Διάταξη κεραμιδιών στο μπάνιο (52 φωτογραφίες): καλά παραδείγματα

Στο μπάνιο, τα διακοσμητικά κεραμίδια χρησιμοποιούνται συχνά ως το πρακτικότερο, οικονομικότερο, φθηνότερο υλικό με τεράστια ποικιλία χρωμάτων, υφών και σχημάτων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πάτωμα όσο και για διακόσμηση τοίχων. Χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό φινιρίσματος, μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε σχέδιο, ανάλογα με το στυλ που θέλετε να εφαρμόσετε.

Οριζόντιες λωρίδες με πλακάκια στο μπάνιο

Μπεζ διάταξη πλακιδίων

Διάταξη ορίων και κεραμιδιών

Μέχρι σήμερα, υπάρχει μια διάταξη πλακιδίων στο μπάνιο σε ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών επιλογών. Οι έμπειροι τεχνίτες γνωρίζουν πολλούς τρόπους. Αλλά συνήθως χρησιμοποιούνται 3-4 από αυτές. Στο άρθρο, θα καταλάβουμε ποιοι είναι οι τρόποι τοποθέτησης κεραμιδιών στο μπάνιο, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες τους, ποιο σχέδιο τους επιτρέπουν να εφαρμόσουν.

Πλακάκια διάταξης με μοτίβο

Ανατολική διάταξη κεραμιδιών στυλ

Πράσινη διάταξη πλακιδίων

Πλεονεκτήματα της χρήσης πλακιδίων στο μπάνιο

Γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μπάνιου προτιμούν να διακοσμήσουν αυτά τα δωμάτια με κεραμικά πλακίδια:

 • Το υλικό είναι πολύ πρακτικό. Τα οριζόντια και κάθετα κεραμίδια είναι ανθεκτικά στην υγρασία, μακράς διαρκείας, εύκολο να καθαριστούν.
 • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μεγεθών, υφασμάτων σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με το σχεδιασμό, να βρείτε το σωστό συνδυασμό αποχρώσεων, να εφαρμόσετε οποιεσδήποτε ιδέες διακόσμησης, ακόμη και σε ένα μικρό μπάνιο. Για παράδειγμα, ένα σχέδιο με μαύρα και άσπρα πλακάκια με τη μορφή σκακιού είναι πολύ δημοφιλές.
 • Πολλές επιλογές τοποθέτησης κεραμιδιών καθιστούν δυνατή τη συνδυασμένη χρήση διαφορετικών χρωμάτων, επιτυγχάνοντας έτσι την ατομικότητα του δωματίου, καθιστώντας το πρωτότυπο έργο του συγγραφέα. Ένα ξεχωριστό σχέδιο διάταξης μπορεί να βρεθεί για κάθε εσωτερικό στο μπάνιο.

Φωτεινό ανατολίτικο ύφος στο εσωτερικό του μπάνιου

Ασυνήθιστο θαλάσσιο εσωτερικό στο μπάνιο

Μαύρη διάταξη πλακιδίων

Γραμμή μαύρου και λευκού κεραμιδιού

Κλασική διάταξη πλακιδίων

Επιλογές

Τι σχέδια κεραμιδιών και πλακιδίων στο μπάνιο στο πάτωμα και στους τοίχους είναι τα πιο δημοφιλή σήμερα:

Πρότυπο χωρίς αντιστάθμιση

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές σχέδιο διάταξης. Κατά τη Σοβιετική εποχή, όλα τα μπάνια σε νέα κτίρια ήταν κομμένα έτσι, έτσι ώστε για πολλά τέτοια διάταξη προκαλεί ενστικτώδη οπτική απόρριψη. Το παράδειγμά της σε αυτή την παράσταση μέχρι σήμερα μπορεί να παρατηρηθεί στα διαμερίσματα των ηλικιωμένων. Ωστόσο, αν γίνεται με τη χρήση μεγάλων πλακιδίων, τότε η τυποποιημένη διάταξη χωρίς μετατόπιση φαίνεται αρκετά κομψή και πρωτότυπη.

