Μίξερ στο μπάνιο: χαρακτηριστικά σχεδιασμού (20 φωτογραφίες)

Οι ιδιοκτήτες των σύγχρονων διαμερισμάτων προσπαθούν να εξοπλίσουν το σπίτι όσο πιο άνετα γίνεται. Ευτυχώς, οι κατασκευαστές οικιακών ειδών προσφέρουν μια ποικιλία νέων προϊόντων που μπορούν να ικανοποιήσουν τις υψηλότερες απαιτήσεις ποιότητας και εργονομίας.

Μίξερ χαλκού

Μαύρο μίξερ νιπτήρων

Το μπάνιο δεν αποτελεί εξαίρεση, γιατί είναι μια ζεστή γωνιά όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να απαλλάξετε το άγχος και να ηρεμήσετε μετά από μια δύσκολη μέρα. Χάρη στις τεχνολογικές καινοτομίες, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά ελεύθερο χώρο, να εξασφαλίσετε τη διαθεσιμότητα και την ευκολία χρήσης των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αυτό ισχύει για μικρά μπάνια, όπου εκτός από τον κύριο εξοπλισμό πρέπει να τοποθετήσετε και άλλα αξεσουάρ. Ωστόσο, φαίνονται υπέροχα σε δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους.

Διπλό τρύπα μπανιέρα

Μίξερ χρωμίου λουτρού

Πολλοί ανταγωνιστές στον τομέα των ειδών υγιεινής καθορίζουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που προσφέρονται σε εξειδικευμένα καταστήματα. Εδώ υπάρχουν μοντέλα με διαφορετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά. Αρχικές λύσεις σχεδιασμού εγγυώνται την ικανοποίηση των αναγκών των πιο απαιτητικών πελατών. Ωστόσο, πριν αγοράσετε, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με κάποιες πληροφορίες.

Υψηλός αναμικτήρας μπάνιου

Cascade μίξερ πάνω στην μπανιέρα

Μίξερ Mortise - τι είναι;

Ο μίξερ κατωφλίου αντικατέστησε τον αναμικτήρα τοίχου, ο οποίος ήταν προσαρτημένος σε κάθετη επιφάνεια. Αυτές οι συσκευές ήταν αρκετά βολικές στη χρήση, αλλά κατέλαβαν αρκετό ελεύθερο χώρο. Σε πολλά μπάνια εγκαταστάθηκαν κοινές βρύσες: για μπανιέρες και νεροχύτες, οι οποίες αποτυγχάνουν πολύ γρήγορα λόγω της συνεχούς χρήσης τους. Τώρα ο εξοπλισμός για την ενσωματωμένη εγκατάσταση, που χρησιμοποιείται τόσο για μπανιέρες όσο και για τζακούζι, είναι πολύ δημοφιλής.

Μπλέντερ μίξερ στο λουτρό του σκάφους

Βρύση με μπανιέρα με πότισμα

Μία από αυτές τις συσκευές είναι ένας αναμίκτης στο λουτρό, ο οποίος μπορεί να αγοραστεί και να εγκατασταθεί ανεξάρτητα. Φυσικά, αν χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο μπάνιο, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα μοντέλα που ήταν αρχικά εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Τέτοια σχέδια φαίνονται αισθητικά ευχάριστα και κομψά, δεν καταλαμβάνουν πολύ ελεύθερο χώρο και όλα τα πρόσθετα χαρακτηριστικά αποκρύπτονται με ασφάλεια από τα αδιάκριτα μάτια. Ο μίξερ που βρίσκεται πάνω στην μπανιέρα με το ντους παρέχει μια ομοιόμορφη και ισχυρή ροή νερού, η οποία δεν ψεκάζεται και γεμίζει τη δεξαμενή σε λίγα λεπτά.

Ο μίξερ στο σκάφος είναι πάντα στο χέρι, συνεπώς, όταν κάνετε μπάνιο, δεν υπάρχει ανάγκη να προεξέχει από αυτό για να αλλάξει την πίεση ή τη θερμοκρασία του νερού.

Μινιμαλιστικό μίξερ μπάνιου

Μίκτης νικελίου στο λουτρό του σκάφους

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μπετονιέρων;

Συγκρίνοντας τον αναμικτήρα με άλλα είδη αξεσουάρ μπάνιου, μπορείτε να σημειώσετε τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Ελκυστικό σχέδιο
 • Λειτουργικότητα
 • Εργονομικό
 • Αντοχή και ανθεκτικότητα.
 • Κρυμμένα έξτρα.
 • Ευκολία χρήσης.

Έχοντας εξετάσει τις θετικές πτυχές του προϊόντος, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο αρνητικό.

Μίξερ νεροχύτη

Ποια είναι τα μειονεκτήματά τους;

Ο ενσωματωμένος σχεδιασμός δεν τους έχει πρακτικά, ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι η ανάγκη για συχνή αντικατάσταση του εύκαμπτου σωλήνα ντους λόγω της ταχείας φθοράς του.

