Σάουνα στο διαμέρισμα (50 φωτογραφίες): σχεδιασμός δωματίου για παραδοσιακή χαλάρωση

Εάν η περιοχή και το εσωτερικό του διαμερίσματος επιτρέπουν, τότε γιατί να μην οργανώσει μια προσωπική σάουνα σε αυτό, στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε μόνοι ή με την οικογένεια και τους φίλους. Εξάλλου, τα οφέλη των διαδικασιών λουτρού και του θεραπευτικού ατμού είναι αναμφισβήτητα, επιπλέον, με τη βοήθεια υγιούς ατμού και θερμότητας, πολλές σοβαρές ασθένειες μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ως εκ τούτου, στο άρθρο θα εξετάσουμε πώς μια σάουνα είναι εξοπλισμένο σε ένα διαμέρισμα, καθώς και όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου βήματος.

Σάουνα στο διαμέρισμα

Σάουνα σε ένα κομψό μπάνιο

Σάουνα σε ένα άνετο μπάνιο

Πλεονεκτήματα της σάουνας

Εξετάστε τα οφέλη που μας φέρνει η σάουνα σπιτιού μας:

 • Το σώμα με κάθε επίσκεψη στο ατμόλουτρο καθαρίζει, θεραπεύει, γίνεται ισχυρότερο, λιγότερο εκτεθειμένο σε ασθένειες και λοιμώξεις. Αυτή η κατάσταση στις σύγχρονες συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική. Για την ανάκτηση, ακόμη και μια μίνι έκδοση της σάουνας είναι κατάλληλη, η οποία μπορεί εύκολα να χωρέσει σε οποιοδήποτε σχέδιο.
 • Το μασάζ, το οποίο γίνεται χρησιμοποιώντας φυσικές φυλλοβόλες και κωνοφόρες σκούπες, συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Με τη βοήθειά του, αντιμετωπίζουν ακόμη και μερικές ασθένειες. Επιπλέον, ένα τέτοιο μασάζ είναι χρήσιμο για το δέρμα - οι γυναίκες και οι άνδρες, μετά την επίσκεψη μίνι σάουνας ή μπανιέρα, γίνονται νεότεροι μπροστά στα μάτια μας.
 • Οι διαδικασίες μπάνιου ανακουφίζουν από την πίεση, ενισχύουν το νευρικό σύστημα και συμβάλλουν στη γενική σκλήρυνση του σώματος. Απλά φανταστείτε - ήρθατε σπίτι από την εργασία, εξαντλημένος από τα αγαπητά και εργασιακά σας προβλήματα - και θα βρείτε τη δική σας σάουνα στο διαμέρισμα, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε εντελώς και να θέσετε τον εαυτό σας σε τάξη, να κάνετε ένα διάλειμμα από πιεστικά προβλήματα. Αυτή η συνειδητοποίηση μόνο θα βοηθήσει να αντισταθεί η καθημερινή υπερφόρτωση των αστικών κέντρων πιο εύκολα.
 • Στην περίπτωση του κρυολογήματος, που δεν είναι ασυνήθιστο στο κλίμα μας, μια σάουνα ή ένα λουτρό είναι ένας εξαιρετικός γιατρός. Ακόμη και σε μια μικρή σάουνα, μπορείτε να απαλλαγείτε από μια ρινική καταρροή, να ανακάμψετε από πονόλαιμο, να ζεσταίνετε τα πόδια σας κ.λπ.
 • Η σάουνα στο διαμέρισμα είναι πιο συχνά εξοπλισμένη με ειδικά πτερύγια που κλείνουν σφιχτά - μην αφήνετε το δροσερό αέρα έξω από το εξωτερικό δωμάτιο και μην αφήνετε ζεστό μέσα.
 • Ορισμένες σάουνες είναι εξοπλισμένες με ντους. Τέτοιες επιλογές έχουν σχεδιαστεί για επαρκείς διαστάσεις του διαμερίσματος. Δεν μπορούν πλέον να θεωρηθούν μινι-μοντέλα.
 • Υπάρχουν επίσης σάουνες με λειτουργία υδρομασάζ. Αυτή η επιλογή είναι πολύ πρακτική και χρήσιμη, αλλά θα είναι πιο ακριβή. Μια παρόμοια λειτουργία θα διακοσμήσει το εσωτερικό της σάουνας και θα κάνει το σχεδιασμό της πιο μοντέρνο.

