Στυλ Provence στο μπάνιο (20 φωτογραφίες): κομψό εσωτερικό και διακόσμηση

Σκεπτόμενος για την επισκευή του μπάνιου, κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θέλει να το κάνει βολικό, άνετο και, φυσικά, όμορφο και κομψό. Θα ήθελα να έχω ένα φωτεινό δωμάτιο γεμάτο αέρα, με άνετα έπιπλα, υδραυλικά, κομψή, κομψή διακόσμηση. Το καλύτερο είναι το στιλ της Προβηγκίας στο μπάνιο. Στο άρθρο θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού: ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η διακόσμηση ενός εσωτερικού χώρου στο σαλόνι της Προβηγκίας και πώς μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα αυτή η ιδέα.

Φωτεινό μπάνιο σε στιλ Προβηγκίας

Χαρακτηριστικά

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της διακόσμησης σε ένα λουτρό στυλ της Προβηγκίας:

 • Η Provence χρησιμοποιεί αποκλειστικά φυσικά υλικά στο εσωτερικό. Και το μπάνιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Χρησιμοποιούνται ξύλινες επιφάνειες, πέτρα, κεραμικά πλακάκια, μέταλλο. Η προβηγκιακή διακόσμηση δεν δέχεται πλαστικό. Ένας καθρέφτης με μεταλλικό σκελετό, σφυρήλατο σίδερο ή χάλκινα φώτα, κεραμικά πλακίδια - αυτές είναι οι λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός λουτρού με στιλ της Προβηγκίας.
 • Οι ηλικιωμένες επιφάνειες είναι ό, τι καλωσορίζει το εσωτερικό της Προβηγκίας. Αυτές είναι οι πόρτες του υπουργικού συμβουλίου, η βερνικωμένη κούρσα και οι λάμπες από vintage, και ένας ηλικιωμένος καθρέφτης με πατίνα. Και στο πάτωμα θα δούμε μεγάλο κεραμίδι, προσομοιώνει μια ρωγμή επιφάνεια.
 • Τα χρώματα είναι μαλακά, λεπτή, παστέλ vintage. Η διακόσμηση του στιλ της Προβηγκίας δεν χρησιμοποιεί πρακτικά σκούρα χρώματα. Συχνότερα είναι λευκό, αλλά όχι χιονάτο, αλλά με ζεστή σκιά, γκριζωπό, μπλε, παστέλ κίτρινο, απαλό ροζ και άλλες σκιές. Σε τέτοια χρώματα, μια κουρτίνα στο μπάνιο, και πλακάκια στους τοίχους και το πάτωμα, και λάμπες θα πρέπει να γίνουν. Όλα τα αξεσουάρ είναι κατασκευασμένα για να ταιριάζουν με την κύρια διακόσμηση.
 • Trivia με τη μορφή των κατάλληλων πετσέτες, χαρτοφύλακες, ένα χαλί με ένα σχέδιο vintage θα συμπληρώσει το εσωτερικό και να δώσει μια ατομική αφή. Ένας καθρέφτης σε ένα κομψό πλαίσιο είναι επίσης μια σημαντική λεπτομέρεια του εσωτερικού.
 • Ένα σημαντικό σημείο είναι η διαθεσιμότητα καλού φωτισμού. Αυτό το ύφος ήρθε σε μας από την ύπαιθρο στη Γαλλία, όπου υπάρχει πολύ φως και ήλιος. Και από μόνο του είναι πολύ φωτεινό και χαρούμενο, επομένως καλό φωτιστικά, ένας μεγάλος καθρέφτης με επιφάνεια που αντανακλά το φως, ένα ελαφρύ κεραμίδι απαιτείται.

