Βρύσες μπάνιου: χαρακτηριστικά σχεδιασμού και κύρια πλεονεκτήματα (23 φωτογραφίες)

Η παροχή υδραυλικού εξοπλισμού είναι τεράστια. Κατά την αγορά ενός μίκτη, πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφορες παράμετροι: μέθοδος ελέγχου, υλικό, επιλογές τοποθέτησης συσκευής, τιμή.

Τύποι βαλβίδων μπάνιου

Δύο βαλβίδες - εξοπλισμένες με δύο λαβές για ξεχωριστή τροφοδοσία ζεστού και κρύου νερού. Υπάρχουν δύο τύποι βρύσης μπάνιου με ντους: με ελαστικό παρέμβυσμα και κεραμικά ένθετα. Κάθε μοντέλο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Όταν χρησιμοποιείτε το κιβώτιο άξονα γερανού με μανσέτες από καουτσούκ, είναι απαραίτητο να κάνετε 2-4 στροφές για να ανοίξετε / κλείσετε το νερό. Η συσκευή της βρύσης του μπάνιου είναι απλή - η φλάντζα πιέζεται προς το κάθισμα της βαλβίδας μέσα στο μίξερ και εμποδίζει το νερό.

Λευκή βρύση μπανιέρας

Βρύση βρύσης για μπάνιο

Μπλέ μίξερ μπάνιου

Πλεονεκτήματα της συσκευής: τα παρεμβύσματα παράγονται από διαφορετικό καουτσούκ, είναι φθηνά, αλλάζουν εύκολα.

Μειονεκτήματα: μικρή διάρκεια ζωής του παρεμβύσματος, άνοιγμα / κλείσιμο της βαλβίδας, είναι απαραίτητο να μετακινηθούν οι βαλβίδες πολλές φορές και μετά από λίγο χάνουν την ομαλότητα τους.

Για να ελέγξετε το κιβώτιο του γερανού με κεραμικά ένθετα, αρκεί να κάνετε μια μισή στροφή της λαβής. Η συσκευή της βρύσης του μπάνιου είναι απλή - κεραμικές πλάκες με τρύπες, μία από τις οποίες είναι στερεωμένη στη ράβδο και η άλλη στο σώμα του κιβωτίου άξονα. Όταν μετακινείτε τη λαβή, εμφανίζεται η ευθυγράμμιση / απόκλιση των οπών στις κεραμικές πλάκες. Πλεονεκτήματα: μεγάλη διάρκεια ζωής, δυνατότητα αντικατάστασης κεραμικών ενθέτων, ομαλή λειτουργία εξαρτημάτων.

Μειονεκτήματα: υψηλότερη τιμή, συνιστάται η εγκατάσταση φίλτρου.

Μαύρη μπανιέρα μίξερ

Σχεδίαση βρύσης μπάνιου

Ο μίξερ μπανιέρα με μονούς μοχλούς με ντους επιτρέπει την ομαλή ρύθμιση της παροχής νερού με μια λαβή. Λόγω των χαρακτηριστικών της περιστροφικής δομής, είναι δυνατόν να ελέγχεται ταυτόχρονα η πίεση του νερού και να ελέγχεται η θερμοκρασία του. Οι γερανοί είναι εξοπλισμένοι με δύο τύπους αναμικτήρων: σφαίρα και φυσίγγιο.

Στα σφαιρικά περιστροφικά μοντέλα, το κύριο στοιχείο είναι μια μεταλλική σφαίρα που έχει τρεις οπές. Πλεονεκτήματα της συσκευής: μικρή φθορά κατά την ενεργό χρήση, αξιόπιστη σφράγιση, ανθεκτικότητα. Οι μείξεις αλάτων καθιστούν δύσκολη την περιστροφή του γερανού κατά τη διάρκεια της στασιμότητας.

Τα μοντέλα των κασετών είναι εξοπλισμένα με ειδικές κεραμικές πλάκες με οπές. Πλεονεκτήματα του περιστροφικού μοντέλου: ευκολία ελέγχου (ελαφρύτερα από τα σχέδια σφαιρών), ανθεκτικότητα.

Μειονεκτήματα: ευαισθησία στις μηχανικές ακαθαρσίες στο νερό, κόστος.

Θερμοστατικό - σας επιτρέπει να τροφοδοτείτε νερό σε μια δεδομένη θερμοκρασία χάρη σε δύο κομβία ρύθμισης. Ο ένας ελέγχει την πίεση και ο άλλος ελέγχει τη θερμοκρασία του νερού. Πλεονέκτημα του θερμοστατικού μίκτη: άνετη λειτουργία (μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και στη συνέχεια να προσαρμόσετε μόνο την πίεση του νερού), τη ρύθμιση ενός ειδικού συστήματος ασφαλείας. Το μειονέκτημα των θερμοσυμπιεστών είναι το υψηλό κόστος.

