Μπλε μπάνιο (20 φωτογραφίες): γαλήνη

Όταν σχεδιάζετε ένα μπάνιο, κάθε οικογένεια ακολουθεί τους δικούς της στόχους. Επιλέγοντας το μπλε χρώμα ως κύριο χρώμα, συνήθως οι άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν εσωτερική ηρεμία, σιγουριά, γαλήνη και χαλάρωση. Το μπλε χρώμα και οι αποχρώσεις του δημιουργούν δεσμούς με τον απέραντο ωκεανό ή τον ουρανό χωρίς σύννεφα. Το κρύο αυτού του χρώματος είναι τρομακτικό για πολλούς, αλλά με σωστή τοποθέτηση των τόνων στο μπάνιο, μπορείτε να επιτύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

Μωσαϊκό σε μπλε αποχρώσεις στο μπάνιο

Διακόσμηση τοίχων, οροφής και δαπέδου: λεπτότητα της επιλογής των υλικών

Το μπλε θεωρείται δύσκολο να αντιληφθεί το χρώμα. Αλλά ένα καλά σχεδιασμένο μπάνιο που χρησιμοποιεί μπλε και μπλε αποχρώσεις δεν θα είναι τραγικό και κακοποιημένο.

Το μπλε χρώμα στο μπάνιο πρέπει να εφαρμόζεται με δοσολογία. Μην τον αφήνετε να κυριαρχεί σε άλλα χρώματα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε αρκετές μπλε αποχρώσεις, ειδικά αν υπάρχει ανάγκη διαίρεσης του χώρου σε ζώνες.

Διακόσμηση του μπάνιου με μπλε μωσαϊκό

Διακόσμηση τοίχου. Συνήθως, δημιουργώντας ένα μπλε εσωτερικό ενός μπάνιου, επιλέγονται κεραμικά πλακάκια από σκούρους τόνους για τους τοίχους. Σε συνδυασμό, χρησιμοποιούνται βοηθητικές, φωτεινές αποχρώσεις. Για παράδειγμα, το κύριο μπλε-μπλε χρώμα θα φαίνεται όμορφο με λευκές πιτσιλιές.

Μια από τις δημοφιλείς τάσεις της μόδας είναι η χρήση μπλε μωσαϊκού ή κεραμιδιού, που μιμείται επιφάνεια μωσαϊκού και συνδυάζει διάφορες αποχρώσεις του μπλε. Η χρήση ψηφιδωτών θα δώσει στο μπάνιο μια ενδιαφέρουσα, κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. Επιπλέον, το ψηφιδωτό μεγεθύνει οπτικά το δωμάτιο.

Μπλέ και πλακάκια στο μπάνιο

Η ματ επικάλυψη των κεραμικών πλακιδίων μπορεί να μειώσει οπτικά το μέγεθος του δωματίου, και γυαλιστερό, αντίθετα, επεκτείνει το χώρο. Ως εκ τούτου, τα κεραμίδια με γυαλιστερό φινίρισμα είναι προτιμότερο να τοποθετηθούν σε μικρά μπάνια.

Επίσης, οι τοίχοι του μπάνιου είναι συχνά τελειωμένοι με ειδικά λευκά πλαστικά πάνελ. Τα μπλε πάνελ φαίνονται πιο ευγενή και πιο λεπτή από τα κεραμικά πλακίδια. Οι πίνακες αποκρύπτουν τέλεια τις επικοινωνίες και εάν χρειάζεται να επισκευαστούν, θα υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση στον τόπο αποτυχίας.

Επιπλέον, οι αδιάβροχες ταπετσαρίες είναι δημοφιλείς ή οι τοίχοι είναι βαμμένοι με χρώματα ανθεκτικά στην υγρασία.

Μπλέ και λευκά πλακάκια στο μπάνιο

Οροφή διακόσμηση. Για το ανώτατο όριο, αξίζει να χρησιμοποιείτε ελαφριές αποχρώσεις: λευκό, μπεζ, απαλό μπλε. Το μπλε λουτρό θα κοιτάζει αρμονικά με την οροφή, η οποία απεικονίζει απαλά σύννεφα.

Διακόσμηση δαπέδου. Το πάτωμα στο μπλε μπάνιο είναι καλύτερα να επιλέξετε φυσικές αποχρώσεις του φωτός. Φινίρισμα "ξύλο" θα δούμε τέλεια σε ένα τέτοιο εσωτερικό. Η επένδυση δαπέδου πρέπει να είναι ανθεκτική στην υγρασία.