Μεγάλη σάουνα στο διαμέρισμα

Σόμπα σόμπα

Σάουνα και ντους στο μπάνιο

Σάουνα, μπάνιο και χώρο χαλάρωσης

Σάουνα και ντους στο μπάνιο

Εσωτερική άποψη της σάουνας στο διαμέρισμα

Όμορφο φωτισμό στη σάουνα

Ασυνήθιστος σχεδιασμός της σάουνας

Μειονεκτήματα

Ποια είναι τα μειονεκτήματα μιας σάουνας που βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα της πόλης:

 • Αρκετά υψηλό κόστος. Η διάταξη μιας τέτοιας σάουνας, ακόμη και μια μικρή, δεν είναι καθόλου προσιτή για όλους. Μερικές φορές ένα μπάνιο μια φορά την εβδομάδα ή ένα μήνα είναι πιο προσιτό.
 • Η διάταξη μιας κλασικής σάουνας απαιτεί αρκετό ελεύθερο χώρο, τον οποίο δεν μπορεί να επιτρέψει σε κάθε εσωτερικό. Ταυτόχρονα, αφού έχετε περάσει μια θέση στη ρύθμιση, τότε δεν μπορείτε να βρείτε τον χρόνο για να το απολαύσετε τακτικά.
 • Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται. Οι θερμαντήρες στη σάουνα, ακόμα και αν είναι μίνι, "τρώνε" πολλά κιλοβάτ.
 • Δεν είναι κάθε διαμέρισμα μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μια τέτοια δομή - μια κατάλληλη διάταξη, κατάλληλες παραμέτρους και το σχεδιασμό είναι απαραίτητα.

Σχεδιασμός μπάνιου

Μικρή σάουνα στο διαμέρισμα

Γωνιακή σάουνα στο διαμέρισμα

Μικρή σάουνα στο εσωτερικό του μπάνιου

Σάουνα φινίρισμα και ξύλο μπανιέρα

Σάουνα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Μίνι σάουνα για ένα διαμέρισμα

Γιατί μια σάουνα, όχι ένα μπάνιο

Ως Ρώσοι, θεωρούμε το λουτρό να είναι το παραδοσιακό μέρος για το πλύσιμο. Αλλά οι ειδικοί εξακολουθούν να συστήνουν την εγκατάσταση σάουνας στο διαμέρισμα. Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του:

 • Η σάουνα είναι ευκολότερη στην εγκατάσταση.Είναι δυνατό να εγκαταστήσετε την τελική δομή ακόμη και με τα χέρια σας σε ένα δωμάτιο κατάλληλο για αυτό, το οποίο διευκολύνει και απλουστεύει σημαντικά το θέμα. Μπορείτε να προσαρμόσετε την εγκατάσταση για οποιοδήποτε εσωτερικό και σχεδιασμό. Και η μίνι-σάουνα δεν χρειάζεται καν να εγκατασταθεί - η φορητή καμπίνα είναι κινητή και ελαφριά.
 • Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε την αποστράγγιση του νερού και άλλων αποχρώσεων του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένης της μη εγκατάστασης πρόσθετου εξοπλισμού εξαερισμού στο δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο όπου βρίσκεται η σάουνα και το διαμέρισμα ως σύνολο δεν θα επηρεαστεί από την υγρασία. Η ξηρή ατμόσφαιρα σάουνα δεν είναι λιγότερο χρήσιμη από το μπάνιο, υγρή, αλλά ταυτόχρονα δεν καταστρέφει το εσωτερικό και το σχεδιασμό του δωματίου.
 • Η σάουνα μπορεί να εγκατασταθεί σε μινι-έκδοση. Ένα τέτοιο σχεδιασμό καμπίνας είναι μια βολική διέξοδος αν θέλετε να έχετε μια σάουνα σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Σάουνα ξύλου

