Γυάλινη κουρτίνα για το μπάνιο (50 φωτογραφίες): κομψές επιλογές

Φυσικά, είναι ωραίο να έχετε ένα τεράστιο μπάνιο, στο οποίο μπορείτε άνετα και ελεύθερα να τοποθετήσετε όλα τα απαραίτητα υδραυλικά και έπιπλα. Έτσι, σε ένα μεγάλο δωμάτιο, η καμπίνα ντους και το λουτρό μπορεί να είναι ξεχωριστά, αλλά σε ένα μικρό μπάνιο τέτοια πολυτέλεια δεν είναι διαθέσιμη. Επομένως, οι ιδιοκτήτες μέτριων τετραγωνικών μέτρων πρέπει να βγουν με διαφορετικό τρόπο.

Γυάλινη κουρτίνα για γωνιακό μπάνιο

Ευτυχώς, το σημερινό επίπεδο της βιομηχανικής ανάπτυξης μας επιτρέπει να λύσουμε σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την αντιμετώπιση των περιορισμένων πρότυπων λουτρών. Έτσι, μπορείτε να μετατρέψετε ένα συνηθισμένο μπάνιο σε ένα ντους, έχοντας αποκτήσει μια κομψή και όμορφη γυάλινη κουρτίνα. Στο άρθρο θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά αυτού του αξεσουάρ μπάνιου καθώς και ποιες γυάλινες κουρτίνες για το μπάνιο είναι καλύτερο να επιλέξουν - συρόμενες, αρθρωτές ή ίσως πτυσσόμενες, κάτι που είναι σκόπιμο να προσέξουμε κατά την αγορά.

Κομψή γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο

Γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο με ξύλινη επένδυση

Γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο με λευκούς τόνους

Γυάλινη κουρτίνα με σχέδιο στο μπάνιο

Τα οφέλη

Φυσικά, η κουρτίνα για το μπάνιο μπορεί να γίνει όχι μόνο από γυαλί. Ως βάση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλαστικό και αδιάβροχο ύφασμα και πολυαιθυλένιο. Αλλά είναι γυαλί που μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες που δεν έχει κανένα άλλο υλικό - δηλαδή, να μετατρέψει ένα μπάνιο σε ένα σχεδόν πλήρες ντουζιέ. Για το σκοπό αυτό, τόσο ένα σταθερό μοντέλο όσο και ένα πτυσσόμενο είναι τέλειοι.

Η γυάλινη κουρτίνα, σε αντίθεση με άλλα υλικά, είναι ανθεκτική. Επιπλέον, η επιφάνεια αυτής της συσκευής επεξεργάζεται με ειδική επικάλυψη που την προστατεύει από μηχανικές βλάβες. Και το ίδιο το σχέδιο, ακόμα και το πτυσσόμενο, έχει σχεδιαστεί για μακροχρόνια αδιάκοπη χρήση. Ως εκ τούτου, αφού επενδύσει σε μια γυάλινη κουρτίνα, για πολλά χρόνια θα λύσετε το πρόβλημα με μια μπανιέρα και ντους.

Γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο

Η γυάλινη κουρτίνα είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί. Το γυαλί είναι εύκολο να πλυθεί, με τη βοήθεια των σύγχρονων οικιακών χημικών ουσιών όλοι οι λεκέδες εξαφανίζονται εύκολα από αυτό, δεν καταστρέφονται ακόμη και από λειαντικές ουσίες. Το ίδιο, για παράδειγμα, δεν μπορεί να ειπωθεί για μαλακότερο πλαστικό. Επιπλέον, μοντέρνα συρόμενα και ταλαντευόμενα μοντέλα από γυάλινες κουρτίνες δεν χάνουν την εμφάνισή τους με την πάροδο του χρόνου.

Η επιφάνεια γυαλιού είναι απολύτως ανθεκτική στην εμφάνιση του μύκητα, μούχλα, δεν φοβούνται εντελώς από την υγρασία. Το γυαλί δεν σπάει με την πάροδο του χρόνου και δεν θα εξασθενίσει. Επιπλέον, τώρα πολλοί κατασκευαστές πτυσσόμενων κουρτινών και καναπέδων ντους έχουν ήδη μάθει πώς να επεξεργάζονται τις επιφάνειές τους με μια ειδική σύνθεση που απορροφά ασβέστη και ακαθαρσίες, με αποτέλεσμα οι γυάλινες επιφάνειες να παραμένουν καθαρές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μικρή κουρτίνα δύο τεμαχίων στο μπάνιο

Μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικές επιλογές και μοντέλα, σχήματα και χρώματα. Αυτή η ποικιλία σας επιτρέπει να επιλέξετε μια τέτοια γυάλινη κουρτίνα που θα ταιριάζει αρμονικά στο μπάνιο σας, θα κάνει το εσωτερικό της πιο κομψό και μοντέρνο και θα είναι πιο κατάλληλο για σας. Είναι δυνατόν να επιλέξετε ένα μοντέλο τόσο για τα απευθείας όσο και για τα γωνιακά λουτρά.

