Ο μίξερ με μακρύ στόμιο για μπάνιο - μια καθολική συσκευή για άνετες διαδικασίες νερού (21 φωτογραφίες)

Όταν επιλέγετε ένα μίξερ με ένα μακρύ μύλο, πρέπει να λάβετε υπόψη τις διάφορες παραμέτρους που καθορίζουν τη λειτουργία της συσκευής.

Υλικά για την κατασκευή μίξερ

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι η πιο δημοφιλής και κοινή επιλογή. Κατατάσσεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη των υλικών λόγω της αντοχής, της προσιτότητας, της αισθητικής. Οι βρύσες οργανικά ταιριάζουν στους εσωτερικούς χώρους των διαφόρων στυλ.

Ο ορείχαλκος, ο χαλκός χαρακτηρίζεται από μεγάλη διάρκεια ζωής. Η εκλεπτυσμένη εμφάνιση αυτών των αναμικτών δίνει έμφαση στο στιλ της Προβηγκίας ή στο πολυτελές κλασικό μπάνιο. Αυτά τα προϊόντα είναι ακριβά, αλλά η τιμή είναι δικαιολογημένη.

Η κεραμική διακρίνεται από ελκυστικό σχεδιασμό, μη τυποποιημένες μορφές προϊόντων. Τα μίξερ είναι ακριβά και εξαιρετικά εύθραυστα, επομένως πρέπει να τα χειρίζεστε προσεκτικά.

Στόμιο μπανιέρας με μακρύ στόμιο

Σκούρο μπρούτζινο μπετονιέρα

Ο μαλακός αναδευτήρας μαυρίσματος

Ως διακοσμητική και προστατευτική επίστρωση χρησιμοποιούνται χρώμιο και σμάλτο. Κατά την επιλογή των συσκευών, πρέπει να θυμόμαστε ότι το σμάλτο δίνει στην επιφάνεια μια ματ υφή και δακτυλικά αποτυπώματα ή σταγόνες νερού δεν είναι ορατά στις θήκες. Το Chrome προσελκύει επίσης με την αντοχή, την κομψή εμφάνιση και την απλή φροντίδα του.

Τύποι μίξερ

Μεταξύ των πολλών μοντέλων μίξερ, μπορούν να διακριθούν δύο μεγάλες ομάδες - ένας μοχλός και δύο βαλβίδες. Οι διαφορές βασίζονται σε συστήματα ελέγχου και στοιχεία που συνδυάζουν κρύο και ζεστό νερό.

Μίξερ μπανιέρα δύο λοβών με μακρύ στόμιο

Αυτή η συσκευή είναι πολύ δημοφιλής, είναι εύκολη στην κατασκευή και προσιτή. Οι κατασκευαστές προσφέρουν δύο είδη προϊόντων.

 • Το μοντέλο σκουληκιών είναι εφοδιασμένο με ελαστικό κολάρο στερέωσης (σφραγίδα σιλικόνης). Τα βασικά πλεονεκτήματα του μίκτη: αξιοπιστία, εύκολη αντικατάσταση φλάντζας, χαμηλή τιμή. Μεταξύ των ελλείψεων, μπορεί κανείς να διακρίνει τη δυσάρεστη διαδικασία χρήσης της συσκευής - για να ανοίξετε τη βρύση που χρειάζεστε για να γυρίσετε τη βαλβίδα πολλές φορές και για να ρυθμίσετε την πίεση και τη θερμοκρασία του νερού, πρέπει να περάσετε χρόνο.
 • Ο κεραμικός αναμικτήρας είναι εξοπλισμένος με δύο πλάκες με οπές (το ένα είναι στερεωμένο στο σώμα και το άλλο είναι στερεωμένο στο στέλεχος). Προνόμια προϊόντος: βολική λειτουργία, αντοχή και αντοχή των μηχανισμών, σιωπηλή λειτουργία. Δεν απαιτείται καμία προσπάθεια για τη χρήση της βρύσης. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν: την υψηλή τιμή του μίξερ, την εξάρτηση από την ποιότητα του νερού (η άμμος και τα λεπτά στερεά επιταχύνουν τη φθορά των μηχανισμών). Είναι δύσκολο να επισκευάσετε το κιβώτιο άξονα - είναι προτιμότερο να το αλλάξετε. Προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού, συνιστάται η εγκατάσταση ενός φίλτρου ακατέργαστου νερού.

