Χαλύβδινη μπανιέρα - δημοφιλής δοκιμή χρόνου (24 φωτογραφίες)

Πολλοί λάτρεις των διαδικασιών νερού είναι σταθερά πεπεισμένοι ότι ένα λουτρό χάλυβα είναι η καλύτερη επιλογή στην αγορά υδραυλικών εγκαταστάσεων για μια άνετη διαμονή. Πράγματι, από ορισμένες απόψεις, τα μεταλλικά προϊόντα είναι ανώτερα από τις ακρυλικές ή από χυτοσίδηρο μπανιέρες.

Λουτρά χάλυβα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η φύση του προϊόντος καθορίζεται από πολλούς παράγοντες που έχουν θετικές και αρνητικές πλευρές.

Χαλύβδινη μπανιέρα σε κλασικό εσωτερικό

Λουτρό από χάλυβα στο εσωτερικό του σπιτιού

Πλεονεκτήματα χάλυβα μπανιέρες:

 • ελαφρύ βάρος - το προϊόν είναι ευκολότερο να εγκατασταθεί και να μεταφερθεί. σε περίπτωση επισκευής, είναι εύκολο να αποσυναρμολογήσετε τη δομή και να την αφαιρέσετε από το μπάνιο.
 • ανθεκτικότητα - ένα δοχείο με πάχος τοιχώματος τουλάχιστον 4 mm θα διαρκέσει περίπου 30 χρόνια με σωστή φροντίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάρκεια ζωής επηρεάζεται επίσης από την καλή ποιότητα της επικάλυψης και το λεπτό σμάλτο μπορεί γρήγορα να γίνει κίτρινο και να φθαρεί.
 • εύκολη συντήρηση και υγιεινή - το κάλυμμα του μπάνιου είναι ανθεκτικό στις ελαφριές γρατζουνιές και περιστασιακά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό απορρυπαντικών με μικρή ποσότητα λειαντικών προσθέτων. Για καθημερινή χρήση, αρκεί να πλύνετε το λουτρό με υγρές ενώσεις καθαρισμού.
 • διάφορες επιλογές εγκατάστασης μπάνιου: σε πόδια στήριξης, τούβλα, στήριγμα πλαισίου ή μεταλλική γωνία.
 • τιμή - η πιο προσιτή αγορά υδραυλικών εγκαταστάσεων. Το κόστος καθορίζεται από το μέγεθος και την ποιότητα της εταιρείας κατασκευής. Τα καλύτερα λουτρά χάλυβα μπορεί να κοστίζουν περισσότερο από χυτοσίδηρο, αλλά κάθε αγοραστής έχει τις δικές του προτιμήσεις στον τομέα των τιμών των προϊόντων χάλυβα?
 • η πλαστικότητα του υλικού σας επιτρέπει να δημιουργείτε προϊόντα οποιασδήποτε μορφής και παραμέτρων.
 • Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σας επιτρέπει να επιλέξετε προϊόντα μπάνιου σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου, λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του δωματίου και το χρωματικό πλαίσιο του περιβάλλοντος. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα είναι κατάλληλα για υψηλής τεχνολογίας στυλ και μπανιέρες με αυστηρά ορθογώνια σχήματα ταιριάζουν απόλυτα στο στυλ του μινιμαλισμού. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα μπορούν δικαίως να θεωρηθούν ως το κύριο στοιχείο του σχεδιασμού του δωματίου (ωοειδή προϊόντα σε λυγισμένα πόδια ή στρογγυλές μπανιέρες).

Οικολογική μπανιέρα χάλυβα

Χαλύβδινη μπανιέρα με διακοσμητική οθόνη

Τα μειονεκτήματα των λουτρών χάλυβα

 • Λόγω του υψηλού συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, το νερό στη δεξαμενή ψύχεται πολύ γρήγορα. Η ενυδάτωση στο ζεστό νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργήσει.
 • ένα λεπτό πυθμένα μπορεί να λυγίσει κάτω από το στερεό βάρος των κατοίκων, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής του στρώματος σμάλτου.
 • έντονο θόρυβο κατά την πλήρωση του λουτρού. Οι κατασκευαστές υδραυλικών εγκαταστάσεων προτείνουν τη χρήση ειδικών επενδύσεων θορύβου για την επίλυση του προβλήματος. Συνδέονται στον πυθμένα και στους τοίχους του νεροχύτη και είναι αόρατα με προστατευτική οθόνη. Μια άλλη συμβουλή για την επίλυση του προβλήματος του θορύβου είναι η κάλυψη της εξωτερικής επιφάνειας της μπανιέρας με ένα παχύ στρώμα αφρού στερεώσεως (μια αναισθητική εμφάνιση μπορεί να κρύβεται πίσω από μια διακοσμητική οθόνη).

Μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν τη δική τους λύση στα προβλήματα θερμικής αγωγιμότητας και ηχομόνωσης - χαλύβδινα λουτρά με πολυμερική επικάλυψη. Το πάχος τοιχώματος των δοχείων (πολυμερές-χάλυβα-σμάλτο) είναι 6 mm. Σε αυτά τα προϊόντα, εξασφαλίζεται η μείωση του θορύβου από την πρόσληψη νερού κατά 4% και η μείωση της θερμικής αγωγιμότητας κατά 15%. Επιπλέον, αυτή η καινοτομία δεν άλλαξε σημαντικά το βάρος του λουτρού και την ευκολία εγκατάστασής του και η εγγύηση προϊόντος παρέχεται για 15 χρόνια.

Χρώμιο χάλυβα χάλυβα

Λουτρό από χάλυβα στο εσωτερικό

Χαρακτηριστικό λουτρού χάλυβα

Η ποικιλία μοντέλων μπανιέρας και οι κατασκευαστές υδραυλικών εγκαταστάσεων μετατρέπουν μερικές φορές μια αγορά σε μια οδυνηρή διαδικασία. Πώς να επιλέξετε σωστά ένα λουτρό χάλυβα; Αν επικεντρωθείτε στις απαραίτητες παραμέτρους και δεν κυνηγήσετε το μη εμποτισμένο εμπορικό σήμα, τότε θα είναι άνετο να κάνετε διαδικασίες νερού στο αγορασμένο λουτρό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 • Σμάλτο ποιότητας. Το στρώμα διακοσμητικής και προστατευτικής επικάλυψης πρέπει να έχει το ίδιο πάχος, να μην έχει στάγματα, τσιπς και άλλα ορατά ελαττώματα. Η απόχρωση δεν είναι κρίσιμη. Το τριαντάφυλλο, το μπεζ ή το λευκό είναι θέμα γεύσης.
 • Το πάχος του χάλυβα ενός λουτρού ποιότητας δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 0,3-0,4 mm. Ένας απλός τρόπος για να καθορίσετε την ποιότητα ενός προϊόντος σε ένα κατάστημα είναι να αυξήσετε το λουτρό. Η χαλύβδινη εμαγιέ μπανιέρα από λεπτό φύλλο ανεβαίνει εύκολα ή αναδιατάσσεται. Το κανονικό βάρος μιας μινιατούρας μπανιέρας είναι περίπου 20 κιλά και τα δοχεία πλήρους μεγέθους (μήκους περίπου δύο μέτρων και πλάτους 80 εκατοστών) έχουν μέσο βάρος 32-40 κιλά. Θα χρειαστεί προσπάθεια να το μετακινήσετε. Αυτό το βάρος εξαλείφει κάπως το ζήτημα της ανεπαρκούς σταθερότητας των προϊόντων.
 • Οπτικά, η επιφάνεια του λουτρού πρέπει να είναι απόλυτα ομοιόμορφη. Η παρουσία των εξογκωμάτων / κοιλότητες ακόμη και μικρών μεγεθών θα είναι επαρκής λόγος να αρνηθεί κανείς να αγοράσει μπάνιο.
 • Αν χτυπήσετε ελαφρά στην επιφάνεια, τότε ο ήχος θα πρέπει να είναι ομαλός, χωρίς ακαθαρσίες κρουστών ή παράξενες δονήσεις.

Γυάλινη μπανιέρα

Μπανιέρα από ορείχαλκο

Σχήματα και μεγέθη προϊόντων χάλυβα

Η σωστή επιλογή του λουτρού χάλυβα μπορεί να βελτιστοποιήσει σημαντικά το χώρο του δωματίου. Φυσικά, η ορθογώνια χαλύβδινη μπανιέρα και η ωοειδής μπανιέρα είναι ακόμα αγαπημένα. Τέτοιες μορφές θεωρούνται δικαίως καθολικές, δεδομένου ότι δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα προϊόν για ένα δωμάτιο διαφορετικών μεγεθών. Οι ιδιοκτήτες των ευρύχωρων δωματίων μπορούν να επιτρέψουν την εγκατάσταση γωνιακών ή ασύμμετρων λουτρών.

Λουτρό από χάλυβα στο εσωτερικό του σοφίτα

Μικρό λουτρό χάλυβα

Κοινά μεγέθη γωνιακών μπανιέρων:

 • συμμετρικές μορφές - από 120Χ120 cm έως 180Χ180 cm.
 • ασύμμετρα σχήματα - από 120Χ60 cm έως 170Χ190 cm.

Τα σπάνια μοντέλα κυλινδρικών χαλύβδινων μπανιέρων είναι απλά πολυτελή και διατίθενται σε διαμέτρους από 140 έως 210 cm. Κατά κανόνα, τέτοια προϊόντα τοποθετούνται στο κέντρο του δωματίου, επομένως είναι κατάλληλα για μεγάλες εκτάσεις.

Υπάρχουν μοντέλα υδραυλικών εγκαταστάσεων από χαλύβδινες μπανιέρες στην αγορά για τη λήψη διαδικασιών καθιστικού νερού. Μερικά σχέδια είναι εξοπλισμένα με ειδικές κομψές λαβές. Τέτοιες λεπτομέρειες διευκολύνουν τη διαδικασία εισόδου / εξόδου από το λουτρό. Αυτά τα μοντέλα είναι ιδιαίτερα βολικά για τους ηλικιωμένους (κάντε τη διαδικασία για την ασφαλή και άνετη μπάνιο).

