Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας ακρυλικής μπανιέρας: μερικές ιδέες για κάθε εσωτερικό χώρο

Εξοπλίζοντας το σπίτι σας, όλοι προσπαθούν να επιτύχουν μέγιστη άνεση και άνεση. Με ιδιαίτερη ανησυχία και ζεστασιά, προσεγγίζουμε τη δημιουργία του εσωτερικού του μπάνιου, την εγκατάσταση ενός συστήματος αποχέτευσης και υδραυλικών εγκαταστάσεων, την επιλογή λειτουργικού και κομψού υδραυλικού εξοπλισμού ώστε να μας ευχαριστούν με ομαλή λειτουργία και όμορφη εμφάνιση. Μια ιδιαίτερη θέση στο εσωτερικό είναι καταλαμβάνεται από την μπανιέρα, η ποικιλία των ειδών των οποίων είναι απλά καταπληκτική σήμερα. Το μπάνιο μπορεί να είναι από χυτοσίδηρο, χάλυβα ή ακρυλικό. Επιπλέον, αυτά τα λουτρά μπορεί να διαφέρουν σημαντικά σε σχήμα, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για ένα ακρυλικό λουτρό.

Ακρυλική μπανιέρα στο εσωτερικό

Χαρακτηριστικά μπάνιου

Η επανάσταση στον τομέα των υδραυλικών εγκαταστάθηκε εντελώς την ιδέα των χαρακτηριστικών του μπάνιου. Σήμερα είναι μια ακρυλική μπανιέρα κατασκευασμένη από πλαστικό και ελαφρύ υλικό που κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, επειδή η ακρυλική μπανιέρα στο εσωτερικό θα φαίνεται πιο κομψή λόγω των ελκυστικών σχημάτων της. Και εδώ ακόμη και ένα παραδοσιακό λουτρό από χυτοσίδηρο περνά μπροστά από ένα ακρυλικό.

Ακρυλικό λουτρό

Το χαλύβδινο λουτρό έχει παραδοσιακά τη μορφή κατωφέρου. Παρά την προσιτή τιμή, τη δύναμη και την ελαφρότητα, έχει μεγάλη ευθραυστότητα της επίστρωσης και υψηλή μεταφορά θερμότητας. Με αυτή την έννοια, μια μπανιέρα από χυτοσίδηρο είναι καλύτερη από χάλυβα, αλλά ακόμη και σε ορισμένες παραμέτρους χάνει σε ακρυλικό. Η μπανιέρα από χυτοσίδηρο χαρακτηρίζεται από μια τυπική διαμόρφωση, αντοχή και αξιοπιστία, αλλά είναι πολύ βαρύ. Επιπλέον, μια μπανιέρα από χυτοσίδηρο δύσκολα μπορεί να διακοσμήσει το εσωτερικό με το σχήμα του. Αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί για το ακρυλικό.

Ακρυλικό λουτρό

Τα ακρυλικά προϊόντα απολαμβάνουν συνεχώς τους πολίτες με ποικίλα μεγέθη και κομψά σχήματα, ελαφρύ βάρος και τέλειο σχεδιασμό, καθώς και τη δυνατότητα συγκράτησης της θερμότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτυγχάνονται χάρη στην τεχνολογία θερμής εκτύπωσης σε κενό. Τα προκύπτοντα μοντέλα προσελκύουν ως αποτέλεσμα:

 • χαριτωμένες μορφές.
 • εργονομικό?
 • η δυνατότητα γρήγορης και εύκολης εγκατάστασης.
 • εκπληκτική ικανότητα να πάρει τις φυσικές παραμέτρους ενός ατόμου - αυτό αποδεικνύεται, για παράδειγμα, από μια βολική ανύψωση κάτω από το κεφάλι, μια εσοχή για τους ώμους και το κεφάλι, μια ραβδωτή επιφάνεια κάτω από τα τακούνια.

Ακρυλική μπανιέρα στο σχεδιασμό

Πλεονεκτήματα

Η ακρυλική μπανιέρα μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος. Επιπλέον, αντέχουν πολλούς παχύσαρκους ανθρώπους και είναι πολύ ανθεκτικοί, παρά την εμφανή εξωτερική αστάθεια.

Ακρυλικό λουτρό

Πλεονεκτήματα ενός ακρυλικού λουτρού:

 • ελαφρύ βάρος - περίπου 15-25 kg.
 • διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη μπανιέρων.
 • ελάχιστη απώλεια θερμότητας.
 • αντοχή στον σχηματισμό τσιπ και ελάχιστη απώλεια θερμότητας.
 • ευκολία γρατσουνίσματος.
 • ανθεκτικότητα.

Πλεονεκτήματα του ακρυλικού λουτρού

Μειονεκτήματα:

 • ο λειαντικός καθαρισμός απαγορεύεται.
 • η ικανότητα να χαλάσει εύκολα την εμφάνιση - με ένα αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο ή ένα πεσμένο άσβεστο τσιγάρο.

