Γυαλί νεροχύτη - κομψά και κομψά υδραυλικά (26 φωτογραφίες)

Η ποικιλία των νιπτήρων δεν αποτελεί πλέον έκπληξη. Ωστόσο, ο νεροχύτης γυαλιού για το μπάνιο δεν σταματά να εκπλήσσει με την ομορφιά και την ασυνήθιστη του. Η διαφάνεια του κελύφους ή το παιχνίδι του χρώματος στην επιφάνεια είναι συναρπαστικό και συναρπαστικό.

Αρχικό σχεδιασμό από γυαλί νεροχύτη

Γυάλινο νεροχύτη σε βάθρο

Οι νιπτήρες από οποιοδήποτε υλικό έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι γυάλινες νιπτήρες έχουν και τα υπέρ και τα κατά.

Γυάλινο νεροχύτη για σπασμένα γυαλιά

Γυαλί νεροχύτη

Γυάλινο νεροχύτη

Πλεονεκτήματα:

 • δύναμη - η οπτική ευθραυστότητα του μπολ είναι αρκετά παραπλανητική, επειδή οι κατασκευαστές ενδιαφέρονται για την κατασκευή ασφαλών υδραυλικών εγκαταστάσεων. Για την αποδέσμευση υδραυλικών εγκαταστάσεων, χρησιμοποιείται μόνο γυαλί με συγκόλληση. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν υψηλές θερμοκρασίες για την επεξεργασία του υλικού. Όταν ένα βαρύ αντικείμενο πέσει μέσα στο μπολ, το γυαλί απλά θα σπάσει, αλλά δεν θα σπάσει θραύσματα.
 • αντοχή σε χημικές ουσίες. Για να καθαρίσετε την επιφάνεια, αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό σφουγγάρι και υγρές απορρυπαντικές συνθέσεις. Δεν συνιστάται να καθαρίζετε τα υδραυλικά με μεταλλικές βούρτσες ή με λειαντικά πρόσθετα, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστούν γρατζουνιές.
 • απόλυτη ασφάλεια. Για πολλούς αγοραστές, γυάλινα αντικείμενα συνδέονται άθελά με αιχμηρές άκρες και περικοπές. Ωστόσο, στην περίπτωση πλύσης αυτοκινήτων, οι φόβοι αυτοί είναι εντελώς χωρίς νόημα. Δεδομένου ότι οι άκρες όλων των προϊόντων καθαρίζονται προσεκτικά στο εργοστάσιο.
 • μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και ποικιλία σχημάτων. Όταν επιλέγετε ένα νεροχύτη, δεν μπορείτε να περιορίσετε τη φαντασία σας, καθώς η πλαστικότητα του υλικού σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε τις πιο απροσδόκητες και δημιουργικές λύσεις και η χρήση ασυνήθιστων μεταβάσεων χρώματος δημιουργεί ένα όμορφο παιχνίδι χρωμάτων στην επιφάνεια.
 • η καθολικότητα - ένας τέτοιος γυάλινος νεροχύτης εναρμονίζεται αρμονικά με τους εσωτερικούς χώρους των δωματίων που έχουν σχεδιαστεί με διαφορετικό στυλ.
 • διαφανή κύπελλα είναι μεγάλη για τη διακόσμηση των μικρών περιοχών, καθώς δεν καταλαμβάνουν οπτικά χώρο?
 • Το μικρό βάρος απλοποιεί κατά πολύ την παράδοση του προϊόντος και την εγκατάσταση του.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανάγκη για συνεχή φροντίδα των αντικειμένων από διαφανές γυαλί, καθώς οι λεκέδες νερού παραμένουν αισθητές (ακόμη και σε μαύρη επιφάνεια). Αν δεν υπάρχει χρόνος ή επιθυμία να παρακολουθείται στενά η διαφάνεια του νεροχύτη, μπορείτε να εγκαταστήσετε προϊόντα παγωμένου γυαλιού.

Τυπωμένο νεροχύτη από γυαλί

Ορθογώνιος νεροχύτης από γυαλί

Γυάλινο νεροχύτη με μοτίβο

Το κόστος τέτοιων λεκάνων είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι τα αναλόγια από μέταλλο ή πήλινα σκεύη, ωστόσο, η κομψή αποκλειστική εμφάνιση και η αντοχή του υλικού αξίζει σίγουρα αυτές τις δαπάνες.

