Ράφια για το μπάνιο (54 φωτογραφίες): πρωτότυπες ιδέες στο εσωτερικό σχεδιασμό

Ράφια - ένα απαραίτητο και αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του κάθε μπάνιου. Είναι απαραίτητα για την εύκολη αποθήκευση των αντικειμένων, των εξαρτημάτων και των αντικειμένων υγιεινής. Στο άρθρο θα σας πούμε τι είδους ράφια χρειάζονται στο μπάνιο, εξετάστε τους τύπους τους και ποια υλικά «επιβιώνουν» περισσότερο τις ειδικές συνθήκες αυτού του δωματίου.

Ρακέτα στο εσωτερικό του μπάνιου

Ράφι με τη μορφή βάζων στο μπάνιο

Λευκά ράφια μπάνιου

Μαύρα ράφια στο μπάνιο

Διακοσμητικά ράφια στο μπάνιο

Είδη

Μαθαίνουμε για τους πιο δημοφιλείς τύπους ράφια στο εσωτερικό του μπάνιου, καθώς και πώς να επιλέξετε το σωστό ράφι για το μπάνιο σας.

Τοποθετημένο ή τοποθετημένο σε τοίχο

Χαρακτηριστικά:

 • Οι πιο δημοφιλείς και απλούστεροι τύποι ράφια μπάνιου. Συνδέονται απευθείας στον τοίχο, συνήθως είναι ανοιχτά, όπως ράφια. Ιδανικό για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων - κύπελλα με οδοντόβουρτσες, αφρό ξυρίσματος, κρέμες κτλ.
 • Ο σχεδιασμός τους μπορεί να είναι διαφορετικός - είναι δυνατόν να επιλέξετε τα καταλληλότερα ράφια για το μπάνιο.
 • Τα ράφια τοίχου είναι συνήθως γυαλί ή πλαστικό. Τα μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα βρίσκονται επίσης στη μόδα τώρα. Εάν θέλετε πιο βάναυση ιδέες - τα πλαστά μοντέλα είναι στη διάθεσή σας.
 • Τα αρθρωτά ράφια έχουν τον παραδοσιακό τους τόπο "ανάπτυξης" - έναν τοίχο πάνω από τον νεροχύτη. Τις περισσότερες φορές, το αρθρωτό ράφι σε αυτό το μέρος είναι εξοπλισμένο με ένα πρόσθετο καθρέφτη. Αυτός ο σχεδιασμός κάνει τη διαδικασία των διαδικασιών υγιεινής πιο βολική, αλλά το μοντέλο καθρέφτη θα κοστίσει περισσότερο.
 • Στην πώληση μπορείτε να βρείτε συχνά έτοιμα σύνολα - νεροχύτη με ή χωρίς ντουλάπι, ράφια, καθρέφτη, κρεμάστρα. Όλα αυτά διατηρούνται με το ίδιο στυλ - μπορεί να είναι πλαστικό ή ανοξείδωτο, καθρέφτης κ.λπ. Απομένει μόνο να επιλέξετε το σετ κατάλληλο για το μπάνιο σας - και δεν θα χρειαστεί να πάτε για ψώνια πια, επιλέγοντας λεπτομέρειες σχεδίου.
 • Λιγότερα, αν και ασήμαντα - αρθρωτά ράφια περιορίζουν το χώρο. Ως εκ τούτου, αν πρόκειται να κρεμάσετε ένα ράφι τοίχου, τότε επιλέξτε ένα μέρος για αυτό, έτσι ώστε κάτω από αυτό είναι ήδη κάτι που στέκεται - για παράδειγμα, πάνω από ένα νεροχύτη ή ένα πλυντήριο. Τέτοιες ιδέες σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε τον τόπο "σοφά", εργονομικά.

