Ορθογώνια μπανιέρα - η καλύτερη επιλογή για το μπάνιο (25 φωτογραφίες)

Σε ένα ζεστό ζεστό μπάνιο είναι ευχάριστο να χαλαρώσετε όχι μόνο μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας. Σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, οι θεραπείες νερού είναι καλές να λαμβάνουν ανά πάσα στιγμή. Εκτός από την ευκολία, ο σχεδιασμός του μπάνιου έχει επίσης σημασία. Και συχνά είναι η μπανιέρα που είναι το κύριο στοιχείο της διακόσμησης του δωματίου. Σήμερα υπάρχουν πολλά να διαλέξετε για μια κομψή μπανιέρα. Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι ορθογώνιο σχήμα, αφού μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν για ένα δωμάτιο οποιουδήποτε σχήματος και περιοχής.

Ακρυλική ορθογώνια μπανιέρα

Μαύρη ορθογώνια μπανιέρα

Σε γενικές γραμμές, οι μπανιέρες μπορούν να ομαδοποιηθούν κατά σύμπτωση από σημεία:

  • Διαμόρφωση (διαστάσεις και σχήματα).
  • υλικά και τεχνολογίες για την παραγωγή υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • την παρουσία / απουσία υποβρύχιων συστημάτων μασάζ.

Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν που εναρμονίζεται αρμονικά στο μπάνιο. Η εσωτερική επιφάνεια του λουτρού μπορεί να έχει διαφορετική διαμόρφωση και να είναι βολική για τη λήψη διαδικασιών νερού σε καθιστή θέση. Μεγάλα υδραυλικά σας επιτρέπει να κάνετε μπάνιο όχι μόνο. Τέτοια μοντέλα είναι συνήθως εξοπλισμένα με συστήματα υδρομασάζ.

Μπανιέρα από χυτοσίδηρο ορθογώνια

Ορθογώνια μπανιέρα με διακόσμηση

Το μέγεθος και το σχήμα των υδραυλικών συστημάτων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του χώρου εγκατάστασης. Οι πιο δημοφιλείς ορθογώνιες μπανιέρες έχουν τα ακόλουθα μεγέθη: πλάτος - 70, 80, 85 cm, μήκος - 120 και 150 cm, 170 και 180 cm, και ύψος - 65 cm.

Ορθογώνια ξύλινη μπανιέρα

Ορθογώνια μπανιέρα με ντους

Υλικά λουτρών: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι κατασκευαστές προσφέρουν υδραυλικά για ένα μπάνιο από μέταλλο, πλαστικό, ξύλο, πέτρα. Τα πιο δημοφιλή υλικά είναι τα μέταλλα και τα ακρυλικά. Για να γίνει ευκολότερη η επιλογή, απλώς εξοικειωθείτε με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε υλικού.

Ορθογώνια μπανιέρα με οικολογικό στυλ

Μπανιέρες από χυτοσίδηρο

Το εμαγιέ λουτρού από χυτοσίδηρο μπορεί να διαρκέσει αρκετές δεκαετίες (μέχρι 50). Ο χυτοσίδηρος διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μόνο αδύναμο σημείο είναι το σμάλτο. Μετά από λίγο καιρό, συμβαίνει να είναι φθαρμένο, σκοτεινό ή ραγισμένο. Τα μειονεκτήματα των μπανιέρων είναι το υψηλό κόστος και το μεγάλο βάρος τους (είναι δύσκολο να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν). Με διαμόρφωση, υπάρχουν μόνο ορθογώνια ή οβάλ.

Χάλυβα μπανιέρες

Τα μοντέρνα μοντέλα είναι αρκετά παχύρρευστα ώστε ο θόρυβος του νερού να μην ερεθίζει. Σε σύγκριση με το χυτοσίδηρο, τα λουτρά χάλυβα διατηρούν τη θερμότητα χειρότερα. Όταν φροντίζετε το σμάλτο, επιτρέπεται σπάνια χρήση απορρυπαντικών με λειαντικά πρόσθετα. Με τη συχνή χρήση λειαντικών, το σμάλτο μπορεί να γίνει λεπτότερο και να χάσει τη λάμψη του. Η υψηλής ποιότητας μπανιέρα από ανοξείδωτο χάλυβα δεν είναι κατώτερη σε σχέση με τα μοντέλα χυτοσιδήρου. Ένα λουτρό χάλυβα (με πάχος τοιχώματος περίπου 4 mm) θα διαρκέσει περίπου 30 χρόνια. Το ορθογώνιο σχήμα είναι το πιο παραδοσιακό για τις χαλύβδινες μπανιέρες.

