Νιπτήρας τουλίπας - μια κομψή λύση για το μπάνιο (26 φωτογραφίες)

Μπάνιο - ένα δωμάτιο που επισκέπτονται όλοι πολλές φορές την ημέρα. Και αν αυτό το δωμάτιο συνήθως δεν ξοδεύει πολύ χρόνο, θέλω να είναι άνετα. Σε standard διαμερίσματα, τα μπάνια δεν μπορούν να καυχηθούν για το μέγεθός τους. Πιο συχνά αυτά είναι μικρά δωμάτια, τα οποία πρέπει να λειτουργούν σε βάρος της ομορφιάς. Ο νεροχύτης είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη αυτού του δωματίου. Ας μιλήσουμε λεπτομερέστερα για ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο, το οποίο ονομάζεται κοχύλι-τουλίπα.

Αντίο τουλίπα στυλ κόγχη

Λευκό κέλυφος τουλίπας

Τι είναι το κέλυφος τουλίπας;

Αυτό το ασυνήθιστο όνομα προέκυψε επειδή ο σχεδιασμός του νιπτήρα μοιάζει με ένα λουλούδι σε σχήμα. Αυτό το ειδών υγιεινής αποτελείται από ένα βάθρο και νεροχύτη. Το πόδι έχει σχεδιαστεί για να αναλαμβάνει μέρος του φορτίου από το βάρος του μπολ. Το τμήμα στήριξης μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή μισής στήλης ή να είναι στερεό, συνεχές σχέδιο. Μια μισή στήλη είναι μια πιο σύγχρονη έκδοση, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για την ύπαρξη υδραυλικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, οι εξωτερικές μη αισθητικές επικοινωνίες (σωλήνες, σιφόν) κρύβονται πίσω από την υποστήριξη.

Τουλίπα του λουλουδιού στο βάθρο

Tulip κόγχη στο περίπτερο

Τζάκι νεροχύτη με ράφι πετσετών

Τα κοχύλια τουλίπας έγιναν δημοφιλή στη μετασοβιετική εποχή. Χάρη στην ευκολία χρήσης και την καλή εμφάνιση, παραμένουν σε ζήτηση ακόμα και μετά από δεκαετίες. Ένα νεροχύτη αυτού του σχήματος δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και φαίνεται κομψό σε κάθε διάταξη του μπάνιου. Με τα χρόνια, ο σχεδιασμός νιπτήρων αυτού του τύπου δεν έχει αλλάξει λειτουργικά. Μόνο το χρώμα, ο σχεδιασμός και τα υλικά από τα οποία αυτά τα υδραυλικά προϊόντα γίνονται αλλαγές. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν όχι μόνο ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, αλλά και την αντοχή αυτών των νεροχύτη.

Βυθίστε τη μπρούτζινη τουλίπα

Κλασικό κέλυφος τουλίπας

Shell Υλικά

Οι δείκτες τιμών και τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά εξαρτώνται από την επιλογή του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται ο νεροχύτης. Η τουαλέτα νεροχύτη στο μπάνιο μπορεί να κατασκευαστεί από πήλινα σκεύη, πορσελάνη, γυαλί, ανοξείδωτο χάλυβα, κεραμικά, τεχνητή ή φυσική πέτρα. Το πιο συνηθισμένο λόγω της διαθεσιμότητάς του. Τέτοια μοντέλα είναι αρκετά ανθεκτικά και ισχυρά, αν και κοστίζουν λίγο. Οι νεροχύτες πορσελάνης θεωρούνται πιο ακριβή επιλογή. Δεν είναι κατώτεροι σε δύναμη στα προϊόντα πήλινων ειδών, αλλά εξωτερικά τους ξεπερνούν με διακοσμητικό χαρακτήρα.