Αν υπάρχει πρόβλημα επιλογής, συνιστάται να προτιμάτε ένα κεραμικό μίξερ. Ωστόσο, εάν η ποιότητα του νερού αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​τότε είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τη συσκευή σε κιβώτια άξονα τύπου σκουληκιού.

Για να προσδιορίσετε το μοντέλο, αρκεί να γυρίσετε τις χειρολαβές στις βρύσες κεραμικών που περιστρέφονται κατά 90 ή 180 μοίρες.

Μαύρο ματ μίξερ με μακρύ στόμιο

Κλασικό μίξερ με μακρύ στόμιο

Μαλακή βρύση με διπλή λαβή

Μονός μίκτης μοχλού με μακρύ στόμιο για μπάνιο και ντους

Όλο και περισσότερο, οι καταναλωτές άρχισαν να εγκαθιστούν τέτοιους γερανούς.Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των προϊόντων είναι η βολική χρήση τους. Υπάρχουν δύο τύποι μίκτη στην αγορά:

 • Το μοντέλο μπάλα είναι εξοπλισμένο με μια μεταλλική μπάλα στην οποία υπάρχουν τρεις τρύπες. Πλεονεκτήματα του μίκτη: ανθεκτικότητα, υψηλής ποιότητας σφράγιση. Το κύριο μειονέκτημα είναι η ευαισθησία στις καταθέσεις ασβέστη, οι οποίες μπορούν να περιπλέξουν σημαντικά τη λειτουργία της συσκευής μετά από παρατεταμένο τερματισμό λειτουργίας.
 • Ο αναμικτήρας με φυσίγγιο έχει ειδικές κεραμικές πλάκες στις οποίες υπάρχουν ανοίγματα. Τα πλεονεκτήματα του προϊόντος: εύκολη λειτουργία, μεγάλη διάρκεια ζωής. Μειονεκτήματα: υψηλό κόστος, υψηλής ποιότητας εργασία παρέχει καθαρό νερό (χωρίς μηχανικές ακαθαρσίες).

Θερμοστατικές μίξεις

Τα μοντέλα αυτά εξακολουθούν να είναι καινοτομία στην αγορά του εξοπλισμού υγιεινής. Ωστόσο, η άνετη χρήση του θερμοστάτη καθιστά όλο και πιο δημοφιλή στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τη μέθοδο ελέγχου, οι γερανοί χωρίζονται σε τρεις τύπους.

 1. Ηλεκτρονικά - εξοπλισμένα με οθόνη LCD και έλεγχο αφής / κουμπιού. Ο θερμοστάτης λειτουργεί στο δίκτυο ή στην μπαταρία. Το πλεονέκτημα της συσκευής - με τη βοήθεια ηλεκτρονικών, οι παράμετροι της ροής του νερού ορίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια. Το μειονέκτημα είναι η εξάρτηση από τις εξωτερικές πηγές ενέργειας.
 2. Μηχανική - ο έλεγχος πραγματοποιείται με χειρολαβές, βαλβίδες ή μοχλό διαφόρων σχεδίων. Δεν χρειάζονται μπαταρίες. Το κύριο πλεονέκτημα του θερμοστάτη είναι η αξιοπιστία και η ανεξαρτησία από τις πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.
 3. Οι θερμοστάτες χωρίς επαφή που διαθέτουν υπέρυθρους αισθητήρες είναι οι πιο άνετοι στη χρήση. Οι γερανοί είναι εξοπλισμένοι με ρυθμιστές θερμότητας (για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας) και συσκευές που ελέγχουν την πίεση του πίδακα νερού. Ο χρήστης ρυθμίζει τη ροή νερού πριν τον ενεργοποιήσει.

Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των τεχνικών καινοτομιών είναι η ασφάλεια (μην φοβάστε μια ξαφνική ροή πολύ ζεστού ή κρύου νερού), την άνεση (ο θερμοστάτης ρυθμίζει τόσο γρήγορα τις αλλαγές θερμοκρασίας ή πίεσης του πίδακα που ένα άτομο δεν παρατηρεί αλλαγές).

Μεγάλο αναδευτήρα χρωμίου

Μεγάλο μίξερ καταιωνιστήρων

Αναδευτήρας Cascade με μακρύ στόμιο

Τύποι ράβδων

Αυτά τα στοιχεία ανάμιξης μπορούν να είναι στατικά και περιστροφικά. Οι μακριές εκροές αναφέρονται σε μια στροφή. Από τη μία πλευρά, χάρη σε ένα ειδικό μηχανισμό, ο μηχανισμός κίνησης μπορεί να μετακινηθεί στην επιθυμητή κατεύθυνση. Και από την άλλη πλευρά, αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί ως αδύναμος κρίκος στο σχεδιασμό και μειώνει τη ζωή του γερανού.