Ορθογώνια μπανιέρα με οθόνη

Ορθογώνια μπανιέρα με υδρομασάζ

Ορθογώνια ακρυλικά μπανιέρες

Αυτά τα μοντέλα διακρίνονται από το χαμηλό βάρος, την ωραία επιφάνεια, τη χαμηλή θερμική αγωγιμότητα (το νερό παραμένει ζεστό για μεγάλο χρονικό διάστημα). Η διάρκεια ζωής των ακρυλικών υδραυλικών εγκαταστάσεων, σε σύγκριση με τις μεταλλικές μπανιέρες, είναι βραχύβια - 15-20 χρόνια. Κατά τη συντήρηση ενός πλαστικού λουτρού, μην χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά. Είναι ακρυλικές μπανιέρες που είναι πιο συχνά εξοπλισμένες με εγκαταστάσεις μασάζ.

Ορθογώνια καυτά δόντια

Το κύριο χαρακτηριστικό της λειτουργίας του συστήματος μασάζ είναι η ανεξαρτησία από την πίεση στο σύστημα, καθώς το νερό που συλλέγεται στο λουτρό αναρροφάται από την υδραυλική αντλία και τροφοδοτείται στα ακροφύσια.

Ορθογώνια μπανιέρα στο εσωτερικό

Ορθογώνιο πέτρινο λουτρό

Οι υδρομασάζ διαθέτουν διάφορα είδη μασάζ:

  • υδροηλεκτρικά - από τα ακροφύσια που είναι ενσωματωμένα στους τοίχους του λουτρού, οι πίδακες νερού κατευθύνονται προς το σώμα. Χάρη στην ευχάριστη επίδραση μασάζ των πίδακες νερού, οι μύες του σώματος χαλαρώνουν, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται, το επίπεδο πίεσης μειώνεται, ο ύπνος βελτιώνεται και οι αποχρώσεις του δέρματος. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορούν να συμπεριληφθούν έως και 10 τρόποι μασάζ. Ο βέλτιστος αριθμός ακροφυσίων είναι 5-6.
  • αεροθάλαμοι τοποθετούνται στο κάτω μέρος του λουτρού. Το σώμα χαλαρώνει από ένα ευχάριστο υποβρύχιο αποτέλεσμα στο δέρμα των αεριωθουμένων. Το μασάζ αέρα δεν έχει ιδιαίτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ο κατά προσέγγιση αριθμός ακροφυσίων είναι 12-16.
  • turbo - συνδυάζει τις μεθόδους μασάζ αέρα και νερού, αλλά σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες μεμονωμένα.

Οι κατευθύνσεις έκθεσης στις ροές αέρα-νερού διαφέρουν και κάθε κατασκευαστής έχει τη δική του συγκεκριμένη θέση ακροφυσίων. Κατά τον εξοπλισμό υδραυλικών εγκαταστάσεων με προγραμματιζόμενα συστήματα ελέγχου, είναι δυνατό να ρυθμίσετε τη λειτουργία μασάζ. Μερικά υδραυλικά μοντέλα προσφέρουν περίπου 50 προγράμματα υδρομασάζ. Δηλαδή, τα μεμονωμένα μέρη του σώματος μαζεύονται εναλλάξ, με διαφορετικές εντάσεις.

Τα ορθογώνια μοντέλα μπανιέρων με υδρομασάζ είναι πολύ πιο εύκολο να τακτοποιηθούν σε ένα μικρό δωμάτιο από το οβάλ, στρογγυλό ή ασύμμετρο. Η πιο συνηθισμένη επιλογή για την εγκατάσταση πλαστικών μπανιέρων με μασάζ είναι η ενσωματωμένη. Και αυτό είναι κατανοητό, η ενσωματωμένη μπανιέρα στο σχεδιασμό του δωματίου είναι ένα υπέροχο θέαμα.

Ορθογώνια μπανιέρα στο κουτί

Μικρή ορθογώνια μπανιέρα

Η βέλτιστη επιλογή για την εγκατάσταση ενσωματωμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι μια ξεχωριστή κατοικία ή εξοχικό σπίτι (κατά προτίμηση στο στάδιο της δημιουργίας του έργου). Μία μπανιέρα ενσωματωμένη στο πάτωμα μοιάζει με μια μικρή πισίνα. Δεδομένου ότι η εγκατάσταση αυτή προβλέπει σημαντικές αλλαγές στις οροφές δαπέδου, τότε για τα διαμερίσματα μια κατάλληλη λύση είναι η κατασκευή ενός βάθρου. Για να εκτιμήσετε την εκλεπτυσμένη εμφάνιση ενός μεγάλου λουτρού με βάθρο είναι καλύτερα σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ολοκληρωθεί η δομή. Η επιφάνεια μπορεί να σχεδιαστεί σαν ξύλο, πέτρα, διακοσμημένο με κεραμίδια.

Η πιο κοινή μορφή μιας ενσωματωμένης μπανιέρας είναι ορθογώνια. Για εγκατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο μεταλλικά όσο και ακρυλικά μοντέλα.