Ορθογώνιος νεροχύτης τουλίπας

Ρετρό στιλ τουλίπα

Κέλυφος τουλίπα με ένα μοτίβο

Στο μπάνιο, μπορείτε να βρείτε συχνά νεροχύτες με κεραμικό βάθρο. Μην κυνηγήσετε τη φθηνότητα και αγοράζετε υδραυλικά από φθηνά κεραμικά. Χαρακτηριστικό του είναι η πορώδης δομή. Αυτό σημαίνει ότι ο καθαρισμός και η απολύμανση ενός τέτοιου νεροχύτη θα είναι πιο δύσκολο από την πυκνή πορσελάνη. Επίσης, οι κεραμικοί νεροχύτες δεν μπορούν να καυχηθούν με υψηλή αντοχή και αντοχή στη μηχανική καταπόνηση. Λόγω τυχαίας πτώσης κρέμας κρέμας, θα εμφανιστεί ένα τσιπ στην επιφάνεια. Και εάν ως αποτέλεσμα αυτού το κέλυφος δεν σπάσει, τότε η ρωγμή θα επιδεινώσει αισθητά την εξωτερική του ελκυστικότητα.

Το πιο ακριβό και ανθεκτικό υλικό είναι φυσική πέτρα. Ο σχεδιασμός του νεροχύτη από συμπαγή πέτρα δεν περιορίζεται στο κύπελλο. Πρόκειται για ένα προϊόν ενός τεμαχίου στο οποίο ο νεροχύτης είναι μέρος του πάγκου. Τα μοντέλα από πέτρα είναι πολύ ανθεκτικά και αισθητικά, θα απευθύνονται στους λάτρεις των φυσικών αλλά ταυτόχρονα εξαίσια.

Κέλυφος τουλίπας με διακόσμηση

Πορσελάνη νεροχύτη τουλίπας

Πώς να επιλέξετε ένα κέλυφος τουλίπας;

Ο νεροχύτης "τουλίπας" μπορεί να είναι στρογγυλός, ορθογώνιος, τετράγωνος ή ελλειπτικός. Περιστασιακά, μπορείτε να συναντήσετε ένα γωνιακό μοντέλο.Παραδοσιακά, το πλάτος των μοντέλων κυμαίνεται από 55-70 cm. Προσέξτε ιδιαίτερα το βάθος του νεροχύτη. Είναι καλύτερα να αρνηθείτε να αγοράσετε ρηχά μοντέλα, καθώς κατά τη χρήση, το σπρέι θα πετάξει.

Επιλέξτε ένα νεροχύτη τουλίπας, ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου και το μέγεθος των επικοινωνιών. Εάν το μπάνιο θα υποστεί σημαντικές επισκευές, τότε μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μοντέλο που σας αρέσει. Και αν επιλέξετε την επιλογή να αντικαταστήσετε μόνο τον προηγούμενο νεροχύτη, τότε η επιλογή του σχεδιασμού θα πρέπει να ληφθεί σοβαρότερα υπόψη. Εδώ, η απόσταση από το πάτωμα στο μπολ είναι πολύ σημαντική για να επιλέξετε σωστά τη στήλη. Θα πρέπει επίσης να μετρήσετε προσεκτικά το πλάτος του βάθρου έτσι ώστε οι επικοινωνίες να κρύβονται από τα αδιάκριτα μάτια.

Πέταλο τουλίπα κέλυφος

Χώρα στυλ τουλίπα κόγχη

Θυμηθείτε να ελέγξετε τα εξαρτήματα αποστράγγισης. Μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το παλιό σιφόνι. Επίσης, κατά την εγκατάσταση ενός νέου νεροχύτη, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα έλλειψης χώρου στο βάθρο. Για παράδειγμα, ένα κλασικό γόνατο δεν ταιριάζει σε ένα μοντέρνο μοντέλο. Θα ήταν ωραίο να εξοπλίσετε τον νεροχύτη με ένα σύστημα υπερχείλισης: με αυτόν τον τρόπο δεν θα πλημμυρίσετε τους γείτονες αν συμβεί κάτι.

Αν το μπάνιο δεν διακρίνεται από το εξαιρετικό του μέγεθος, προτιμήστε ένα μικρό νεροχύτη. Κρεμαστά υδραυλικά και νεροχύτες με μισές στήλες - η καλύτερη λύση σε περιορισμένους χώρους. Έτσι μπορείτε όχι μόνο να αποθηκεύσετε τα πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα, αλλά και να διευκολύνετε τον καθαρισμό. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία εγκαταστάσεων πλύσης χεριών στα καταστήματα. Έτσι μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ένα μοντέλο που θα εναρμονιστεί αρμονικά με το εσωτερικό του μπάνιου.