Στην παραγωγή του gander, χρησιμοποιούνται τρεις τύποι τεχνολογίας:

 • σωληνωτά - για την κατασκευή των σωλήνων μεταλλικών σωλήνων λυγίζουν και παίρνουν το επιθυμητό σχήμα. Αυτά τα στόμια είναι τα φθηνότερα και πιο δημοφιλή. Η διασταύρωση του αρσενικού και του σώματος είναι σφραγισμένη με ειδικό πλαστικό δακτύλιο. Το άλλο άκρο του σωλήνα είναι προσαρμοσμένο να τοποθετεί έναν αεριστήρα.
 • συγκολλημένα μοντέλα διαφέρουν σε διάφορες μορφές και υψηλότερες τιμές. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του κυλίνδρου, το μεταλλικό κύπελλο δεν είναι μόνο λυγισμένο, αλλά και φουσκωμένο, πράγμα που καθιστά δυνατή τη λήψη σωλήνων με διαφορετικές διαμέτρους σε μήκος. Στα άκρα του ανιχνευτή, παξιμάδια συγκόλλησης για τη θηλή και τον αεριστήρα.
 • τα προϊόντα χύτευσης θεωρούνται τα πιο ακριβά. Το σώμα είναι χυτό σε ένα κομμάτι. Οι βρύσες μπάνιου διακρίνονται από το στερεό βάρος τους, επειδή ο ορείχαλκος χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους.

Στην κατασκευή σωληνοειδούς και χυτευμένου κυλίνδρου, χρησιμοποιούνται φθηνά μεταλλικά κράματα και το χρώμιο χρησιμοποιείται για το προστατευτικό και διακοσμητικό στρώμα.

Αναμικτήρας ορείχαλκου με μακρύ στόμιο

Μακρύ μίξερ σοφίτας σοφίτας

Μεγάλο μίξερ καταιωνιστήρων

Κύρια χαρακτηριστικά των ράβδων

Είναι το ύψος και το μήκος του gander που επηρεάζουν την άνεση της χρήσης υδραυλικού εξοπλισμού.

 1. Το ύψος του στομίου καθορίζεται από την απόσταση μεταξύ της βάσης του σώματος του αναμικτήρα και της οπής από την οποία ρέει το ρεύμα του νερού. Ένας υψηλός κυνηγός (από 250 mm) σας επιτρέπει να λύσετε πολλά προβλήματα: να τραβήξετε νερό σε μεγάλα πιάτα, να πλύνετε μπανιέρα και νιπτήρα (με σωστή εγκατάσταση). Για να είναι βολικό να χρησιμοποιείτε τον νεροχύτη και να μην ψεκάζετε πολύ νερό, θα πρέπει να επιλέγονται μοντέλα με βαθιές μπολ.
 2. Το μήκος του σωλήνα είναι η απόσταση μεταξύ των άκρων του σωλήνα. Το Long Gander περιλαμβάνει μοντέλα μεγέθους από 30 έως 52 cm.

Μαλακό μίξερ με μακρύ μανίκι

Θερμοστατικός αναμικτήρας με μακρύ στόμιο

Μεγάλο μπετονιέρα

Τρόποι αλλαγής μηχανισμών μπάνιου-ντους

Οι κατασκευαστές παράγουν βρύσες που είναι εξοπλισμένες με διαφορετικούς μηχανισμούς για τη μεταγωγή της ροής νερού από το ντους στο στόμιο. Τα χαρακτηριστικά των συσκευών είναι τόσο διαφορετικά ώστε να μην δίνετε προτίμηση σε κανένα δείκτη.

Πατήστε το κουμπί επιλογής

Σε βαλβίδες με ένα μακρύ κτύπημα, το κουμπί βρίσκεται κάθετα στο σώμα και ενεργεί στη βαλβίδα, η οποία κατευθύνει το νερό στο ντους / στόμιο.

Τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν κατά τη λειτουργία:

 • οι διαρροές της βαλβίδας εξαιτίας του αλάτων. Το ελαστικό σφράγισμα χάνει την ελαστικότητά του. Εάν έχουν σχηματιστεί αποθέσεις ασβέστου, τότε μόνο η αντικατάσταση της βαλβίδας μπορεί να διορθώσει την κατάσταση.
 • το κουμπί δεν συγκρατείται όταν η πίεση του νερού είναι ασθενής. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο σφιχτό ελατήριο επιστροφής. Εάν αφαιρέσετε μία ή δύο στροφές του ελατηρίου (δαγκώματος), τότε το πρόβλημα θα λυθεί.
 • το κουμπί δεν επιστρέφει στην αρχική του θέση αφού σβήσει το νερό, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική σφράγιση στελέχους. Αυτό μπορεί να γίνει με την εφαρμογή λίγου γράσου σιλικόνης κάτω από το ελαστικό παρέμβυσμα.