Και η ολίσθηση και η ταλάντευση και οι πτυσσόμενες κουρτίνες προστατεύουν με αξιοπιστία και απόλυτη ακρίβεια το πάτωμα του μπάνιου από τα πιτσιλίσματα νερού - όπως και οι τοίχοι μιας καμπίνας ντους.

Μοντέρνα γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο

Μια απλή εγκατάσταση θα γίνει χωρίς να χρειάζεται να καλέσετε έναν ειδικό οδηγό στο σπίτι. Αν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος διαθέτει ελάχιστες ικανότητες επιδιόρθωσης και απλά εργαλεία, τότε θα αντιμετωπίσει μόνος του την εγκατάσταση της καμπίνας.

Η γυάλινη καμπίνα δίνει ένα κομψό και μοντέρνο βλέμμα στο μπάνιο, το διακοσμεί, σε αντίθεση με τα ανάλογα πολυαιθυλενίου. Εάν οι κουρτίνες από πλαστικό και πολυαιθυλένιο που έχουν χάσει τη συνάφεια συχνά φαίνονται φτηνές, τότε οι επιλογές γυαλιού κάνουν αμέσως το δωμάτιο μπάνιου κομψό και μοντέρνο, ακόμη και λαμπερό. Επιπλέον, το διαφανές γυαλί δεν δημιουργεί αίσθημα στεγανότητας και έλλειψης αέρα, αλλά δίνει ελαφρότητα και ευκολία στο μπάνιο, αναπτύσσοντας οπτικά τα όριά του.

Πτυσσόμενη κουρτίνα για μπανιέρα από γυαλί και μέταλλο

Το γυαλί είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλές φυσικό υλικό, σε αντίθεση με το ύποπτο πλαστικό. Επιπλέον, οι γυάλινες κουρτίνες - τόσο συρόμενες όσο και αρθρωτές - δεν είναι κατασκευασμένες από εύθραυστα γυαλιά, αλλά από την ιδιαίτερη οργανική εμφάνισή τους, η οποία ακόμα και αν σπάσει (αν και πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά), δεν θα τραυματίσει τους ανθρώπους, και ομαλή.

Γυάλινη κουρτίνα σε καφέ-γκρι μπάνιο

Γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο σε μια θέση

Γωνιακή μπανιέρα με πτυσσόμενη γυάλινη κουρτίνα

Γωνιακή μπανιέρα με συρόμενη γυάλινη κουρτίνα

Γυάλινη κουρτίνα σε ένα λευκό-πράσινο μπάνιο

Μειονεκτήματα

Οι λεκέδες νερού παραμένουν στη διαδικασία γυαλιού μετά το νερό - πιο συγκεκριμένα, από ασβέστη, η οποία περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στο νερό της βρύσης. Από την άλλη πλευρά, η πλάκα αυτή αφαιρείται εύκολα με οικιακά προϊόντα καθαρισμού και ιστό, επομένως δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Γυάλινη κουρτίνα σε μια άσπρη και καφέ μπανιέρα

Το δεύτερο μείον είναι το κόστος του προϊόντος. Γυαλί κουρτίνες - η πιο ακριβή επιλογή όλων των "αδελφών τους". Ωστόσο, αξίζει να καταλάβετε ότι αυτό το προϊόν δεν αγοράζεται για ένα χρόνο, αλλά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι με αυτό μπορείτε να κλείσετε το πρόβλημα της προστασίας του μπάνιου από το πιτσίλισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γυάλινη κουρτίνα σε ένα ασπρόμαυρο μπάνιο

Κουρτίνα μπάνιου σε μπεζ-πορτοκαλί μπανιέρα

Γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο με πράσινες προθέσεις

Γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο με μαύρους τοίχους

Γυάλινη κουρτίνα σε ένα ασπρόμαυρο μπάνιο

Γυάλινη κουρτίνα σε ένα ασπρόμαυρο μπάνιο

Είδη

Θα αναλύσουμε τις κύριες επιλογές για γυάλινες κουρτίνες για μπάνια και τα χαρακτηριστικά κάθε επιλογής.

