμένα της βάσης και ραφές (συνήθως κατασκευασμένα από γυψοσανίδα). Αλλά μην φοβάστε τη χαμηλή αντίσταση στην υγρασία του γύψου - αυτό μπορεί να διορθωθεί με τη βοήθεια ειδικών προστατευτικών παραγόντων, απλά να τα επεξεργαστείτε με τις ανυψωμένες επιφάνειες του πάγκου.

Πάγκος στο μπάνιο με μωσαϊκό

Πάγκος με κόκκινο μωσαϊκό στο μπάνιο

Πλακάκι

Το κεραμικό πλακίδιο είναι ένα απλό αλλά πολύ όμορφο φινίρισμα που χρησιμοποιείται ευρέως από τους σχεδιαστές για εσωτερική διακόσμηση. Ο πέτρινος πάγκος με την παρουσία διακοσμητικών πλακιδίων φαίνεται πρωτότυπο και εξελιγμένο.

Πλεονεκτήματα:

 • τα πλακάκια είναι ανθεκτικά στις γρατζουνιές, την υγρασία, τους λεκέδες και τις υψηλές θερμοκρασίες.
 • εύλογη τιμή.
 • σε περίπτωση παραμόρφωσης, μπορούν να αντικατασταθούν τμήματα κεραμιδιών.
 • εξατομικευμένη και αυτο-εγκατάσταση - πιο ακριβές πλάτος και επιθυμητό σχέδιο.

Το μόνο μειονέκτημα του πλακιδίου είναι ότι η μούχλα και η βρωμιά συχνά συσσωρεύονται στις αρθρώσεις, η οποία είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από.

Έτσι, με τα υλικά για την κατασκευή countertops μπάνιο, όλα είναι σαφή. Υπάρχουν όμως και λειτουργίες επιλογής που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα, το σχεδιασμό και τη διαμόρφωση αυτών των προϊόντων.

Λευκή κορυφή μπάνιου με ποδιά πλακιδίων

Μια ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων και μορφών

Η ευκολία του πάγκου δεν καθορίζεται από την εμφάνισή του αλλά από τη μορφή και την ποιότητα της βάσης στην οποία είναι εγκατεστημένη. Εκεί βρίσκεται η λειτουργικότητα. Υπάρχουν μοντέλα δαπέδου και τοίχου (μεγάλης και μικρής έκδοσης). Η διαφορά μεταξύ τους είναι μόνο στη μέθοδο εγκατάστασης. Αν και μερικά έπιπλα παρέχουν ευκολότερη φροντίδα για το πάτωμα στο μπάνιο (προϊόν τοίχου).

Όμορφο λευκό πάγκο στο μπάνιο

Μπεζ πέτρινο πάγκο στο μπάνιο

Σκούρο μπεζ πέτρινο πάγκο στο μπάνιο

Τώρα εξετάστε λεπτομερέστερα καθεμία από τις παραπάνω επιλογές.

 1. Πάγκος εργασίας - απλά και άνετα έπιπλα. Το μόνο που χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση είναι να το εγκαταστήσετε στη θέση του και να ρυθμίσετε το επίπεδο με τη βοήθεια των ποδιών. Στη συνέχεια συνδέστε το νεροχύτη και το πλυντήριο ρούχων με το σύστημα αποχέτευσης και την παροχή νερού. Ένα τέτοιο περίβλημα είναι ευρύχωρο: κάτω από τον πάγκο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων υγιεινής που απαιτούνται στο μπάνιο. Επιπλέον, υπάρχουν μοντέλα με επιπλέον συρτάρια και ράφια για την αποθήκευση σεντονιών.
 2. Δεν είναι πολύ κατώτερη από το πάτωμα του "ομόλογου" και την επιφάνεια τοίχου επιτοίχια. Η διαφορά έγκειται μόνο στην ευρυχωρία και την εγκατάσταση - τα έπιπλα είναι στερεωμένα στον τοίχο με άγκυρες. Και, φυσικά, το ύψος ενός τέτοιου πάγκου θεωρείται πιο βολικό.
 3. Διακοσμητικές countertops μπάνιου, επίσης, μπορεί να μην έχουν ένα μεγάλο ντουλάπι ή ντουλάπι κάτω. Πρόκειται για μεμονωμένους τύπους προϊόντων που παράγονται σε διάφορες παραλλαγές: τοίχο και πάτωμα. Οι πρώτοι, για παράδειγμα, έχουν μακριά πόδια. Όσον αφορά τα μοντέλα δαπέδου, η εγκατάστασή τους περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών στηριγμάτων. Επίσης, countertops αυτού του σχεδίου, ή μάλλον ένα νεροχύτη γι 'αυτούς, θα πρέπει να έχουν χρωματισμένα σιφόνια. Το κόστος τους, παρεμπιπτόντως, είναι αρκετές φορές υψηλότερο από αυτό των πλαστικών ομολόγων.

Επιλέξτε ένα πάγκο για το μπάνιο δεν είναι δύσκολο. Το κύριο πράγμα είναι να καθορίσει το υλικό, την εμφάνιση και τις διαστάσεις του. Και είναι καλύτερα να παραγγείλετε έπιπλα σε ένα μεμονωμένο έργο. Στη συνέχεια, είναι εγγυημένη για να χωρέσει στο γενικό εσωτερικό του μπάνιου.

Ασυνήθιστο κρεμαστό πάγκο στο μπάνιο

Λευκός κομψός πάγκος στο μπάνιο

Πλαίσιο τεχνητής πέτρας στο μπάνιο

Μαύρο-καφέ σγουρό επιτραπέζιο με ένα ράφι στο μπάνιο

Provence μπάνιο πάγκο κορυφή

Μαύρο πάγκο με ράφια στο μπάνιο

Πέτρινο πάγκο με ράφια στο μπάνιο

Μαύρο πάγκο με λευκό νιπτήρα στο μπάνιο

Μαύρο πάγκο πάτωμα στο μπάνιο

Λευκός πάγκος σε ένα ευρύχωρο μπάνιο

Μπεζ πάγκο από τεχνητή πέτρα στο μπάνιο

Κίτρινο πάγκο στο μπάνιο

Μπεζ επιφάνεια από ξύλο από ξύλο στο μπάνιο

Λευκός κομψός πάγκος στο μπάνιο

Λευκό γυαλιστερό πάγκο στο μπάνιο

Όμορφο πάγκο στο μπάνιο από κομμάτια πέτρες

Πάγκος στο εξοχικό σπίτι από φυσική πέτρα

Καφέ πέτρινη επιφάνεια εργασίας στο μπάνιο

Κομψό διάφανο πάγκο στο μπάνιο

Ασυνήθιστο πάγκο στο μπάνιο

Μεταλλικό πάγκο στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)