Επίτοιχο ράφι μπάνιου

Ράφι μπάνιου

Ξύλινο ράφι στο μπάνιο

Ράφι στο μπάνιο

Ράφια από σφυρήλατο σίδερο στο μπάνιο

Όροφος

 • Για ένα ράφι στο πάτωμα, δεν είναι όλα τα μπάνια να βρουν μια θέση. Αλλά αν έχετε ακόμα την ευκαιρία να "ταιριάζει" τα ράφια στο πάτωμα στο εσωτερικό του μπάνιου, τότε θα εξυπηρετούν μια εξαιρετική υπηρεσία. Πράγματι, στα έντερα τους μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα οικιακά χημικά και είδη υγιεινής, καθώς και τα υφάσματα για το μπάνιο.
 • Ένα άλλο όνομα για ένα τέτοιο ράφι είναι ακίνητο, αφού συνήθως στέκεται σε ένα μέρος και είναι απίθανο να μεταφερθεί ποτέ σε άλλο μέρος του μπάνιου, ειδικά αν βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ταυτόχρονα ένα ράφι και ένας πάγκος.
 • Τα ράφια δαπέδου είναι οι πιο ευρύχωρες επιλογές. Αφού έχετε αποκτήσει ένα τέτοιο ράφι, μπορείτε, καταρχήν, να μην αποκτήσετε πλέον τα υπόλοιπα είδη - καλά, μόνο εάν αυτό απαιτείται από λόγους άνεσης και ευκολίας των ιδιοκτητών του σπιτιού.
 • Οι επιλογές δαπέδου για τα ράφια μπορούν επίσης να είναι ίσια ή γωνιακά, πράγμα που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον χώρο του μπάνιου πιο εργονομικά. Μια κρεμάστρα ή πάγκος σε συνδυασμό με ένα ράφι θα κάνει το μοντέλο ακόμα πιο πρακτικό.
 • Τα ράφια μπορούν να είναι κλειστά ή ανοιχτά. Τα κλειστά είναι κατάλληλα για να κρύβονται από τα αδιάκριτα μάτια που οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν θέλουν να δείξουν, αλλά δεν είναι πολύ βολικό για ένα μικρό μπάνιο.
 • Τις περισσότερες φορές, ένας χώρος για ράφια πάτωμα ξεχωρίζει κάτω από το νεροχύτη, αλλά άλλες ιδέες είναι δυνατές.
 • Το υλικό για το ράφι δαπέδου μπορεί να είναι διαφορετικό - όλα εξαρτώνται από το ύφος του μπάνιου. Συχνότερα είναι δέντρο, πλαστικό ή εξωτικό μπαστούνι. Επίσης, τα ράφια χρωμίου από ανοξείδωτο χάλυβα και τα πλαστά μοντέλα θα φαίνονται πολύ κομψά στο μπάνιο. Συχνά εγκαταστήστε κεραμικά μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με οπίσθιο φωτισμό.

Ράφι για το στέγνωμα πετσετών

Ξύλινη κρεμάστρα για πετσέτες

Ράφια με γάντζους στο μπάνιο

Ράφια λουστραρισμένων λουτρών

Ράφια στη σοφίτα του μπάνιου

Ράφια από μασίφ ξύλο στο μπάνιο

Μεταλλικά ράφια στο μπάνιο

Γωνιακό

 • Αυτή η επιλογή είναι η πιο εργονομική από όλες τις πιθανές. Μετά από όλα, η γωνία είναι το πολύ μέρος που πρέπει να χρησιμοποιείται "πλήρως" για να εξοικονομήσετε χώρο στο μπάνιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​τα γωνιακά τοποθετημένα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος θα βελτιώσει σημαντικά το εσωτερικό του.
 • Το γωνιακό ράφι στο μπάνιο με βεντούζες είναι ιδανικό για να τοποθετήσετε σαμπουάν, βάλσαμα και άλλα πράγματα που χρησιμοποιούνται συχνά όταν κάνετε ντους.
 • Πλαστικά, γυαλί και σφυρήλατα μοντέλα δεν φοβούνται το νερό, γι 'αυτό είναι ιδανικά για να γεμίσει μια κενή γωνία.

Επίσης, εκτός από τους αναφερόμενους τύπους, εγκαθίσταται μερικές φορές ένα ενσωματωμένο ράφι μπάνιου. Τα μεταλλικά, κεραμικά και άλλα μοντέλα τους φαίνονται ιδιαίτερα πρωτότυπα και ασυνήθιστα. Ωστόσο, θα πρέπει να παραγγελθούν ξεχωριστά, γεγονός που καθιστά το κόστος επισκευών ακριβότερο.