Επιλογή ακρυλικού μπάνιου

Στο εσωτερικό του μπάνιου, η ακρυλική μπανιέρα πρέπει να φαίνεται τέλεια και σύμφωνα με το επιλεγμένο σχέδιο. Επομένως, θα πρέπει να ακολουθείτε τις ακόλουθες συστάσεις:

 1. Επιλέγοντας ένα σύγχρονο ακρυλικό προϊόν για την τοποθέτηση ενός μπάνιου, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο διαθέσιμος χώρος της αίθουσας, διότι θα αποτελέσει τη βάση για τον προσδιορισμό των απαιτούμενων διαστάσεων του ακρυλικού λουτρού. Θα πρέπει επίσης να μελετήσετε προσεκτικά τις παραμέτρους σχεδιασμού, ειδικά το πάχος - οι πιο αξιόπιστες και ισχυρές κατασκευές κατασκευάζονται από ακρυλικά φύλλα με πάχος τουλάχιστον 5-6 mm.
 2. Ισχυρά μοντέλα περιλαμβάνουν διάφορα στρώματα ενίσχυσης.
 3. Καλή ευελιξία - η δομή δεν θα λυγίσει όταν πιεστεί προς τα κάτω.
 4. Η παρουσία γυαλιστερή γυαλάδα, η οποία είναι χαρακτηριστική μόνο των ακρυλικών δειγμάτων.
 5. Ομοιομορφία του χρώματος. Η παρουσία λεκέδων θα υποδείξει φθηνές και χαμηλής ποιότητας πρώτες ύλες για την παραγωγή ακρυλικών. Ένα τέτοιο προϊόν σίγουρα δεν αξίζει να το αγοράσετε.
 6. Βαθμός διαφάνειας - το ακρυλικό υλικό είναι αδιαφανές, επομένως, η πλευρά της δομής δεν θα είναι ορατή στο φως.
 7. Λεία επιφάνεια - μια ποιοτική ακρυλική μπανιέρα δεν έχει διαφορετικές τραχύτητες και χτυπήματα, ανεξάρτητα από το μέγεθος.
 8. Μια απλή φόρμα διαμόρφωσης υποδεικνύει τη χρήση αρκούντως παχιών και υψηλής ποιότητας ακρυλικών φύλλων.
 9. Το πολύ χαμηλό κόστος ενός προϊόντος πρέπει να προκαλέσει καχυποψία - υπάρχει μια πιθανότητα ότι ένα τέτοιο λουτρό είναι κατασκευασμένο από συνηθισμένο πλαστικό, το οποίο επεξεργάζεται με ένα στρώμα ακρυλικού.

Ακρυλική μπανιέρα στο εσωτερικό

Ποιο μοντέλο θα επιλέξει

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το χρώμα και το στυλ σχεδιασμού, θα επιλεγεί μια κομψή ασύμμετρη ακρυλική μπανιέρα, η οποία ιδανικά θα βρει τη θέση της σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Αυτά τα μοντέλα αποτελούν μια εξαιρετική λύση για μικρά μπάνια, επειδή μια ασύμμετρη ακρυλική μπανιέρα θα πάρει λίγο λιγότερο χώρο από το τυποποιημένο μοντέλο. Εάν η περιοχή του μπάνιου είναι μεγάλη, τότε σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε μια ευρύχωρη μπανιέρα κατασκευασμένη σε πολύπλοκη μορφή. Ένα τέτοιο λουτρό θα γίνει η βάση, ένα εσωτερικό θα δημιουργηθεί γύρω από αυτό.

Ακρυλικό λουτρό

Εάν δεν υπάρχει πρακτικά χώρος, αξίζει να κοιτάξετε προσεκτικά το συμπαγές μοντέλο. Για παράδειγμα, μια ασύμμετρη μπανιέρα μήκους 90 cm είναι κατάλληλη. Σε ένα τέτοιο "μωρό", φυσικά, δεν μπορείτε να βρεθείτε άνετα, αλλά μπορείτε να διαφοροποιήσετε τις διαδικασίες υγιεινής. Για μικρές περιοχές, είναι κατάλληλες μπανιέρες με μήκος 135 εκ. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να κάνετε άνετα το μπάνιο, το οποίο είναι μέτριο σε μέγεθος. Για ένα δωμάτιο μέσου μεγέθους, η ασύμμετρη μπανιέρα 150 είναι τέλεια. Ανάλογα με το μοντέλο, το πλάτος των μοντέλων μπορεί να είναι διαφορετικό. Η χωρητικότητα του μπάνιου καθορίζεται από το πάχος των τοίχων και το βάθος του.
Ακρυλική μπανιέρα
Για τα ευρύχωρα μπάνια μπορείτε να παραλάβετε μπανιέρες μεγαλύτερες από 180 εκ. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να εγκαταστήσετε διπλά μοντέλα που μπορούν να χωρέσουν περισσότερα από 1000 λίτρα. Το σχήμα του μπάνιου καθορίζεται από την επιθυμία των ιδιοκτητών και της περιοχής του μπάνιου. Έτσι, σε ευρύχωρα δωμάτια μπορείτε να πάρετε μια εξαγωνική ή στρογγυλή μπανιέρα, επειδή τέτοια μοντέλα χρειάζονται μεγάλο χώρο. Αλλά οι ασύμμετρες και γωνιακές ακρυλικές μπανιέρες είναι ιδανικές για χώρους υγιεινής οποιουδήποτε μεγέθους.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)