Μπάνιο - αξιόπιστη προστασία και διακοσμητικό στοιχείο του εσωτερικού (22 φωτογραφίες)

Το μπάνιο έχει υψηλό επίπεδο υγρασίας, και η τοποθέτηση ράβδου με κουρτίνα θα προστατεύει το πάτωμα, τους τοίχους και τους καθρέφτες από το πιτσίλισμα. Μια ποικιλία από διαμορφώσεις λουτρών απαιτούν την επανάληψη των ίδιων γραμμών από τις μαρκίζες, επομένως στην αγορά οικοδομικών υλικών προσφέρονται διάφορα μοντέλα προστατευτικών δομών.

Ράβδο λουτρού αλουμινίου

Λευκή μπανιέρα

Μέθοδοι στερέωσης ράβδων

Σύμφωνα με τον τύπο της εγκατάστασης, οι γείσοι χωρίζονται σε δύο τύπους: οροφή και τοίχο. Τα μοντέλα οροφής είναι σπάνια, καθώς η τοποθέτηση της ράβδου στις δημοφιλείς αναρτημένες δομές δεν είναι εύκολη. Θα είναι επίσης δύσκολο να εγκαταστήσετε το προϊόν σε οροφή τεντώματος. Οι κατάλληλες οροφές είναι σκυρόδεμα, πλαστικό και σχιστόλιθος, αλλά γενικά είναι αμφίβολο αν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα τόσο μεγάλο ύψος, καθώς για να προστατεύεται το δωμάτιο από το νερό πιτσιλιές αρκεί να στερεωθεί η ράβδος σε επίπεδο ελαφρώς πάνω από το μέσο ανθρώπινο ύψος.

Βουρτσάκι χάλυβα

Τηλεσκοπική ράβδος λουτρού

Οι ράβδοι που είναι τοποθετημένοι στο τοίχωμα είναι οι πιο συνήθεις. Πλεονεκτήματα: μεγάλη ποικιλία υλικών και αποχρώσεων, απλή εγκατάσταση, χαμηλή τιμή, δυνατότητα επιλογής μοντέλου για μπανιέρα μη τυποποιημένης διαμόρφωσης.

Μπρούντζα ράβδος λουτρού

Μαύρη μπανιέρα

Τύποι ράβδων τοίχου

Σύμφωνα με τη μορφή και τη μέθοδο εγκατάστασης, μπορείτε να υποδιαιρέσετε τα προϊόντα σε διάφορες ομάδες.

 • Ευθεία ράβδος στερεωμένη με φλάντζες ακινητοποίησης. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη και φθηνότερη επιλογή να εξοπλίσει μια κουρτίνα για το μπάνιο. Η ράβδος μπορεί να γίνει ανεξάρτητα: ένα κομμάτι χρωμίου σωλήνα είναι αρκετό (το μήκος είναι ίσο με την απόσταση μεταξύ των τοίχων όπου βρίσκεται η μπανιέρα). Για το σκοπό αυτό, είναι αρκετά κατάλληλο ένα μπουλόνι κουζίνας, το οποίο μπορεί να αγοραστεί σε κατάστημα επίπλων. Ένα ζευγάρι φλαντζών τοποθετείται στους τοίχους και χρησιμεύει ως στήριγμα για τη ράβδο. Ένα σημαντικό μειονέκτημα - η επίστρωση χρωμίου από τη συχνή κίνηση των δαχτυλιδιών κουρτίνας προσκολλάται γρήγορα, αλλά το πρόβλημα αυτό επιλύεται με απλή αντικατάσταση του σωλήνα. Μια ευθεία γραμμή κλείνει τέλεια το κλασικό λουτρό που είναι τοποθετημένο στον τοίχο.
 • Η γωνιακή ράβδος χρησιμοποιείται για να εξοπλίσει γωνιακές μπανιέρες. Αυτός ο τύπος προϊόντος περιλαμβάνει μια ημικυκλική ράβδο σε σχήμα U και σε σχήμα L για το μπάνιο. Η δυσκολία έγκειται στην επιλογή ενός σωλήνα που επαναλαμβάνει τη γραμμή της άκρης της δεξαμενής. Για λουτρά με ασυμμετρία, είναι απαραίτητο να παραγγέλνετε ειδικά ράβδους, με μη τυποποιημένο σχεδιασμό (μια καμπύλη ράβδος πρέπει απαραίτητα να αντιγράφει το εξωτερικό ελεύθερο περίγραμμα της δεξαμενής). Οι συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε τοίχους και συνιστάται να στερεώνονται επιπρόσθετα στην οροφή (σε ένα ή δύο μέρη). Η στερέωση του γείσου σε διαφορετικά επίπεδα γίνεται για να εξασφαλιστεί η ακαμψία και η αξιοπιστία της δομής. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό οβάλ / στρογγυλής μπανιέρας που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου.
 • Μια εύκαμπτη ράβδος μπορεί να θεωρηθεί καθολική, καθώς είναι κατάλληλη για την τοποθέτηση μπανιέρας. Για την κατασκευή του σωλήνα χρησιμοποιείται ειδικό προφίλ αλουμινίου, το οποίο παίρνει εύκολα ένα διαφορετικό σχήμα, ακόμη και ασύμμετρη. Επιπλέον, δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία για το σχηματισμό στροφών.
 • Η τηλεσκοπική ράβδος για το μπάνιο σχεδιάζεται σύμφωνα με την αρχή "σωλήνας σε σωλήνα" και μπορεί να κυμαίνεται από 1,3 m έως 2 m. Χρησιμοποιείται μια μέθοδος αποστάσεως για την εγκατάσταση του προϊόντος - η ράβδος του απαιτούμενου μήκους είναι σταθερά στερεωμένη μεταξύ των τοιχωμάτων χρησιμοποιώντας μια φλάντζα με σπείρωμα.
 • Ο τηλεσκοπικός βραχίονας-διαστολέας έχει μια δομή στην οποία οι σωλήνες συνδέονται με ένα ισχυρό ελατήριο. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η ράβδος τεντώνεται σε ένα μήκος ελαφρώς μεγαλύτερο από την απόσταση μεταξύ των τοίχων (περίπου 1-1,5 cm). Πριν από την τοποθέτηση της ράβδου, το ελατήριο συμπιέζεται και μετά την τοποθέτηση του σωλήνα στη σωστή θέση, απελευθερώνεται. Ο σχεδιασμός σταθεροποιείται σταθερά στο απαιτούμενο επίπεδο. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να ονομαστεί το πιο κοινό λόγω της ευκολίας εγκατάστασης, μιας ποικιλίας αποχρώσεων και μεγεθών. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του σχεδιασμού είναι ότι δεν χρειάζεται να τρυπήσετε τοίχους.