Λευκά γωνιακά ράφια στο μπάνιο

Γωνιακό μεταλλικό ράφι στο μπάνιο

Ράφια σε ένα μοντέρνο μπάνιο

Ράφια σε ένα μπάνιο θαλάσσιου στυλ

Επίτοιχα ράφια μπάνιου

Ράφια σε μια θέση στο μπάνιο

Τα ράφια ανοίγουν στο μπάνιο

Ράφια για το μπάνιο με βεντούζες

Η επιλογή αυτή αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Πράγματι, πολλοί, όταν αγοράζουν ένα ράφι, αντιμετωπίζουν την ανάγκη να κάνουν τρύπες στους τοίχους για να το κρεμάσουν. Και αποκτώντας ένα ράφι στις βεντούζες, δεν υπάρχει λόγος να χαλάσετε τους τοίχους. Αρκεί να συγκεντρωθεί η δομή, να μαλακώσει ελαφρά την επιφάνεια του τοίχου και να "κολλήσει" το ράφι σε αυτό. Μην φοβάστε ότι η δομή "παίρνει μακριά" κατά μήκος του τοίχου κάτω από το βάρος των αντικειμένων - συνήθως ράφια τοίχου "κολλήσει" στο κεραμίδι πολύ σταθερά, ακόμη και αν έχουν επιπλέον κρεμάστρες.

Λευκό καλάθι με βεντούζες για το μπάνιο

Πλαστικά ράφια στο μπάνιο

Ράφια κάτω από το νεροχύτη του μπάνιου

Φωτιστικά ράφια μπάνιου

Κρεμαστά ράφια στο μπάνιο

Ράφια για πετσέτες στο μπάνιο

Αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βεντούζες εάν ο τοίχος σας έχει μια τραχιά υφή - σε αυτή την επιφάνεια το ράφι με βεντούζες δεν θα κρατήσει. Μόνο απολύτως λεία πλακάκια και άλλες εξίσου λεία επιφάνεια είναι κατάλληλα.

Μην επιλέξετε ένα ράφι με βεντούζες. Ακόμα, τα γυάλινα δείγματα είναι καλύτερα να κρεμούν σε πιο ανθεκτικούς συνδετήρες έτσι ώστε αυτό το εύθραυστο υλικό να μην σπάσει. Αλλά αν το ράφι είναι πλαστικό, οι βεντούζες είναι αυτό που χρειάζεστε.

Μεταλλικό ράφι με βεντούζες για το μπάνιο

Ράφια στο μπάνιο

Ημικυκλικά ράφια κάτω από τον νεροχύτη στο μπάνιο

Σκαλιστό ράφι στο μπάνιο

Μπορείτε επίσης να βλέπετε συχνά ράφια μπάνιου από ανοξείδωτο χάλυβα ή πλαστά ράφια εξοπλισμένα με βεντούζες. Φτιαγμένο από λεπτές, απαλά λυγισμένες μεταλλικές ράβδους, φαίνονται κομψές και δεν προκαλούν μια αίσθηση υπερφόρτωσης στο σχεδιασμό του μπάνιου.

Πράσινο πλαστικό ράφι με βεντούζες για το μπάνιο

Υλικά

Ποια υλικά θεωρούνται τα πιο δημοφιλή για την κατασκευή ράφια για το μπάνιο.

Γυαλί

Χαρακτηριστικά:

 • Σε έναν στενό χώρο, γυάλινα διαφανή ή λευκά ράφια φαίνονται αβλαβή και ευάερα, δίνοντας την ελαφρότητα του δωματίου. Σε ένα τυπικό, μάλλον μικρό μπάνιο, ένα σχέδιο που δίνει ένα αίσθημα ευρυχωρίας είναι σημαντικό. Εάν, εξάλλου, αυτό είναι ένα συρόμενο ανοιχτό μοντέλο γυαλιού, τότε οπτικά θα επεκτείνει το χώρο όχι κακό.
 • Η φροντίδα του γυαλιού είναι απλή - δεν σκουριάζει, δεν υποβαθμίζεται από την υγρασία και τις πιτσιλιές. Οι βρωμιές και οι λεκέδες μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με ένα απλό σκούπισμα. Οι γυάλινες επιφάνειες μπορούν να έχουν κρεμάστρες από ανοξείδωτο χάλυβα - αυτό κάνει το μοντέλο πιο πρακτικό.
 • Το μοντέλο γυαλιού δαπέδου είναι μια πολύ όμορφη, αλλά εξαιρετικά ανέφικτη επιλογή, προτιμάται το τοίχο.
 • Είναι σημαντικό να μην γεμίσετε το γυάλινο ράφι με μεγάλο αριθμό διαφορετικών αντικειμένων - με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά την περιοχή του δωματίου. Και αν παρέχετε το ράφι με φωτισμό, μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο πιο άνετο και μεγαλύτερο.
 • Οι γυάλινες πάγκες είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για ένα μικρό μπάνιο. Και τα πλαστά πόδια του χάλυβα θα το κάνουν πιο κομψό.
 • Το γυάλινο μοντέλο μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές επιλογές χρωμάτων, όπως διαφανές, χρωματισμένο και παγωμένο γυαλί. Τα χρώματα και τα λευκά μοντέλα φαίνονται επίσης καλά.
 • Το γυαλί είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, δεν βλάπτει και δεν εκπέμπει τοξικές αναθυμιάσεις, διακοσμεί το εσωτερικό.