Γυαλί νεροχύτη από γυαλί

Γυαλί νεροχύτη μαύρο

Γυάλινο νεροχύτη με διακόσμηση

Μέθοδοι εγκατάστασης γυάλινου νεροχύτη

Τα σχέδια που χρησιμοποιούνται στη διάταξη νεροχυτών μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους: αναρτημένα, τοποθετημένα και ενσωματωμένα.

Κρεμαστά νεροχύτη γυαλιού (με την επίδραση της πλεύσης στον αέρα), εξοικονομεί σημαντικά χώρο στο δωμάτιο. Συνιστάται η εγκατάσταση αυτών των μοντέλων σε συμπαγή δωμάτια. Προκειμένου να διατηρηθεί η οπτική επίδραση της "έλλειψης βαρύτητας", συνιστάται να δοθεί προσοχή στην κάλυψη όλων των συνδετήρων και των συστημάτων αποστράγγισης.

Γυαλί νεροχύτη μπλε

Γυαλί νεροχύτη στέκεται

Γυάλινο νεροχύτη με πάγκο

Το τοποθετημένο σε νεροχύτη γυαλιού μπορεί να είναι μονολιθικού τύπου ή μπορεί να έχει τη μορφή νεροχύτη με ένα περίγραμμα όπου όλες οι επικοινωνίες είναι κρυμμένες. Μια τέτοια επιβάρυνση στον σχεδιασμό του πάγκου φαίνεται αξιόπιστη.

Τα ενσωματωμένα μοντέλα βρίσκονται τόσο στον πάγκο του επίπλου όσο και σε ένα ξεχωριστό κομοδίνο όπου κρύβεται ολόκληρο το σύστημα σωληνώσεων.Συνιστάται να επιλέξετε τέτοια μοντέλα για αρκετά ευρύχωρα μπάνια, αφού ένα τέτοιο σύνολο επίπλων και ειδών υγιεινής είναι μεγάλο.

Πλατεία νεροχύτη γυαλιού

Σχεδιασμός γυαλιού

Οικολογικό φίλτρο γυαλιού

Μια ποικιλία τεχνολογιών νεροχύτη

Αυτές οι νιπτήρες έχουν έρθει πρόσφατα στη μόδα. Ωστόσο, τα τυποποιημένα σχήματα των προϊόντων έχουν ήδη καθοριστεί - οβάλ, ορθογώνια. Τα τετράγωνα και στρογγυλά κύπελλα είναι λιγότερο κοινά. Λόγω της πλαστικότητας του υλικού, είναι αρκετά πιθανό να παραγγελθεί ένα μεμονωμένο μοντέλο του νιπτήρα. Για την κατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων, χρησιμοποιούνται τρεις μέθοδοι εργασίας με γυαλί, οι οποίες καθορίζουν το χρώμα και την υφή της επιφάνειας των προϊόντων.

 1. Τήξη και σκλήρυνση. Η τεχνολογία προβλέπει την προκαταρκτική τήξη μεμονωμένων τεμαχίων χρωματισμένου γυαλιού. Στη συνέχεια, το στρώμα χρώματος σβήνεται με απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. Το προϊόν παίρνει την τελική του μορφή, θερμαίνοντας το γυάλινο στρώμα και ψύοντας γρήγορα. Η μέθοδος χρησιμοποιείται για την κατασκευή αδιαφανών και διαφανών δοχείων διαφόρων χρωμάτων.
 2. Το εμφυσημένο γυαλί έχει μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία κατασκευής. Τα προϊόντα αποκτούν μια φουσκωμένη μορφή λόγω της εργασίας ειδικού εξοπλισμού και συσκευών. Στη συνέχεια, το κατεργαζόμενο τεμάχιο σκληρύνεται για τουλάχιστον δύο ημέρες σε υψηλή θερμοκρασία. Τα μοντέλα έχουν, κατά κανόνα, διαφανή εμφάνιση, αν και μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν μικρές κηλίδες.
 3. Μωσαϊκά νιπτήρες. Για να δημιουργήσετε ένα νεροχύτη, ξεχωριστά πολύχρωμα στοιχεία τοποθετούνται με οποιαδήποτε σειρά και είναι κολλημένα στον πυθμένα ενός λεπτού δοχείου από γυαλί. Στη συνέχεια, το προϊόν πυροδοτείται. Ο άδειος χώρος μεταξύ των γυάλινων τεμαχίων γεμίζεται με ένα ειδικά προετοιμασμένο μίγμα (άμμο + βαμμένο τσιμέντο). Η όλη επιφάνεια καλύπτεται προσεκτικά με στεγανωτικό και προστατευτικό στρώμα ειδικού βερνικιού.

