Σχεδιασμός μπάνιου με ντους (51 φωτογραφίες)

Σήμερα, δεν βρίσκετε συχνά ένα μπάνιο στο οποίο δεν υπάρχει ντους. Ακόμη και η πιο απλή σε μέγεθος τουαλέτα συνδυάζεται με ένα μπάνιο και έχει ένα ντους. Ο τρέχων ρυθμός της ζωής δεν επιτρέπει τη συχνή χαλάρωση που βρίσκεται στο μπάνιο, έτσι οι ιδιοκτήτες είναι καλύτερα από αυτό από το ντους. Φυσικά μια ιδανική εκδοχή ενός σύγχρονου μπάνιου είναι η παρουσία όλων των ζωτικών τμημάτων για υγειονομικές και υδραυλικές διαδικασίες, αλλά στην πραγματική ζωή μερικές φορές πρέπει να θυσιάσετε κάτι.

Ντους στο μπάνιο με τοίχους με μέντα

Αν έχετε προγραμματίσει μια επισκευή ή ανακατασκευή του μπάνιου, πρέπει να θυμάστε ότι ο χώρος του ντους είναι πιο ευαίσθητος σε ακραίες θερμοκρασίες και αυξημένη έκθεση σε υγρασία. Τις περισσότερες φορές είναι απαραίτητο να φροντίζετε την καμπίνα ντους και τον τόπο που βρίσκεται δίπλα. Αυτό καθιστά αναγκαία τη σκέψη για την επιλογή κατάλληλων υλικών φινιρίσματος. Ως εκ τούτου, πρώτα απ 'όλα, να καθοδηγείται από αυτό, και στη συνέχεια προσωπικές προτιμήσεις και τις επιθυμίες.

Μια καμπίνα ντους είναι μια έξοδος όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων. Σήμερα είναι μια "πολυτέλεια" και δεν σημαίνει εδώ μια τιμολογιακή πολιτική. Η σημερινή ποικιλία, η υψηλή αισθητική και η εργονομία των ντουζιέρων σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο εσωτερικό σχέδιο, ικανοποιώντας έτσι οποιεσδήποτε ακόμα και τις πιο απαιτητικές ανάγκες.

Πλεονεκτήματα των ντους:

  • Αποθήκευση χώρου.
  • Εξοικονόμηση νερού.
  • Ασφάλεια - χάρη στη σύγχρονη επίστρωση παλετών. Τα αντιολισθητικά υλικά μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού στο μηδέν.
  • Εκτεταμένη λειτουργικότητα.

Μειονεκτήματα των ντους:

  • Οι ευρύχωρες καμπίνες έχουν αρκετά σημαντικό πλάτος.
  • Με κακή πίεση νερού, η λήψη ντους μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία.
  • Η καμπίνα ντους, αν και αρκετά πολυλειτουργική, δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει το μπάνιο.
  • Η πλάκα συσσωρεύεται στο ανακουφιστικό υλικό, το οποίο πρέπει να καθαρίζεται τακτικά.

Κατά την επιλογή μιας καμπίνας ντους, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη αρκετά βασικά στοιχεία, δηλαδή τις διαστάσεις της μελλοντικής δομής, την εμφάνισή της, τα συστατικά μέρη και το σχεδιασμό της. Και το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το δύσκολο έργο είναι να βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός της καμπίνας ντους συμπληρώνει οργανικά το εσωτερικό της τουαλέτας.

Ντους σε ένα μπεζ μπάνιο

Γωνιακό ντους γυαλιού σε ένα μικρό μπάνιο

Ντους στη γωνία του κλασικού μπάνιου

Ντους για μικρά μπάνια

Με τη σωστή κατανομή του χώρου, ακόμη και στο μικρότερο δωμάτιο, μπορείτε να φιλοξενήσετε μπάνιο με ντους. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προτιμάτε το γωνιακό μοντέλο του ντους. Ο γωνιακός χώρος συνήθως δεν φέρει φορτίο στο εσωτερικό. Και σε μικρά λουτρά πρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε χιλιοστό ελεύθερο χώρο σωστά.

Το μικρότερο μέρος καταλαμβάνεται από γωνιακό ντους με δίσκο τετράκυκλου. Η αλήθεια δεν είναι σωστό να καλέσετε το σχέδιο χωρίς κάλυμμα και χωρίς τα πίσω τοιχώματα του ντους. Η ομάδα ντους ονομάζεται συνήθως η γωνία ντους ενός τέτοιου σχεδίου.