Όμορφο γυάλινο ράφι στο μπάνιο

Γυαλί και μεταλλικό ράφι στο μπάνιο

Γυαλί και μεταλλικό ράφι σε στιλ υψηλής τεχνολογίας για μπάνιο

Τα ράφια ματιών στο μπάνιο

Ράβια ράφια στο μπάνιο

Γυάλινα ράφια στο μπάνιο

Γωνιακά ράφια στο μπάνιο

Πλαστικά

Αυτό το σύγχρονο υλικό τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την κατασκευή ράφια και άλλα μέρη για το μπάνιο. Χαρακτηριστικά:

 • Τα πλαστικά ράφια μπορούν να βαφτούν σε πολύ διαφορετικά, μερικές φορές αρκετά ασυνήθιστα χρώματα και αποχρώσεις και μπορούν να πάρουν σε οποιαδήποτε, πιο περίπλοκη μορφή. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν δυνατή την επιλογή ράφια για απολύτως οποιοδήποτε εσωτερικό, κατασκευασμένο σε οποιοδήποτε σχέδιο και σε οποιοδήποτε χρώμα. Τα ράφια γυψοσανίδας στο μπάνιο έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, ωστόσο, δεν είναι τόσο πρακτικά.
 • Ένα πλαστικό ράφι ή πάγκο είναι πολύ οικονομικό - κανένα άλλο είδος υλικού δεν μπορεί να είναι φθηνό ούτε.
 • Συχνά, πωλούνται έτοιμα έτοιμα πλαστικά ράφια, τα οποία είναι γωνιακές ή άμεσες εκδόσεις τους. Ένα τέτοιο σετ έχει συνήθως πλευρικές ράβδους και πλαστικά ράφια. Απλά πρέπει να τα συνδέσετε ως κατασκευαστή και να τα κρεμάσετε στον τοίχο. Συχνά, τέτοια σετ ραφιών είναι εξοπλισμένα με βεντούζες, γεγονός που καθιστά δυνατή την κρεμάστρα ενός ράφι ακόμη και για μια γυναίκα, χωρίς να καλεί "σύζυγο για μια ώρα" - οι σύγχρονες ιδέες κάνουν τη ζωή ευκολότερη για τους πολίτες. Ένα μοντέλο δαπέδου από πλαστικό - λευκό ή έγχρωμο - είναι επίσης κοινό.
 • Το σύγχρονο πλαστικό, σε αντίθεση με το ξύλο, δεν φοβάται την υγρασία και το νερό που πιτσιλίζει, είναι εύκολο να το φροντίσει, φαίνεται αξιοπρεπές και όμορφο, ειδικά αν είναι εξοπλισμένο με οπίσθιο φωτισμό.