Πλεονεκτήματα της συσκευής: για τον έλεγχο του μηχανισμού είναι απαραίτητο να ασκήσει μια ελάχιστη προσπάθεια, έχει ένα συμπαγές μέγεθος. Το μειονέκτημα είναι η μικρή διάρκεια ζωής λόγω βλάβης του καουτσούκ στη βαλβίδα με αλάτι.

Μίξερ δαπέδου με μακρύ στόμιο

Επιτοίχιος αναδευτήρας με μακρύ στόμιο

Μίκτη νικελίου με μακρύ στόμιο

Διακόπτης σφαιρών

Ο μηχανισμός χαρακτηρίζεται από αξιόπιστη λειτουργία και αποτελείται από ράβδο και μεταλλική σφαίρα (συνήθως ορειχάλκινη) με δύο οπές. Όταν η συσκευή λειτουργεί, το νερό εισέρχεται στο πλευρικό άνοιγμα της σφαίρας και εκκενώνεται μέσω μιας άλλης τρύπας στο ντους / στόμιο.

Πλεονεκτήματα: μεγάλη διάρκεια ζωής, αξιόπιστη διατήρηση της θέσης σε λειτουργία ντους, εύκολη λειτουργία. Μειονεκτήματα: ευαισθησία στις ακαθαρσίες στο νερό, είναι επιθυμητό να εγκατασταθεί ένα χοντρό φίλτρο για να αποφευχθεί η είσοδος μεγάλων μηχανικών ακαθαρσιών.

Εάν η συσκευή σπάσει, είναι δυνατή μόνο η αντικατάστασή της.

Μονόμερος αναδευτήρας με μακρύ στόμιο

Μίξερ νιπτήρα με μακρύ στόμιο

Μακριά βρύση

Τύποι εγκατάστασης μίξερ

Είναι η άνετη χρήση του γερανού που καθορίζει τη μέθοδο εγκατάστασης του. Υπάρχουν δύο τύποι συσκευών στήριξης:

 • Τοποθέτηση σε τοίχο είναι σχετικό σε μικρά μπάνια όπου δεν είναι πρακτικό να εγκατασταθούν ξεχωριστές βρύσες στο νιπτήρα και στην μπανιέρα. Σε αυτή την περίπτωση, τα υδραυλικά πρέπει να βρίσκονται κοντά. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά το ύψος τοποθέτησης της συσκευής - το στόμιο πρέπει να στρέφεται ελεύθερα και να μην αγγίζει το νεροχύτη. Ωστόσο, δεν συνιστάται να στερεώσετε τη βρύση πολύ ψηλά, διαφορετικά το νερό θα ψεκαστεί πολύ όταν πλένετε τα χέρια σας.
 • συνιστάται η τοποθέτηση ενός μίξερ στο λουτρό εάν η δεξαμενή έχει τόσο ευρείες πλευρές ώστε οι εκροές άλλων μοντέλων να είναι σύντομες (το νερό θα στραγγίσει κάτω από το τοίχωμα του μπολ). Ή στην περίπτωση της τοποθέτησης ενός ράφι κοντά στην μπανιέρα και την αδυναμία εγκατάστασης ενός γερανού σε άλλους τοίχους.

Πολλοί κατασκευαστές παράγουν αξιοπρεπή και ανταγωνιστικά προϊόντα. Τα πρώτα μέρη της κατάταξης κατέχονται από τις εταιρείες: Grohe, DAMIXA, ORAS. Οι μίξερ αυτών των σημάτων διακρίνονται από τον έξοχο σχεδιασμό και την ποιότητα τους, γεγονός που εγγυάται τη μεγάλη διάρκεια ζωής των γερανών. Φυσικά, για εξαιρετική απόδοση πρέπει να πληρώσετε. Οι κατασκευαστές λαμβάνουν υπόψη τις διαφορετικές νομισματικές δυνατότητες των αγοραστών και, κατά κανόνα, προσφέρουν μια σειρά δαπανηρών και χαμηλού κόστους μοντέλων εξοπλισμού υγιεινής.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)