Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του κρεμαστού νεροχύτη (25 φωτογραφίες)

Ο σχεδιασμός των υδραυλικών και των επίπλων μπάνιου δεν στέκεται ακίνητος. Λειτουργικές και στυλ λύσεις εμφανίζονται συνεχώς στην αγορά, οι οποίες κάνουν το μπάνιο όμορφο, βολικό και ασυνήθιστο. Τέτοιες κατασκευές περιλαμβάνουν το αρθρωτό νεροχύτη για το μπάνιο, το οποίο καθιστά δυνατή τη δημιουργία του αποτελέσματος της εκτόξευσης στον αέρα για ένα ελαφρύτερο και πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Αυτός ο νεροχύτης για το μπάνιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα.

Ακρυλικό νεροχύτη

Λευκό νεροχύτη

Σκυρόδεμα νεροχύτης

Τύποι κρεμασμένων νεροχύτη

Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενός τέτοιου νιπτήρα είναι ότι συναρμολογούνται στον τοίχο. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά υποείδη τέτοιων κελυφών. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Κλασσικά κρεμασμένα νεροχύτες μπάνιου. Πρόκειται για απλά νιπτήρες που προσκολλώνται στον τοίχο.
 • Κρεμαστό νεροχύτη με επιπλέον χώρο για καλλυντικά. Ένα μπολ με ένα τέτοιο νεροχύτη έχει ένα μέρος όπου μπορείτε να βάλετε καλλυντικά και καλλυντικά. Ταυτόχρονα, ένα τέτοιο νιπτήρα είναι στερεωμένο στον τοίχο χωρίς πρόσθετα στοιχεία.
 • Νιπτήρας τοίχου με νιπτήρα. Κρεμαστό ντουλάπι με νιπτήρα συνδεδεμένο στον τοίχο. Αυτή η επιλογή σχεδίου επιτρέπει όχι μόνο να αποθηκεύετε τα πράγματα, αλλά και να κρύβετε σωλήνες, αποχετεύσεις και άλλες επικοινωνίες.
 • Υπόλοιπο νεροχύτη. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του σχεδίου είναι ότι ο νιπτήρας τοποθετείται πάνω σε ένα περίπτερο ή κρεμαστά έπιπλα.
 • Ενσωματωμένο νεροχύτη κρεμαστά στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, το κύπελλο είναι ενσωματωμένο στα κρεμαστά έπιπλα, δημιουργώντας ένα ενιαίο χώρο εργασίας. Τα κρεμαστά έπιπλα κρύβουν τις επικοινωνίες και σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε αξεσουάρ μπάνιου και καλλυντικά.

Κρεμαστό νεροχύτη

Μαύρο νιπτήρα

Οι νεροχύτες κρέμονται επίσης σε σχήμα και μέγεθος. Σε σχήμα, ένας τέτοιος νεροχύτης συμβαίνει:

 • ορθογώνιο;
 • στρογγυλή?
 • τετράγωνο.
 • οβάλ νεροχύτης κρέμονται?
 • διπλό ή μοναδικό νεροχύτη κρέμασμα?
 • ασύμμετρο.
 • οβάλ?
 • γωνιακό νεροχύτη ·
 • νεροχύτη με πάγκο.

Κρεμαστό νεροχύτη με πάγκο

Νιπτήρας στοίβα

Κρεμαστό νεροχύτη με συρτάρι

Ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος, οι εν λόγω νεροχύτες έχουν στρογγυλεμένες άκρες. Αυτό αυξάνει την υγιεινή και τον εργονομικό σχεδιασμό. Τις περισσότερες φορές εγκαθίστανται νιπτήρες οβάλ ή ορθογώνιου τοίχου. Τέτοια σχέδια σας επιτρέπουν να πλένετε άνετα χωρίς ψεκασμό νερού. Νιπτήρες με πάγκους εγκαθίστανται στα μπάνια της κατηγορίας ελίτ.

Ένα ευρύ φάσμα σχημάτων και μεγεθών διευκολύνει την επιλογή του καλυτέρου σχεδίου για τον νεροχύτη σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα άλλο σημαντικό κριτήριο επιλογής - υλικό.