Λευκό γωνιακό ντους σε ένα μικρό μπάνιο

Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα θάλαμο ορθογώνιου ή τετράγωνου σχήματος, εάν το μπάνιο έχει μια θέση κατάλληλη σε μέγεθος, καθώς και η δυνατότητα σύνδεσης των απαραίτητων επικοινωνιών για την περαιτέρω σωστή λειτουργία του.

Είναι καλύτερο όταν οι πόρτες των καμπίνων γλιστρούν ή αναδιπλώνονται, επειδή οι πόρτες ταλάντευσης θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο μπροστά από την είσοδο της καμπίνας.

Για να μην δημιουργηθεί ένα γεμάτο αποτέλεσμα, είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια διαφανή καμπίνα, μέγιστη με μια πολύ λεπτή λευκή επίστρωση στο γυαλί. Οπτικά, θα φαίνεται πιο συμφέρουσα, δημιουργώντας την επίδραση του ελεύθερου χώρου.

Οι ελάχιστες διαστάσεις της δομής για άνετη υιοθέτηση διαδικασιών νερού πρέπει να είναι 80 cm * 80 cm. Οι διαστάσεις αυτές είναι αρκετές για την ευκολία των υγειονομικών ενεργειών από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας. Εάν δεν έχετε μια τέτοια περιοχή, τότε η καλύτερη λύση για εσάς θα είναι μια σταθερή γωνιά ντους.

Μικρό μωσαϊκό ντους

Ορθογώνιο ντους από γυαλί

Γωνιακό ντους σε ένα μικρό μπάνιο

Γωνιακό ντους σε ένα μικρό λευκό και γκρίζο μπάνιο

Ντους για ευρύχωρα μπάνια

Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων λουτρών δεν χρειάζεται να σκεφτούν πώς να εξοικονομήσουν περισσότερα δωρεάν εκατοστά ώστε να ταιριάζουν σε όλα όσα είναι απαραίτητα για την ελάχιστη ευκολία και τις απαραίτητες διαδικασίες υγιεινής. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πού θα ανοίξει η πόρτα καμπίνας και ούτω καθεξής. Αυτό σας επιτρέπει να εστιάσετε μόνο στο σχεδιασμό της μελλοντικής καμπίνας.

Αλλά συχνά γωνιακές καμπίνες ντους είναι επίσης εγκατεστημένες σε ευρύχωρα μπάνια, και όλα αυτά επειδή ακόμη και αν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο, θα πρέπει να το διανείμετε λογικά. Ένας καλός ειδικός θα είναι σε θέση να οργανώσει σωστά έναν αδρανές χώρο.

Μεγάλο ντους από γυαλί με μωσαϊκό στο μπάνιο

Μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο καμπίνας με μεγάλη ευρύχωρη παλέτα. Στην πραγματικότητα, έχετε μια μπανιέρα και ντους σε ένα μπουκάλι. Ένα ευχάριστο επίδομα για τους πραγματικούς γνώστες των διαδικασιών ύδρευσης θα είναι η υδρομασάζ, η λειτουργία της οποίας περιλαμβάνεται συχνά σε τέτοια μοντέλα καμπίνων ντους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο καλό νέο, ένα μοντέλο αυτού του είδους μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ραδιόφωνο, φωτισμό και άλλα ευχάριστα πράγματα.

Για τα μεγάλα μπάνια, ένα μονοκόμματο είναι κατάλληλο, δηλαδή ένα πλήρες σχέδιο με 4 τοίχους και μια στέγη στην κορυφή, με δική του ξεχωριστή κεφαλή ντους και μετρητή. Σε τέτοια μοντέλα, εντός της δομής υπάρχει συνήθως ήδη ένας καθρέφτης και ράφια για αξεσουάρ ντους.

Το Monoblock είναι ένα απόλυτα αυτόνομο σχέδιο που δεν απαιτεί πρόσθετα εξαρτήματα. Η αυτονομία είναι το κύριο πλεονέκτημα της, αλλά δίπλα της είναι το μειονέκτημα της. Ο σχεδιασμός μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στη μέση του μπάνιου. Για να αποφύγετε την αμηχανία, πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων το σχεδιασμό του ντους και του μπάνιου στο σύνολό του. Έτσι ώστε αργότερα η καμπίνα δεν μοιάζει με διαστημόπλοιο στο μπάνιο. Αν το αγοράσετε τυχαία, κινδυνεύετε να το εγκαταστήσετε σε ένα υπάρχον εσωτερικό.