Πρότυπο Μπάνιο Provence

Provence στυλ μπάνιο σχέδιο

Ευρύχωρο μπάνιο σε στιλ Προβηγκίας

Λευκό και καφέ μπάνιο Provence

Υλικά

Ποια υλικά φινιρίσματος χρησιμοποιούνται συχνότερα στο εσωτερικό ενός μπάνιου με την προέλευση Provencal:

 • Για τους τοίχους, ο διακοσμητικός γύψος σε λαμπερές αποχρώσεις ματ θα ήταν μια ιδανική επιλογή. Διακόσμηση είναι επίσης δυνατή με τη χρήση του χρώματος, αλλά όχι γυαλιστερό. Κεραμικά ή πέτρινα πλακάκια, φυσικά, δεν χρειάζονται κανένα χρωματισμό.
 • Επίσης, για τους τοίχους, ξύλινα πάνελ που έχουν επεξεργαστεί με επίστρωση με αντοχή στην υγρασία ή κεραμικά πλακίδια φωτός μπορεί να εμφανιστούν.
 • Το εσωτερικό ενός λουτρού τύπου Provence υποδηλώνει ένα παράθυρο · επομένως, στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα τέτοιο μπάνιο είναι εφικτό μόνο σε εξοχικές κατοικίες. Να είστε βέβαιος να πλαισιώσει για το παράθυρο θα πρέπει να είναι ξύλινα, όπως ντουλάπια και άλλα έπιπλα. Το στυλ της Προβηγκίας δεν χρησιμοποιεί παράθυρα από PVC ή άλλο πλαστικό στο εσωτερικό.
 • Συνιστάται να ασβέσετε το ανώτατο όριο και να το αφήσετε καθαρό λευκό, χωρίς σχέδια ή διακόσμηση. Το στυλ της Προβηγκίας συνεπάγεται απλότητα και δεν δέχεται ποικιλία και υπερβολικά πλούσιο ντεκόρ. Αξεσουάρ; λαμπτήρες, καθρέφτη, κουρτίνα πρέπει επίσης να είναι απλές, φυσικές αποχρώσεις.
 • Τα ξύλινα δοκάρια στην οροφή θα φαίνονται κατάλληλα και το μπάνιο με στυλ Provence μαζί τους φαίνεται πλήρες. Αλλά είναι κατάλληλα μόνο αν το ύψος του μπάνιου επιτρέπει.
 • Για να διακοσμήσετε το πάτωμα του μπάνιου, μπορείτε να επιλέξετε από υλικά φινιρίσματος όπως ξύλο, πέτρα ή κεραμίδι. Το δέντρο θα πρέπει να προστατεύεται προηγουμένως από την υγρασία με ειδικό εμποτισμό και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πέτρινες ή κεραμικές πλακίδια μεγάλου μεγέθους και φυσικές, φυσικές αποχρώσεις: τούβλο, καμένα πηλό, τερακότα κ.λπ.
 • Η πόρτα στο δωμάτιο είναι από ξύλο. Επιπλέον, το ντεκόρ του πρέπει να είναι "αντίκα": με ρωγμές, μικρά διακοσμητικά scuffs. Όπως οι λαμπτήρες, ο καθρέφτης και άλλα αξεσουάρ, δεν πρέπει να δίνουν την εντύπωση ενός καινούργιου.
 • Το εσωτερικό του στιλ της Προβηγκίας υποδέχεται μικρά ζωγραφισμένα στοιχεία. Αυτός ο πίνακας πρέπει επίσης να ταιριάζει σε ολόκληρο το εσωτερικό: διακριτικοί, απαλές, κομψές. Μπορεί να βρίσκεται στους τοίχους, τις πόρτες, τα γραφεία, τα γραφεία, μπορείτε να εκδώσετε ένα διακοσμητικό πάνελ στον τοίχο. Κατά κανόνα, ο σχεδιασμός ενός μπάνιου στο στιλ της Προβηγκίας περιλαμβάνει ζωγραφική με λουλούδια και διακοσμητικά λουλουδιών.

