Τοίχο κρεμασμένο τουαλέτα για το μπάνιο: τα οφέλη της επιλογής (30 φωτογραφίες)

Στον κόσμο των εγκαταστάσεων υγιεινής για ένα μπάνιο, μια κρεμαστή τουαλέτα είναι πολύ δημοφιλής αυτές τις μέρες - είναι ένα πρακτικό, κομψό, άνετο, εσωτερικό αντικείμενο. Σε αντίθεση με τον αδελφό του, την τουαλέτα του δαπέδου, εξοικονομεί χώρο στο δωμάτιο και είναι κατάλληλη ακόμη και για τις μικρότερες και πλησιέστερες τουαλέτες. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα μιας κρεμαστής τουαλέτας, αυτό το νέο στοιχείο της σύγχρονης ειδών υγιεινής;

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Βασικά πλεονεκτήματα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τι είναι μια καλή κρεμαστή τουαλέτα;

 • αισθητική εμφάνιση.
 • οι σωλήνες αποχέτευσης, η αποστράγγιση, η δεξαμενή έκπλυσης κρυμμένα από τα μάτια.
 • η επίδραση της ελαφρότητας και της ευελιξίας στο εσωτερικό?
 • την υγιεινή και την ευκολία φροντίδας.
 • λιγότερος θόρυβος λόγω επικοινωνιών ενσωματωμένων στον τοίχο.
 • το ύψος της κρεμαστής τουαλέτας εξαρτάται μόνο από την επιθυμία του πελάτη.
 • αξιόπιστη και ισχυρή σχεδίαση.
 • μέγιστο φορτίο έως 400 kg.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • η εγκατάσταση μιας τέτοιας τουαλέτας απαιτεί εγκατάσταση: ένα ειδικό χαλύβδινο πλαίσιο πάνω στο οποίο τοποθετείται η τουαλέτα, πράγμα που μπορεί να απαιτήσει κάποια καταστροφή στην τουαλέτα (εάν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να το κρύψει στον τοίχο).
 • η εγκατάσταση για τοίχο τοίχου ενσωματωμένη στον τοίχο πρέπει να στερεωθεί σε μια σταθερή βάση, το διαχωριστικό τοίχωμα δεν θα λειτουργήσει εδώ?
 • για να εγκαταστήσετε ένα τόσο μοντέρνο στοιχείο, είναι καλύτερο να καλέσετε ειδικούς, οι οποίοι θα συνεπάγονται ορισμένες νομισματικές δαπάνες.
 • μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρετε σωλήνες αποχέτευσης και νερού.
 • το κόστος μιας αναρτημένης τουαλέτας είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το συνηθισμένο παραδοσιακό.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Εάν η απόφαση γίνεται υπέρ του κομψού "κεραμικού όμορφος", τότε εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε μια κρεμαστή τουαλέτα:

 • ο κατασκευαστής αυτού του είδους ειδών υγιεινής δεν έχει μικρή σημασία: τα βάζα της Βουλγαρίας, της Τσεχίας και της Γερμανίας έχουν αποδειχθεί καλά.
 • θα πρέπει να εξετάσετε σίγουρα τη διαθεσιμότητα πιστοποιητικών ποιότητας προϊόντων και την εγγύηση του προμηθευτή.
 • είναι σημαντικό να μάθετε το ακριβές μέγεθος της τουαλέτας και να το συσχετίζετε με το τετράγωνο του μπάνιου σας, έτσι ώστε αργότερα να μην χρειάζεται να ανταλλάξετε αγαθά λόγω του ότι δεν ταιριάζει στις διαστάσεις.
 • Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους, οι τουαλέτες με κυκλικό πλύσιμο είναι οι πιο υγιεινές και πρακτικές για χρήση.
 • αξίζει να δώσετε προσοχή στο είδος των πλήκτρων αποστράγγισης (ένα / δύο κουμπιά). Είναι πολύ πιο οικονομικό να χρησιμοποιείτε το ήμισυ του όγκου του νερού στη δεξαμενή, εάν δεν υπάρχει ανάγκη να στραγγίσετε όλο το νερό.
 • υπάρχουν μοντέλα που έχουν ένα σύστημα μαξιλαράσματος καλύμματος - μια πολύ βολική λειτουργία, η μείωση του καπακιού είναι αργή και ομαλή. Δεν χρειάζεται να το κρατάτε όταν κλείνετε.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τι καθοδηγείται από την επιλογή μιας κρεμαστής τουαλέτας;