Η επιλογή των χρωμάτων εξαρτάται από την καλλιτεχνική γεύση του πλοιάρχου και τις επιθυμίες του πελάτη. Οι συνθέσεις μπορούν να σχηματίσουν πίνακες, μοτίβα, στολίδια. Χάρη στην ειδική τεχνολογία, παράγονται νεροχύτες των οποίων η επιφάνεια μιμείται το μάρμαρο · γι 'αυτό χρησιμοποιούνται τουλάχιστον τρεις σκιές γυαλιού.

Γυαλί νεροχύτη αιθιοπίας

Ασυνήθιστο σχήμα νεροχύτη

Χυτευμένο γυάλινο νεροχύτη

Συστάσεις για το γυάλινο μπολ

Για να κάνετε την αγορά μια χαρά και να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες σας, συνιστάται να λάβετε υπόψη σας μερικές συμβουλές:

 • Πριν από την επιλογή του τύπου του νεροχύτη και της μεθόδου εγκατάστασης, πρέπει να αξιολογήσετε τα συστήματα επικοινωνίας στο μπάνιο. Εάν σχεδιάζονται σημαντικές επισκευές με την αντικατάσταση σωλήνων και την τοποθέτηση νέου δαπέδου, τότε μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σχέδιο του νεροχύτη. Διαφορετικά, θα πρέπει να εξετάσετε τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της ύδρευσης και αποχέτευσης.
 • Πριν αγοράσετε ένα μπολ, θα πρέπει να το επιθεωρήσετε προσεκτικά για μάρκες ή φυσαλίδες αέρα στο ποτήρι. Η παρουσία τέτοιων ελαττωμάτων μπορεί να αποτελεί ένδειξη κακής ποιότητας προϊόντος.
 • Φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής παρέχει εγγύηση. Για τα κοχύλια αυτά, κυμαίνεται συνήθως από ένα έτος σε πέντε χρόνια.
 • το σχήμα και το μέγεθος του μπολ επιλέγεται σύμφωνα με την περιοχή του δωματίου.
 • Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα μοντέλο που συμπληρώνει αρμονικά τη διακόσμηση του μπάνιου.

Κατά τον καθαρισμό της επιφάνειας, δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά με λειαντικά πρόσθετα. Έτσι ώστε ο νεροχύτης γυαλιού για το μπάνιο να μην γλιστράει, πρέπει να το πλένετε συνεχώς και να σκουπίζετε τα ίχνη ψεκασμού νερού. Δεν είναι επιθυμητό να ρίχνουμε βραστό νερό για να μην δημιουργούμε κίνδυνο ρωγμών.

Μικρό γυάλινο νεροχύτη

Γυαλισμένο νεροχύτη από γυαλί

Γυάλινο νεροχύτη

Συχνά η λανθασμένη τοποθέτηση ενός γυάλινου νεροχύτη οδηγεί σε διάσπαση, οπότε συνιστάται να εμπιστευτείτε την εγκατάσταση του προϊόντος σε επαγγελματία. Στη συνέχεια, το κύπελλο γυαλιού νεροχύτη θα διακοσμήσει πραγματικά το μπάνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα και να ευχαριστήσει τους κατοίκους με μια εξελιγμένη εμφάνιση.

Πυκνό νεροχύτη γυαλιού

Χρωματισμένο γυάλινο νεροχύτη

Γυάλινο νιπτήρα με ντουλάπι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)