Σμάλτο νιπτήρα

Πυροσβεστικός νεροχύτης

Κύρια υλικά για κρεμάστρες:

 • Κρεμαστά νεροχύτη γυαλιού. Έχουν ασυνήθιστο σχέδιο, επομένως χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα κομψό και όμορφο εσωτερικό. Για τέτοιους νεροχύτες, χρησιμοποιείται ειδικό γυαλί με σκληρή επιφάνεια, το οποίο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο. Το μειονέκτημα αυτών των νιπτήρων είναι η ανάγκη προσεκτικής φροντίδας, η απουσία της οποίας οδηγεί σε λεκέδες και απώλεια της εμφάνισης.
 • Νιπτήρες από πήλινα σκεύη. Τα μοντέρνα σχέδια καλύπτονται με γυαλισμένο σμάλτο, το οποίο μειώνει το πορώδες του υλικού και το προστατεύει από ζημιές.
 • Χάλκινοι νεροχύτες. Χρησιμοποιείται για εγκατάσταση στο μπάνιο ή στην κουζίνα. Κατάλληλο για εσωτερικό σε στιλ hi-tech.
 • Μάρμαρα νεροχύτες. Διαφέρουν σε υψηλό κόστος, εξαιρετική εμφάνιση και λειτουργικές ιδιότητες.
 • Τεχνητή πέτρα για νεροχύτες.Μια καλή εναλλακτική λύση στη φυσική πέτρα. Τα χαρακτηριστικά αυτών των νιπτήρων παραμένουν στο ίδιο υψηλό επίπεδο και το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο. Ταυτόχρονα, ένας μαύρος νεροχύτης από τεχνητή πέτρα φαίνεται πολύ κομψός και ασυνήθιστος.
 • Ακρυλικό νεροχύτη. Τέτοιες νεροχύτες μπορεί να είναι λευκά, μαύρα ή φωτεινά χρώματα. Επιπλέον, οι ακρυλικοί νεροχύτες είναι ανθεκτικοί, εύκολοι στη συντήρηση και έχουν ομαλή επιφάνεια.
 • Συνδυασμένα σχέδια είναι επίσης διαθέσιμα. Για παράδειγμα, το μπολ είναι κατασκευασμένο από γυαλί και η κονσόλα είναι κατασκευασμένη από πέτρα ή κεραμικό.

Κρεμαστό νεροχύτη στο εσωτερικό

Νιπτήρας εξοχικού στυλ

Κεραμικό νεροχύτη

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των επιπλεόντων νιπτήρων

Οι νεροχύτες είναι πολύ δημοφιλείς. Αυτό οφείλεται στα σημαντικά πλεονεκτήματά τους:

 • Ελεύθερος χώρος. Το σύστημα ανάρτησης για τη στερέωση του νεροχύτη παρέχει ελεύθερο χώρο κάτω από αυτό. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα ελαφρότητας και συμπαγής. Επιπλέον, μπορεί να τοποθετηθεί νεροχύτης πάνω από το πλυντήριο, το οποίο θα εξοικονομήσει χώρο σε ένα μικρό μπάνιο.
 • Εύκολο στον καθαρισμό. Ο καθαρισμός σε ένα μπάνιο με μια αναρτημένη δομή είναι πολύ πιο εύκολος από τον καθαρισμό σε ένα μπάνιο με έναν νεροχύτη δαπέδου. Επιπλέον, ο αρθρωτός νεροχύτης χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό εργονομίας.
 • Λειτουργικότητα Ο αρθρωτός νιπτήρας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο ύψος. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ανεξάρτητα το ύψος του νεροχύτη, καθιστώντας το άνετο στη χρήση. Επιπλέον, η επιλογή του ύψους πλύσης επιτρέπει την πιο άνετη χρήση της χρήσιμης περιοχής ενός μικρού δωματίου.
 • Η δυνατότητα απόκρυψης επικοινωνιών και φωτιστικών. Οι αναρτημένες δομές σας επιτρέπουν να αποκρύψετε όλες τις επικοινωνίες υδραυλικών εγκαταστάσεων. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τραπέζια κρεμαστά ή ένα ειδικά κατασκευασμένο κουτί.
 • Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα των υπερυψωμένων νιπτήρων, έχουν ένα μειονέκτημα. Η εγκατάστασή τους απαιτεί ισχυρή βάση από σκυρόδεμα. Τέτοιες δομές είναι τοποθετημένες στον τοίχο, οπότε αν υπάρχει χώρισμα γυψοσανίδας σε αυτό το μέρος, η εγκατάσταση θα είναι αδύνατη.