Μια βρύση με λωρίδα κλιμακωτή δεν διακρίνεται από καμία ειδική εσωτερική συσκευή, μπορεί να ελεγχθεί από βαλβίδα ή κασέτα. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι το πλάτος και το σχήμα του στομίου.Χάρη σε αυτές, οι βρύσες ρέουν με τη μορφή καταρράκτη. Πλεονεκτήματα: αυξημένη απόδοση, δυνατότητα τοποθέτησης στο μπάνιο. Κάποια σχέδια διαθέτουν επιπλέον επιλογή για υδρομασάζ.

Μπάνιο ντους μπάνιου

Μπανιέρα με διπλή λαβή βρύσης

Βρύση βρύση Chrome

Μέθοδοι εγκατάστασης του μίξερ

Πολλές επιλογές για την εγκατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι δημοφιλείς. Υπάρχουν δύο τύποι βρύσες για το μπάνιο:

  • ανοιχτή (αρθρωτή) στήριξη στήριξης είναι τα άκρα των σωλήνων στις οποίες είναι βιδωμένη η συσκευή. Το σώμα του γερανού βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο.
  • κρυφή (αιχμηρή) - η συσκευή βρίσκεται σε μια τοποθέτηση σε τοίχο, μόνο τα στόμια και τα στοιχεία ελέγχου παραμένουν ορατά.

Ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης, διακρίνονται διάφορες ομάδες μίκτη: τοίχος, πάτωμα, τραπέζι.

Τοποθέτηση σε τοίχο

Αυτή είναι η πιο κοινή επιλογή. Είναι εύκολο να συνδέσετε μια κεφαλή ντους στα μοντέλα αυτά. Πλεονεκτήματα των βαλβίδων ντους: μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, η δυνατότητα μιας αρθρωτής εγκατάστασης της συσκευής με μακρύ στόμιο (περίπου 30 cm), απλή εγκατάσταση / αντικατάσταση μιας βρύσης.

Η βασική απαίτηση κατά την εγκατάσταση είναι η αξιόπιστη κάθετη στερέωση σωλήνων. Σε μια ειδική θέση, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ενσωματωμένο αναμικτήρα (δύο ανεμιστήρες, μονού μοχλού).

Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης δεν είναι κατάλληλη για παλαιά σπίτια από τούβλα, στα οποία μπορεί να υπάρχουν χωρίσματα από γυψοσανίδες. Εάν εγκαταστήσετε τον ενσωματωμένο αναμικτήρα cascade, τότε η πλήρωση της μπανιέρας με νερό με τη μορφή ενός καταρράκτη φαίνεται πολύ εντυπωσιακή.

Μικτή μπανιέρα με κατακλυσμό

Βρύση μπανιέρα βρύση

Αναμικτήρας σοφίτας μπάνιου

Βρύση μπάνιου

Αυτός ο σχεδιασμός έχει τη μορφή στήλης ντους, η οποία είναι στερεωμένη στο πάτωμα με ειδική πλάκα στήριξης. Οι σωλήνες ανύψωσης μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στην ίδια βάση όσο και σε διαφορετικές. Εφόσον η σύνδεση με το κρύο / ζεστό νερό γίνεται παρακάτω, το σύστημα παροχής νερού τοποθετείται οριζόντια εκ των προτέρων (στο στρώμα).

Η κρυφή διάταξη των συστημάτων νερού στο πάτωμα είναι το κύριο πλεονέκτημα. Τέτοιοι μίκτες συνιστώνται για εγκατάσταση σε μεγάλους χώρους. Συνιστάται η ανάθεση της εγκατάστασης σε έναν επαγγελματία, καθώς οι γερανοί είναι ακριβοί και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι ακόμα απαραίτητο να παρακολουθείται η σταθερότητα του γερανού.

Μικρή βρύση μπάνιου

Μαλακή βρύση μπάνιου

Art Nouveau βρύση μπάνιου

Επιτραπέζια μοντέλα

Τοποθετούνται στο μπολ με τη βοήθεια συνδετήρων. Ο μίξερ καλουπιών στο λουτρό είναι κατάλληλος για εγκατάσταση σε υδραυλικά συστήματα, τα οποία έχουν ήδη οπές στερέωσης. Αν δεν υπάρχουν τρύπες, τότε πρέπει να τρυπηθούν με το χέρι.