Οι κατασκευαστές προϊόντων υγιεινής δεν σταμάτησαν εκεί, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένου ενός μίξερ cascade στο λουτρό, καθώς και ένα μπροστινό ανάμικτη. Αυτά τα τελευταία επιτεύγματα υλοποιούνται με επιτυχία στο σχεδιασμό μοντέρνων δωματίων με τζακούζι. Ποια είναι αυτά και ποια είναι τα οφέλη τους;

Βρύση μπανιέρα μπανιέρα ρετρό στυλ

Cascade μίξερ

Χάρη στη φαντασία των προγραμματιστών, οι πιο ενδιαφέρουσες ιδέες έρχονται στη ζωή. Τώρα είναι δυνατόν να απολαύσετε την θέα ενός μικροσκοπικού καταρράκτη στο μπάνιο. Το ειδικό σχήμα του μίκτη κατευθύνει το ρεύμα του νερού με τη μορφή ενός επίπεδου και φαρδιού ρεύματος που μοιάζει "πεπλατυσμένο". Το νερό ρέει κάτω από την πλευρά του και δίνει την εντύπωση ενός πτώματος βουνών ή μια ελαφριά πηγή.

Αυτός ο τύπος αξεσουάρ μπάνιου έχει μέγιστη απόδοση, επομένως, παρέχει γρήγορη πλήρωση της δεξαμενής με νερό χωρίς περιττό θόρυβο (περίπου 25 λίτρα ανά λεπτό).

Τοποθετείται στο μπανιέρα ή το τζακούζι με τον ίδιο τρόπο όπως το συνηθισμένο κλασσικό μοντέλο. Οι απαραίτητοι σύνδεσμοι παρέχονται συνήθως ως σύνολο. Η ρύθμιση του σχεδιασμού πραγματοποιείται τόσο με μηχανισμό σφαιρών όσο και βαλβίδων. Στα κλιμακωτά μοντέλα παρέχεται η δυνατότητα υδρομασάζ.

Μπανιέρα με διπλή λαβή βρύσης

Φωτιστικό μίξερ

Ο οπίσθιος φωτισμός εγκαθίσταται στον αναμικτήρα τύπου cascade στο πλάι της μπανιέρας ή του τζακούζι και μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στον τοίχο ή στον νεροχύτη. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Αυτή η αρχική λύση δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορη.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για οπίσθιο φωτισμό: αλλάζει ανάλογα με τη θερμοκρασία, κατά βούληση ή παραμένει το ίδιο χρώμα. Κάθε μέρα μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα που είναι με τον καλύτερο τρόπο σε αρμονία με τη διάθεση.

Λαμβάνοντας υπόψη το σχεδιασμό του δωματίου, επιλέγονται αντίθεση αποχρώσεις ή λακωνικά χρώματα του φωτισμού - όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις, το κυριότερο είναι ότι η ρομαντική διάθεση παρέχεται σε όλους τους παραθεριστές.

Μπάνιο μπανιέρα με ντους

Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας με τον εαυτό σας;

Ο καθένας μπορεί να τοποθετήσει ένα μίξερ πάνω σε ένα ακρυλικό λουτρό. Απλά πρέπει να διαθέτετε την υπομονή, τον ελεύθερο χρόνο και τα απαραίτητα εργαλεία. Για εγκατάσταση θα χρειαστείτε: ένα ρυθμιζόμενο κλειδί, ένα τρυπάνι με ακροφύσια και κατσαβίδια. Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πλάτος της πλευράς υπερβαίνει τα 7 cm - αυτή είναι η επιφάνεια που είναι απαραίτητη για τη σωστή θέση όλων των μονάδων. Η επιλογή της θέσης τοποθέτησης διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε να μην προκαλεί επιπλέον δυσφορία η είσοδος και η έξοδος από το μπάνιο, καθώς και όταν βρίσκεται ο αναμικτήρας.

Μπάνιο μπάνιου επί του σκάφους

Στη συνέχεια, πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Σημειώστε την επιφάνεια της πλευράς.
 • Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι, τρυπήστε τρύπες της επιθυμητής διαμέτρου.
 • Τοποθετήστε το μίξερ, πριν τοποθετήσετε μια φλάντζα κάτω από αυτό, και στερεώστε όλα τα μέρη με ένα ρυθμιζόμενο κλειδί και παξιμάδια.
 • Συνδέστε το με την παροχή νερού χρησιμοποιώντας ειδικούς εύκαμπτους σωλήνες.

Ο μίκτης μονού μοχλού είναι σταθεροποιημένος με διαφορετικό τρόπο: γι 'αυτό, βιδώνεται κάτω από αυτό ένα καρφί και τοποθετείται πάνω του μια χαλύβδινη ημικύστα. Τότε τραβιέται προς την πλευρά και το περικόχλιο σφίγγεται.

Μίξερ χάλυβα στο λουτρό του σκάφους

Μέθοδοι εγκατάστασης δομών επί του σκάφους

Ανάλογα με την έκδοση του προϊόντος, υπάρχουν δύο μέθοδοι εγκατάστασης: εξωτερικές και κρυφές. Στην πρώτη περίπτωση, οι μίκτες κατασκευάζονται με τη μορφή ενός μονοκόμματος τοποθετημένου επί του σκάφους και αποτελούμενου από τα ακόλουθα μέρη:

 • Τμήμα εργασίας
 • Έλικα.
 • Πύλες
 • Πότισμα μπορεί?
 • Σωλήνας

Η μονάδα ανάμιξης νερού βρίσκεται κάτω από τη μονάδα.