Μπλε δάπεδο και ψηφιδωτά πλακάκια στο μπάνιο

Υδραυλικά και αξεσουάρ ως ευκαιρία να τονίσω

Εκτός από τη χρήση μπλε χρωμάτων στους τοίχους, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον σχέδιο με μπλε υδραυλικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα μπλε μπάνιο ή νεροχύτη. Σε ένα συνηθισμένο κατάστημα, αυτά πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμα. Αλλά με τη σειρά μπορείτε να αγοράσετε μια αποκλειστική επιλογή. Σε συνδυασμό με εξαρτήματα και αξεσουάρ χρυσού, αποκτάται ένα πολυτελές εσωτερικό.Και αν το συμπληρώσετε με ξύλινα πατώματα και έπιπλα, θα έχετε ένα άνετο δωμάτιο.

Όμορφα μπλε πλακάκια στο μπάνιο

Τα αξεσουάρ και τα έπιπλα μπορούν να προσελκύσουν τον εαυτό τους. Για παράδειγμα, μια φωτεινή κουρτίνα ή κουρτίνα με ένα πρότυπο θαλάσσιων ζώων θα γίνει μια διακόσμηση του μπάνιου. Και οι σύγχρονες πλαφονιέρες και οι λάμπες είναι εκπληκτικές.

Όμορφο μπλε μωσαϊκό στη διακόσμηση του μπάνιου

Ο σωστός φωτισμός στο μπλε μπάνιο

Η ενίσχυση της ηρεμιστικής επίδρασης του μπλε χρώματος θα επιτρέψει την επιλογή του σωστού φωτισμού. Το μπάνιο περνάει χρόνο με το στόχο της χαλάρωσης από τις πολυάσχολες εργάσιμες ημέρες, θέτοντας το μυαλό και το σώμα σας σε τάξη οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επομένως, ο φωτισμός θα πρέπει να είναι επαρκής και σχεδιασμένος κατά τρόπο που να συμβάλλει στην ομορφιά των γυναικών και των ανδρών. Το φως πρέπει να διασκορπίζεται σε όλο το δωμάτιο, να είναι μαλακό και ευχάριστο στο μάτι.

Φωτεινό σε μπεζ και μπλε μπανιέρα

Προβολείς σε μια άσπρη και μπλε μπανιέρα

Ένας συνδυασμός μπλε με άλλα χρώματα

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, το μπλε θα πρέπει να εφαρμόζεται προσεκτικά στο μπάνιο. Συνδυάζοντας το με άλλα χρώματα, θα είναι δυνατό να δημιουργήσετε τη δική σας ζεστή ατμόσφαιρα και να ρυθμίσετε τη σωστή διάθεση για κάθε μέρα. Οι πιο δημοφιλείς και ενδιαφέροντες συνδυασμοί μπλε περιγράφονται παρακάτω.

Μπλε και Άσπρο - Σχεδιασμός Μπάνιου Classic

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συνιστώνται συνήθως να αραιώνουν το μπλε χρώμα με το λευκό. Με τη σωστή χρήση αυτών των χρωμάτων, μπορείτε να πάρετε ένα δωμάτιο που θα απολαύσει μόνο τα μάτια σας για πολύ καιρό.

Με την ταυτόχρονη χρήση μπλε-μπλε αποχρώσεις και λευκό, μπορείτε να λύσετε δύο προβλήματα ταυτόχρονα. Το λευκό χρώμα θα σας βοηθήσει να αυξήσετε οπτικά το χώρο και το μπλε θα το φέρει φρεσκάδα. Αυτό είναι ιδανικό για πολύ μικρά και μικρά μπάνια. Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, συνιστάται η διακόσμηση τοίχου και οροφής σε λευκό και το μπλε θα πρέπει να χρησιμοποιείται για έπιπλα, αξεσουάρ, χαλιά και διακοσμήσεις παραθύρων. Σε αυτή την περίπτωση, το δάπεδο είναι καλύτερα διακοσμημένο σε φωτεινά χρώματα, έτσι ώστε να μην προσελκύσει πρόσθετη προσοχή σε αυτό.

Μπλε και άσπρο μπάνιο

Η βέλτιστη αναλογία χρωμάτων στο μπάνιο είναι 3 μέρη μπλε και 5 μέρη λευκού χρώματος.

Επίσης, ταπετσαρία ή κολάζ φωτογραφιών με θαλάσσιο οικόπεδο θα ταιριάζει απόλυτα στη συνολική έννοια.

Το δωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί με έργα ζωγραφικής με τοπία στο θαλάσσιο θέμα, να οργανώσει όμορφα κοχύλια ή να αγοράσει ένα χαλί από βότσαλα της θάλασσας.