Κρεμάστρα νεροχύτη καφέ

Νιπτήρας τύπου σοφίτας

Art Nouveau κρεμασμένο νεροχύτη

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης ενός κρεμασμένου νιπτήρα

Για να εγκαταστήσετε τον νεροχύτη κρέμασμα, ελέγξτε τη δύναμη του τοίχου. Οι κρεμαστικοί νιπτήρες μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε ανθεκτικούς τοίχους. Τα σχέδια γυψοσανίδων δεν είναι σε θέση να καθορίζουν αξιόπιστα τα προϊόντα λόγω της χαμηλής φέρουσας ικανότητας.

Νιπτήρας τοίχου

Οβάλ κρεμαστό κέλυφος

Υποβρύχιο νεροχύτη βάσης

Βήματα για την εγκατάσταση ενός κρεμαστικού νεροχύτη:

 1. Επιλέγοντας ένα μέρος για εγκατάσταση. Οι ψευδοροφές μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε ύψος, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή για τη χρήση του νεροχύτη. Κατά τις μετρήσεις και τα σήματα, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η απόσταση από το δάπεδο, καθώς και οι διαστάσεις του ιδίου του νιπτήρα.
 2. Εγκατάσταση του νεροχύτη. Για να εγκαταστήσετε τον νιπτήρα, κάντε τρύπες με τρυπάνι ή διάτρηση και, στη συνέχεια, σφυρίστε στα πείροι. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τοποθετήσετε τους βραχίονες στον τοίχο στον οποίο να κρεμάσετε τη δομή. Για να αυξήσετε τη δύναμη πρόσδεσης, συνιστάται να ρίχνετε λίγη κόλλα στις οπές και στη συνέχεια να σφυροκοπείτε στις ασφάλειες των μπουλονιών επέκτασης. Ο τοποθετημένος νεροχύτης θα πρέπει να εφαρμόζει άνετα στον τοίχο και να μην ταλαντεύεται. Κατά την εγκατάσταση του νεροχύτη στον τοίχο, συνιστάται η απόκρυψη των σωλήνων υπονόμων κάτω από το φινίρισμα.
 3. Σύνδεση νιπτήρα. Μετά την εγκατάσταση, πρέπει να τοποθετηθεί ένα σιφόνι στο νιπτήρα και να συνδεθεί με το αποχετευτικό δίκτυο. Στη συνέχεια πρέπει να συνδέσετε το νιπτήρα στην παροχή νερού. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η χρήση ειδικής εύκαμπτης καλωδίωσης. Για να προστατέψετε τη δομή από τη διαρροή, χρησιμοποιήστε μια καπναγωγό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή σφράγιση όλων των αρθρώσεων.
 4. Επαλήθευση της εργασίας. Ένα σημαντικό στάδιο της εγκατάστασης είναι να ελέγξει τη λειτουργικότητα του νιπτήρα. Για να το κάνετε αυτό, ενεργοποιήστε το νερό και ελέγξτε την ποιότητα και την αξιοπιστία όλων των αρθρώσεων. Αν εμφανιστούν ακόμη και μικρές σταγόνες, σβήστε το νερό, σφίξτε όλα τα παξιμάδια πιο σφιχτά και, στη συνέχεια, λιπάνετε τις παλιές αποξηραμένες αρμούς με στεγανωτικό.

Η εγκατάσταση ενός κρεμαστικού νεροχύτη δεν θα πρέπει να δημιουργεί δυσκολίες ακόμη και για έναν άπειρο τεχνίτη. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ποιότητα του έργου, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν επαγγελματία. Διαφορετικά, μπορεί να καταστραφούν ακριβά υδραυλικά.

Νιπτήρας με πλαστικό ντουλάπι

Κρεμαστό νεροχύτη με θερμαινόμενη πετσέτα

Ορθογώνιος νιπτήρας

Κομψά και ασυνήθιστα νεροχύτες με συρτάρι, κομοδίνα ή με μινιμαλιστικό σχεδιασμό - μια εξαιρετική λύση για μικρά μπάνια. Επιπλέον, η χρήση τους σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα όμορφο αρχικό σχέδιο, καθώς και να αυξήσετε την υγιεινή και την ευκολία χρήσης του μπάνιου.

Ροδέλα νιπτήρα

Νιπτήρας ρουστίκ στιλ

Κρεμάστρα νεροχύτη γκρι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)