Συρόμενη

Πολλοί ειδικοί και ιδιοκτήτες γυάλινων κουρτινών θεωρούν αυτή την επιλογή την πιο επιτυχημένη από όλους. Πρώτα απ 'όλα, επειδή το συρόμενο μοντέλο είναι κατάλληλο για ένα μεγάλο δωμάτιο και για πολύ συμπαγή μπάνια. Αυτή η κουρτίνα δεν καταλαμβάνει ξεχωριστό μέρος και ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Συρόμενη γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο

Συνήθως, αυτό το μοντέλο μπορεί να μετακινηθεί χωριστά χρησιμοποιώντας ειδικά μικρούς κυλίνδρους που σας επιτρέπουν να ανοίγετε / κλείνετε εύκολα την πόρτα εύκολα και σιωπηλά. Αλλά και στην πώληση μπορείτε να βρείτε συρόμενα μοντέλα με εγκοπή εγκοπής, στην οποία τα φτερά του κλείστρου μετακινούνται εμπρός και πίσω. Η επιλογή με αυλάκι δεν είναι τόσο βολική, διότι τα πτερύγια στα αυλάκια συχνά μπερδεύονται. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα μοντέλο που έχει κυλίνδρους τόσο από πάνω όσο και από κάτω - μια τέτοια κουρτίνα είναι σχεδιασμένη ως καμπίνα ντους.

Το πλαίσιο συρόμενης κουρτίνας είναι συνήθως μέταλλο. Είναι απαραίτητα επεξεργασμένο με ειδική σύνθεση που εμποδίζει την οξείδωση και την εμφάνιση σκουριάς.

Τις περισσότερες φορές, γυάλινες κατασκευές με τη μορφή ενός ορθογωνίου, ημικυκλίου ή κύκλου βρίσκονται στην πώληση. Τα ημικυκλικά μοντέλα είναι ιδιαίτερα καλά για γωνιακές μπανιέρες.

Αυτό το μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως αντί για καμπίνα ντους.

Συρόμενη γυάλινη κουρτίνα τριών τεμαχίων για το μπάνιο

Συρόμενη γυάλινη κουρτίνα σε ένα ασπρόμαυρο μπάνιο

Συρόμενη γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο με γκρι αποχρώσεις

Συρόμενη γυάλινη κουρτίνα σε ένα μικρό μπάνιο

Συρόμενη γυάλινη κουρτίνα σε ένα ευρύχωρο ασπρόμαυρο μπάνιο

Συρόμενη γυάλινη κουρτίνα σε ένα ευρύχωρο καφέ και λευκό μπάνιο

Κούνια

Μια τέτοια κουρτίνα είναι κατάλληλη μόνο για ένα ευρύχωρο μπάνιο. Μετά από όλα, οι πόρτες της χρειάζονται ένα μέρος για να υπάρχει χώρος για να ανοίξει. Ανοίγουν σαν διπλή πόρτα. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά τα μοντέλα ταλάντευσης όχι τα πιο δημοφιλή στη ρουσική αγορά υδραυλικών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και οι ιδιοκτήτες των αξιοπρεπών μεγεθών των μπάνιων δεν επιδιώκουν να αγοράσουν κουρτίνες swing για να εξοικονομήσετε χώρο.

Περπατήστε γυάλινη κουρτίνα για το μπάνιο

Γυάλινη κρεμαστή κουρτίνα για το μπάνιο

Οθόνη

Αυτή η έκδοση της κουρτίνας είναι ένα είδος οθόνης που μπορεί να καλύψει ολόκληρο το λουτρό, το ήμισυ ή το ένα τρίτο του δωματίου. Είναι βολικό να εγκαταστήσετε μια τέτοια οθόνη όταν ένα πλυντήριο ή ένα ερμάριο με πετσέτες, άλλες συσκευές ή έπιπλα βρίσκεται δίπλα στο μπάνιο, όπου δεν είναι επιθυμητό να εκτοξευθεί νερό.

Αυτό το σταθερό μοντέλο μοιάζει πολύ κομψό, με έμφαση στη νεωτερικότητα του μπάνιου και την καλή λακωνική γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Γυαλί οθόνη στο μπάνιο

Γυάλινη οθόνη στο εσωτερικό του μπάνιου

Πτυσσόμενο (ή ακορντεόν)

Μεγάλη επιλογή για μπανιέρες προσαρμοσμένων σχήματος. Αυτό είναι το πιο εύθραυστο και γρήγορα αποτυχημένο μοντέλο γυάλινων κουρτινών. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ιδιαίτερα προσεκτική λειτουργία.Αυτό το μοντέλο μπορεί να διπλωθεί πλήρως, γεγονός που του επιτρέπει να χειρίζεται εύκολα - τοποθετείται και καθαρίζεται.