Κατά την εγκατάσταση του ενσωματωμένου λουτρού, υπάρχουν τρεις επιλογές για την εγκατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Μινιμαλιστική ορθογώνια μπανιέρα

Art Nouveau ορθογώνια μπανιέρα

Απόλυτη ολοκλήρωση δαπέδου

Απόλυτη εγκατάσταση στο πάτωμα (το περίγραμμα του λουτρού βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το δάπεδο). Η φροντίδα για ένα τέτοιο λουτρό είναι ένα δύσκολο έργο και για τον ποιοτικό καθαρισμό θα πρέπει να προσλάβετε ειδικούς εργαζόμενους. Για να διασφαλίσετε ότι το νερό στο μπάνιο δεν κρυώσει γρήγορα, συνιστάται η τοποθέτηση θερμών δαπέδων στο δωμάτιο.

Είναι πιο βολικό να σερβίρετε ένα μπάνιο που βρίσκεται στη μέση του δωματίου. Οι διαστάσεις του ενσωματωμένου λουτρού πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με την περιοχή του δωματίου. Ένα μικρό δοχείο που τοποθετείται στο κέντρο του δωματίου μπορεί να συνδεθεί με μια λακκούβα.

Μαρμάρινη ορθογώνια μπανιέρα

Υπόστρωμα λουτρού βάσης

Σε τέτοιες περιπτώσεις αγοράζονται μπανιέρες με πλαίσιο. Αν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις αγοράζονται χωρίς βάθρο, τότε είναι πολύ πιθανό να κατασκευάσετε μόνοι σας ένα βάθρο.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ξύλινα δοκάρια και επενδυμένο με γυψοσανίδα (η πιο κοινή επιλογή). Στο στάδιο της κατασκευής του σχεδίου, μπορείτε να ονειρευτείτε με το σχέδιο και το σχήμα του βάθρου. Ως επιλογή - για την κατασκευή ενός κτιρίου με ευρύχωρα χαμηλά σκαλοπάτια, διακοσμητικές κόγχες ή ράφια.

Ορθογώνιο λουτρό ποδιών

Ελεύθερη ορθογώνια μπανιέρα

Μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική απόφαση είναι να τονιστεί το σχήμα και το περίγραμμα των σκαλοπατιών με διακοσμητικό φωτισμό. Για το σκοπό αυτό, ο ευκολότερος τρόπος χρήσης της λωρίδας LED.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα καταπακτών αναθεώρησης. Γενικά, ο σχεδιασμός εγκατάστασης και εγκατάστασης του προϊόντος θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά. Να είστε βέβαιος να εξετάσει διάφορες αποχρώσεις:

  • το ενσωματωμένο μπάνιο δεν περιλαμβάνει ντους. Η καμπίνα ντους είναι εγκατεστημένη ξεχωριστά ή έχει αγοραστεί ένα συνδυασμένο μοντέλο.
  • η εγκατάσταση μιας μπανιέρας ενσωματωμένης στο πάτωμα θα πρέπει να ανατεθεί σε επαγγελματίες. Μπορείτε να οργανώσετε ανεξάρτητα ένα βάθρο για μια μπανιέρα που στέκεται στο πάτωμα.Εξαιρετικά ματιά βήματα που επαναλαμβάνουν το ορθογώνιο περίγραμμα των πλευρών του λουτρού.
  • πιο εύκολα, μια τέτοια δομή είναι κατασκευασμένη για ένα λουτρό εσοχή σε μια θέση. Ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή την περίπτωση δίνεται στην οθόνη του λουτρού. Θα πρέπει να συνδυάζεται οργανικά με τους τοίχους και το σχεδιασμό του δωματίου.

Ορθογώνια μπανιέρα με προσκέφαλο

Ορθογώνια μπανιέρα ενσωματωμένη στο βάθρο

Μέρος της μπανιέρας που είναι ενσωματωμένο στο πάτωμα

Ένα τμήμα της μπανιέρας είναι χτισμένο στο πάτωμα και το πάνω μέρος σχηματίζεται χρησιμοποιώντας το βάθρο.

Ρωμαϊκή μπανιέρα με ορθογώνια στυλ

Ορθογώνια μπανιέρα με λαβές

Η ενσωματωμένη μπανιέρα είναι περισσότερο ένα στοιχείο πολυτέλειας, επομένως, τα μοντέλα αυτά είναι πάντα εξοπλισμένα με διάφορες λεπτομέρειες και συσκευές που δημιουργούν μια διάθεση χαλάρωσης, χαλάρωσης. Δεν υπάρχουν καθολικά αποδεκτές απαιτήσεις για τον εσωτερικό σχεδιασμό δωματίων με ενσωματωμένες μπανιέρες. Κάθε επιλογή θα είναι ξεχωριστή και μοναδική.

Σκανδιναβική ορθογώνια μπανιέρα

Ορθογώνιο χάλυβα χάλυβα

Ορθογώνια μπανιέρα στη γωνία

Μια ορθογώνια μπανιέρα είναι σχετική με το εσωτερικό των δωματίων με διαφορετικές στυλιστικές κατευθύνσεις. Μια ποικιλία υλικών, αποχρώσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με μοντέρνα φινιρίσματα δημιουργούν φωτεινές και εξαιρετικές λύσεις σχεδιασμού σε δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)