Άνετη μικρή σάουνα

Αττική σάουνα

Σάουνα με συρόμενες πόρτες στο διαμέρισμα

Το εσωτερικό της σάουνας

Μίνι σάουνα στο διαμέρισμα

Σόμπα με πέτρες στη σάουνα

Είδη

Εξετάστε τι είδους σάουνες σπιτιών μπορούν να προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες επιστήμης και κτιρίων.

Φυτοβαρρέλη

Χαρακτηριστικά:

 • Αυτή η άποψη είναι η πιο συμπαγής, κατάλληλη για ένα μικρό διαμέρισμα.
 • Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή ενός μίνι-βαρελιού, στον οποίο τοποθετούνται θερμαντήρες.
 • Στο εσωτερικό υπάρχει ένας μικρός πάγκος για ένα άτομο, όπου, στην πραγματικότητα, ένα άτομο κάθεται, σκοπεύοντας να απολαύσει τις διαδικασίες μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, το κεφάλι παραμένει έξω, και ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των βραχιόνων, μέσα.
 • Η φυτοβαρίνη στο σπίτι σας επιτρέπει να κάνετε το δέρμα φρέσκο ​​και νέο, γενικά κατάλληλο για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν το σώμα τους.
 • Λειτουργεί από μια συνηθισμένη πρίζα, δεν καταστρέφει το σχεδιασμό και το κομψό εσωτερικό της - μετά την χρήση είναι εύκολο να διπλωθεί και να αφαιρεθεί.

Φυτοβαρρέλη

Phytobarrel στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Υπέρυθρες

Χαρακτηριστικά:

 • Αν η συνήθης έκδοση της σάουνας μπορεί να θερμάνει το σώμα έως 5 χιλιοστά σε βάθος, επηρεάζοντας στην πραγματικότητα μόνο το ανώτερο δέρμα, τότε η υπέρυθρη θερμαίνει μέχρι 4 εκατοστά - αυτό είναι πολύ σοβαρό δείκτη.
 • Μαζί με ένα αξιοπρεπές βάθος θέρμανσης, η καμπίνα υπέρυθρης ακτινοβολίας είναι ενδιαφέρουσα από το γεγονός ότι οι ειδικές ακτίνες διατηρούν μια άνετη θερμοκρασία αέρα. Σε μια τέτοια αίθουσα σάουνας μπορείτε να απολαύσετε μια άνετη ανάπαυση στους 40-60 μοίρες, λαμβάνοντας όλα τα πλεονεκτήματα της υπέρυθρης έκθεσης.
 • Λόγω του χαμηλού επιπέδου θέρμανσης, μια καμπίνα υπέρυθρης ακτινοβολίας μπορεί να επισκεφθεί κανείς ακόμη και από ανθρώπους για τους οποίους αντενδείκνυται κανονικό λουτρό - πυρήνες, επιληπτικά που πάσχουν από δερματικές παθήσεις κλπ. Αυτή η υπέρυθρη θερμότητα θα τους ωφελήσει μόνο.
 • Η εσωτερική καμπίνα υπέρυθρης ακτινοβολίας συμβάλλει στην απελευθέρωση επιβλαβών αποβλήτων, ιδρώτα, τοξινών, λιπαρών απολέπισης και άλλων "σκουπιδιών" από το σώμα σε ποσότητα περίπου 20%, ενώ ένα συνηθισμένο λουτρό, παρά τη βαριά εφίδρωση, μόνο το 5%.