Αναδιπλούμενη γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο

Μια πτυσσόμενη κουρτίνα μπορεί να εγκατασταθεί σε απολύτως οποιαδήποτε μπανιέρα, και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς δυσκολία και ανεξάρτητα. Αυτή είναι η ευκολότερη εγκατάσταση του σχεδίου.

Αναδιπλούμενο γυάλινο κουρτίνα για γωνιακό μπάνιο

Για γωνιακό μπάνιο

Σε αυτήν την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του μπάνιου έχει δύο επιλογές - είτε αγοράζει ένα ειδικό σχέδιο για το γωνιακό λουτρό είτε αγοράζει ένα πτυσσόμενο μοντέλο, το οποίο, όπως περιγράφεται παραπάνω, είναι κατάλληλο για κάθε μπανιέρα. Η πρώτη επιλογή είναι προτιμότερη, δεδομένου ότι θα είναι πιο αξιόπιστη και ανθεκτική.

Γυάλινη κουρτίνα από δύο τεμάχια για γωνιακή μπανιέρα

Γυάλινη διακόσμηση κουρτίνας

Η ποικιλία σχημάτων και τα "εξωτερικά δεδομένα" των γυάλινων κουρτινών σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον σχεδιασμό στο εσωτερικό κάθε μπάνιου. Ορισμένα χαρακτηριστικά του ντεκόρ:

  • Διαφανείς κουρτίνες οργανικά ταιριάζουν στο εσωτερικό του δωματίου, να δώσει την έλλειψη βαρύτητας. Επιπλέον, η διαφανής γυάλινη δομή φαίνεται κομψή και είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για το υπερσύγχρονο εσωτερικό του μπάνιου, για παράδειγμα, στο στυλ υψηλής τεχνολογίας ή στο μινιμαλισμό.
  • Το παγωμένο γυαλί είναι επίσης μια κοινή επιλογή που είναι κατάλληλη για ανθρώπους που ζουν σε ένα διαμέρισμα όχι μόνο. Οι ματ επιφάνειες μπορούν να είναι λείες ή να έχουν μια τραχιά επιφάνεια με υφή. Ωστόσο, στη δεύτερη περίπτωση, η επιφάνεια της κουρτίνας μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστη στην αφή.
  • Καθρέφτης διακόσμηση των τυφλών οπτικά "ωθεί" τα όρια του μπάνιου, θα χρησιμεύσει ως ένα πρόσθετο εξάρτημα, και επίσης να δώσει το δωμάτιο μια σύγχρονη πινελιά.
  • Η γυάλινη κουρτίνα μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με ένα πρωτότυπο σχέδιο ή στολίδι. Η εικόνα επιλέγεται σύμφωνα με το ύφος του μπάνιου ώστε να εναρμονίζεται αρμονικά με το εσωτερικό του.
  • Εκτός από αυτές τις επιλογές, το γυαλί μπορεί επίσης να είναι χρωματισμένο, γεγονός που κάνει την επιλογή των κουρτινών ακόμα πιο ποικιλόμορφη.
  • Τα σχέδια που κατασκευάζονται από ιδιαίτερα ανθεκτικό και αξιόπιστο γυαλί είναι επίσης μια καλή επιλογή. Μια τέτοια κουρτίνα θα διαρκέσει αδιάκοπα για πολλά χρόνια. Συχνά ένα τέτοιο μοντέλο είναι φτιαγμένο από γυαλί, το οποίο κάνει μια πολύ κομψή εντύπωση.

Γυάλινη κουρτίνα χαραγμένη στο μπάνιο

Όμορφα σχέδια στην γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο

Γυαλί δομή στο μπάνιο

Μινιμαλιστική γυάλινη κουρτίνα

Γυάλινη κουρτίνα σε ένα μικρό μπάνιο

Γυάλινη κουρτίνα σε μπλε και άσπρη μπανιέρα

Γυάλινη κουρτίνα σε απλό σχεδιασμό μπάνιου

Γυάλινη κουρτίνα στη σοφίτα

Γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο με ξύλινη διακόσμηση

Γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο με καφέ πλακάκια

Γυάλινη κουρτίνα στο μπάνιο με μαύρο πάτωμα και λευκούς τοίχους

Γυάλινη κουρτίνα στο κόκκινο λουτρό

Γυάλινη κουρτίνα σε μια άσπρη και καφέ μπανιέρα

Γυάλινη κουρτίνα σε μπεζ μπανιέρα

Γυάλινη κουρτίνα σε ένα μπεζ και μαύρο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)