Μίξερ για ακρυλικές μπανιέρες μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στη δεξαμενή. Η σύνδεση με υδραυλικά συστήματα πραγματοποιείται κάτω από την μπανιέρα χρησιμοποιώντας εύκαμπτους σωλήνες. Βρύσες για γωνιακές μπανιέρες ή τζακούζι εγκαθίστανται κυρίως με τη μέθοδο της καμπύλης.

Επιλογή υλικού περιβλήματος αναμικτήρων

Η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού καθορίζεται όχι μόνο από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, αλλά και από την ποιότητα του περιβλήματος και των εξαρτημάτων. Επιπλέον, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τόσο φυσικά όσο και τεχνητά υλικά.

Μπάνιο μπάνιου τοποθετημένο στο πάτωμα

Τοίχου μπανιέρα

Μίκτης μπανιέρας μονού μοχλού

Πλαστικοί γερανοί

Οι πλαστικοί γερανοί είναι από τα φθηνότερα προϊόντα. Δεδομένου ότι η εμφάνισή τους δεν αποτελεί εγγύηση για αντοχή και αντοχή στη φθορά, είναι προτιμότερο να προτιμάτε το πλαστικό ABS κατά την αγορά ενός προϊόντος. Αναφέρεται σε υδραυλικά υλικά υψηλής αντοχής και φιλικά προς το περιβάλλον. Πλεονεκτήματα του προϊόντος: ευκολία φροντίδας, χαμηλό κόστος, αντίσταση στη διάβρωση.

Βερνίκια μπάνιου από ανοξείδωτο χάλυβα

Οι βρύσες μπάνιου από ανοξείδωτο χάλυβα μπορούν να θεωρηθούν κλασικά. Το καθολικό μοντέλο περιλαμβάνει ένα μακρύ στόμιο (περίπου 30 cm). Μια τέτοια βρύση εγκαθίσταται σε χώρους όπου η μπανιέρα και ο νιπτήρας βρίσκονται κοντά. Πλεονεκτήματα: αντοχή, αξιοπιστία, λογική τιμή, εύκολη συντήρηση, μεγάλη ποικιλία προϊόντων (είναι εύκολο να επιλέξετε μια βρύση για οποιοδήποτε εσωτερικό). Η επικάλυψη με χρώμιο δίνει στο προϊόν μια όμορφη λάμψη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια βρύση με ματ φινίρισμα. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν: ευαισθησία στο νερό (ειδικά που περιέχει ακαθαρσίες επιβλαβείς για το μέταλλο), μη χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού με λειαντικά πρόσθετα.

Ραντιακή βρύση μπάνιου

Βρύση αφής για μπάνιο

Βερνίκια μπάνιου μπάνιου

Ο χαλκός (κράμα κασσίτερου με χαλκό) είναι επίσης ένα παραδοσιακό υλικό για την κατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων. Το πιο δημοφιλές είναι το κράμα στο οποίο υπάρχει τουλάχιστον 60% χαλκός. Για την παραγωγή συσκευών υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιείται κράμα, όπου ο χαλκός είναι περίπου 80%.

Για να διευκολυνθεί η επεξεργασία και να δοθεί μια ματ επιφάνεια μια διαφορετική διακοσμητική εμφάνιση, προστίθενται πρόσθετα από πυρίτιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο. Οι βρύσες βρύσης έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα: μεγάλη διάρκεια ζωής, αντοχή, εξελιγμένη εμφάνιση, αντοχή στη διάβρωση και χημικές ή μηχανικές επιρροές. Μειονεκτήματα μπορεί να θεωρηθεί υψηλή τιμή, ευαισθησία σε νερό χαμηλής ποιότητας. Για να αποφευχθεί η εξασθένιση της επιφάνειας, οι βρύσες τρίβονται με ειδική σύνθεση. Αυτά τα προϊόντα υποστηρίζουν αρμονικά το ύφος της Προβηγκίας και ταιριάζουν τέλεια στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους.

Βρύσες Βρύσες

Οι μίξερ από ορείχαλκο (κράμα χαλκού και ψευδαργύρου) μοιάζουν κάπως με προϊόντα χαλκού και είναι φθηνότερα. Πλεονεκτήματα του υλικού: ανθεκτικότητα στη διάβρωση και άρωμα, ανθεκτικότητα, υψηλή αντοχή στη φθορά. Για να ενισχυθεί η αντοχή του προϊόντος, το εξωτερικό είναι επικαλυμμένο με ένα στρώμα χρωμίου. Το μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή (σε σύγκριση με τους αντίστοιχους χάλυβες).