Υπέρυθρη σάουνα στο διαμέρισμα

Υπέρυθρη σάουνα στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Φινλανδική σάουνα

 • Αυτή η κλασική έκδοση είναι κατάλληλη μόνο για διαμερίσματα με αξιοπρεπές μέγεθος, όπως για τη σωστή διάταξη της κλασικής σάουνας, θα χρειαστεί πολύς χώρος. Στη μινι-έκδοση δεν συμβαίνει, έτσι για ένα μικρό διαμέρισμα - μια μη ρεαλιστική επιλογή.
 • Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί άνετα να φιλοξενήσει μερικούς ανθρώπους. Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπορεί να λάβει τους επισκέπτες εδώ, ακόμη και να διεξάγει επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις, να χαλαρώσετε με φίλους. Φυσικά, αυτό θα απαιτήσει ένα κατάλληλο εσωτερικό, σύγχρονο ή παραδοσιακό προσεγμένο σχεδιασμό.
 • Αυτό το είδος είναι ικανό να δημιουργήσει τον πιο ξηρό αέρα, γι 'αυτό προτιμάται περισσότερο για ασθενείς και παιδιά. Ένα δωμάτιο με πολύ ξηρό αέρα είναι ευκολότερο να μείνει για πολύ καιρό.

Φινλανδική σάουνα στο διαμέρισμα

Φινλανδική σάουνα στο μπάνιο

Τουρκικό ατμόλουτρο

Ένα άλλο όνομα για ένα τέτοιο ατμόλουτρο είναι το χαμάμ. Είναι πολύ πιθανό να το κατασκευάσετε στο δικό σας διαμέρισμα, αλλά μόνο αν ο τελευταίος διαθέτει τις απαραίτητες παραμέτρους: ύψος 3 μέτρων, σύνδεση αποχέτευσης και αερισμό. Πρέπει να υπάρχει κουκούλα, μόνωση με ατμό και στεγανοποίηση. Όχι όλα τα διαμερίσματα μπορούν να προσφέρουν τέτοια ακρίβεια - μια μίνι επιλογή είναι απαραίτητη. Μπορεί να είναι ένα συνδυασμένο ατμόλουτρο με υπέρυθρη ακτινοβολία. Αλλά αυτή η επιλογή θα κοστίσει περισσότερο.

Τουρκικό ατμόλουτρο στο διαμέρισμα

Μίνι χαμάμ στο διαμέρισμα

Μικρό χαμάμ στο διαμέρισμα

Πού να εγκαταστήσετε

Όταν απαντάτε στην ερώτηση - πώς να κάνετε μια σάουνα σε ένα διαμέρισμα - το πρώτο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα κατάλληλο μέρος για αυτό. Ποιες απαιτήσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη; Χρήσιμες συμβουλές:

 • Εάν απαιτείται ανακατασκευή, η επαφή με τις σχετικές υπηρεσίες είναι αναπόφευκτη. Είναι καλύτερα να συντονιστείτε αμέσως σε αυτό - η ζωή σε ένα κτίριο διαμερισμάτων επιβάλλει τα καθήκοντά του και τις απαιτήσεις του μισθωτή.
 • Σκεφτείτε πώς μια εγκατάσταση σάουνας θα ταιριάζει στο εσωτερικό σας και το σχεδιασμό διαμερισμάτων. Φυσικά, το καλύτερο είναι η σάουνα στο μπάνιο ή δίπλα στο μπάνιο. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά δεν είναι πάντα κατάλληλο αν το μπάνιο είναι μικρό ή σε άβολη τοποθεσία - για παράδειγμα, στην είσοδο του διαμερίσματος.
 • Το μπάνιο, σε συνδυασμό με την τουαλέτα, επιτρέπει σε ένα από τα κενά δωμάτια να μετατραπεί σε σάουνα.
 • Υπάρχουν στιγμές που η ευρύχωρη κουζίνα διαθέτει ξεχωριστή σάουνα. Ταυτόχρονα, είναι κλειστό και εντελώς αόρατο - μόνο η πόρτα είναι ορατή, και πίσω από αυτό είναι ένα μικρό δωμάτιο. Ένα τέτοιο σχέδιο δεν αλλοιώνει το εσωτερικό καθόλου, αν η κουζίνα είναι αρκετά μεγάλη.
 • Εάν το loggia είναι μονωμένο και δεν ζείτε στο Άπω Βόρειο, τότε μια καλή επιλογή είναι να εξοπλίσει μια μίνι-σάουνα στο λότζια. Ο εξαερισμός σε αυτή την περίπτωση εκτελείται απευθείας στο δρόμο.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει τον τρόπο αερισμού. Εάν δεν προβλέπεται αυτό το θέμα, ο ατμός θα εγκατασταθεί όπου είναι απαραίτητο - στα έπιπλα, στα ράφια, στους καθρέφτες, στους τοίχους, οδηγώντας στη σταδιακή καταστροφή τους και στον σχηματισμό μούχλας και μύκητα. Όλα αυτά μπορούν να χαλάσουν το εσωτερικό και το όμορφο σχέδιο του διαμερίσματος.