Συνδυασμός πρότυπων και άλλων πλακιδίων στο μπάνιο

Τυπική διάταξη με ένα παιχνίδι λουλουδιών σε ένα κεραμίδι

Διάταξη πλακιδίων ξύλου

Διάταξη κεραμιδιών στο ντους

Διάταξη κεραμιδιών στο πάτωμα

Καθορισμός διαμαντιών

Ή διαγώνια. Επίσης μια πολύ κοινή διάταξη. Χαρακτηριστικά:

 • Δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα, φαίνεται κομψό. Με τη βοήθειά του, αποκτώνται τα πιο πρωτότυπα και κομψά σχέδια. Δίνει το βάθος του δωματίου, το σχεδιασμό - την ευκρίνεια.
 • Μια μάλλον χρονοβόρα επιλογή, επομένως, μόνο ένας έμπειρος κύριος τελικός επεξεργαστής μπορεί να εφαρμόσει αυτή τη διάταξη. Απαιτεί προσεκτικούς υπολογισμούς και ακριβή κοπή του υλικού. Όσον αφορά την εργασία, είναι συγκρίσιμο με την τοποθέτηση ψηφιδωτών.

Διαγώνια διάταξη πλακιδίων στο μπάνιο

Τοποθέτηση με ρομβοειδές μαύρο και λευκό κεραμίδι στο μπάνιο

Διάταξη γεωμετρικών σχημάτων

Διάταξη πλακιδίων πλακιδίων

Διάταξη πλακιδίων πορσελάνης

Πάνελ τοίχου

Αυτό το σχέδιο είναι ένα κλασικό του είδους, όταν το κατώτερο τρίτο του τοίχου είναι τοποθετημένο με σκοτεινά πλακάκια, και τα δύο τρίτα είναι ελαφρύτερα. Ο τόπος σύνδεσης των διαφορετικών χρωμάτων του κεραμιδιού είναι συνήθως ακόμα κατασκευασμένος σε ένα αντίθετο όριο σε τόνο, είναι δυνατόν από ένα μωσαϊκό. Συχνά αυτός ο τρόπος σχεδίασης των λουτρών μπορεί να δει, για παράδειγμα, σε διάφορα δημόσια ιδρύματα. Τέτοιες μέθοδοι μπορούν να εφαρμοστούν στο δικό σας μπάνιο, αλλά αυτό δίνει στο μπάνιο λίγο αυστηρότητα και διατύπωση.

Τοποθέτηση κεραμιδιών στο μπάνιο χρησιμοποιώντας την τεχνική του τοίχου

Διάταξη κεραμιδιών

Καφέ διάταξη πλακιδίων

Χαρακτηριστικά και κανόνες:

 • Ένα τέτοιο σχέδιο σχεδίασης καθιστά το δωμάτιο χαμηλότερο, επεκτείνοντάς το ταυτόχρονα. Θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το κάτοπτρο.
 • Ταυτόχρονα, το πάτωμα μπορεί είτε να συμπίπτει με τους τοίχους είτε να είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτά. Κάθε σχέδιο είναι ενδιαφέρον με τον δικό του τρόπο.
 • Σε ορισμένες παραλλαγές, μπορείτε να δείτε έναν συνδυασμό ελαφρού πυθμένα και σκοτεινής κορυφής. Ωστόσο, αυτή η διάταξη πλακιδίων στο μπάνιο μειώνει την οροφή, επομένως είναι κατάλληλη για στενά και ψηλά δωμάτια. Και στα περισσότερα από τα τυπικά διαμερίσματά μας, τα μικρά και όχι τα πολύ ψηλά μπάνια είναι ακόμα πιο κοινά.
 • Τα σύνορα στους τοίχους του μπάνιου μπορούν να γίνουν ως μια στενή λωρίδα, καθώς και μια αρκετά μεγάλη ανεξάρτητη περιοχή, πλακάκια σε πολλές σειρές. Επιπλέον, αυτές οι λωρίδες, ειδικά αν είναι στενές, μπορεί να υπάρχουν αρκετά κομμάτια. Απλά μην ξεχνάτε ότι κάθε ένα από αυτά θα κάνει το δωμάτιο λίγο χαμηλότερο.