Ευέλικτη ράβδο λουτρού

Ράβδος μπάνιου στο εσωτερικό

Υλικά Ροής

Λόγω των ειδικών συνθηκών λειτουργίας (υψηλή υγρασία, συχνή ολίσθηση των δαχτυλιδιών κουρτίνας), δεν είναι κάθε υλικό κατάλληλο για την κατασκευή βραχιόνων για το ντους.

Τα πλαστικά προϊόντα χαρακτηρίζονται από αντοχή στην υγρασία, χαμηλό βάρος, ευκολία εγκατάστασης, ποικιλία μεγεθών (ράβδοι με παραμέτρους 75-120 / 125-220 / 140-250 cm είναι διαθέσιμες) και χρώματα, προσιτή τιμή. Η κουρτίνα δαχτυλίδια σπρώχνει ήσυχα σε ένα τέτοιο μπαρ. Μειονεκτήματα: μικρή διάρκεια ζωής, πιθανότητα παραμόρφωσης μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (ειδικά αν η κουρτίνα είναι βαριά). Οι λευκές ράβδοι τελικά γίνονται κίτρινα. Ένα καλύτερο υλικό είναι το μεταλλικό πλαστικό, το οποίο έχει την απαραίτητη ακαμψία για να μην κρεμάει. Μείον: η τιμή είναι πολύ υψηλότερη από τις αντίστοιχες πλαστικές.

Μπανιέρα οικολογικού στυλ

Μεταλλική ράβδος για το μπάνιο

Ο ανοξείδωτος χάλυβας εξυπηρετεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μεταλλικές ράβδοι μπορεί να έχουν γυαλισμένο ή ματ τελείωμα. Πλεονεκτήματα - αντοχή στη διάβρωση, ευκολία στην κίνηση της κουρτίνας. Η ακαμψία εξαλείφει τη δυνατότητα χαλάρωσης κουρτινών. Ένα πονόδοντο ενός τέτοιου μπαρ μπορεί να θεωρηθεί υψηλό κόστος. Επίσης, όταν μετακινείτε μεταλλικά δαχτυλίδια, ακούγεται ένας δυσάρεστος θόρυβος που δεν τους αρέσει ο καθένας.

Οι ράβδοι από αλουμίνιο είναι ελαφρύ, ανθεκτικό, ανθεκτικό στην υψηλή υγρασία. Το μείον του υλικού είναι η ικανότητα να λυγίζει από τα σοβαρά φορτία.

Σωλήνας λουτρού σωλήνα

Γωνιακή ράβδος

Οι ράβδοι χαλκού δεν μπορούν να κληθούν κοινές. Κατά κανόνα, τέτοια μοντέλα φαίνονται αρμονικά στο εσωτερικό των λουτρών του μπαρόκ και Art Nouveau στυλ. Αυτά τα εξαιρετικά στοιχεία πρέπει να συμπληρώνονται με κατάλληλες κουρτίνες / κουρτίνες.