Κεραμικό νεροχύτη τουλίπας

Νιπτήρας τουλίπας από σφυρήλατο σίδερο

Κόκκινο τουλίπα κέλυφος

Εγκατάσταση νεροχύτη

Έχοντας αποφασίσει για την επιλογή του μοντέλου, θα πρέπει να υπολογίσετε πώς να εγκαταστήσετε ένα κέλυφος τουλίπας. Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός είναι απλός, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς ειδικές ικανότητες. Ωστόσο, προτού προχωρήσετε απευθείας στην εργασία, θα πρέπει να προσδιορίσετε τον τόπο στον οποίο θα τοποθετηθεί ο νιπτήρας και επίσης να προετοιμάσετε ένα σύνολο εργαλείων: επίπεδο κτιρίου, κατσαβίδια, κλειδιά, τρυπάνι και σφυρί.

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του νεροχύτη με ένα βάθρο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει την παροχή ζεστού και κρύου νερού.

Γύρος νεροχύτη τουλίπας

Πλατεία νεροχύτη Tulip

Tulip μικρό κέλυφος

Περιγραφή των κύριων σταδίων εγκατάστασης του νεροχύτη:

  1. Η εγκατάσταση του νεροχύτη ξεκινά με τη σήμανση. Ένα νεροχύτη με ένα βάθρο μετακινείται στον τοίχο όπου θα τοποθετηθούν τα φωτιστικά. Υπάρχουν οπές για τη στερέωση βιδών στο νεροχύτη νεροχύτη. Μέσω αυτών θα πρέπει να σημειωθεί η θέση της γεώτρησης. Αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά. Για να κάνετε τις σωστές μετρήσεις, χρησιμοποιήστε το επίπεδο.
  2. Εάν είστε σίγουροι ότι έχετε φτάσει στην τέλεια οριζόντια θέση, μπορείτε να πάρετε το τρυπάνι. Τρυπήστε τις τρύπες της επιθυμητής διαμέτρου και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τους σωλήνες διανομής μέσα τους κάτω από τους πείρους.
  3. Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε το σιφόνι. Βιδώνεται με τη βύθιση του νιπτήρα και ένα πλέγμα με το παρέμβυσμα είναι τοποθετημένο σε λάθος πλευρά. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τους αρμούς σφιχτά.
  4. Βιδώστε τις βίδες στα πείρους, βάλτε τους νεροχύτη και σύρετε το βάθρο κοντά στον τοίχο. Το βάθρο πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο του μπολ. Χρησιμοποιήστε τις ροδέλες και τα περικόχλια για να στερεώσετε το νεροχύτη.
  5. Αφού τοποθετηθεί ο νεροχύτης του τουλίπας και βιδωθεί στον τοίχο, καλύψτε τα κενά και τις αρθρώσεις με στεγανωτικό σιλικόνης. Αυτό θα εμποδίσει την είσοδο νερού.
  6. Το τελικό στάδιο είναι η εγκατάσταση του μίκτη στους σωλήνες νερού και η σύνδεσή του με τον αποχετευτικό αγωγό. Για να γίνει αυτό, ο αυχένας του κυματοειδούς σιφωνιού συνδέεται στην έξοδο: ο σωλήνας σιφωνίου εισάγεται στην υποδοχή του σωλήνα αποχέτευσης.

Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδικασία εγκατάστασης δεν είναι δύσκολη, ώστε να μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια ενός επαγγελματία υδραυλικού.

Μεταλλικό Tulip Νεροχύτης

Art Nouveau Tulip Νεροχύτης

Βυθίστε το πάτωμα τουλίπας

Ένα νεροχύτη τουλίπας είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε μπάνιο. Η δημοτικότητα αυτού του μοντέλου οφείλεται στο γεγονός ότι ταιριάζει απόλυτα τόσο σε ένα αποκλειστικό εσωτερικό όσο και σε ένα τυπικό.Και η ποικιλία στο χρώμα, το μέγεθος και η υφή θα σας επιτρέψει να επιλέξετε γρήγορα την επιλογή που θα χωρέσει με επιτυχία στην κατάσταση.

Γωνιακός νεροχύτης

Τουλίπα στο μπάνιο

Vintage νεροχύτη τουλίπας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)