Φωτεινό μπάνιο σε στιλ Προβηγκίας

Πρόσοψη σε στιλ μπάνιου με τραπέζι

Αξεσουάρ για τη δημιουργία στυλ Provence στο μπάνιο

Έπιπλα μπάνιου

Εξετάστε τη διαφορά μεταξύ των επίπλων μπάνιου στο στιλ της Προβηγκίας, τα χαρακτηριστικά της:

 • Τα αντικείμενα επίπλων πρέπει να είναι ξύλινα ή μεταλλικά.
 • Δεν υπάρχει προδιάθεση ή επιπλέον διακόσμηση. Απλές μορφές, αλλά όχι χωρίς χάρη. Το κεραμίδι είναι επίσης απλό, απαλό, χωρίς περιττές διακοσμήσεις, η κουρτίνα είναι διαφανής ή ελαφριά μονοφωνική.
 • Αν το επιτρέπει, ένα μικρό παλιό συρταριέρα ή ντουλάπα, σχεδιασμένο σύμφωνα με το εσωτερικό του δωματίου, θα φανεί καλό στο εσωτερικό του δωματίου.
 • Μια σαλόνι καρέκλας από λινάρι ανοιχτόχρωμης σκιάς δίνει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο μπάνιο. Αυτή η κατάσταση είναι ευνοϊκή για μια χαλαρή διακοπές.
 • Συχνά οι εσωτερικοί χώροι στο στιλ της Προβηγκίας έχουν τελειώσει χρησιμοποιώντας την decoupage. Αυτή η διακόσμηση είναι εύκολη στην τοποθέτησή σας, διακοσμώντας τα με έπιπλα μπάνιου. Τα στοιχεία της Decoupage καλύπτονται με ένα ειδικό διακοσμητικό βερνίκι κροσσώματος, το οποίο προστατεύει το χαρτί από την υγρασία και δίνει το αποτέλεσμα μιας γηρασμένης επιφάνειας. Τα κεραμίδια στο πάτωμα μπορούν επίσης να έχουν το ίδιο ραγισμένο αποτέλεσμα επιφάνειας.
 • Τα μοντέρνα έπιπλα, καθώς και τα αξεσουάρ: λαμπτήρες, καθρέφτης, κλπ., Δεν χρησιμοποιούνται στο στιλ της Προβηγκίας.

Λευκή και μπλε μπανιέρα Provence Style

Όμορφη διακόσμηση λουτρών της Προβηγκίας

Λευκό μπάνιο σε στιλ Προβηγκίας

Μεγάλο μπάνιο με στυλ provence

Διακόσμηση

Ποια διακοσμητικά στοιχεία χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση λουτρών με στυλ Provence, σκεφτείτε:

 • Οι κουρτίνες παραθύρων θα πρέπει να είναι ανοιχτοί ματ ή διαφανείς με ένα ελαφρύ floral μοτίβο. Επιλογές από δαντέλα ή κεντήματα θα φαίνονται επίσης εξαιρετικά.
 • Ένα μπάνιο στο στιλ της Προβηγκίας υποδηλώνει ότι ο καθρέφτης εδώ πρέπει να είναι ξεχωριστός - αντίκας, ενδεχομένως με ορειχάλκινο ή χάλκινο πλαίσιο. Δεν πρέπει να είναι καθαρή ορθογώνια ή τετράγωνη. Μπορείτε επίσης να βάλετε στο τραπέζι ένα όμορφο οβάλ καθρέφτη σε μια πλαστή βάση και άλλα αξεσουάρ "στο θέμα".
 • Ο φωτισμός είναι λαμπερός και άφθονος. Αν δεν υπάρχει αρκετή ισχύς της λάμπας οροφής, χρησιμοποιήστε επιπλέον φωτιστικά δαπέδου και απλίκες. Φυσικά, τα φωτιστικά πρέπει να προστατεύονται επιπρόσθετα από την υγρασία και τις πιτσιλιές.
 • Ένα μπάνιο σε στιλ Προβηγκίας φαίνεται καλό αν είναι διακοσμημένο με τέτοια ενδιαφέροντα στοιχεία του εσωτερικού ως διαφανή μπουκάλια με αποξηραμένα βότανα. Στους τοίχους μπορείτε να κρεμάσετε εικόνες ή πάνελ σε κατάλληλο ύφος. Το διακοσμητικό κεραμίδι παίζει επίσης ρόλο, συνδέοντας μαζί ολόκληρη τη σύνθεση.
 • Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι επίσης σημαντικά. Πρόκειται για μαλακές πετσέτες παστέλ αποχρώσεις, ένα κατάλληλο χαλί στο πάτωμα, κομψές κουρτίνες στο παράθυρο.
 • Εάν οι εσωτερικοί χώροι του μπάνιου απαιτούν ένα δοχείο για λινό, τότε αφήστε το να είναι ένα ψάθινο καλάθι με λινό από λευκασμένα αμπέλια. Μια τέτοια μικρή λεπτομέρεια ταιριάζει τέλεια στο περιβάλλον και φέρνει μια τελική πινελιά σε αυτό.