Ανοξείδωτη ράβδος λουτρού

Οβάλ ράβδος λουτρού

Πώς να εγκαταστήσετε τη ράβδο χρησιμοποιώντας φλάντζες;

Για μια τέτοια εγκατάσταση, μια μεταλλική ράβδος χρησιμοποιείται για κουρτίνες στο μπάνιο. Τα πλεονεκτήματα της στερέωσης είναι η αξιοπιστία, η ικανότητα αντοχής σε σημαντικά φορτία. Μειονεκτήματα: απαιτούνται προπαρασκευαστικές εργασίες, γεώτρηση των τοίχων.

Πλαστική ράβδος για μπάνιο

Μπάνιο κρεμαστή ράβδο

Για εργασία θα χρειαστείτε μια ράβδο, φλάντζες, ανακλαστήρες, βίδες, πείρους, μολύβι, μεμβράνη, κατσαβίδι, τρυπάνι / διάτρητο, επίπεδο κτιρίου.

 1. Στους τοίχους με ένα μολύβι σημειώνονται τα σημεία όπου θα εγκατασταθούν οι φλάντζες. Επιπλέον, η απόσταση από την ράβδο μέχρι την άκρη του λουτρού είναι ίση με το μήκος της κουρτίνας, μειωμένη κατά 15-25 εκ. Το περιθώριο ύψους είναι απαραίτητο έτσι ώστε η κουρτίνα να πέφτει στο λουτρό και τα πιτσιλιές νερού να μην πέφτουν στο πάτωμα.
 2. Οι φλάντζες εφαρμόζονται στα σήματα και σημειώνονται τα σημεία γεώτρησης.
 3. Οι πείροι εισάγονται στις τρύπες. Η φλάντζα στερεώνεται στον τοίχο με βίδες με αυτοκόλλητη τομή και μια μπάρα για την κουρτίνα τοποθετείται στο μπάνιο με τους ανακλαστήρες ενεργοποιημένους.
 4. Η δεύτερη φλάντζα συναρμολογείται στον τοίχο μαζί με τη ράβδο. Η όλη δομή είναι στερεωμένη με μια βίδα σύσφιξης.
 5. Οι ανακλαστήρες εκτείνονται μέχρι τα άκρα της ράβδου και πιέζουν τους τοίχους.

Πριν από την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης, θα πρέπει να διευκρινιστεί σε ποιο υλικό κατασκευάζονται οι τοίχοι. Όταν συνδέετε τη ράβδο στους τοίχους στήριξης, χρησιμοποιείται ένας διατρητήρας. Αν η επιφάνεια είναι διακοσμημένη με γρανίτη, τότε συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με διαμάντια.

Ημικυκλική ράβδος λουτρού

Τοποθέτηση του βραχίονα με τηλεσκοπικό μηχανισμό

Το μοντέλο περιλαμβάνει δύο σωλήνες διαφόρων διαμέτρων και ένα ελατήριο εκτίναξης. Τα άκρα είναι εξοπλισμένα με αντιολισθητικές σφραγίδες. Τα πλεονεκτήματα σχεδιασμού: δεν εκτελούνται ειδικές προπαρασκευαστικές εργασίες, το μήκος της ράβδου προσαρμόζεται εύκολα και απλώς σηκώνεται η σκιά του ράβδου λαμβάνοντας υπόψη το χρωματικό σχέδιο του δωματίου. Ένα σοβαρό μειονέκτημα - με ένα βαρύ φορτίο ή ένα ισχυρό τράνταγμα, η ράβδος μπορεί να πέσει.

Ράβδος οροφής για μπάνιο

Ευθεία ράβδος λουτρού

Το επίπεδο κατασκευής και το μολύβι θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε με ακρίβεια το σχέδιο.

 1. Στον τοίχο σημειώνεται η θέση εγκατάστασης της ράβδου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θυμάστε το περιθώριο του μήκους της κουρτίνας, το οποίο πρέπει να χαμηλώσει στο λουτρό.
 2. Η ράβδος εκτείνεται σε ένα μήκος που αποτελεί την απόσταση μεταξύ των τοίχων, συν 0,5-1 cm.
 3. Εάν το σετ περιλαμβάνει ενσωματωμένους δακτυλίους, τότε τοποθετούνται στο σωλήνα πριν κρεμάσουν την κουρτίνα.
 4. Η ράβδος είναι σταθερή στο σωστό επίπεδο και η οριζόντια θέση ρυθμίζεται από το επίπεδο του κτιρίου.

Αυτή η επιλογή εγκατάστασης είναι ιδανική για μπάνια στα οποία οι τοίχοι είναι πλακάκια, πορσελάνη ή βαμμένα.

Ράβδος ράβδος λουτρού

Ρουστίκ μπανιέρα

Το ντους μπαρ στο μπάνιο και την κουρτίνα δεν είναι μόνο προστατευτικό, αλλά και ένα στοιχείο σχεδιασμού, ως εκ τούτου, για να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό εσωτερικό, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός του δωματίου. Σε περίπτωση πιθανών δυσκολιών στην εγκατάσταση, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες που θα λάβουν υπόψη τις αποχρώσεις του δωματίου και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών.

Καμπύλη ράβδος λουτρού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)