Λουτρό χαλκού

Μεταλλικό λουτρό

Κατά προσέγγιση παραμέτρους μπάνιου: μήκος - 100-215 cm, πλάτος - 65-85 cm, βάθος - 60-65 cm. Τα πιο δημοφιλή είναι τα μοντέλα διαστάσεων 170-180 cm σε μήκος και πλάτους 70-80 cm. Και αυτό είναι κατανοητό. Είναι σε τέτοια λουτρά που μπορείτε να ξαπλώσετε άνετα σε ένα άτομο οποιουδήποτε ύψους και να χτίσετε. Και όχι μόνο για να πλύνετε, αλλά με τη χαρά να πάρετε ένα αρωματικό λουτρό και να χαλαρώσετε στον αρωματικό αφρό.

Σύγχρονη μεταλλική μπανιέρα

Μονολιθικό λουτρό χάλυβα

Τύποι χάλυβα

Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν δύο τύπους χάλυβα για την κατασκευή μπανιέρων. Είναι αδύνατο να λέμε κατηγορηματικά για τα σημαντικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα οποιουδήποτε είδους.

Ανοξείδωτο λουτρό

Ο διαρθρωτικός χάλυβας χρησιμοποιείται από μακρού για την κατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των εμαγιέ προϊόντα είναι προσιτή τιμή, ευκολία φροντίδας. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι η επίστρωση σμάλτου χάνει γρήγορα την ευχάριστη εμφάνισή της, σχηματίζουν επιθέματα διάβρωσης. Είναι δυνατόν να επιβραδυνθεί η απώλεια της αρχικής κατάστασης με τη χρήση ειδικών προστατευτικών ενώσεων.

Λουτρό νικελίου

Ατσάλινο λουτρό ποδιών

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι λιγότερο δημοφιλής, λόγω του αυξημένου κόστους των λουτρών. Αν και η τιμή δικαιολογείται από την αντοχή στη φθορά και την ανθεκτικότητα της δεξαμενής. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη διατήρηση του ασβεστόλιθου στην επιφάνεια μετά την υιοθέτηση διαδικασιών ύδατος. Αν σκουπίσετε αμέσως το λουτρό μετά το πλύσιμο με ένα στεγνό πανί, μπορείτε να αποφύγετε την εμφάνιση αλάτων, αλλά με την πάροδο του χρόνου, η επιφάνεια σβήνει αναπόφευκτα.

Χαλύβδινο οβάλ λουτρό

Χαλύβδινη μπανιέρα με προσκέφαλο

Χαλύβδινο μπάνιο με υδρομασάζ: θεραπείες νερού ευεξίας στο σπίτι

Ορισμένα μοντέλα από χάλυβα μπανιέρες είναι εξοπλισμένα με συστήματα μασάζ νερού. Οι κατασκευαστές υδραυλικών εγκαταστάσεων προσφέρουν συσκευές με τρία είδη μασάζ.

Ο σχεδιασμός του υδρομασάζ συμπληρώνεται με ακροφύσια και σωλήνες. Η κίνηση του νερού υπό υψηλή πίεση παρέχεται από αντλίες. Το σύστημα σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την πίεση των πιδάκων. Ο αριθμός των ακροφυσίων εξαρτάται από το μέγεθος του λουτρού.

Μπανιέρα χάλυβα στο εσωτερικό της Προβηγκίας

Χάλυβα μπανιέρα σε ένα ρετρό εσωτερικό

Στο σύστημα μασάζ αέρα, η αρχή της λειτουργίας είναι η ίδια όπως και για το υδρομασάζ. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για πίδακες νερού, οι φυσαλίδες αέρα παράγουν αποτέλεσμα μασάζ.

Χαλύβδινο λουτρό ρετρό στυλ

Ασημένιο λουτρό

Το Turbomassage προσφέρει έναν συνδυασμό υδρομασάζ και διαδικασιών μασάζ αέρα. Οι μπανιέρες που είναι εξοπλισμένες με παρόμοια συστήματα μασάζ καλούνται μπανιέρες υδρομασάζ. Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η δυνατότητα χρήσης διαφορετικών τύπων μασάζ ξεχωριστά.

Λουτρό από χάλυβα

Η υιοθέτηση διαδικασιών νερού είναι μια καθημερινή αναγκαιότητα και η κολύμβηση σε άνετες συνθήκες είναι φυσική επιθυμία οποιουδήποτε ατόμου, οπότε η επιλογή χαλύβδινου λουτρού είναι χρονοβόρα, διότι λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες όλων των μελών της οικογένειας, οι επιθυμίες και οι προτιμήσεις τους. Είναι επίσης υπεύθυνοι για την εγκατάσταση, επειδή το μπάνιο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των πραγμάτων που ενημερώνονται τακτικά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)