Η επιλογή μιας κρεμαστής τουαλέτας είναι μια σοβαρή υπόθεση και δεν σπεύδει. Ποιο είναι το καλύτερο; Με ένα στρογγυλό ή ορθογώνιο μπολ, ή ίσως με ένα ωοειδές; Μαύρο ή λευκό, κλασικό ή με το στυλ του μινιμαλισμού - υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός τύπων και μορφών αυτού του υδραυλικού τεμαχίου.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Υπάρχουν επίσης πολλά υλικά από τα οποία μπορεί να κατασκευαστεί ένα μπολ τουαλέτας: κεραμικά, γυαλί, πλαστικό, πολυμερές σκυρόδεμα, πορσελάνη. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει την επιλογή που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ του μπάνιου.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Η λευκή τουαλέτα είναι ένα κλασικό του είδους, σε κάθε μπάνιο που θα φαίνεται αρμονικό.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Μαύρη τουαλέτα για έναν ερασιτέχνη, για όσους θέλουν να προσθέσουν ένα άγγιγμα εκκεντρικότητας στο εσωτερικό.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Είναι πάντα καλύτερο να έχετε υδραυλικά στο μπάνιο ενός κατασκευαστή, έτσι ώστε όλα τα λευκά κεραμικά να έχουν την ίδια σκιά. Ή τα μαύρα αντικείμενα δεν διαφέρουν το ένα από το άλλο στο σχέδιο ή τη χρωματιστική δομή τους (ματ ή γυαλιστερό).

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Οι κατασκευαστές σήμερα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων τουαλέτας: από ευαίσθητα, σιωπηλά ροζ μέχρι φωτεινά και πλούσια limes. Τα κύπελλα μπορούν να διακοσμηθούν με διάφορα σχέδια και εκτυπώσεις (πουλιά, λουλούδια, ζώα).

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τύπος εγκατάστασης: ο σχεδιασμός της δεξαμενής, ενσωματωμένος στον τοίχο ή ανοιχτός (που βρίσκεται έξω), τοποθετείται επίσης κατόπιν αιτήματος του πελάτη, ανάλογα με το σχέδιο του μπάνιου. Όταν βρίσκεται έξω, αυτό μπορεί να προσφέρει επιπλέον χώρο για την αποθήκευση ορισμένων εξαρτημάτων υγιεινής σε αυτό.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Η σειρά των τιμών για αυτό το είδος υδραυλικών εγκαταστάσεων:

 • Οι πιο προσιτές τιμές είναι διαφορετικά προϊόντα κινεζικής και ρωσικής παραγωγής. Στη μεταποίηση χρησιμοποιείται συνήθως φαγεντιανή. Η εμφάνιση της τουαλέτας χωρίς διακοσμητικά, όλα είναι απλά και συνοπτικά. Τυπική λειτουργικότητα. Το ανώτατο όριο των τιμών είναι 15 χιλιάδες ρούβλια.
 • Μια κρεμαστή τουαλέτα από τη Βουλγαρία ή την Τσεχική Δημοκρατία διακρίνεται από στυλ και ποιότητα. Αυτό το στοιχείο του μπάνιου θα ευχαριστήσει για πολλά χρόνια. Οι τιμές κυμαίνονται από 15 χιλιάδες έως 25 χιλιάδες ρούβλια.
 • Οι γερμανικές και ιταλικές συσκευές υγιεινής έχουν εξαιρετικό σχεδιασμό και μεγάλη ποικιλία λειτουργιών (υπάρχουν μοντέλα που ελέγχονται εξ αποστάσεως). Η ελάχιστη τιμή εδώ είναι 25 χιλιάδες ρούβλια.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Βήματα για την εγκατάσταση μιας κρεμαστής τουαλέτας