Καφέ και άσπρη μπανιέρα Provence

Μπεζ και λευκό μπάνιο σε στιλ Προβηγκίας

Μπεζ-καφέ μπάνιο σε στυλ Προβηγκίας

Μπανιέρα από μέταλλο τύπου Provence

Συμβουλές

Κάποια χρήσιμα σημεία που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ένα μπάνιο Provence στο σπίτι σας:

 • Μαζί με τη διακόσμηση των τοίχων, της οροφής και του δαπέδου, δεν πρέπει να ξεχνάμε για τα κατάλληλα υδραυλικά. Αυτή η σημαντική λεπτομέρεια θα πρέπει επίσης να αντιστοιχεί στο γενικό στυλ του δωματίου.Η σύγχρονη διακόσμηση υδραυλικών εγκαταστάσεων, κατασκευασμένη με μινιμαλιστικό λακωνικό στυλ - με γωνιακά, σαφή περιγράμματα, δεν θα λειτουργήσει. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε υδραυλικές εγκαταστάσεις με μαλακές στρογγυλεμένες άκρες. Και το μπάνιο, και νεροχύτες, και η τουαλέτα - όλα πρέπει να έχουν ένα ομαλό σχήμα, κομψό, σαν παλιό. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για αξεσουάρ: οι λαμπτήρες, ο καθρέφτης και το πλαίσιο του φαίνονται καλύτερα αν έχουν στρογγυλεμένες γραμμές.
 • Το υλικό για υδραυλικά χρησιμοποιείται οποιοδήποτε, αλλά το φως. Αλλά τα πόδια του λουτρού μπορούν να κατασκευαστούν από βουρτσισμένο ορείχαλκο ή χαλκό. Τα πλαστά είδη και αξεσουάρ είναι επίσης ευπρόσδεκτα.
 • Είναι καλύτερο να κάνετε το ντεκόρ στο λουτρό με στιλ Προβηγκίας, αν είναι επαρκούς μεγέθους. Ένα μικρό δωμάτιο δεν μπορεί να μεταφέρει όλη την πολυτέλεια και τη λεπτή, απαλή κομψότητα αυτού του ύφους. Επιπλέον, στην κλασική έκδοση, το λουτρό δεν είναι πάντοτε στον τοίχο, όπως συνηθίζαμε, αλλά στη μέση του δωματίου. Και μια τέτοια ρύθμιση μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο από εσωτερικούς χώρους με αξιοπρεπή μεγέθους. Ο νεροχύτης, σε αντίθεση με το λουτρό, μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο.

Μεγάλο όμορφο μπάνιο στο στιλ της Προβηγκίας

Cozy Provence στυλ μπάνιο

Μοντέρνο εσωτερικό μπάνιο σε στιλ πρότυπων

Πρόβλεψη Μπάνιο με ξύλινο ντεκόρ

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)