Πλακάκια τοίχου και ψηφιδωτά

Γκρίζα διάταξη πλακιδίων

Εξάγωνη διάταξη πλακιδίων

Με περιθώριο

Σε αυτή την έκδοση της διάταξης, το κεραμίδι που βρίσκεται πάνω στο δάπεδο συνεχίζεται στον τοίχο. Αλλά όχι εντελώς σε ολόκληρο το τείχος, αλλά 2-3 σειρές πάνω από το πάτωμα. Πάνω, είναι επιθυμητό να δημιουργηθούν κεραμίδια διαφορετικής απόχρωσης, συνήθως πιο ελαφριά. Ένα τέτοιο σχέδιο διάταξης θα κάνει το σχέδιο του χώρου χαμηλότερο και ευρύτερο.

Θραύσματα με έμφαση

Ένα πολύ δημοφιλές σχέδιο διάταξης σήμερα. Αλλά τέτοιες επιλογές για την τοποθέτηση πλακιδίων στο μπάνιο είναι κατάλληλες μόνο για αξιοπρεπή μεγέθη. Σε ένα μικρό δωμάτιο, οι αντίθεση τόνους μπορεί να δημιουργήσει μια οπτική ανισορροπία, η οποία φαίνεται disharmonious.

Διάταξη πλακιδίων για μέταλλο

Διάταξη πλακιδίων μίκας

Συνδυασμός χρωμάτων κεραμιδιών

Συμβουλές:

 • Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα τέτοιο σχέδιο για την τοποθέτηση των πλακιδίων μπάνιου, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να εστιάσετε σε περισσότερες από 2-3 περιοχές του μπάνιου. Ένα ιδανικό παράδειγμα διάταξης όταν τοποθετείται έμφαση στο νιπτήρα, στη θερμαινόμενη κρεμάστρα και στο ντους. Ή σε άλλη παρόμοια παραλλαγή.
 • Αν δεν θέλετε να αυξήσετε το ύψος της οροφής, τότε η περιοχή προφοράς δεν πρέπει να ξεκινά απευθείας από το πάτωμα, αλλά είναι καλύτερα να το κάνετε σε μια ορισμένη απόσταση. Δεν είναι επίσης απαραίτητο σε αυτή την περίπτωση να προσδώσουμε την έμφαση στο ανώτατο όριο.
 • Μπορείτε να τονίσετε χρησιμοποιώντας ψηφιδωτά.
 • Στο πάτωμα δεν εφαρμόζεται τέτοιο σχέδιο διάταξης. Οι επισημάνσεις που γίνονται στο πάτωμα φαίνονται γελοίες και ακατάλληλες.

Πλακάκια διάταξης με λουλουδένες προθέσεις

Πλακάκια με λουλουδάτες τόνους στο μπάνιο

Διάταξη μωσαϊκού

Μορφή πλακιδίων μαρμάρου

Τοποθέτηση κεραμιδιών από φυσική πέτρα

Ίσα χρώματα

Σε αυτή την περίπτωση, παίρνουν διάφορα χρώματα - αντίθετα ή παρόμοια, συνήθως 2-3 αποχρώσεις και διακοσμούν τους τοίχους του μπάνιου. Σε αυτή την περίπτωση, τα χρώματα δεν πρέπει να αναμιγνύονται. Ένα χρώμα είναι τοποθετημένο σε έναν τοίχο, το άλλο στο δεύτερο, κλπ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν αρμονικό συνδυασμό χρωμάτων. Χαρακτηριστικά:

 • Έτσι, είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε οπτικά τις λειτουργικές περιοχές του μπάνιου. Για παράδειγμα, επισημάνετε την περιοχή κοντά στο νιπτήρα με κόκκινο χρώμα και ολοκληρώστε την περιοχή κοντά στο ντους με μαύρα πλακάκια. Η διάταξη σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι οριζόντια και κάθετη.
 • Σε αυτή την περίπτωση, τα δάπεδα έχουν τελειώσει με πλακάκια των ίδιων χρωμάτων, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να αναμιχθούν. Για παράδειγμα, θα είναι υπέροχο να χρησιμοποιήσετε μια διάταξη σκακιού για το πάτωμα.
 • Αυτό το σχέδιο δεν φαίνεται σε ένα μικρό μπάνιο, διότι κάνει οπτικά το δωμάτιο στενό και μικρό.