Μπλε και άσπρο μπάνιο με όμορφη ταπετσαρία

Μπλε με κίτρινο - τέλεια ισορροπία

Συνδυάζοντας μπλε-μπλε αποχρώσεις με κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα, μπορείτε να επιτύχετε την τέλεια ισορροπία για την αντίληψη, να κάνετε το δωμάτιο εκφραστικό και ασυνήθιστο. Η ζεστασιά του κίτρινου θα ζεσταθεί και θα συντονιστεί με θετικό τρόπο, και το μπλε θα αποτρέψει τη συναισθηματική διέγερση και θα επιτρέψει στο νευρικό σύστημα να χαλαρώσει. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, το κυανό θα έπρεπε να επικρατεί και το κίτρινο μπορεί να εκπροσωπείται με τη μορφή των τόνων (κίτρινη κουρτίνα, χαλί, διάφορα κίτρινα πλακάκια πάνω σε μπλε φόντο). Η ιδανική αναλογία χρωμάτων είναι τα 2/3 του μπλε και το 1/3 του κίτρινου χρώματος.

Κίτρινο και μπλε μπάνιο

Μπλε Μπλε Μπλε

Το μπλε και το πράσινο είναι σχετικά χρώματα.

Το εσωτερικό του μπάνιου σε μπλε-πράσινο σχεδιασμό έχει ευεργετική επίδραση στους ανθρώπους. Αυτά τα γειτονικά, σχετικά, μη αντιπαραβαλλόμενα χρώματα με τη σωστή επιλογή αποχρώσεων θα κάνουν το δωμάτιο αρμονικό, ζωντανό και ήρεμο.

Χρησιμοποιώντας ένα μπλε-πράσινο ψηφιδωτό πλακάκι, δημιουργήστε μια θαλάσσια διάθεση στο μπάνιο. Για να συνδεθείτε με τα κύματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρκουάζ, γαλάζιους, μπλε τόνους σε συνδυασμό με σκούρο μπλε πλακάκια. Μια τέτοια λύση θα προσθέσει δυναμισμό στο σχεδιασμό.

Μπλε πράσινο λουτρό

Το μπλε και το κόκκινο είναι ένα μείγμα δραστηριότητας και ηρεμίας.

Ένα μπλε λουτρό με τις ιδιότητες της επέκτασης του χώρου και τη δημιουργία ηρεμίας, σε συνδυασμό με το κόκκινο χρώμα, το οποίο ενθαρρύνει τη δράση και τη μείωση του χώρου, θα αποτελέσει ιδανικό χώρο για θαρραλέους, γενναίους, λογικούς ανθρώπους. Αυτά, με την πρώτη ματιά, ασυμβίβαστα χρώματα, μπορούν να εξουδετερώσουν το λευκό χρώμα.

Όταν συνδυάζετε το μπλε με το κόκκινο στο μπάνιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα: Μη συνδυάζετε αυτά τα χρώματα στο ίδιο ποσό. Το πλεονέκτημα του κόκκινου θα κάνει το εσωτερικό θερμότερο, και η κυριαρχία του μπλε θα δημιουργήσει μια δροσερή ατμόσφαιρα.Οι λευκοί υδραυλικοί θα εξισορροπήσουν την αντίθεση.

Μπλε και γκρι - κομψό εσωτερικό

Το μπλε και το γκρίζο διαμάντι θα προσελκύσουν τους λάτρεις των κομψών εσωτερικών χώρων. Ξεθωριασμένος από το σκοτάδι και το κρύο, το γκρι μπορεί να φαίνεται βαρετό σε ένα μπλε φόντο. Αλλά σωστά το εφαρμόζετε, για παράδειγμα, σε διακοσμητικά στοιχεία, χρησιμοποιώντας χρωμιωμένες λαβές ντουζιέρας, μίξερ, θερμαινόμενες πετσέτες ή άγκιστρα για πετσέτες, το μπάνιο θα γίνει εκλεπτυσμένο και ακόμη και λίγο επιτηδευμένο.

Μπλε χαλάκι μπάνιου σε γκρι

Συμπερασματικά

Έχοντας επιλέξει το σχεδιασμό του μπάνιου το χρώμα του ουρανού ή των κυμάτων της θάλασσας, μπορείτε καθημερινά να βουτήξετε στον κόσμο του βάθους και της ηρεμίας. Έχοντας εξετάσει προσεκτικά τη διάταξη των επίπλων με τη μικρότερη λεπτομέρεια και τοποθετώντας ασυνήθιστα αξεσουάρ, το μπάνιο θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μέρη του σπιτιού.

Ευρύχωρο μπεζ και μπλε μπάνιο

Κομψό μπλε μπάνιο

Μπλε μπάνιο

Μπλε γαλάζια μπανιέρα

Μωσαϊκό σε μπλε αποχρώσεις σε ένα ευρύχωρο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)