Μπανιέρα μίξερ

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επιφάνεια της μπανιέρας ή του τζακούζι υπάρχουν μόνο οι παρακάτω λεπτομέρειες:

 • Έλικα.
 • Πύλες
 • Πότισμα μπορεί.

Οι υπόλοιπες μονάδες βρίσκονται κάτω από αυτό. Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης καθιστά δυνατή τη διάταξη όλων των εξωτερικών στοιχείων του μίκτη σε οποιαδήποτε σειρά, ωστόσο, για αυτό θα πρέπει να τρυπήσετε πολλές τρύπες.

Από ποια υλικά είναι κατασκευασμένα τα μίξερ;

Φυσικά, η ποιότητα του προϊόντος εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Τα ορειχάλκινα υδραυλικά αξεσουάρ θεωρούνται τα πιο δημοφιλή και για πολλά χρόνια καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις.

Τα προϊόντα χαλκού αξίζουν τον ανταγωνισμό με ορείχαλκο και διακρίνονται από εξαιρετικές επιδόσεις. Ποια είναι τα οφέλη ενός μπρούτζινου μίξερ πάνω σε μια μπανιέρα; Έτσι είναι:

 • Αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες.
 • Αντοχή στη διάβρωση.
 • Αξιοπιστία
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το υψηλό κόστος αυτών των προϊόντων, δυστυχώς, συμβάλλει στην απώλεια του ενδιαφέροντος των πελατών τους · τα φτηνά προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα εμφανίζονται στις αγορές και έχουν μεγάλη ζήτηση.

Μίξερ κακοποίησης στο μπανιέρα

Μεταξύ των πολλών νέων προϊόντων μπορούν να σημειωθούν προϊόντα από αργιλίνη - κράμα αλουμινίου και πυριτίου. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή διαφόρων απομιμήσεων, χαρακτηρίζεται από ευθραυστότητα και ευθραυστότητα, οπότε ένας τέτοιος μίκτης μπορεί εύκολα να σπάσει.

Για να δώσει μια εντυπωσιακή εμφάνιση, η βάση της συσκευής καλύπτεται από διάφορες συνθέσεις και υλικά, ανάμεσα στα οποία μπορεί να σημειωθεί το χρώμιο ή το νικέλιο. Τα προϊόντα Chrome δεν προκαλούν αλλεργίες, έχουν όμορφη λάμψη και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, τέτοιες επιφάνειες αποτελούν αρνητικό περιβάλλον για την εξάπλωση βακτηρίων και επιβλαβών μικροοργανισμών. Άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την επικάλυψη των εξωτερικών επιφανειών των μερών μπορεί να είναι χάλκινα ή επιχρυσωμένα.

Για τη διακόσμηση των στυλό χρησιμοποιούνται ξύλο, γυαλί, κρύσταλλο, μαλαχίτης, μάρμαρο, όνυχα και πολύτιμοι λίθοι. Αυτό το φινίρισμα χρησιμοποιείται για να προσθέσετε αποκλειστικότητα στο μπάνιο.

Βρύση μπανιέρα βρύση σε ένα εξοχικό σπίτι

Τι να ψάξετε όταν επιλέγετε ένα μίξερ;

Η σύγχρονη αγορά πλημμυρίζεται από διάφορα μοντέλα οικιακών υδραυλικών εγκαταστάσεων. Πώς να μην χάσετε την ποικιλία των προϊόντων και να επιλέξετε το σωστό προϊόν; Κατά την επιλογή, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο ο λειτουργικός σκοπός της, αλλά και:

 • Ποιότητα υλικών.
 • Αξιοπιστία και ανθεκτικότητα του προϊόντος.
 • Η πιθανότητα επακόλουθης επισκευής.
 • Ευκολία λειτουργίας και εγκατάστασης.
 • Αρμονικός συνδυασμός με το συνολικό σχεδιασμό του μπάνιου.
 • Δυνατότητα σύνδεσης όλων των κόμβων.
 • Λειτουργικότητα με ντους και μπάνιο.

Μόνο μετά από προσεκτικό σχεδιασμό και εξέταση των εργασιών επισκευής, μπορείτε να αρχίσετε να επιλέγετε το σωστό μοντέλο.

Ακρυλική βρύση με μπανιέρα

Η εγκατάσταση του μίξερ επί του σκάφους έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα: από την εμφάνιση των ακρυλικών μπανιέρων. Έχοντας κάνει μια τρύπα του απαιτούμενου μεγέθους στη σωστή θέση, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε τη συσκευή. Το δωμάτιο θα έχει μια καθαρή εμφάνιση, και η χρηστικότητα αυτού μπορεί να εκτιμηθεί μετά την πρώτη επίσκεψη στο μπάνιο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)