Γωνιακά πλαστικά ράφια στο μπάνιο

Γωνιακά μπλε πλαστικά ράφια στο μπάνιο

Στενά ράφια στο μπάνιο

Μικρά ράφια στο μπάνιο

Το Wenge ράφια στο μπάνιο

Ράφια ενσωματωμένα στο μπάνιο

Ράφια με συρτάρια στο μπάνιο

Ανοξείδωτο ατσάλι

 • Αυτό το υλικό είναι πλέον εξαιρετικά δημοφιλές. Μετά από όλα, το κομψό και "ακριβό" του βλέμμα είναι σε θέση να κάνει το εσωτερικό ενός συνηθισμένου μπάνιου μοντέρνο, ειδικά αν πρόκειται για πλαστά μοντέλα.
 • Το κόστος των ράφια ανοξείδωτου χάλυβα είναι ίσως το πιο ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο να πάρετε αυτό το εκπληκτικά αξιόπιστο και μοντέρνο αξεσουάρ. Επιπλέον, τέτοια ράφια είναι πολύ βολικό και κατάλληλο για ένα μικρό μπάνιο.
 • Κομψά ράφια τοίχου από ανοξείδωτο χάλυβα φαίνονται όμορφα. Είναι καλύτερα να τα συνδυάσετε με άλλα αξεσουάρ με το ίδιο στυλ - στην εταιρεία άλλων στοιχείων από ανοξείδωτο χάλυβα, τα ράφια θα φαίνονται πιο αρμονικά και ο σχεδιασμός του μπάνιου θα γίνει πλήρης.
 • Ράφια κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή μοντέλα τοίχου με φωτισμό - ένα κομψό στοιχείο κάθε μπάνιου, το οποίο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για το μοντέρνο σχεδιασμό.
 • Μια ποικιλία ιδεών μούχλας από ανοξείδωτο χάλυβα είναι καταπληκτική. Μπορείτε να επιλέξετε από στρογγυλές, οβάλ, τριγωνικές και άλλες επιλογές. Και αν θέλετε να κάνετε το δωμάτιο πιο αυστηρό και κομψό, τότε επιλέξτε λακονικά αρθρωτά ή δαπέδου τετράγωνα και ορθογώνια ράφια.
 • Τα ράφια που είναι εξοπλισμένα με θερμαινόμενες ράγες πετσετών και φωτισμό είναι μια οικονομική και βολική επιλογή για ένα μικρό μπάνιο. Μια ράφι πετσέτας σε συνδυασμό με ένα ράφι θα παρέχει επίσης μια χρήσιμη υπηρεσία.
 • Τα μοντέλα αυτού του υλικού δεν συνιστώνται σε μπάνια όπου υπάρχει ανεπαρκής εξαερισμός και υψηλή υγρασία. Με την πάροδο του χρόνου, ο πάγκος ή το ράφι θα καλύπτονται με μαύρες κηλίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν αρνητικά την εμφάνιση του δωματίου ως συνόλου.

Ράφι χάλυβα στο μπάνιο

Ράφι από ανοξείδωτο χάλυβα στο μπάνιο

Το δέντρο

 • Αυτό το υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ανθεκτικό, ωστόσο, τα ξύλινα ράφια δεν είναι κατάλληλα για κάθε μπάνιο. Ένα δέντρο φαίνεται καλό αν το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με στυλ σάουνας ή ρωσικού λουτρού. Επίσης, οι ξύλινες επιλογές είναι κατάλληλες για ρουστίκ ή εξοχικό στυλ. Δεν είναι πολύ σε συνδυασμό με τα μοντέλα μόδας αιχμής - hi-tech, σοφίτα.
 • Το δέντρο πρέπει να καλύπτεται με υδατοαπωθητικό εμποτισμό. Διαφορετικά, το ράφι ή ο πάγκος δεν θα διαρκέσει πολύ σε ένα υγρό δωμάτιο. Με την ευκαιρία, είναι ανεπιθύμητο να επιλέξετε ένα ξύλινο ράφι για το μπάνιο, ζωγραφισμένο μόνο με βαφή. Κάτω από ένα στρώμα χρώματος, το δέντρο θα αρχίσει να σαπίζει μετά από λίγο.
 • Μεταλλικά κρεμάστρες σε ξύλινο ράφι είναι ένα κομψό και πρακτικό στοιχείο, κατάλληλο για ένα μικρό μπάνιο.
 • Ένα ξύλινο ράφι είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την αποθήκευση πετσετών και άλλων υφασμάτων σε ένα μέρος όπου οι πιτσιλιές δεν πέφτουν. Για παράδειγμα, στη μακρινή γωνία, πιο κοντά στην πόρτα - κατάλληλες ιδέες σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησής τους μπορούν να βρεθούν σε χώρους σχεδιασμού.

Ενσωματωμένα ξύλινα ράφια στο μπάνιο

Ξύλινα ράφια στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη στο μπάνιο

Όμορφα μεταλλικά ντουλάπια τοίχου με ράφια στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)