 1. Σε τοίχο γίνεται τοποθέτηση εξειδικευμένου τμήματος, το οποίο είναι τοποθετημένο μόνο στον τοίχο στήριξης. Το βάθος του είναι συνήθως 15-20 εκατοστά, ύψος 1 μέτρου και πλάτος 60 εκατοστά. Μια δεξαμενή είναι ήδη συνδεδεμένη με τη χαλύβδινη δομή, είναι σταθερή σε 4 θέσεις (2 στην κορυφή, 2 στο κάτω μέρος στο πάτωμα). Αυτό καθιστά δυνατή την τοποθέτηση σε οποιοδήποτε ύψος. Η δομή χάλυβα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρή κάθετα και οριζόντια. Η εσωτερική εργασία του συνόλου του μηχανισμού εξαρτάται από αυτό στο μέλλον.
 2. Οι σωλήνες αποχέτευσης και νερού οδηγούν στον τόπο εγκατάστασης. Η διάμετρος του σωλήνα θα πρέπει να είναι 10 εκατοστά, θα πρέπει να είναι υπό ορισμένη γωνία.
 3. Συνδέεται με σωλήνες αποχέτευσης και νερού. Αρχικά συνδέονται με τον αποχετευτικό αγωγό, στη συνέχεια με την παροχή νερού. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε σωλήνες από πολυπροπυλένιο ή χαλκό - είναι οι πιο ανθεκτικοί και ανθεκτικοί στη φθορά.
 4. Στη συνέχεια, το νερό τροφοδοτείται στη δεξαμενή αποστράγγισης, η οποία είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας πλαστικό, το συμπύκνωμα δεν σχηματίζεται στο εξωτερικό του.
 5. Στη συνέχεια, η θέση είναι κλειστή με γυψοσανίδα από ανοξείδωτο χάλυβα και το κουμπί έκπλυσης είναι τοποθετημένο.
 6. Οι τοίχοι είναι τελειωμένοι με κεραμικά πλακίδια.
 7. Το τελικό στάδιο: η λεκάνη τουαλέτας είναι κρεμασμένη, συνδεδεμένη με τη δεξαμενή και τον αγωγό αποχέτευσης. Το κανονικό ύψος της κρεμαστής τουαλέτας είναι 40 εκατοστά από το πάτωμα. Το κουμπί εκκαθάρισης είναι εγκατεστημένο. Και όλα - μια πλήρη αίσθηση ενός αντικειμένου που κρέμεται στον αέρα.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Μετά από τις εργασίες που έγιναν σχετικά με την τοποθέτηση της κρεμαστής τουαλέτας, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη λειτουργία ολόκληρου του μηχανισμού. Για να γίνει αυτό, αρκετές φορές αποστραγγίστε το νερό από τη δεξαμενή στην τουαλέτα.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Η όλη δομή είναι πολύ αξιόπιστη και ανθεκτική. Μόνο το σύστημα αποστράγγισης μπορεί να αποτύχει. Η επισκευή δεν είναι δύσκολη. Χρησιμοποιώντας την τρύπα κάτω από το κουμπί εκκαθάρισης, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στα κρυμμένα στοιχεία και να εξαλείψετε την βλάβη.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Ή ίσως ένα μπιντέ;

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Σε ένα ζευγάρι στην τουαλέτα μπορείτε πάντα να αγοράσετε ένα μπιντέ, αν το χώρο το επιτρέπει και θέλετε να διαφοροποιήσετε το εσωτερικό της τουαλέτας. Ένα μπιντέ είναι τοποθετημένο δίπλα στην τουαλέτα. Έχει τα προφανή πλεονεκτήματα της κατά τη διεξαγωγή διαδικασιών υγιεινής. Σήμερα, οι μπιντέδες έχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες: ρύθμιση της πίεσης του νερού, αυτόματος μηχανισμός του καπακιού, σύστημα ξηράνσεως με ζεστό αέρα, το λεγόμενο "στεγνωτήρα μαλλιών", μασάζ νερού και τηλεχειριστήριο.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Για να αποφασίσετε ποια τοίχο κρεμάστρα είναι καλύτερο να αγοράσετε, πρέπει να αποφασίσετε για τα κύρια κριτήρια επιλογής: εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου μοντέλου, επιλέξτε το χρώμα και το σχήμα του μπολ. Και, βεβαίως, μετρούν την τιμή αγοράς με τις οικονομικές σας δυνατότητες. Στη συνέχεια, αυτό το απαραίτητο στοιχείο του μπάνιου θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες του για πολλά χρόνια με εξαιρετική δουλειά.

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Τοίχου κρεμασμένη τουαλέτα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)