Μίνι σάουνα στο μπάνιο

Σάουνα με γυάλινες πόρτες στο μπάνιο

Μικρή άνετη σάουνα

Ευρύχωρη σάουνα στο διαμέρισμα

Τελειώνοντας μια σάουνα με δύο τύπους ξύλου

Εσωτερικά σε σάουνες

Τελειώνοντας τη σάουνα με ξύλο και πέτρα

Από τη μάζα

Εξετάστε ποια υλικά είναι καλύτερα κατάλληλα για τον εσωτερικό σχεδιασμό σάουνας σπιτιού:

 • Η καλύτερη επιλογή είναι το ξύλο με θερμική επεξεργασία. Το καλύτερο ξύλο για σάουνα είναι το τσάι ή το ασπέν. Είναι το χειρότερο θερμαινόμενο και όχι ρητινώδες, γεγονός που κάνει τη σάουνα πιο άνετη. Επιπλέον, αυτά τα δέντρα έχουν, σύμφωνα με τη λαϊκή ιατρική, θεραπευτικές ιδιότητες. Ένα ρωσικό παραδοσιακό λουτρό γίνεται επίσης συχνά από αυτά τα δέντρα.
 • Τοποθετήστε την επένδυση με κάθετες λωρίδες - αυτό κάνει οπτικά το δωμάτιο ευρύτερο, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για μια μίνι σάουνα.
 • Να καρφώσετε την επένδυση με μια μυστική τεχνική - στην αυλάκωση. Αυτό θα κάνει το δωμάτιο πιο αισθητικό.
 • Πρώτα θα πρέπει να καλύψετε την οροφή στο δωμάτιο, στη συνέχεια στους τοίχους.
 • Το δάπεδο είναι επίσης κατασκευασμένο από ξύλο - αυτή η επιλογή είναι καλύτερη. Μερικές φορές τοποθετούνται πλακάκια ή κεραμικά δάπεδα, αλλά στην περίπτωση αυτή, τοποθετείται ακόμα ένα ξύλινο πλέγμα έτσι ώστε τα πόδια να μην καίγονται.
 • Η πόρτα είναι ξύλινη. Η σύγχρονη εκδοχή του ματ ή χρωματισμένου σχεδιασμού θα φαίνεται επίσης πολύ ενδιαφέρουσα και ελκυστική.

Ξύλινη επένδυση

Επένδυση ξύλου και πέτρας

Ξύλινα και πέτρινα φινιρίσματα της σάουνας

Μικρή σάουνα στο μπάνιο

Όμορφη σχεδίαση της σάουνας

Σάουνα με γυάλινο χώρισμα στο μπάνιο

Φούρνος σε μεταλλική θήκη σε σάουνα

Όμορφο φωτισμό στη σάουνα σπιτιού

Ξύλινα αξεσουάρ στη σάουνα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)