Γωνιακό ντους με γυαλί

Ντους και μπάνιο πίσω από το γυαλί

Όμορφο ντους σε ένα μινιμαλιστικό μπάνιο

Ανοιχτό ντους

Σχεδιασμός μπάνιου με ντους

Για να δημιουργήσετε όχι μόνο ένα όμορφο και αρμονικό, αλλά και ένα λειτουργικό εσωτερικό στο μπάνιο, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε όλες τις υπάρχουσες επιτυχημένες επιλογές για το σχεδιασμό και την εγκατάσταση ενός ντους.

Ντους σε ένα μπεζ-κόκκινο μπάνιο με μωσαϊκό

Προκατασκευασμένα μοντέλα θαλάμων παρέχουν πλήρη περιθώρια για τις ιδέες και τις φαντασιώσεις σας. Δεδομένου ότι ο πίσω τοίχος της καμπίνας είναι ο τοίχος του μπάνιου, πρέπει να φτιάξετε την επένδυση έτσι ώστε το πλαίσιο της καμπίνας εναρμονίζεται αρμονικά με την τουαλέτα. Για παράδειγμα, μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο πίσω από το περίπτερο με πλακάκια, επειδή δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην υγρασία. Και αν ολοκληρώσετε τον τοίχο με ψηφιδωτά πλακάκια, το μπάνιο θα φαίνεται γενικά απίστευτα κομψό.

Εάν μπορείτε να υποστηρίξετε το γενικό θέμα του μπάνιου, χτυπώντας με επιτυχία τον τοίχο πίσω από το ντους, μπορεί να γίνει ένα με το γενικό χώρο του δωματίου.

Για να διαλύσετε τελείως την καμπίνα στο εσωτερικό της τουαλέτας, προτιμήστε τις διαφανείς πόρτες. Αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη για μικρά μπάνια που σας επιτρέπουν να οριζοντίσετε οπτικά το δωμάτιο. Και μπορείτε να εγκαταστήσετε την καμπίνα ήδη στην προετοιμασμένη θέση ή να χρησιμοποιήσετε ένα σταθερό διαμέρισμα. Οι φίλοι των ανοιχτών χώρων μπορούν να βάλουν ένα περίπτερο στη μέση του δωματίου, καθιστώντας το κέντρο της προσοχής.

Υψηλής τεχνολογίας ντους γωνίας

Ντους σε ένα λευκό-πράσινο μπάνιο

Συναρμολόγηση και εγκατάσταση καμπίνων ντους

Πρέπει να θυμόμαστε ότι όλα τα μοντέλα ντους πωλούνται αποσυναρμολογημένα. Ως εκ τούτου, αγοράζοντας το, είναι καλύτερο να σκεφτείτε αμέσως αν θα το συναρμολογήσετε και θα το εγκαταστήσετε μόνοι σας ή θα χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια επαγγελματιών.Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε. Το κύριο πράγμα είναι να κάνουμε μια ενημερωμένη επιλογή.

Σχέδιο ενός μικρού μπάνιου με ντους

Μπάνιο και ντους σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο

Ντους και τουαλέτα πίσω από το γυαλί στο μπάνιο

Επιλογή φωτογραφιών

Μπάνιο με μπλε ντους

Πρωτότυπο ντους ψύξης

Ανοιχτό ντους με γκρι αποχρώσεις

br />

Ευρύχωρο ντους στο εσωτερικό του μπάνιου

Ντους στο εσωτερικό του μπάνιου κάτω από το δέντρο

Ευρύχωρο ντους

br />

Art Nouveau εσωτερικό μπάνιο

Καφέ ντους μπάνιου

br />

Απλό ντους σε ένα φωτεινό εσωτερικό

Μεγάλο ντους στο εσωτερικό του μινιμαλισμού

br />

Παστέλ χρώματος μπάνιο με ντους

Όμορφο εσωτερικό με ντους

Μοντέρνο εσωτερικό μπάνιο με ντους

br />

Φωτιστικό ντους

Απλό ντους στο μπάνιο

br />

Αρχικό ντους

Ευρύχωρο ντους στο μπάνιο

Κλασική ντουζιέρα με επένδυση σε απλό μπάνιο

br />

Κόκκινο ντους

Ντους με πέτρινη επένδυση

Εσωτερικό μπάνιο με ντους

br />

Μικρό μπάνιο με ντους

Μικρό μπάνιο στο μπάνιο

br />

Γκρίζο μπάνιο με ντους

Όμορφο ντους

br />

Μικρή καμπίνα ντους σε σκοτεινό εσωτερικό χώρο

Ξύλινη κεφαλή ντους

Εξαιρετικά μακρύ ντους στο μπάνιο

br />

Ντους με πλακάκια

Παράδειγμα σχεδιασμού ντους

Μπάνιο με καμπίνα ντους

br />

Μάρμαρο με πλακάκια στο εσωτερικό του μπάνιου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)