Οι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης ξεχωριστά μοντέλα μίξερ κατασκευασμένα από καθαρό χαλκό ή ασήμι. Αυτοί οι γερανοί μπορούν να αποδοθούν στην αποκλειστική, διακεκριμένη από μια υψηλή τιμή. Στην παραγωγή, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο διακοσμητικό στοιχείο. Κατά την αγορά μιας βρύσης χαλκού, είναι ακόμα απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι μετά από κάποια περίοδο η επιφάνεια της είναι καλυμμένη με ειδική επίστρωση - πατίνα.

Βρύση μπάνιου

Vintage βρύση μπάνιου

Πώς να επιλέξετε τη σωστή βρύση μπάνιου με ντους;

Κατά την αγορά υδραυλικών εγκαταστάσεων, είναι επιθυμητό να προτιμάτε τα μοντέλα που συνδυάζουν αρμονικά το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα. Τα περιστρεφόμενα μοντέλα μονού μοχλού είναι εύχρηστα, αλλά απαιτούν προκαταρκτικό καθαρισμό νερού από μηχανικές ακαθαρσίες. Οι γερανοί με διπλό μοχλό μοιάζουν πολύ περιστασιακοί, αλλά δουλεύουν καλά σε σκληρό νερό.

Σε μικρά δωμάτια όπου ο νιπτήρας είναι εγκατεστημένος δίπλα στο μπάνιο, συνιστάται να τοποθετήσετε μια βρύση με ένα μακρύ στόμιο, το οποίο θα σας διευκολύνει στη χρήση οποιασδήποτε χωρητικότητας.

Για μπάνια, σχεδιασμένα με το στυλ του μινιμαλισμού, υψηλής τεχνολογίας, είναι καλύτερα να επιλέξετε βρύσες γεωμετρικών σχημάτων, διακοσμημένα με χρώμιο. Μια βρύση με βρύση με καταρράκτη και ένα φαινόμενο καταρράκτη συνδυάζεται άψογα με ένα περιβάλλον χαμηλού κλειδιού.

Ο σχεδιασμός του κλασσικού στυλ υπογραμμίζεται εξαιρετικά με μίξερ δύο βαλβίδων από ορείχαλκο ή χαλκό. Οι γερανοί που καλύπτονται με λευκή κεραμική φαίνονται πολύ κομψοί.

Όταν αγοράζετε έναν μπανιέρα με ντους, συνιστάται να αγοράσετε εξαρτήματα στερέωσης από την ίδια συλλογή.

Βρύση για μπάνιο

Χρυσή βρύση για μπάνιο

Βαθμολογία των βαλβίδων μπάνιου

Πολλοί κατασκευαστές κατασκευάζουν είδη υγιεινής. Κατά κανόνα, κάθε εταιρεία διαθέτει ποικιλία μοντέλων προϋπολογισμού και αποκλειστικών μοντέλων.

Η Grohe είναι γερμανός κατασκευαστής που συνδέεται με την αξιοπιστία και την ποιότητα. Όλα τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από μοντέρνα υλικά και διαθέτουν εγγύηση ποιότητας 5 ετών. Η εταιρεία επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των πελατών με διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες.

Орас - Φινλανδική εταιρεία κατευθύνει τις μέγιστες προσπάθειες για τη δημιουργία συσκευών υψηλής τεχνολογίας. Υδραυλικός εξοπλισμός είναι σε θέση: "να θυμάστε" τη θερμοκρασία του νερού, άνετα για τους κατοίκους? ρυθμίστε την πίεση του νερού, εξαλείψτε την πιθανότητα εγκαυμάτων του δέρματος.

Η Roca - μια ισπανική εταιρεία που παράγει πολυτελές υδραυλικό εξοπλισμό. Η τελευταία εξέλιξη είναι ένας υβριδικός αναμεικτήρας που λειτουργεί σε δύο τρόπους (κανονικό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο).

Όσον αφορά την εμφάνιση της βρύσης, είναι δύσκολο να κρίνουμε την ποιότητά της, επομένως είναι σκόπιμο να αγοράσετε εξοπλισμό μπάνιου γνωστών εμπορικών σημάτων. Τα κριτήρια για την αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων των εγκαταστάσεων υδραυλικών εγκαταστάσεων για κάθε καταναλωτή είναι διαφορετικά και θα ήταν λάθος να δίνουμε την παλάμη σε μία εταιρεία.Η καλύτερη επιλογή είναι να εξοικειωθείτε με τα προϊόντα πέντε έως έξι γνωστών κατασκευαστών και μόνο τότε να κάνετε μια επιλογή.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)