Ξεχωριστή διάταξη κεραμιδιών ανά χρώμα

Κόκκινα και λευκά πλακάκια στο μπάνιο

Γκρίζα πλακάκια και μοτίβα στο μπάνιο

Καλειδοσκόπιο

Σε μερικές ενσωματώσεις, ένα τέτοιο μοτίβο ονομάζεται επίσης ένα "συνονθύλευμα" ή "συνονθύλευμα πάπλωμα". Εδώ, το σχέδιο συνδυάζει πλακάκια διαφόρων χρωμάτων, ενώ μπορούν να εναλλάσσονται και τυχαία και να συμμορφώνονται με κάποια συγκεκριμένη σειρά. Τέτοιες μέθοδοι σχεδιασμού επιλέγονται από ανθρώπους δημιουργικών επαγγελμάτων με δημιουργική νοοτροπία. Μια παρόμοια διάταξη πλακιδίων μπορεί να γίνει στο πάτωμα του μπάνιου.

Διασκέδαση με εξαγωνικά κεραμίδια σε μπάνιο

Πακέτο με λευκά και μπλε πλακάκια σε μπάνιο

Διάταξη πλακιδίων για πρώτη ύλη

Διάταξη πλακιδίων στο κάτω μέρος του τοίχου

Σχεδίαση κεραμιδιών συνεργατών

Διάταξη ψεκασμού

Αυτό το σχέδιο διάταξης χρησιμοποιεί ένα βασικό, βασικό χρώμα του υλικού, και ως μια φωτεινή διάχυση με μεμονωμένα πλακίδια, εισάγεται ένα διαφορετικό χρώμα. Τα σχέδια με αντίθεση χρώματος θα πρέπει να αποτελούνται συνήθως από μεμονωμένα μεμονωμένα πλακάκια διάσπαρτα τυχαία, γι 'αυτό ονομάζονται "πιτσιλίσματα". Μπορούν ακόμα να γίνουν χρησιμοποιώντας ψηφιδωτά. Θα φανεί σωστό και καλό μόνο σε ευρύχωρα δωμάτια: μπάνια και μπάνια. Σε ένα μικρό δωμάτιο, ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα εκτιμηθεί, καθώς θα φαίνεται απρόσεκτο.

Φωτεινά σημεία χρώματος στο εσωτερικό του μπάνιου

Διάταξη κεραμιδιών με άμμο

Διάταξη μωσαϊκού στο πάτωμα

Αυτά είναι μόνο τα πιο κοινά σχέδια κεραμιδιών στο μπάνιο.Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και πολλά άλλα που είναι επίσης όμορφα, αλλά χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Δείτε το παράδειγμά τους στον ιστότοπό μας.

Σχεδίαση πλακιδίων ρετρό στυλ

Συμβουλές:

 • Στο μοντέρνο σχεδιασμό των λουτρών σε οικιακούς χώρους, δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν σύνορα, αφού ένα έργο με όριο στενεύει οπτικά το δωμάτιο και του δίνει ένα είδος ψυχρής διατύπωσης, στερουμένου ενός ιδιαίτερου στυλ. Επιπλέον, το περίπτερο περιπλέκει σημαντικά το σχέδιο εργασίας και το καθιστά ακριβότερο.
 • Όσο μικρότερο είναι το μπάνιο, τόσο πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε την επιλογή διάταξης. Και αντίστροφα - αν μπορείτε να καυχηθείτε για την παρουσία ενός λουτρού σημαντικού μεγέθους, θα είναι διαθέσιμες οι μεγαλύτερες επιλογές διάταξης στο πάτωμα και στους τοίχους.
 • Στο πάτωμα θα είναι σωστό να χρησιμοποιείτε τα σκούρα χρώματα των πλακιδίων σε ματ φινίρισμα. Η γυαλιστερή εκδοχή, αν και όμορφη στην αρχή, είναι ολισθηρή και θα διαγραφεί από την εποχή και θα εμφανιστούν άσχημες φαλακρές κηλίδες στη θέση της. Γυαλιστερό πλακάκια είναι καλύτερα να γίνει τοίχο διακόσμηση.

Έγχρωμες προθέσεις με μωσαϊκό στο μπάνιο

Ασυνήθιστο κεραμίδι στο σχεδιασμό του μπάνιου

Παστέλ παστέλ και ροζ πλακάκια στο μπάνιο

Διάταξη κεραμιδιών με αντιστοίχιση σχεδίων

Διάταξη ασημί πλακιδίων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)